kojak139 20.09.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 michalc tu masz moje zestawienie kosztów https://docs.google.com/file/d/0B9P7UmNKZ8x1VG1BYXN4WEN0ZEE/edit Materiały - te najważniejsze: Cegła porotherm 25 Wienerberger Klinkier na komin Wienerberger Stratus Cegły pełne na kominy- te najdroższe Ceramika- Creaton Premion TAR- czy to Ci czegoś nie przypomina? Witam mam tą sama dachówkę kupowałem rok temu w trapez carbo. Ile płaciłeś za nia w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.09.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 tia, tylko mam wrazenie za ja mam inaczej zakonczenia porobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 20.09.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Witam mam tą sama dachówkę kupowałem rok temu w trapez carbo. Ile płaciłeś za nia w tym roku? Dachówka podstawowa: 2,99 Dachówka skrajna L/P: 18,98 Gąsior podstawa 2.5/MB: 20,65 Gąsior początkowy: 74,40 Kominek wentylacyjny: 360,22 (rozbój w biały dzień) CENY NETTO Dziś dostaliśmy info listem, że będziemy mieli kontrolę budowy z Inspektoratu Nadzoru Budowlanego czy ktoś spotkał się z taką kontrolą?- nie wiem czego się spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.09.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 z taka kontrola spotkalam sie tylko przy donosiku, masz jakichs "zyczliwych" sasiadow. normalnie im sie to nie zdarza, doopek z krzesel nie chce sie ruszac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniac 21.09.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 WITAM WSZYSTKICH Poszukuje opinii na temat drzwi firmy Clssen . Bardzo podoba mi się model Discavery - ale sprzedawca w sklepie w którym je widziałm był rozbrajająco nastawiony na sprzedaż i na pytanie o jakośc powiedział "JAK SIĘ UDA"???? o co chodzi?Może ktoś ma takie drzwi??? pozdrawiam Mariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.09.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 my mamy classeny, nam sie udalo :D:D a na marginesie nie wiem o czym mowil ten sprzedawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 24.09.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Dach zrobiony. Jak by kogoś interesowało to acałkowity koszt pokrycia wyniósł 39 600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 25.09.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Dach zrobiony. Jak by kogoś interesowało to acałkowity koszt pokrycia wyniósł 39 600. Gratulacje i dzięki za info. Dach okazały My jesteśmy po słowie z p. Jackiem co oznacza, że jak się nie zdarzy trzęsienie ziemi to ekipę mamy wybraną A jak dobrze pójdzie to jeszcze w tym roku ruszymy ze stanem zero pozdrawiam mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskarek 26.09.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 witam mam pytanko co jest potrzebne do meldunku? czy muszę mieć zrobione barierki na balkonach? Pozdrawiam:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 27.09.2012 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 witam mam pytanko co jest potrzebne do meldunku? czy muszę mieć zrobione barierki na balkonach? Pozdrawiam:yes: Pewnie zależy od gminy. U nas na przykład wystarczy akt własności działki i dokument nadający numer domu, który to można otrzymać jeszcze przed budową. Czyli można się zameldować na gołej ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lauren 27.09.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Witam. Czy możecie zdradzić jakie macie kolory podbitek? zwłaszcza ci którzy mają ciemny dach(czarny lub grafitowy) z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.09.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 elewacja bialo szara, dach grafitowy, komin grafitowy, orynnowanie i obrobki grafitowe, okladziny taras, schody i balkony szare, okna, brama, drzwi, parapety orzech ciemny, nad(pod)bitka orzech ciemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 27.09.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Witam. Czy możecie zdradzić jakie macie kolory podbitek? zwłaszcza ci którzy mają ciemny dach(czarny lub grafitowy) z góry dziękuję U nas jest "Pinia" i generalnie wszystkie drewniane elementy wewnątrz i na zewnątrz podobne do koloru stolarki okiennej - "złotego dębu". Drugi raz chyba poszlibyśmy w szarości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lauren 27.09.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 TAR i michurprosiłabym o nazwe producenta farby i zdjęcie na którym widać jak sie to komponuje w całości i jak wygląda ten kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.09.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Lauren, przykro mi ale nie udostepniam na forum zdjec z zewnatrz zamieszkanego domu.kolor bejcy dobieralam na zywo porownujac z kawalkiem ramy okiennej, kazdy producent bejcy ma swoje odcenie danego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.09.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 ale tu masz linka z galeria publiczna zdjec rodkow , jedno prawie idealnie odwzorowuje moja kolorystyke, mimo ze to nie moj dom http://archon.pl/projekty-domow-realizacje-lista/dom-w-rododendronach-6/m447c2b56bac8a?id=468 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 27.09.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Witam. Czy możecie zdradzić jakie macie kolory podbitek? zwłaszcza ci którzy mają ciemny dach(czarny lub grafitowy) z góry dziękuję U mnie Bondex sosna oregońska ale się nie wstrzeliłem - okna mam jaśniejsze. Później kupiłem Sadolin kukurydza 94 i to jest kolor który nam się najbardziej podoba i jest najbardziej zbliżony do stolarki okiennej (profil Bruegmann oregon 52). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 27.09.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 TAR i michur prosiłabym o nazwe producenta farby i zdjęcie na którym widać jak sie to komponuje w całości i jak wygląda ten kolor? Wszystkie zdjęcia, które udostępniam są w moim dzienniczku - zerknij sobie jeśli chcesz Ciągle jeszcze nie mamy dokończonej elewacji, więc szału nie ma. Podbitkę mamy sosnową, malowaną dwukrotnie (będzie jeszcze raz przy okazji robienia tynku). Producent lazury to, o ile mnie pamięć nie myli, Xylomal. To chyba jakiś "marketowy" producent - kupowaliśmy w Castoramie. Taras mamy olejowany - Sadolin superdeck Teak na drewnie modrzewiowym. Chyba jest bardziej podobny do złotego dębu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavex17 28.09.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Witam, kupiłem projekt domu w rododendronach 6, chciałbym zakupić stal, tam w projekcie pisze ze trzeba kupić drut 6,8 i żebrowaną 8,10,12,16, czy Wy też kupowaliście takie średnice czy sama 6 i żebrowana 12 wystarczy? Nie rozumiem na co ma iść ta 8 i 10, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosnów 29.09.2012 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Witam, kupiłem projekt domu w rododendronach 6, chciałbym zakupić stal, tam w projekcie pisze ze trzeba kupić drut 6,8 i żebrowaną 8,10,12,16, czy Wy też kupowaliście takie średnice czy sama 6 i żebrowana 12 wystarczy? Nie rozumiem na co ma iść ta 8 i 10, U nas na Rodka 6P z garażem poszerzonym o 1 metr weszło: walcówki 6-ki 250 kg żebrówki 8-ki 650 kg żebrówki 12-ki 4,7 tony a do tego 53 kg drutu wiązałkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts