Lauren 09.09.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Dawno nas nie było ale mamy już serce domu czyli kuchnie i tu wypada się pochwalić efektem prac;)http://img443.imageshack.us/img443/4992/obraz442800x600.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 09.09.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Mam pytanie, zastanawiamy sie nad kupieniem projektu domu w rododendronach 6, chociaz ostatnio podoba nam się dom w rododendronach 8 i tak mieliśmy przeprowadzać takie zmiany jake sa w tym nowym projekcie. Przeraża nan tylko wystawiona kwota kosztu budowy przy tym domu czy jest ona adekwatna do rzeczywistych kosztów budowy? Jak to kształtowało sie u was? Bo dom jest piekny ale ponad 250.000 zł systemem gospodarczym to strasznie dużo. Z góry dziękuje za odpowiedź. Witajcie My rok temu ukończyliśmy stan surowy otwarty. Dach kryty papą. Z całą papierologią i materiałem na ogrodzenie (bez robocizny) kosztowało nas to 150 tyś zł. I środki się skończyły Teraz plany ile trzeba wziąć kredytu, aby starczyło p. s. Budujemy Rodoska 6 Pozdrawiam ciepło Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 09.09.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 (edytowane) Gosik mamy ten sam dylemat- tyle, że my za swoje jeszcze zrobimy dach i okna. Na dokończenie myślimy aby wziąć 200 000- ciekawe czy styknie. Mam pytanie, zastanawiamy sie nad kupieniem projektu domu w rododendronach 6, chociaz ostatnio podoba nam się dom w rododendronach 8 i tak mieliśmy przeprowadzać takie zmiany jake sa w tym nowym projekcie. Przeraża nan tylko wystawiona kwota kosztu budowy przy tym domu czy jest ona adekwatna do rzeczywistych kosztów budowy? Jak to kształtowało sie u was? Bo dom jest piekny ale ponad 250.000 zł systemem gospodarczym to strasznie dużo. Z góry dziękuje za odpowiedź. 250 000 tysięcy na wiele nie wystarczy- stan surowy z dachówką i oknami wyniesie nas 220 000 w tym koszty robocizn to ok 55 000 Edytowane 9 Września 2012 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 09.09.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Dokładnie też myślimy o 200 tyś Wiadomo- wszystko zależy od tego, co wybierzemy do wykończeniówki. Planujemy zrobić całościowo dół i sypialnię na górze. Reszta- ile wystarczy :/ Śmiejemy się ze znajomymi, że wraz z kredytem na 30 lat skazujemy się na dożywocie , więc oby starczyło na jak najwięcej Pozdrowionka Gosia z mężem Tomkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 09.09.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Kuchnia piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata400 10.09.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Lauren śliczna kuchnia, bardzo mi się podoba;) Możesz zdradzić ile zapłaciliście za same mebelki? Może być na priv:) Co do kosztów wykończenia to się nie wypowiem. My mamy SSZ, dach kryty blachodachówką, dom w połowie podpiwniczony, skosy betonowe i do tej pory poszło jakieś 160 tyś. A na wykończenie zbieramy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lauren 10.09.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Lauren śliczna kuchnia, bardzo mi się podoba;) Możesz zdradzić ile zapłaciliście za same mebelki? Może być na priv:) Co do kosztów wykończenia to się nie wypowiem. My mamy SSZ, dach kryty blachodachówką, dom w połowie podpiwniczony, skosy betonowe i do tej pory poszło jakieś 160 tyś. A na wykończenie zbieramy . Pozdrawiam Co do samych mebelków to chyba około 15tys:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANET 13 10.09.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 (edytowane) Dawno nas nie było ale mamy już serce domu czyli kuchnie i tu wypada się pochwalić efektem prac;) http://img443.imageshack.us/img443/4992/obraz442800x600.jpg Uploaded with ImageShack.us Kuchnia CUDOWNA !!!! czy mogłabym prosić jeszcze i fotkę ściany gdzie stoi mikrofala, piekarnik,okap, płyta (jakoś sprzęty wydają mi się znajome - mogę zapytać o firmę?) z góry dziękuję i pozdrawiam Edytowane 10 Września 2012 przez JANET 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 10.09.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Janet 13. Bardzo ładna kuchnia, a co to za kolor górnych frontów?Ja jestem przed urządzeniem kuchni i mam pytanie co to za bateria i czy jesteś z niej zadowolona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 10.09.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 1 wszy dzien za nami i jest zarąbiście- dachówka nie przyjechala. Gosc ktory mial pilnowac w nocy sprzetu nie przyjdzie. w egekcie czego inwestor musi sam cieciowac. Pozdrawiam Was prosto z łona natury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANET 13 10.09.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 (edytowane) Janet 13. Bardzo ładna kuchnia, a co to za kolor górnych frontów? Ja jestem przed urządzeniem kuchni i mam pytanie co to za bateria i czy jesteś z niej zadowolona? Witam niestety to nie moja kuchnia tylko Lauren - tez bym chciała taką mieć a tak nawiasem mówiąc to niebawem wrzucę fotki swojej kuchni która się kończy:) Edytowane 10 Września 2012 przez JANET 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 11.09.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 1 wszy dzien za nami i jest zarąbiście- dachówka nie przyjechala. Gosc ktory mial pilnowac w nocy sprzetu nie przyjdzie. w egekcie czego inwestor musi sam cieciowac. Pozdrawiam Was prosto z łona natury Ojej, to mam nadzieję że noc była całkiem przyjemna i udało Ci się choć na chwilę zmrużyć oczy To na pewno już koniec pechowych wydarzeń i teraz dach pójdzie jak z płatka:) Powodzenia! JANET13 - dawno Cie tu nie było, co tam na budowie? Już blisko końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lauren 11.09.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 dziękuje my też jesteśmy zachwyceni efektem http://img94.imageshack.us/img94/9159/obraz437800x600.jpg Uploaded with ImageShack.uskolor górnych szafek to biały lakierowany z srebrnym brokatem;) a sprzęty to płyta mastercook, piekarnik bosh, okap gorenje, mikrofalówka whirpool. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 11.09.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 LaurenA jednak biały... Na zdjęciu wyżej wygląda jak wanilia.Ja zamówiłam kolor pod nazwą biały perlato i jestem ciekawa jak to będzie w całości wyglądało, a kuchnia dopiero na początku października. Napisz czy masz jakieś drzwi zamurowane? A może wkleiłabyś zdjęcia ściany z lewej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 11.09.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Mam jeszcze pytanie do wszystkich budujących.Czy ktośc z Was stosował tynk zewnętrzny silikonowy firmy Caparol kolor mocca15 lub nutria15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANET 13 11.09.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 JANET13 - dawno Cie tu nie było, co tam na budowie? Już blisko końca? Witam serdecznie tak,tak dawno mnie tu nie było niestety brak czasu na wszystko A na budowie chyba już widać koniec i pewnie przeprowadzka będzie jak wszystko dobrze pójdzie będzie w grudniu ,a prace końcowe dookoła domu to dopiero będą realizowane na wiosnę. Fotki niebawem wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ToSz01 11.09.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Mam jeszcze pytanie do wszystkich budujących. Czy ktośc z Was stosował tynk zewnętrzny silikonowy firmy Caparol kolor mocca15 lub nutria15? Ja tynkowałem silikonowym Caparolem Mocca 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 11.09.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Ja tynkowałem silikonowym Caparolem Mocca 18 Dzięki ToSz01 za odpowiedź, jednakże chodzi mi dokładnie o odcienie jak wyżej napisałam. Chciałam zobaczyć jak wyglądają te kolorki na gotowym domku. Mocca 18 jest bardzo jasna, prawie biała, ale może zamieścisz jakąś fotkę albo wyślesz na priv. A jaki masz kolor dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 11.09.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Siema. U nas porazek ciąg dalszy. Dach obity łatami. Dachówki brak. Majstry pojechali na inna robote. Co myslicie nad pomyslem aby dac 3 okna dachowe obok siebie w pokoju nad garazem podwojnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 12.09.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Mam jeszcze pytanie do wszystkich budujących. Czy ktośc z Was stosował tynk zewnętrzny silikonowy firmy Caparol kolor mocca15 lub nutria15? Hej Margo, My wybraliśmy z caparol tez odcień 15 ale kolor apricose. Jesteśmy baaaardzo zadowoleni. Wybór koloru elewacji to strasznie trudna sprawa, trzy razy zmienialiśmy ostateczną decyzję Pozdrowienia serdeczne! PS. Wybrałaś tą kabinę? My zrobilismy mocny przegląd - napisze Ci na priv żeby tu nie zaśmiecać wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts