Gość Konto usunięte na żądanie 23.05.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Ale tydzień!!!! Woda się kopie i wody odeszły Pochwale się: dziś od godziny 16 mamy nowego rododendronowicza Stasiu 3,840 kg 53 cm Kolejka dla Wszystkich!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 23.05.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Ale tydzień!!!! Woda się kopie i wody odeszły Pochwale się: dziś od godziny 16 mamy nowego rododendronowicza Stasiu 3,840 kg 53 cm Kolejka dla Wszystkich!!!! No proszę GRATULUJĘ SYNKA!! Rozumiem, że wcześniej jakieś drzewo posadziłeś i teraz masz komplecik do szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.05.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 GRATULACJE lokmen http://www.cosgan.de/images/midi/musik/h105.gif, uklony dla zony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 24.05.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Pochwale się: dziś od godziny 16 mamy nowego rododendronowicza Stasiu 3,840 kg 53 cm Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 24.05.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Ale tydzień!!!! Woda się kopie i wody odeszły Pochwale się: dziś od godziny 16 mamy nowego rododendronowicza Stasiu 3,840 kg 53 cm Kolejka dla Wszystkich!!!! Gratulacje Przyda sie dodatkowa para rąk..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata400 24.05.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Lokmen GRATULACJE!!!Dużo zdrówka dla maleństwa i dla żonki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 24.05.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Dziękuję serdecznie. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelka-sochaczew 25.05.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Lokmen gratuluję synka:) Mam pytanie do osób "mających" lub "zamierzających", chodzi mi o rolety zewnętrzne. Jaki jest ich koszt czy ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 25.05.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Lokmen gratuluję synka:) Mam pytanie do osób "mających" lub "zamierzających", chodzi mi o rolety zewnętrzne. Jaki jest ich koszt czy ktoś wie? Zamawiałem razem z oknami, ale pamiętam w rozbitym zestawieniu było coś koło 6 tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaTomek 25.05.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Mam pytanie do osób "mających" lub "zamierzających", chodzi mi o rolety zewnętrzne. Jaki jest ich koszt czy ktoś wie? Okna profil Veka Swingline II, okucia Winkhaus 16*000,00 Silniki, rolety Termolux, moskitiery 5*000,00 3 okna dachowe Fakro 2*600,00 ceny z roku 2010, cenę podbiły wielkie drzwi na taras szerokości ok. 3 metry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskarek 25.05.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 GRATULACJE LOKMEN :yes::yes Jak jestem to mam małe pytanko chciałem pomalować elewacje gruntem BAUMASTER + pigment pędzlem daje rade i nawet to wygląda tylko troszkę to ciężko i zastanawiam się nad kupnem zestawu malarskiego elektrycznego (paint zoom ) coś takiego. Ma ktoś coś takiego? jak to działa i czy da rade z tym podkładem(trochę gęsty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 26.05.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Cześć Wszystkim Z przykrością muszę wam powiedzieć, że moja przygoda z Rodkiem dobiega końca. Wczoraj podpisałem umowę przedwstępną na sprzedaż domu. I powiem wam , że nie jest jak przy sprzedaży samochodu gdy człowiek cieszy się przy kupnie i sprzedaży w tym przypadku serce boli. Oczywiście planuję budowę nowego domu i czy będzie to Rodek tego nie wiem ale pewnie będę chciał coś nowego. Budowa była wspaniałą przygodą i dlatego nie zraziłem się postanowiłem sprzedać dom i wybudować nowy. Oczywiście dom sprzedaję z zyskiem gdyż moim marzeniem jest zejść z kredytu. Dom udało mi się sprzedać za 870tys. na działce 726m2 i powiem wam, że ludziom podoba się bardzo projekt parę osób narzekało, że przy głównej sypialni nie ma osobnej łazienki. Niestety na jakiś czas muszę wynająć mieszkanie i wrócić do bloku. Szukamy mieszkania z ogródkiem aby mieć chociaż namiastkę ogrodu . Co podobało mi się na tym forum, że ludzie którzy budują Rodka są wspaniałymi normalnymi ludźmi którym woda sodowa nie uderzyła do głowy sami starają się jak najwięcej zrobić przy domu pomagają innym. Naprawdę miło było Was poznać. Życzę wszystkim szczęśliwego końca budowy a tym którzy już mieszkają jak najszybszego spłacenia kredytu i zadowolenia z tego co udało Wam się stworzyć czyli wspaniałego Domu - RODKA. Na pewno będę zaglądał do Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 26.05.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Cześć Wszystkim Z przykrością muszę wam powiedzieć, że moja przygoda z Rodkiem dobiega końca. Wczoraj podpisałem umowę przedwstępną na sprzedaż domu. I powiem wam , że nie jest jak przy sprzedaży samochodu gdy człowiek cieszy się przy kupnie i sprzedaży w tym przypadku serce boli. Oczywiście planuję budowę nowego domu i czy będzie to Rodek tego nie wiem ale pewnie będę chciał coś nowego. Budowa była wspaniałą przygodą i dlatego nie zraziłem się postanowiłem sprzedać dom i wybudować nowy. Oczywiście dom sprzedaję z zyskiem gdyż moim marzeniem jest zejść z kredytu. Dom udało mi się sprzedać za 870tys. na działce 726m2 i powiem wam, że ludziom podoba się bardzo projekt parę osób narzekało, że przy głównej sypialni nie ma osobnej łazienki. Niestety na jakiś czas muszę wynająć mieszkanie i wrócić do bloku. Szukamy mieszkania z ogródkiem aby mieć chociaż namiastkę ogrodu . Co podobało mi się na tym forum, że ludzie którzy budują Rodka są wspaniałymi normalnymi ludźmi którym woda sodowa nie uderzyła do głowy sami starają się jak najwięcej zrobić przy domu pomagają innym. Naprawdę miło było Was poznać. Życzę wszystkim szczęśliwego końca budowy a tym którzy już mieszkają jak najszybszego spłacenia kredytu i zadowolenia z tego co udało Wam się stworzyć czyli wspaniałego Domu - RODKA. Na pewno będę zaglądał do Was TOŻ TO SZOK... szkoda, że ze względów finansowych tak się sprawy w życiu toczą. U nas też lekko nie jest, ale zagryzamy zęby i do przodu. Mam nadzieje, że kiedyś spłacimy i będziemy wolni od wszystkich bankierów. Pozdrawiam i sukcesów życzę. Oby kolejny projekt miał to, czego rodoskowi brakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.05.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Artur szkoda, ale trzeba isc do przodu. mnie tym bardziej jest zal, bo zaczynalismy i konczylismy budowe prawie w tym samym czasie. nam sie na razie dobrze mieszka choc tez myslimy nad nowym, innym domkiem. ale o tym sza.... z agladaj czasem i tu, i do mnie. zycze powodzenia w realizacji nowych planow zyciowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancyk 26.05.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Moi drodzy co sądzicie o kolektorach słonecznych? mamy dylemat czy to się opłaca gdyż będziemy ogrzewać dom piecem na eko-groszek, słyszałam że jeżeli gaz lub olej to oczywiście tak bo to droższe źródło, i kolektory się sprawdzą my mieszkamy na podhalu a tu słonka tyle co kot napłakał. mam wrażenie że jak nam się kolektory zaczną zwracać to trzeba je będzie wymienić na nowe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.05.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Ancyk, powiem tak: 1. nie zgodze sie przede wszystkim z tym, ze ogrzewanie rodka gazem jest drozsze niz ekogroszkiem, porownywalismy tu na forum rachunki i wcale nie wynikalo zeby gaz byl drozszy. dla mnie to mity i utarte "madrosci" producentow ekogroszku mam gaz. 2. mam kolektory i dla mnie jest to bardzo dobra inwestycja. od maja do wrzesnia korzystamy prawie wylacznie z kolektorow w tym okresie zuzycie gazu wynioslo 9m3 plus tzw. abonament miesieczny. u mnie problemem jest to, ze nie nadazamy zuzywac tej cieplej wody dzis na zasobniku jest 70 st. a pewnie doszloby i do 80-90 gdyby nie bylo ustawionego ograniczenia temperatury. w pochmurne dni temperatura na zasobniku waha sie pomiedzy 40-50 st. to bardzo dobre parametry, bo grzejac wode samym gazem ustawiam na 45-50 st. mysle, ze jakby sasiedzi sie do nas podlaczyli (teoretyzuje )to spokojnie nasze 2 szt. dalyby rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ToSz01 27.05.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Pamiętacie ile Wam wyszło m2 elewacji w Rodku z pojedyńczym garażem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 27.05.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Też myślę nad połączeniem kolektorów i pieca na eko-groszek w 1 system. Zastanawiałem się aby do kotłowni dać zbiornik buforowy o poj. ok 1 000 litrów, a jak by się zmieścił to i większy. Muszę ten temat obgadać z jakimś łebskim hadraulikiem czy takie rozwiązanie ma sens. Oskarek Ten Pain zoom jest dobry ale do malowania rzadką farbą- znajomy używa tego do malowania ławek, altanek etc. Kup szeroki wałek i też dobrze pójdzie. A mały już w domu, rośnie i spać nie daje hehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piniaS 27.05.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Pamiętacie ile Wam wyszło m2 elewacji w Rodku z pojedyńczym garażem ? Nam wyszło 270m2. https://picasaweb.google.com/111604530212538739847/DomWRododendronach6P?authkey=Gv1sRgCMzn96COpZDCggE# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata400 27.05.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Witam;) piniaS czy mogę prosić o zbliżenie drzwi wejściowych?Jeśli można to proszę też o nazwę firmy i cenę Fajnie wyglądają. Alien szkoda że sprzedajecie domek,ale wierzę że zbudujecie nowy,piękniejszy domek i będziecie równie szczęśliwi.Pozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts