michell 18.01.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 A u nas idziemy do przodu dalej z poprawkami podpiwniczenia. Może efekt dzisiejszych prac uda mi się wam pokazać jutro. Troszkę lepiej się to już prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 18.01.2008 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Michell gratuluję i cały czas trzymam kciuki, by robota tej ekipie "paliła się w rękach" U nas dziś Tomek montuje balustrady zewn., a popołudniu schodową No i myją się okna, bo firanki już są! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 18.01.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Jak narazie pali się Rokowania wstępne na płyte sa na czwartek piatek o ile pogoda pozwoli . Bo strasza powrotem zimy od wtorku :/ Myj, myj bo ci się firany pogniotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sierzant36 18.01.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Witam wszystkich! Hej, michell, prześledziłam dzis Twoja "rododendronową scieżkę", ależ to u Ciebie pod górke szło wszystko , mimo wszystko gratuluję optymizmu i hartu ducha.Tak trzymaj Zycze zeby teraz obyło sie bez przykrych niespodzianek a budowa ruszyła pełna parą.Pomyśl sobie,że inni mają gorzej np. ja,czeka mnie cała papierkowa ścieżka a chciałabym zacząc na wiosnę. remle, firanki to niejako gwarant zakończonych prac, wiesza się je i po prostu się MIESZKA czego Ci gorąco życzę Pozdrawiam wszystkich serdecznie, a mnie czeka dziś przeprawa z murarzem, piszę przeprawa no bo o cenach za robocizne rozmawiaić będziemy, aż sie boję co mi powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 18.01.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 remle na chwilę obecna bedziemy budowac z podwojnym garazem choc dopoki projektu nie mam w rece to jeszcze moze byc i pojedynczy. Balam sie przede wszystkim ze ten garaz jest prawie szerokosci domu ale widze u ciebie ze to nie przeszkadza, a jest wiecej mozliwosci kombinowania na w pokoju nad garazem. Bede wdzieczna za wskazowki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Andy 18.01.2008 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Cześć Wszystkim, gratulujemy postępów w budowach wymarzonego domku.Czytając forum wiele pomysłów zaczerpneliśmy z Waszych wypowiedzi i zdjęć. Super sprawa, że można powymieniac się doświadczeniami. My właśnie rozpoczynamy budować swoje gniazdko a jest to R6 aneks 2 (2st garaż)Jesteśmy na etapie planowania robót fundamentowych i tu chcielibyśmy skorzystac z Waszych doświadczeń. Jaki był przybliżony koszt materiałów i robocizny na fundamenty? Dodam, że domek bedziemy budowali na raty (tzn. w tym roku fundamenty) a w sobote idziemy na pierwsze negocjacje cenowe. Bedziemy wdzięczni za Wasze podpowiedzi. Pozdrawiamy Kasia i Andy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 19.01.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Narodziło mi się eszcze kilka pytań. Po pierwsze celem wyjaśnienia zawsze marzył mi się kącik kominkowy z kominkiem narożnym. Podoba mi sie rozwiązanie wiolci z rzełużenem ścianki z witrołapu ale...teraz pomyslalam sobie ze skoro mamy przenosic kotlownie na tyl garazu a tym samym stawiac 3 komin to moze jednak zlikwidowac gabinet i kominek zrobic wlasnie tam. Czy myślicie ze to realny pomysl? Czy to wymaga za duz zmian w projekcie i wogle, ja jestem zielona z budownictwa a wy to juz znawcy to moze powiedzcie czy to widzicie. W rodo 2 kominek jest na scianie salon/gabinet i to juz byloby lepiej ale tu tak przy wejsciu...tez jest dobrze ale tak byloby lepiej A gabinet wygospodarowalabym nad garazem. I jeszcze taka drobnostka, w rzutach wyglada ze scianka lazenka/kotlownia jest zlamana a na waszyh zdjecia jest plaska, czy wyrownywaliscie ja czy ja cos zle widze? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolibry 19.01.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Montował ktoś z was piec z podajnikiem na eko-groszek.Chodzi mi o gabaryty czy wejdzie we wnękę przy kominie.pozdrawiamy gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schloser 19.01.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Czy ktos kto budował RODO6 z podwójnym garazem jest w stanie odpowiedziec na pytanie ile zużył cegły porotherm (obojetnie jakiej grubosci bo sobie przeliczę). W zestawieniu materiałów ze strony Archon-u wynika ze do wersji z podwójnym garazem trzeba mniej cegły niz do wersji z pojedynczym garażem wiec cos mi sie nie podoba to zestawienie. A za cegłę płacę w poniedziałek i nie chciałby sie bardzo "przestrzelić". I jeszcze jedno - 40 tys za stan surowy (fundamenty + sciany + dach) w Krakowie to chyba dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 19.01.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 A ja tak po cichutku:czy ktos bedzie budowal osemke?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolibry 19.01.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Czy ktos kto budował RODO6 z podwójnym garazem jest w stanie odpowiedziec na pytanie ile zużył cegły porotherm (obojetnie jakiej grubosci bo sobie przeliczę). W zestawieniu materiałów ze strony Archon-u wynika ze do wersji z podwójnym garazem trzeba mniej cegły niz do wersji z pojedynczym garażem wiec cos mi sie nie podoba to zestawienie. A za cegłę płacę w poniedziałek i nie chciałby sie bardzo "przestrzelić". I jeszcze jedno - 40 tys za stan surowy (fundamenty + sciany + dach) w Krakowie to chyba dobra cena? Mówisz o robociźnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schloser 19.01.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Czy ktos kto budował RODO6 z podwójnym garazem jest w stanie odpowiedziec na pytanie ile zużył cegły porotherm (obojetnie jakiej grubosci bo sobie przeliczę). W zestawieniu materiałów ze strony Archon-u wynika ze do wersji z podwójnym garazem trzeba mniej cegły niz do wersji z pojedynczym garażem wiec cos mi sie nie podoba to zestawienie. A za cegłę płacę w poniedziałek i nie chciałby sie bardzo "przestrzelić". I jeszcze jedno - 40 tys za stan surowy (fundamenty + sciany + dach) w Krakowie to chyba dobra cena? Mówisz o robociźnie? Tak te 4 dychy to za robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolibry 19.01.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 To powiem szczerze, że cena nie jest zła, ja u siebie za fundamenty,ściany nośne i działowe oraz dach+pomocnicy zapłaciłem 28000złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 20.01.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 schloser Budujemy z pojedynczym garażem ale podpowiem (i nie pomylę się ): - policz dla 180 m2 ściany czyli ok 1860 szt poro 25 (25cmx40cm) czyli 31 palet. - a jeśli chodzi o cegłę zwykłą to będzie Ci potrzebne do 3 tyś szt. - kominy z klinkieru? około 500 szt (klinkier od poziomu dachu oczywiście). - ścianki działowe ( budując zgodnie z projektem) około 90 m2. (np. 620 szt bet. komórkowego - 8 palet) - dach? to jakieś 200 m2 trzeba liczyć dla pojedynczego + tą 2 część garażu (tak pewnie 240 m2 wyjdzie). Wyliczenia są przy założeniu, że nie marnuje/psuje się materiału na lewo i prawo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schloser 20.01.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 La_bruijtaDziękuję - skorzystam z twoich wyliczeń. Tylko trosze przełożę na "swoje" (buduję z porothermu 30)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grand1978 20.01.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Witam.Mam zamiar budować R 6 prosze mi podać jaki wyniósł was koszt budowy surowego stanu lub gotowego domku jak ktoś skończył. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 20.01.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 remle a gdzie Ty się podziewasz? Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 20.01.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Mam zamiar budować R 6 prosze mi podać jaki wyniósł was koszt budowy surowego stanu lub gotowego domku jak ktoś skończył. Z góry dziękuję. grand1978 Stan surowy otwarty - 78 tyś zł (od papierów po przykryty domek). Jednak przy założeniu, że jesteś zarazem inwestorem i wykonawcą . schloser można wiedzieć dlaczego akurat porotherm 30? bo nie mogę znaleźć jakichś racjonalnych argumentów (chyba, że wystarczy wtedy styropian 10 - ale czy koszty się wyrównają?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 20.01.2008 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Vaneczko wieszam firanki Balustrada jest śliczna, moze jutro wkleję fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 21.01.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 ja to sobie narazie sobie kombinuje nad wystrojem ale gdzie mi tam jeszcze do wieszania firanek Zastanawiam sie jeszcze czy jak sie nie zrobi stanu surowego to sobie pozniej nie zrobic ogrodzenia I chyba skozystam z pomysłu Remle z przodu cos fajnego a reszta moze być nawet i siatka i tez bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts