mWilQ 14.03.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 ...najwazniejsze, ze odbior domu dostalam .... Dokładnie, byle z głowy, byle nikt nie truł po jakimś czasie. Dziw mnie bierze, że są osoby, które w ogóle tych dokumentów nie składają. Mam wśród znajomych takich co 7 lat mieszkają już bez odbioru. Dla mnie głupota. Niech tam się coś stanie, to żadne płacze wtedy nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.03.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 mnie do tego obligowala umowa z bankiem i obnizka oprocentowania kredytu- po co zwlekac, zawsze to pare zlociszy w portfelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 14.03.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 mWilQ U nas majster rozkładał w ok 3 dni (2 osoby). Wbrew pozorom to szybko idzie- najwięcej czasu schodzi się na ustawianiu belek i stemplowaniu ich. Potem to już leci jeden podaje pustaki drugi układa. to bardzo szybko... ale w rodo jest troche prostrzy strop niz u mnie(mam projekt indywidualny podobny do rodo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kojak139 14.03.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 WitamJak poradziliście sobie z rozmieszczeniem tych wszystkich gniazdek włączników, lamp itd., chodzi mi o instalacje elektryczną. Czy robić tak jak w projekcie czy po swojemu? Dla mnie to jest straszny dylemat bo ciężko przewidzieć na etapie stanu surowego ostateczne umeblowanie domu. Czekam na jakieś porady, a może ktoś przedstawi swój projekt rozmieszczenia punktów w rodo6 g2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.03.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Witam Jak poradziliście sobie z rozmieszczeniem tych wszystkich gniazdek włączników, lamp itd., chodzi mi o instalacje elektryczną. Czy robić tak jak w projekcie czy po swojemu? Dla mnie to jest straszny dylemat bo ciężko przewidzieć na etapie stanu surowego ostateczne umeblowanie domu. Czekam na jakieś porady, a może ktoś przedstawi swój projekt rozmieszczenia punktów w rodo6 g2? niestety trzeba uzyc wyobrazni i pomyslec wczesniej co i gdzie chce sie miec. dodatkowo w razie czego pomyslec o ekstra wlacznikach i oswietleniu. co rodek to inny pomysl. chyba mwilq w folderze rodkowym wstawil pomysl na elektryke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 14.03.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Witam Jak poradziliście sobie z rozmieszczeniem tych wszystkich gniazdek włączników, lamp itd., chodzi mi o instalacje elektryczną. Czy robić tak jak w projekcie czy po swojemu? Dla mnie to jest straszny dylemat bo ciężko przewidzieć na etapie stanu surowego ostateczne umeblowanie domu. Czekam na jakieś porady, a może ktoś przedstawi swój projekt rozmieszczenia punktów w rodo6 g2? zerknij do folderu publicznego w mojej sygnaturze; pass: mwirodo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kojak139 15.03.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Dzieki TAR dzięki mWilQ.Mam jeszcze pytanie odnośnie bramy garażowej, a mianowicie czy możliwe jest zamontowanie bramy jeśli garaż nie jest otynkowany. I czy bramę z napędem elektrycznym da się otworzyć ręcznie ( nie mam jeszcze prądu). Dodam, że brama będzie szeroka około 5 metrów - myślę o HORMANN-ie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 15.03.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Dzieki TAR dzięki mWilQ. Mam jeszcze pytanie odnośnie bramy garażowej, a mianowicie czy możliwe jest zamontowanie bramy jeśli garaż nie jest otynkowany. I czy bramę z napędem elektrycznym da się otworzyć ręcznie ( nie mam jeszcze prądu). Dodam, że brama będzie szeroka około 5 metrów - myślę o HORMANN-ie. Na tym etapie tynkowałem ścianę z bramą (mała ilość powierzchni) i sufit, żeby później nie martwić się o mechanizm (u mnie i tak do odkurzenia i mycia). Wyszedłem z założenia, że to garaż i tynki były robione ręcznie. Wyszły i tak bardzo dobrze . Brama elektryczna z napędem na pewno będzie miała możliwość otwarcia ręcznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izarafał 17.03.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Witam wszystkich.Pilnie potrzebuję kosztorysu. Bardzo proszę o pomoc, mój email [email protected]Życzę udanego i wiosennego weekendu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejama 17.03.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Dawno się nie odzywałam, bo też nic się nie działo i jeszcze chwilę będziemy trwać w przedbudowlanej stagnacji. W lutym złożyliśmy papierki do urzędu i czekamy na pozwolenie na budowę. Im bliżej rozpoczęcia całego zamieszania, tym bardziej się niepokoję tym, co nasz czeka w niedalekiej (mam nadzieję) przyszłości. Na forum zaglądamy i w planach uwzględniamy sugestie pojawiające się to tu, to tam. Widzę, że chyba jestem pierwszą osobą, która nie zrezygnuje ze spiżarki w kuchni. Szukając odpowiedniego dla siebie projektu, uznałam to pomieszczenie za niezbędne Mąż "studiuje" Muratora, oblicza, przelicza, rozrysowuje i zgrubną wizję naszego przyszłego domu już mamy. W teorii buduje się łatwo Dzisiaj byliśmy obejrzeć efekt prac naszego (prawdopodobnie) majstra od stawiania ścian. Mąż uważa, że widać staranne podejcie do wykonywanej pracy. Oby tak było i na naszej budowie. Do przeczytania wkrótce. Na pewno odezwę się jak coś ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 17.03.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 W kwestii spiżarki w oryginalnym kształcie powiem jedno- TO JEST BEZ SENSU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejama 17.03.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 W kwestii spiżarki w oryginalnym kształcie powiem jedno- TO JEST BEZ SENSU. Dlaczego tak uważasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 18.03.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ponieważ kuchnia nawet bez niej jest mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 18.03.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ponieważ kuchnia nawet bez niej jest mała. Nie przesadzajmy, aż taka mała nie jest. Ja mam zajętą przestrzeń jak w projekcie ze spiżarką i uważam, że kuchnia jest w zupełności wystarczająca. Zmieściła się odpowiednia dla mnie ilość mebli, cały sprzęt AGD, mam dwa okna, więc jest ok. Brakuje mi tylko małego stolika z dwoma krzesełkami. Ale to akurat mam w wykuszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejama 18.03.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Jestem tego samego zdania co mWilQ. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie jest to duża kuchnia, ale na potrzeby naszej rodziny przypuszczam, że będzie wystarczająca. Im większa kuchnia, tym więcej się trzeba nachodzić przy przyrządzaniu posiłków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 19.03.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 My jednak zlikwidowaliśmy tą spiżarkę bo bardzo nam zależy aby w kuchni był jakiś stolik na szybkie śniadanie. Spiżarkę zrobiliśmy pod schodami i części dolnej łazienki bo mamy sam kibelek. W sumie wyszła ładna i wiekla spiżara- jedyny minus, że nie przy kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskarek 19.03.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 witamczy tynki dawaliscie po wodzie,c.o i kanalizacji czy przed ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 19.03.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 witam czy tynki dawaliscie po wodzie,c.o i kanalizacji czy przed ? poważnie pytasz? jak chcesz wyeksponować rurki to przed, albo jak chcesz kuć w nowych tynkach to też przed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskarek 19.03.2012 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 poważnie pytasz? jak chcesz wyeksponować rurki to przed, albo jak chcesz kuć w nowych tynkach to też przed poważnie bo słyszałem że robią całą instalacje wod-kan po tynkach. ja jednak zrobie po. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 20.03.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 poważnie bo słyszałem że robią całą instalacje wod-kan po tynkach. ja jednak zrobie po. Dla mnie poroniony pomysł, ale jak ktoś lubi, to i pewnie elektrykę mógłby zrobić po tynkach. Wystarczy dobra bruzdownica. Napisz jeszcze jakie to tynki i czy później będzie gładzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts