La_bruijta 12.02.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Obcy Mam prośbę możecie mi napisać jaka jest wysokość domu w kalenicy. 755 cm od "poziomu 0" czyli poziomu podłogi - kalenica nad domem, bo nad częścią garażową jest nieco niższa ( aco mi tam popatrze jeszcze raz w projekt - 637 cm). Mam prośbę do tych co już wybudowali albo są w trakcie budowy. Chciałbym przygotować sobie kosztorys i potrzebuje waszej pomocy. Czy możecie podać mi następujące dane: 1. Ile poszło bloczków fundamentowych 2. Ile poszło w zależności ... a co to statystykę robisz? jak popatrzysz i poczytasz temat to na większośc tych pytań jest odpowiedź. Zalecam się troszkę więcej wysilić. I jak już przeglądniesz te 14 stron dot tego tematu, to odezwij się i podam Ci BRAKUJĄCE dane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schloser 12.02.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 W końcu mam upragniona WZ-etkę (w sumie prawie rok czekania ale 2 miesiace przez "wspaniałą" Panią architekt która miała wszystko szybko załatwić a przez te 2 mies. nie zrobiła nic). Teraz jeszcze plan zagosp. działki, odrolnienie, projekt zjazdu (to wszystko w ramach programu "przyjzna państwo" ) adaptacja No i moge składać wniosek o pozowlenie na budowę. A budowlaniec umówiony na kwiecień! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 13.02.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 remle opowiadaj jak sie mieszka?? Mam pytanie - jak macie zrobiona rozdzielnie elektryczna? czy jedna czy dwie. Jeden z elektryków zaproponowal zrobic jedna skrzynke na poddaszu a druga - głowna na dole i do niej doprowadzić kabel ze skrzynki górnej. Mam tez pytanie ( moze naiwne- jestem zielona w tym temacie ) czy obecnie robi sie tzw puszki na ścianach, czy sa inne metody?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 13.02.2008 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Vaneczko my mamy jedną rozdzielnię Co do mieszkania - hmmm coraz bardziej swojsko Bogu dziękuję za zmywarkę i "łaciatkowe" kafelki te same w wiatrołapie i kuchni Szkoda, że nie mogę jeszcze dziękować za jakąś pomoc do sprzątania bo tyle tego, że szok Jak tam reszta budujących? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 13.02.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 U nas wstawili okna, dom nabiera swojego ducha. Jak zrobie fotki to zamieszcze.remle ważne, że juz mieszkacie. Sprzątania pewnie jest sporo ale w nowym domu pierwsze sprzątanie daja chyba wiecej radości niz zmeczenia. Szkoda, że nie budujemy sie bliżej siebie - chętnie bym zobaczyła na żywo Wasz piekny dom. Super, że zamieściłas fotki z domu - można sobie wyobrazić własny dom.Dziekuje za podpowiedz w sprawie skrzynki.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 13.02.2008 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Vanka super, że macie okna! Czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 14.02.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 remleGRATULACJE :] no i wreszcie ja moge sie pochwalic i cos pokazac tu np moj prywatny las w piwnicy http://images29.fotosik.pl/158/d70ebf05d3cb9ed1.jpg a tu mamy schody do lasu http://images34.fotosik.pl/142/7fa996d6da631542.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna kaszkur 14.02.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Kochani gratuluję mieszkania REMLE, VANKA99 super że masz już okna. Ja obecnie jestem w trakcie kończenia ins.elektrycznej, weszła ekipa która robi nam tynki a między nimi biega pan od odkurzacza. Zamieszanie że szok ale najważniejsze że wszystko idzie do przodu. Obecnie zastanawiamy się nad kotłem c.o. i grzejnikami. Co myślicie o piecu Vitodens 222-w i grzejnikach Viessmann Jaki macie kocioł do c.o.? Wytrwałości dla wszystkich pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneciatz1 14.02.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Witam wszystkich forumowiczów!Czytam to forum od ubiegłego roku, przez ten czas walczyliśmy z przepisaniem działki, nadal czekamy na wodociągi, ale liczę na to, że uda mi się dostać wkrótce pozwolenie. Zamierzam na wiosnę budować RODO6. Planowane zmiany:- przeniesienie kotłowni i komina na tył garażu- likwidacja balkonu nad wykuszem i zastąpienie go daszkiem trzy-spadowym- zmniejszenie tarasu i częściowe zadaszenie go Adaptacja projektu gotowego, zmiany w projekcie, zagospodarowanie działki, projekty przyłączy koszt całkowity 2000 zł. Gotowe domki śliczne, trochę przerażają koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 14.02.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Witamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneciatz1 14.02.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Czy ktoś zastosował strop żelbetowy zgodnie z projektem. Jakiego rzędu są to koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 14.02.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Czy ktoś zastosował strop żelbetowy zgodnie z projektem. Jakiego rzędu są to koszty? to będzie jakieś 14 m3 betonu (ze schodami) + 4 m3 nad garażem. Jeden metr kosztował w lecie jakieś 185 zł netto. do tego dochodzi z 1,5 tony drutu (fi 12 i fi 10). Wyjdzie z 8 000 brutto + robota. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna kaszkur 15.02.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 My strop zmieniliśmy na Teriva i tak : strop 4000zł i beton 3920 (netto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneciatz1 15.02.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Z czego wynika,że koszty tych dwóch stropów są porównywalne chyba zostanę przy żelbetowym. Chciałabym budować z sylikatów jakie są wasze opinie na temat tego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneciatz1 15.02.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Zapomniałam podziękować za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 15.02.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Z czego wynika,że koszty tych dwóch stropów są porównywalne chyba zostanę przy żelbetowym. Chciałabym budować z sylikatów jakie są wasze opinie na temat tego materiału. Na temat materiału nie wypowiem się, bo to jesr uzaleznione od finansów, upodobań, itd. My budowalismy z porothermu - tak jak w projekcie. Przeczytałam natomiast post osoby, która budowała z silikatów - równiez projekt z archonu ( nie rodo). Bloczki silikatów maja odrobine inne wymiary niż porotherm i trzeba uważać podczas budowy - kwestia wymiarów. Zapewne nie jest to problem, wystarczy dobry majstra na budowie i po kłopocie i pewnie trzeba przeliczyć ilośc bloczków. Jednak najlepiej jak wypowiedza sie osoby które budowały z silikatów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 15.02.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 michellPięknie budowa Wam rośnie - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 15.02.2008 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Michell super wam idzie! Piekny las Byle tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 15.02.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 dziękuje ślicznie las jest wspaniały chociaż tam ciemno i nie można go podziwiać w całej okazałości . Drugi mi wyrośl pod domem w którym mieszkam obecnie drzewo na dach przyjechało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 15.02.2008 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Michell cieszę się z Tobą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts