Ancyk 29.04.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 TAR, chodzi mi o szerokość klatki schodowej czyli długość stopnia:) może źle się ostatnio wyraziłam. LOKMEN, nie wiem czemu tak późno pojawił się post pisałam go około 22:) Na rozwalenie schodów chyba trochę póżno elektryka i wod-kan już zrobione za chwilę wchodzą tynkarze mamy tylko jutrzejszy dzień na poprawki.tak więc jeżeli przesuniemy ścianę od łazienki zyskam 10cm schodów a łazienka i tak spora wyszła więc ok tylko się martwię,ze schody u góry będą za wąskie bo muszą je zaś ściąć, dziwi mnie jednak to,że nie są takie same wymiary....Pozdrówka i czekam na wymiary dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.04.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) Ancyk, szerokosc klatki schodowej na dole i u gory beton 100 cm, ze stopnica 103 cm, za wyjatkiem 3 dolnych 106 cm. zakladam ze o to pytasz Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancyk 30.04.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Wielkie dzięki TAR tak o to mi chodziło dziekuję i pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.04.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 te 100 cm to musi byc minimum, i tak byly problemy w wnoszeniem sofy na gore, a nie mamy sciany w czesci salonu (tam gdzie w projekcie jest pokoj) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 30.04.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 te 100 cm to musi byc minimum, i tak byly problemy w wnoszeniem sofy na gore, a nie mamy sciany w czesci salonu (tam gdzie w projekcie jest pokoj) Zgadzam się, ja przed wnoszeniem biblioteczki i sofy zaplanowałem każdy ruch Jak ktoś lubi wyzwania to zawsze można wciągnąć na balkon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.04.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 moja sofa na szczescie byla "rozbieralna" a meble przyjechaly w paczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sister_2 01.05.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Witam. Mam wielką prośbę. Czy mógłby mi ktos podać jaką powierzchnię Wam wyliczyli do tynków wewnętrznych - dom w rododendronach 6 z garażem jednostanowiskowym. Jutro fachowcy konczą pracę i chciałabym wiedzieć czego mam sie spodziewać. Dodam, że projekt nie ma znaczących zmian. Niestety nie bywam często na forum i nie wiem czy ten temat był już poruszany. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancyk 01.05.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Nasze schody po poprawkach będą miały ok 110cm także myślę że ok, elektryka skończona, hydraulika też zaczynamy tynkować,zastanawiamy się nad wyborem pieca na eko-groszek chcemy żeby można było dodatkowo różne rzeczy w nim spalić co hydraulik to poleca jakiś inny a jak jest u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sister_2 01.05.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 My mamy piec firmy sas i nasz hydraulik polecał. SAS UWT Ze sterowaniem, uniwersalny kocioł dolnego i górnego spalania (wysoki) - węgiel, mieszanka z miałem, miał, drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 01.05.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Hej. A ja mam pytanie z innej beczki. Wełna mineralna Rockwood czy Isover, macie jakieś uwagi co do tych dwóch firm? Napiszcie też czy ocieplaliście dach jak w projekcie czy dodaliście coś więcej. Pozdr. sister_2 u mnie wyszło tynków 560m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.05.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 u nas 15 cm megarock + 5 cm toprock Rockwoola, jestesmy zadowoleni. mamy zaizolowany caly dach (skosy, polacie) + poddasze. czy isover i rockwool czyms sie roznia? sprawdz wspolczynniki przewodzenia ciepla i ceny. my na rockwoola dostalismy mega upusty stad nasz wybor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancyk 01.05.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Dzięki Sister, a ma może ktoś piec firmy Lazar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 01.05.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Hej. A ja mam pytanie z innej beczki. Wełna mineralna Rockwood czy Isover, macie jakieś uwagi co do tych dwóch firm? Napiszcie też czy ocieplaliście dach jak w projekcie czy dodaliście coś więcej. Pozdr. sister_2 u mnie wyszło tynków 560m2 Ja miałem mieszankę isovera super maty o tym najniższym współczynniku z rockwoolem i jeszcze jedną firmą. Jak kupowałem to były pustki w hurtowniach. Uważam, że nie ma co szaleć z tymi wartościami przenikalności, lepiej dopłacić do bardziej sprawdzonej ekipy, która dobrze ułoży wełnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelka-sochaczew 02.05.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 sister u mnie z jednostanowiskowym garażem poszerzonym o metr wyszło 617 metrów tynków,ancyk a co do pieca to w ostatecznym pojedynku zastanawiałam się włąśnie nad lazarem i defro, ostatecznie wygrał defro akm uni moc 22, cena 9700zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 02.05.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 ewelka-sochaczew coś dużo m2 wyszło Ci tych tynków, mi przy 2-stanowiskowym wyszło 563m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 02.05.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 aLien01 pewnie zależy czy z sufitami czy bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 02.05.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 aLien01 pewnie zależy czy z sufitami czy bez Dokładnie ja miałem z sufitami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 02.05.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Ja miałem mieszankę isovera super maty o tym najniższym współczynniku z rockwoolem i jeszcze jedną firmą. Jak kupowałem to były pustki w hurtowniach. Uważam, że nie ma co szaleć z tymi wartościami przenikalności, lepiej dopłacić do bardziej sprawdzonej ekipy, która dobrze ułoży wełnę. Ok. Rozumiem, a jeżeli chodzi o grubość wełny, zmieniałeś coś w stosunku do projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.05.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 tynkow z garazem stanowiskowym wyszlo mi z projektu 486,24 m2 (bez otworów, sufity na dole) nie uwzgledniajac podniesionej scianki kolankowej , policzyli nam 480 m2 (liczony sufit i 1 sciana garazu i wyzsza scianka) w tym obrobki naroznikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 02.05.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 tynkow z garazem stanowiskowym wyszlo mi z projektu 486,24 m2 (bez otworów, sufity na dole) nie uwzgledniajac podniesionej scianki kolankowej , policzyli nam 480 m2 (liczony sufit i 1 sciana garazu i wyzsza scianka) w tym obrobki naroznikow Ja mierzyłem każdą długość ściany, wrysowywałem to do swojego dziennika, liczyłem i mi wyszło dla jednostanowiskowego ponad 600m2. Co do otworów to szczerze nie pamiętam, ale wszystko mam zapisane. margaret2011 robiłem 15cm między krokwie i 10cm na zakładkę, z czego 15cm szła po sam szczyt, a 10cm zawijała się nad pokoje. Oczywiście na skosach w pokojach dwie warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts