ada1984 05.07.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 [kuchnia wbrew pozorom przy 2 oknach jest ustawna i spora przy rezygnacji ze spizarki, 2 okna idealnie ja doswietlaja, ja mam wystawe kuchni poludniowo-wschodnia. a zeby bylo fajniej i "trudniej" nie rezygnowałam z obu wejsc. sam projekt kuchni to kwestia dobrego zaplanowania i chwili namyslu a nie dzialan na hurrra Nawet nie wyobrazasz sobie ile czasu ja juz mysle o tej kuchni i tych oknach:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 05.07.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Jeśli możesz to w takim razie napisz na jakiej wysokosci masz okno i czy masz rozmiar niezmieniony jak w projekcie (120x130). a także jaką masz wysokość mebli w kuchni. W projekcie okno zaczyna sie na wysokosci 100 cm, przyjmując ze meble mają standardowo 85-90 cm i dochodzi do tego ogrzewanie podłogowe, posadzka, kafelki..to wydaje mi sie ze blat wyjdzie rowno z oknem. Jak będę pamiętał, to pomierzę w domu i podeślę. @TAR: pochwalisz się nowymi projektami? Ja sobie tylko oglądam to co pojawia się w biurach i wiem, że wybrałbym inny projekt z wiedzą którą teraz posiadam, ale o realizacji mogę pomarzyć. Kredyt trzyma mnie do 53 roku życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.07.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 willa Viola z mg, ew. słodki z mg, wariantowy z muratora i pare innych ktore po niewielkich zmianach spelniaja moje kryteria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 05.07.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 W takim razie bardzo proszę o przesłanie zdjęć waszych kuchni na meila [email protected]. Nie widziałam żadnego Rodka na żywo, więc pewnie dlatego takie glupoty mi do glowy przychodzą. Wiem że zmieniając rozmiar okna w kuchni muszę zmienić i w kotłowni(pomieszczeniu gospodarczym). Ciągle nie mogę podjąc decyzji co do tych okien, wcale nie podoba mi sie pomysl usunięcia malego okna ale boje się że ta kuchnia jest strasznie nieustawna i nie umie wyobrazic sobie rozmieszczenia mebli przy zostawieniu obu wejśc i obu okien. No widzisz, zaprosiłabym Cie w odwiedzinki ale zdaje się że mieszkasz po drugiej stronie polski:( Jak nie poszerzysz okna w kuchni to zostaw nie dzielone (chyba TAR tak ma), ja podzieliłam i oczwiście fajnie się je otwiera ale słupek zabrał trochę światła. Z drugiej strony....teraz jak są te upały to duża ilość okien wcale nie sprzyja.... Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.07.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 tak okna mam oba takie same 90x140 nie dzielone - jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.07.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Jeśli możesz to w takim razie napisz na jakiej wysokosci masz okno i czy masz rozmiar niezmieniony jak w projekcie (120x130). a także jaką masz wysokość mebli w kuchni. W projekcie okno zaczyna sie na wysokosci 100 cm, przyjmując ze meble mają standardowo 85-90 cm i dochodzi do tego ogrzewanie podłogowe, posadzka, kafelki..to wydaje mi sie ze blat wyjdzie rowno z oknem. wy macie w projekcie 120x130? ja w swoim mialam jedno 90x140 a drugie 120x140 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 05.07.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Jak będę pamiętał, to pomierzę w domu i podeślę. @TAR: pochwalisz się nowymi projektami? Ja sobie tylko oglądam to co pojawia się w biurach i wiem, że wybrałbym inny projekt z wiedzą którą teraz posiadam, ale o realizacji mogę pomarzyć. Kredyt trzyma mnie do 53 roku życia jejku, ja tu chyba jestem jedna z niewielu która by nie zmieniła projektu. wprawdzie do mieszkanai jeszcze daleko ale bardzo lubimy ten domek a budową cieszymy się jak dzieci.... mWilq - co do ogrodzenia to nawet nie wiesz jak dobrze Cie rozumiem:) My mamy już z jednej strony zrobioną słupki, podmurówkę i siatkę, z dwóch narazie tylko słupki i podmurówka. Najtrudniejszy będzie przód gdzie oprócz fundamentu pod bramę narazie nic nie ma:) Ale radość i satysfakcja jest ogromna, pomaga nam kolega ze studiów, na tym upale wszyscy się rozpływamy ale to co jest zroboione prezentuje się super:)) Jak tylko skończymy to sieje trawę i sadze pierwsze drzewka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 05.07.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 willa Viola z mg, ew. słodki z mg, wariantowy z muratora i pare innych ktore po niewielkich zmianach spelniaja moje kryteria Te z MG to potężne domy, jak dla mnie za duże, ale ten z muratora przyjemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.07.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Te z MG to potężne domy, jak dla mnie za duże, ale ten z muratora przyjemny viole moglabym wybudowac mniejsza ale pod wzgledem funkcjonalnym dla mnie ideal, kwestia poprzesuwania paru drzwi i domurowania 1 scianki. ten z muratora bardzo fajny ja mam na mysli ten wiekszy k. 150m2 - rewelacyjny, pierwszy plus - parterowka i to dosc dobrze ustawna (oczywiscie niewielkie zmiany bym porobila), plus podcienie na tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada1984 05.07.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Kupowaliśmy projekt w grudniu. Mamy jedno okno 120x130, a drugie 90x130. Czytajac forum gdzieś natchnęłam sie że drzwi wejsciowe sa niestandardowego rozmiaru. W naszym projekcie jest podane 100x210. To chyba standardowy wymiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.07.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Jak tylko skończymy to sieje trawę i sadze pierwsze drzewka! Kochana wstrzymaj sie z trawa do wrzesnia, teraz sianie trawy niewskazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.07.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Kupowaliśmy projekt w grudniu. Mamy jedno okno 120x130, a drugie 90x130. Czytajac forum gdzieś natchnęłam sie że drzwi wejsciowe sa niestandardowego rozmiaru. W naszym projekcie jest podane 100x210. To chyba standardowy wymiar? tak, wczesniej byly 100x230 (chyba na naswietle gorne) wiekszosc i tak zrobila normalny wymiar ale ze wymiar okien zmienili to nie wiedzialam, po co? moze w wykuszu tez sa inne ja mam 2 szt. 60x170 i 1 szt. 120x170 i chyba takie tez mam zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada1984 05.07.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 W wykuszu sa takie same. Zmienione sa kuchenne i drzwi wejsciowe. W pokojach nad wykuszem sa tylko jedne drzwi balkonowe i 2 okna 110x130.Rezygnacja z gabinetu na dole tez nie jest zadnym problemem, nie trzeba robic zanych przerobek.To sa te zmiany o ktorych wiem ze je zrobili:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 05.07.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Nutka a czy zmianialiscie rozmiar drzwi wejsciowych? Czy zostawiliscie te 100x210? Jej, nie wiem, nie mam pojęcia, coś tam było z tymi drzwiami, wydaje mi sie że nie zmienialiśmy ale musze męża zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 05.07.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Kochana wstrzymaj sie z trawa do wrzesnia, teraz sianie trawy niewskazane Dzięki za info TAR. Do wrzęnia wytrzymam, końca ogrodzenia i tak na razie nie widać.... Pozatym mamy kiepską ziemię i jeszcze ze dwa auta jakiejś lepsze muszę zamówić albo nawet trzy, inaczej później będę żałować że w to nie zainwestowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.07.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 moja trawa poza wysypem grzybow zaczyna sie robic idealna, po ostatnich deszczach i solidnych nawozeniach jest pieknie zielona, tylko rosnie jak na drozdzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 05.07.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Hej.Ja jak zwykle pytanie z innej beczki.Pomóżcie bo muszę szybko kiupić okap kuchenny. Interesuje mnie skośny czarny, cena rozsądna do 1500 zł, ale dobre parametry najlepiej 90. Możecie coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.07.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 kiedys polecalam ciarko ten (jest super)http://www.twojeokapy.pl/p/pl/125/black_pearl_szer__60_cm.html moze to nie wloszczyzna ale doskonale spelnia swoje zadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 05.07.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Ja też pytanie z innej beczki - elektryk proponuje nam 3 tyś za zrobienie instacji odgronowej (materiał+robocizna)Czy to dobra cena? Płaciliście więcej ? mniej? Nie robiliście wcale? My postanowiliśmy zmieścić się jeszcze z tym tematem przed ropoczęciem prac elewacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 05.07.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Ja też pytanie z innej beczki - elektryk proponuje nam 3 tyś za zrobienie instacji odgronowej (materiał+robocizna) Czy to dobra cena? Płaciliście więcej ? mniej? Nie robiliście wcale? My postanowiliśmy zmieścić się jeszcze z tym tematem przed ropoczęciem prac elewacyjnych. Trzy lata temu jak podzwoniłem po firmach to słyszałem kwoty nie kilku, a kilkunastu tysięcy złotych za zabezpieczenie odgromowe. Znajomy elektryk powiedział mi, że to kupa kasy, a prowizorki, które zazwyczaj pojawiają się na dachach mogą bardziej zaszkodzić niż pomóc. Jedyne co to zainwestowałem w dobre zabezpieczenia do rozdzielni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts