TAR 31.08.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 z armatury jestem akurat zadowolona ale nie pamietam co to za marka chyba deante w jednej a w drugiej hansgrohe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 01.09.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 (edytowane) Mam mieszane uczucia co do uszczelnienia bramy garażowej. W jej górnej części, w obu rogach, dwie uszczelki (pozioma i boczna) nachodzą na siebie przez co mam przelot. Proszę o spojrzenie jak to jest wykonanie w Waszych bramach - dla mnie to jest bez sensu, grzejnik w garażu, brama ocieplona, a między uszczelkami ... dziury. Nie mam zamiaru ogrzewać atmosfery. Chyba że wykorzystam je jako kanały wentylacyjne w garażu : / Dzięki z góry za sugestie i porady. Pozdrawiam.http://img209.imageshack.us/img209/6678/dom0969potynkowaniu.jpghttp://img571.imageshack.us/img571/7856/dom0970potynkowaniu.jpg Edytowane 3 Września 2012 przez 80mariusz80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 03.09.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Mam mieszane uczucia co do uszczelnienia bramy garażowej. W jej górnej części, w obu rogach, dwie uszczelki (pozioma i boczna) nachodzą na siebie przez co mam przelot. Proszę o spojrzenie jak to jest wykonanie w Waszych bramach - dla mnie to jest bez sensu, grzejnik w garażu, brama ocieplona, w między uszczelkami ... dziury. Nie mam zamiaru ogrzewać atmosfery. Chyba że wykorzystam je jako kanały wentylacyjne w garażu : / Dzięki z góry za sugestie i porady. Pozdrawiam. http://img209.imageshack.us/img209/6678/dom0969potynkowaniu.jpg http://img571.imageshack.us/img571/7856/dom0970potynkowaniu.jpg 80mariusz80 musiałabym zobaczyć jak jest u mnie. A jaką masz bramę, jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 03.09.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 (edytowane) Brama ręczna, segmentowa. Lokalny producent - http://www.aftykabramy.plNa razie napisałem wiadomość do przedstawiciela handlowego, który nas obsługiwał i czekam na jego opinię. Jestem jednak ciekaw czy w Waszych bramach też są takie szczeliny. Wczoraj oglądałem bramę garażową u szwagra, taką bardziej przemysłową (wysoka) do warsztatu samochodowego i tam ma jeszcze gorzej, gdyż przy zamkniętej bramie górny panel (segment) pochylony jest pod lekkim kątem (nie przylega ściśle do nadproża) i ma jeszcze większe szczeliny. Sam już nie wiem, czy teraz takie standardy obowiązują czy ja jestem z innego świata... Kombinuję naciąć boczną uszczelką tak, aby pozioma mogła w tym miejscu przylgnąć do ściany, jednak będę czekał na info od producenta.Przy okazji - jeśli ktoś będzie zamawiał bramę to może zapytać o ten szczegół. Ostatnio ktoś tu chyba szukał bramy.Pozdrawiam. Edytowane 3 Września 2012 przez 80mariusz80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata400 03.09.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Mariusz80 my mamy bramę hormman i będąc ostatnio w Polsce szczegółowo ją oglądałam;) Nie ma żadnych szczelin, wszystkie uszczelki dokładnie do siebie przylegają, brama działa bez zarzutu. Myślę że powinieneś poczekać na odpowiedz przedstawiciela;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.09.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 az sprawdze swoja przez dwa lata nic mi sie nie rzucilo jednak w oczy a i mezowaty by cos przyuwazyl jakby bylo nie teges. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 03.09.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Mam już pierwszą reakcję - ponoć sprawę załatwi dodatkowa uszczelka na nadprożu. Nie wiem jak to będzie wyglądać, ale w środę już przyjadą serwismeni. Na razie '+' za szybką reakcję. Jak zrobią, wrzucę fotki dla potomnych : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.09.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 80mariusz80 - no wiec sprawdzilam i nie mam nic takiego dziwnego przy bramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniuś 03.09.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 nie bardzo kumam o co chodzi z tym kominem"wymurujcie komin dopiero od stropu w górę " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniuś 03.09.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Mariola bardzo cenna uwaga, ja na to wpadłam ale było już za późno, teraz mam zabudowany kominek i wyjechał mi prawie na środek salonu:( Nie bardzo rozumiem o co chodzi z "wymurujcie komin dopiero od stropu w górę " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 04.09.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Nie bardzo rozumiem o co chodzi z "wymurujcie komin dopiero od stropu w górę " Przeglądnij forum, przeszukaj wątek, był bardzo dokładny opis, nawet zdjęcia chyba lokmen wrzucał, to powinno CI ułatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniuś 04.09.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 .... no to się załamałem!!Panie i Panowie ile kosztuje zrobieniedocieplenie steropianem 15 +siatka +klej +tynk za m2?Czy całość ocieplenie z pracą + materiały!!Jakie wy macie stawki?? bo mnie dziś rozwlalil..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 04.09.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 .... no to się załamałem!! Panie i Panowie ile kosztuje zrobienie docieplenie steropianem 15 +siatka +klej +tynk za m2? Czy całość ocieplenie z pracą + materiały!! Jakie wy macie stawki?? bo mnie dziś rozwlalil..... Za całość ze średnim materiałem od 80-100zł / m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona123 04.09.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Mnie powiedzieli 100 zł za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 04.09.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 .... no to się załamałem!! Panie i Panowie ile kosztuje zrobienie docieplenie steropianem 15 +siatka +klej +tynk za m2? Czy całość ocieplenie z pracą + materiały!! Jakie wy macie stawki?? bo mnie dziś rozwlalil..... Może user henius da coś od siebie na tym forum i oprócz pytań napisze przynajmniej innym ile w krakowskiem jest wyceniony ten etap... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniuś 04.09.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Może user henius da coś od siebie na tym forum i oprócz pytań napisze przynajmniej innym ile w krakowskiem jest wyceniony ten etap... Pozdrawiam. no no Mi powiedzieli 120-150!!! ale może za porządnym autem podjechałem . ;-( co do tynków wewnątrz z materiałem i ponoć dobrym wykonaniem 23zł! dziwi mnie tylko jedna spawa, prześledziłem fora i znalazłem informacje że w rodku g2 komuś wyszło z syfitami 700m2 tynków.... zastanawiam się czy ja nie umię liczyć, czy coś jest nie tak... wg wpisów na archonie jest: Całość tynkowania wewnątrz w kosztorycie - 371m2 a co do elewacji: Powierzchnia ścian zewnętrznych -176,30 m2 (tylko nie wiem czy ze stolarką i bramą) ??? Jak by ktoś mógł to ewentualnie sprostować... przypominam że mowa o RODKU 6 g2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 05.09.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) U mnie m2 do tynkowania wewnętrznego wyszło ~760 m2 (rodo 6P). W tym są sufity gipsowe (piwnica, parter) - ~100m2 i ściany tynku c/w (piwnica, parter, pół- i piętro, trójkąty na strychu) - ~660 m2. Jeśli dobrze pamiętam, w projekcie (przynajmniej 6p) ściany działowe na piętrze były robione z kartongipsu - więc może w obliczeniach powierzchni tynkowanych najprawdopodobniej nie ujęto tych powierzchni. Moja cena to 24,50 PLN za tynki c/w i coś mniej za gipsowe. W cenie tej było: obrzutka (rapówka), tynk c/w właściwy (Weber), zabezpieczenie okien (folia), zabezpieczenie puszek elektrycznych, listwy dylatacyjne pomiędzy ramą okna a framugą no i kątowniki tynkarskie na naroża. Warto ustalić sobie z tynkarzami przed rozpoczęciem robót aby w domu wyglądało po tynkowaniu przynajmniej tak samo jak przed I najlepiej też przypilnować ekipę zwłaszcza pod koniec robót - często gęsto zaczynają bardzo dobrze a im bliżej końca, tym bardziej zaczynają już pracować na odpi....... (no bo w końcu za x-dni jadą już na następną budowę i trzeba się wyrobić, obojętnie jak, ale trzeba ). Pozdrawiam. Edytowane 5 Września 2012 przez 80mariusz80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 05.09.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Nie bardzo rozumiem o co chodzi z "wymurujcie komin dopiero od stropu w górę " BUDOWA KOMINA OD 1go PIĘTRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniuś 07.09.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 BUDOWA KOMINA OD 1go PIĘTRA Wielkie dzięki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 08.09.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 No i jedziemy z budową trochę dalej wreszcie... Kryjemy dach. Po bardzo wielkich bojach wybraliśmy dachówkę Creaton Premion angoba kolor łupka. Koszty tej imprezy dla Rodo 6 G2 to ok 40 000 (wszystko) Prawdę mówiąc po wczorajszym pożarze jaki gasiliśmy w robocie żałuję, że nie wylałem skosów z betonu- od świeczki spaliły się 2 segmenty- drewniane p[oddasze poszło z dymem- a domy to ruina... -ech szkoda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts