renata400 23.04.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 No nareszcie forum ożyło;)Witam Mam pytanie do Nutki: Przeglądałam Wasz dzienniczek i zauważyłam,że macie okna w kolorze orzech. Czy macie już drzwi wejściowe do domu? Jeśli tak to bardzo proszę o zdjęcia i nazwę firmy z jakiej zamawialiście.Pozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 23.04.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Cześć, U nas wyszło 570 z podwójnym garażem ale nie odliczaliśmy jeszcze okien balkonowych, itd bo jeszcze nie skończona robota, jakieś 550 myślę wyjdzie całość (ale uwaga - my nie tynkujemy sufitu garażu i tej ściany garażu która styka się z domem - tam będziemy ocieplać styropianem więc nie ma sensu tynkować.) Acha no i my mamy rodka z podwójnym garażem ale BEZ PIWNICY. Cały dom mierzyliśmy z centymetrem w ręce więc chyba jest dokładnie:) Cena za elektryjką nie jest zła ale jakaś dobra też nie - my robiliśmy miesiąc temu, cały materiał zamawialiśmy w sklepie internetowym, skrzynki mamy dwie (na górze i na dole), robocizna 33 zł za punkt, też mamy ponad 150 punktów, całość elektrucy zrobili sprawnie w niecałe 2 tygodnie. Cena za wszystko (robota+ materiał) 10 tyś A co do tego że forum zamarło - to chyba przyszła ładna pogoda i wszyscy przystąpili do pracy na budowach:)) Pozdrowienia! łooo... to u mnie ponad dwa razy tyle punktów, firma weszła pierwszego dnia osadzić puszki, zrobić otwory, drugiego kable (dużo więcej niż w tradycyjnej elektryce) i trzeciego dnia przyjechałem na rozliczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata400 23.04.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) A u nas nareszcie SSZ:) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=113129&d=1335180553 Jak widać nasze aktualne drzwi proszą się o wymianę Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez renata400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 23.04.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 łooo... to u mnie ponad dwa razy tyle punktów, firma weszła pierwszego dnia osadzić puszki, zrobić otwory, drugiego kable (dużo więcej niż w tradycyjnej elektryce) i trzeciego dnia przyjechałem na rozliczenie Heh:) No możliwe, wierzę że tak było. Tempo dobre:) Tylko pewnie trochę wiecej osób u Ciebie pracowało - u nas 2ch elektryków przez jakieś 7 - 8 dni roboczych, ale ładnie zrobili, tynkarze teraz pracują i są zadowoleni. Rany, chciałabym już zamknąć tą mokrą robote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 23.04.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Witaj Renia, Twoje zdjęcie malutkie ale drzwi chyba macie zbite z desek? U nas tak identycznie - też się proszą o wymianę Będziemy to pewnie po tynkach robić, temat mamy jeszcze nie rozpoznany. Tylko teraz na targach budowlanych w sobotę jakieś oglądaliśmy ale jeszcze bez decyzji, nei podobały mi się za bardzo. Nie wiem nawet czy drzwi po wylewkach się nie robi? Nie wiem...? Musze się wywiedzieć Widzę za to że macie bramę garażową - zdradzisz jaka firma? Własnie jesteśmy na etapie wybierania - rozważamy Wiśniewski i Migas door - Wiśniewski dał lepszą cenę, brama bardzo podobna, ocieplana 4 cm, segmentowa - chyba taka jak Wasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.04.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 drzwi montowalismy przed sama elewacja a i tak mamy zniszczone ,szkoda wczesniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 23.04.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) drzwi montowalismy przed sama elewacja a i tak mamy zniszczone ,szkoda wczesniej. O, TAR - chyba skorzystam z Twojej rady.... w sumie to nasze drzwi z desek na kłódkę działają dobrze więc niech sobie na razie zostaną. W środku i tak mamy alarm więc nie robi nam różnicy że nie ma jeszcze tych finalnych. Ale Renia jak wybierzesz orzeczowe drzwi to daj znać jakie:) Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez Nutka_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata400 23.04.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 No tak drzwi mamy zbite z desek(zdjęcie z poprzedniej strony powiększone;) ) W planach mieliśmy zostawić takie do zakończenia prac, ale wszyscy mówią,że okna fajne ale drzwi do wymiany:) No i przez weekend szukaliśmy i nawet wpadły nam w oko jedne,o takie:http://www.stolpaw.com.pl/oferta/drzwi-zewnetrzne/fav38-inox ale cena:jawdrop: 3800zł. No i teraz problem,bo to nie mało kasy a nie uśmiecha się nam ich zmieniać zanim się nimi nie nacieszymy. Trzeba to jeszcze przemyśleć. A co do bramy to kupiliśmy ją jakiś czas temu od znajomego za 1800zł z napędem i 2 pilotami. Brama z firmy HORMANN. Niestety troszkę różni się kolorem, ale trzeba lubić co się ma;)I jeszcze jedno: Ja jestem w tym domku zakochana. Wszystko mi się w nim podoba i nie zamieniłabym GO na żaden inny, ale to pewnie też dlatego że widzę go 2 razy do roku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kojak139 23.04.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 To jest cena za samą robociznę? Tak cena za robociznę. Może ktoś wrzuci swoją wycenę, ewentualnie na email- [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristos07 23.04.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 dzięki za odpowiedzi. acha zapomniałem napisać że do tynkowania będą też skosy ., bo mam zalewane betonem...ma może ktoś zdjęcia z salonu chodzi mi o lampy na suficie jak macie rozmieszczone??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kojak139 23.04.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Jeszcze raz proszę o ustosunkowanie się do wyceny hydrauliki c.o. woda, kanalizacja???vc garaż-120ZŁumywalka garaż-120złpralka-120złzlew w pralni-120złgrzejnik garaż 2 szt-220złgrzejnik pralnia -110 złkratka w garażu fi 110-20 złwoda na pole zawory z systemem niezamarzającym 2szt-160złumywalka-120złkabina-120złvc geberit-200złgrzejnik łazienka dół-110złzmywarka-120złzlewozmyak kuchnia-120złwanna-120złvc geberit-200złumywalka-120złgrzejnik łazienka góra-110złpozostałe grzejniki w pokojach 7szt-770złogrzewanie podłogowe 35 zł m2 ?(im więcej tym taniej)(sterowanie podłogówką do osobnej wyceny)podłogówka zasilana bezpośrednio z kotłowni na osobnym obwodzie umożliwiającym indywidualne sterowanie. podłogówka w łazience na górze zasilona z rozdzielacza c.o. przez zawór RTLpodejście co pod kocioł gazowy w piwnicy-120złpodejście wody do zbiornika zimna+ciepła+cyrkulacja-120zł suma 3300zł + podłogówkaCENA ZA ROBOCIZNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 24.04.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Pytanie dla mieszkających Kto dawał styropian w garażu od środka (sufit, ściana granicząca z łazienką) a kto nie dawał i jak się Wam użytkowało pomieszczenia sąsiadujące z garażem podczas zim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 24.04.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 @kojak139U mnie robocizna 5700 PLN: wod-kan 100% w obrębie domu i wypuszczenie rur na zewnątrz; c.o. i c.w.u. 100% (połączenie piec-komin, kompletne orurowanie, test instalacji, powieszenie grzejników, itd. itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 24.04.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Pytanie dla mieszkających Kto dawał styropian w garażu od środka (sufit, ściana granicząca z łazienką) a kto nie dawał i jak się Wam użytkowało pomieszczenia sąsiadujące z garażem podczas zim? Ja nie dawałem, mam za to kilka pętelek podłogówki w garażu i kotłowni za nim. W zimie w garażu miałem tak samo ciepło jak w każdym innym pomieszczeniu. Jedynie co to nad nim mam zamiast dwóch nadmuchów jeden (mało miejsca na suficie bo zostawiłem na wierzchu belki) i przez to w pokoju jest ok 1-2 stopni mniej niż w innych pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 24.04.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Pytanie dla mieszkających Kto dawał styropian w garażu od środka (sufit, ściana granicząca z łazienką) a kto nie dawał i jak się Wam użytkowało pomieszczenia sąsiadujące z garażem podczas zim? Ja dałem styropian 5cm ale nie mam porównania jak by było bez. Garaż lekko ogrzewany - nie do takiej temperatury jak reszta domu. W łazience i gabinecie temperatura taka jaką chcemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.04.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Pytanie dla mieszkających Kto dawał styropian w garażu od środka (sufit, ściana granicząca z łazienką) a kto nie dawał i jak się Wam użytkowało pomieszczenia sąsiadujące z garażem podczas zim? na scianie 10 cm, na suficie chyba tez 10 cm, posadzka tak jak w projekcie na zewnątrz 15 cm. nie bylo potrzeby ogrzewac garazu (na wszelki wypadek mamy tam grzejnik, oprocz tego mamy przewietrzak grawitacyjny przez sciane - nie mamy za to komina) łazienka za garazem - grzejnik wylaczony - nie bylo potrzeby grzac, kotłownia grzejnik wylaczony - nie bylo potrzeby grzac, tu tez mamy dodatkowy przewietrza grawitacyjny przez sciane wiec swieze powietrze dociera na biezaco. w salonie ciepło Aha nie mamy podłogówki tylko grzejniki dobrane pod kociol kondensat. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 24.04.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Pytanie dla mieszkających Kto dawał styropian w garażu od środka (sufit, ściana granicząca z łazienką) a kto nie dawał i jak się Wam użytkowało pomieszczenia sąsiadujące z garażem podczas zim? My jeszcze nie mieszkamy ale będziemy ocieplać sufit garażu i ścianę graniczącą z domem. Kierownik budowy nam tak doradził (sam ma podobny domek z archonu i mówi że to obowiązkowo). W garażu zrobiliśmy miejsce na grzejnik ale nie zamierzamy go ogrzewać tak mocno jak reszty domu i stąd tez koneiczność ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 24.04.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) My jeszcze nie mieszkamy ale będziemy ocieplać sufit garażu i ścianę graniczącą z domem. Kierownik budowy nam tak doradził (sam ma podobny domek z archonu i mówi że to obowiązkowo). W garażu zrobiliśmy miejsce na grzejnik ale nie zamierzamy go ogrzewać tak mocno jak reszty domu i stąd tez koneiczność ocieplenia. "Konieczność" w czyim przekonaniu? Ja już mieszkam, zimę mam za sobą i nie widzę potrzeby ocieplania ściany wewnętrznej. Co więcej powiem, garaż w moim ustawieniu na działce, jest jednym z najcieplejszych pomieszczeń. P.S. ile może kosztować ogrzewanie takiego pomieszczenia? Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez mWilQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.04.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 mWilQ mysle, ze tu nawet nie chodzi o koszt ogrzania garazu ale o to by garaz nie wychladzal pozostalych pomieszczeń, wg. projektu styro jest i na scianie i na suficie (nie wiem czemu dalam 10 cm skoro w projekcie jest 5) sam koszt tego 5 cm styro w zasadzie zaden a zyski na ogrzewaniu potrafia byc znaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 24.04.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 "Konieczność" w czyim przekonaniu? Ja już mieszkam, zimę mam za sobą i nie widzę potrzeby ocieplania ściany wewnętrznej. Co więcej powiem, garaż w moim ustawieniu na działce, jest jednym z najcieplejszych pomieszczeń. P.S. ile może kosztować ogrzewanie takiego pomieszczenia? Jeśli grzejesz w garażu to konieczności nie ma rzeczywiście, ale wydaje mi się że jednak więcej ludzi nie ma w garażu tak ciepło jak w domu. Osobiście jakoś nie widze potrzeby ogrzewania garażu, a juz na pewno nie będzie "najcieplejszym pomieszczeniem w domu" (po co????) dlatego chcemy odciąć to pomieszczenie od domu ociepleniem ściany. W pokoju nad garażem chcemy zrobić naszą sypialnię - ktoś już narzekał ostatnio z forumowiczów że nie ocieplił sufitu garażu i ma zimno w tym pokoju. Koszt ogrzewania garażi może nie byłby jakiś wielki ale u nas podwójny garaż to jakieś 45 metrów, nie widzę po prostu potrzeby jego ogrzewania w zimie a koszt ocieplenia tych dwóch powierzchni jest już w ogóle mały. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts