oskarek 20.03.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Dla mnie poroniony pomysł, ale jak ktoś lubi, to i pewnie elektrykę mógłby zrobić po tynkach. Wystarczy dobra bruzdownica. Napisz jeszcze jakie to tynki i czy później będzie gładzenie. Tynki c/w, częściowo (nie wszystkie pomieszczenia) przejedziemy jeszcze gładzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada1984 21.03.2012 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Czy moglibyscie napisać jakie zmiany wymiarów okien wprowadziliście w projekcie? Chodzi mi głównie o okna na parterze,o ich wymiary i wysokość na której zostały wstawione. Powiększaliście te główne okno kuchenne czy zostało w takich wymiarach jak w projekcie? A takze okna w wykuszu,zmianialiście cos?Wysokość?Interesuje mnie tez drzwi wyjściowe na taras. Myślicie że lepsze są rozsuwane czy może otwierane? JAkoś nie moge sie zdecydowac:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANET 13 21.03.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 (edytowane) Czy moglibyscie napisać jakie zmiany wymiarów okien wprowadziliście w projekcie? Chodzi mi głównie o okna na parterze,o ich wymiary i wysokość na której zostały wstawione. Powiększaliście te główne okno kuchenne czy zostało w takich wymiarach jak w projekcie? A takze okna w wykuszu,zmianialiście cos?Wysokość? Interesuje mnie tez drzwi wyjściowe na taras. Myślicie że lepsze są rozsuwane czy może otwierane? JAkoś nie moge sie zdecydowac:( hej, u nas zmienione zostały okna frontowe ( kuchnia i kotłownia) i mają teraz wymiar 150x140 , natomiast zostały zmniejszone pojedyncze balkony na poddaszu na ciut mniejsze (niestety nie pamiętam wymiarów) pozostałe okna zostały bez zmian:) Jak dla mnie to lepsze jest otwierane okno - wyjście na taras. A okna w wykuszu mają super wysokość chociaż zastanawiałam się aby ją zmniejszyć jednak tego nie zrobiłam i bardzo się z tego cieszę że zostały tak jak w projekcie i wyglądają extra!!!!! Edytowane 21 Marca 2012 przez JANET 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANET 13 21.03.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Bardzo dziękuję wszystkim którzy wypowiedzieli się na temat tarasu, schodów wewnętrznych z poręczami i wiatrołapu Wasze opinie są bezcenne jeszcze raz wielkie dzięki i proszę o jeszcze.....pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelka-sochaczew 21.03.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 ada1984 okna frontowe zmieniliśmy na 150 x 150 (łazienka i kuchnia) z dwóch powodóch dla mnie standardowy rozmiar był za mały i ta zmieniona wielkość okien pozwoli mi w kuchni na połączenie blatu kuchennego z parapetem ( tzn parapetu nie będzie tylko blat.) Drugie okno w kuchni bez zmian, okna w wykuszu wydłużyliśmy na 170 szerokość została tylko długość zmieniona. Okno balkonowe na górze od frontu bez zmian, pozostałe okna balkonowe zmieniona szerokość na 90, okno w pokoju nad garażem 150x150. Mam nadzieję że pomogłam:) za chwilę wkleje zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.03.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Czy moglibyscie napisać jakie zmiany wymiarów okien wprowadziliście w projekcie? Chodzi mi głównie o okna na parterze,o ich wymiary i wysokość na której zostały wstawione. Powiększaliście te główne okno kuchenne czy zostało w takich wymiarach jak w projekcie? A takze okna w wykuszu,zmianialiście cos?Wysokość? Interesuje mnie tez drzwi wyjściowe na taras. Myślicie że lepsze są rozsuwane czy może otwierane? JAkoś nie moge sie zdecydowac:( ja zmienilam okna w kuchni i kotłowni do wymiaru mniejszego okna w kuchni bodajze 90x140 - jest super, ładnie wyglada, kuchnia jest ustawniejsza a te 30 cm na szerokosci nie zmienilo zbytnio w doswietleniu. Okno boczne przesuniete chyba o 20-30 cm - zeby zmiescic lodówke., scianka pomiedzy wykuszem a kuchnia wydluzona - zmniejszony otwór przejscia do szer. 110 cm (kiedys zrobimy tam drzwi przesuwne szklane), okno w salonie zmniejszone 150x150 i zmienione 4 okna balkonowe na zwykle okna (kazdy pokoj ma swoj balkon - nie ma wyjsc z jednego pokoju na 2 balkony). wielkosci pozostałych okien balkonowych nie zmienialam - sa super a nie takie popierdolki waskie gardla jak w blokach, dzieki temu tez pokoje sa ladnie doswietlone. okien wykuszowych i tarasowych nie zmienialam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelka-sochaczew 21.03.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 (edytowane) a to schody i taras:http://images35.fotosik.pl/1015/71672f766ec4d080gen.jpghttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3e7889c4066cb89d.html#http://images41.fotosik.pl/1169/a2ee6bfd68a90fd9gen.jpghttp://images37.fotosik.pl/1385/b249e480f397e8a5gen.jpgtaras z tyłu mniej widoczny, ale dla zainteresowanych prześle fotki.http://images45.fotosik.pl/1423/0cf833674941e8b1gen.jpg Edytowane 21 Marca 2012 przez ewelka-sochaczew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANET 13 21.03.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 a to schody i taras: http://images35.fotosik.pl/1015/71672f766ec4d080gen.jpg http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3e7889c4066cb89d.html# http://images41.fotosik.pl/1169/a2ee6bfd68a90fd9gen.jpg http://images37.fotosik.pl/1385/b249e480f397e8a5gen.jpg taras z tyłu mniej widoczny, ale dla zainteresowanych prześle fotki. http://images45.fotosik.pl/1423/0cf833674941e8b1gen.jpg Hejka, schody rewelacyjne!!! jaki jest ich koszt? ile kosztuje taka jedna zakończeniowa palisada? Tak ja poproszę więcej fotek tarasu - a adres maila znasz:) pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelka-sochaczew 21.03.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Janet13zestawienie kosztów: schody z kostki materiał i robocizna : kostka 7 m2- 518zł, robocizna 420 zł palisada 133 szt. -780 zł robocizna 520 zł piach i cement 400 zł razem materiał 1700 zł + robocizna 940 zł = 2640 złtaras kostka 18 m - 720 zł, robocizna - 700 zł krawężniki po 12 zł nie pamiętam ile + piach i cement razem wyszło około 2500zł. palisada 1 szt- 6 zł i jej wstawienie 4 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANET 13 21.03.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Janet13 zestawienie kosztów: schody z kostki materiał i robocizna : kostka 7 m2- 518zł, robocizna 420 zł palisada 133 szt. -780 zł robocizna 520 zł piach i cement 400 zł razem materiał 1700 zł + robocizna 940 zł = 2640 zł taras kostka 18 m - 720 zł, robocizna - 700 zł krawężniki po 12 zł nie pamiętam ile + piach i cement razem wyszło około 2500zł. Dzięki i jeszcze jedno pytanko jak wysoka jest ta palisada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelka-sochaczew 21.03.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Palisada ma wysokość 40 cm, po wkopaniu czyli na gotowo schodek ma wysokość 15cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANET 13 21.03.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Palisada ma wysokość 40 cm, po wkopaniu czyli na gotowo schodek ma wysokość 15cm dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 21.03.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Czy moglibyscie napisać jakie zmiany wymiarów okien wprowadziliście w projekcie? Chodzi mi głównie o okna na parterze,o ich wymiary i wysokość na której zostały wstawione. Powiększaliście te główne okno kuchenne czy zostało w takich wymiarach jak w projekcie? A takze okna w wykuszu,zmianialiście cos?Wysokość? Interesuje mnie tez drzwi wyjściowe na taras. Myślicie że lepsze są rozsuwane czy może otwierane? JAkoś nie moge sie zdecydowac:( Parter: kuchnia - okno przy wykuszu zlikwidowane, gabinet - wymiar okna zmniejszony na kuchenny, wykusz - podwyższenie okien (wstawiłem pod nimi grzejniki), reszta bez zmian. Piętro: potrójne drzwi balkonowe nad wykuszem - boczne zamienione na okna, środkowe drzwi bez zmian. Garaż: likwidacja bocznego okna, drugie okno zamienione na luksfery. Dachowe: likwidacja wszystkich prócz łazienkowego. Wyłazowe: sztuk 2. Przy czym u mnie rodek z piwnicą, nie wiem czy wymiarowo się nie różni od podstawowej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 21.03.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Hej. Mam pytanie do wszystkich, którzy wykańczają. Napiszcie z czego macie parapety wewn. i ile kosztowały?Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 21.03.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Hej. Mam pytanie do wszystkich, którzy wykańczają. Napiszcie z czego macie parapety wewn. i ile kosztowały? Dzięki Czarny granit na zewnątrz i w środku (2600zł za komplet) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maverikt 21.03.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 WitamJestem na etapie wyboru projektu obejrzałem wielem z różnych pracowni i natrafiłem na domy w rododendronach przymierzałem się na początku n 2,6 i 15 i chyba najbardziej się skłaniam nad 6 tylko zastanawiam się czy są szanse wprowadzić takie zmiany co wy o tym sądzicie i jakie to mogą być koszty:- ścianę kolankową podnieść o jakieś 100-120cm tak by skosy zaczynały się na 180-200cm - strop nad 1 piętrem zrobić żelbetonowy tak jak nad parterem. Tutaj nie wiem czy konstrukcja ścian by wytrzymała?- garaż z pomieszczeniem gospodarczym wyrównać z ścianami domu tak by powiększyć to pomieszczenie gospodarcze i zrobić z niego kotłownie na paliwo stałe co wiąże się z budową dodatkowego komina- wykusz zlikwidować albo rozciągnąć domek o te 90cm i zrównać z wykuszem wtedy powiększyłby się salon i kuchnia Czy są jakieś szanse na takie zmiany czy to wiąże się z dużymi kosztami? Czy ktoś z was dokonał jakiś podobnych zmian? Przeglądałem forum postów jest ogrom i jak na razie nie doczytałem się by ktoś coś podobnego robił? Z góry dzięki za pomoc i radę!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 21.03.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Witam Jestem na etapie wyboru projektu obejrzałem wielem z różnych pracowni i natrafiłem na domy w rododendronach przymierzałem się na początku n 2,6 i 15 i chyba najbardziej się skłaniam nad 6 tylko zastanawiam się czy są szanse wprowadzić takie zmiany co wy o tym sądzicie i jakie to mogą być koszty: - ścianę kolankową podnieść o jakieś 100-120cm tak by skosy zaczynały się na 180-200cm - strop nad 1 piętrem zrobić żelbetonowy tak jak nad parterem. Tutaj nie wiem czy konstrukcja ścian by wytrzymała? - garaż z pomieszczeniem gospodarczym wyrównać z ścianami domu tak by powiększyć to pomieszczenie gospodarcze i zrobić z niego kotłownie na paliwo stałe co wiąże się z budową dodatkowego komina - wykusz zlikwidować albo rozciągnąć domek o te 90cm i zrównać z wykuszem wtedy powiększyłby się salon i kuchnia Czy są jakieś szanse na takie zmiany czy to wiąże się z dużymi kosztami? Czy ktoś z was dokonał jakiś podobnych zmian? Przeglądałem forum postów jest ogrom i jak na razie nie doczytałem się by ktoś coś podobnego robił? Z góry dzięki za pomoc i radę! Pozdrawiam Przy tylu projektach dostępnych w sieci, nie wierzę, że nie ma bardziej odpowiedniego pod Wasze wymagania. Zmieniać rodo6 aż tak bardzo to troszkę profanacja. Pamiętaj, że to co robisz ze ścianami nośnymi jest znaczące konstrukcyjnie i to wymaga przeprojektowania. Lepiej poszukać czegoś konstrukcyjnie zbliżonego opisowi, nawet z innym wnętrzem i podziałać z układem ścianek działowych. Tak z ciekawości, po co Ci kolankowa ściana na 1,8m? Wyobrażasz sobie jak domek dwuspadowy będzie wyglądał z zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maverikt 21.03.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Przeszukiwałem projekty w rodo 6 mam prostokątny obrys domu poza tym powierzchniowo jest taki jakbym chciał oraz rozmieszczenie pomieszczeń w środku pasuje do działki. Wiem że to właśnie poważne zmiany i dlatego zastanawiam się nad kosztami? a wysokość ściany kolankowej bo jak widzę w domach po 80-100cm to strasznie nie ustawne i małe pomieszczenia. Aż tak źle by to wyglądało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 21.03.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Zmiany, które chcesz zrobić są raczej tak istotne, że powinieneś pomyśleć o projekcie indywidualnym. Co do ścianki kolankowej o wys ok 2m uważam to za profanacje. Zrobiłbys z tego domu karykature a dokładnie stodołe na siano. Może powinieneś poszukać domu z płaskim dachem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANET 13 21.03.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Hej. Mam pytanie do wszystkich, którzy wykańczają. Napiszcie z czego macie parapety wewn. i ile kosztowały? Dzięki A nasze parapety wewnętrzne są z konglomeratu BOTTICINO (3szt.wykusz+1szt.gabinet+1szt.pokój nad garażem) i kosztowały nas około 400 zł http://images35.fotosik.pl/1258/9fff1cee4d6f0da8m.jpg coś takiego jak na fotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts