mWilQ 16.10.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 brakuje mi kontrastu, dla mnie mdłe, ale to pewnie kwestia gustu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 16.10.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 [ATTACH=CONFIG]142401[/ATTACH] Co sądzicie o kolorze tej elewacji? A mnie się z kolei podoba Ładnie spasowane kolory. Praktycznie, prosto i elegancko. Nie mogę się natomiast zdecydować czy podobają mi się te kreski - boniowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.10.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 kolor nie jest najgorszy, elewka jest stonowana, choc to nie moje klimaty (biel + szarosc) za to fajowe te bonie/kreski, mnie sie bardzo podobaja gdyby nie one to byloby dopiero mdlo i nudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 16.10.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Żeby było kontrastowo zawsze można iść w czerwoną dachówkę i żółte ściany margaret2011 nie ma jeszcze takich detali jak balustrady i taras, które pewnie trochę namieszają. Ogólnie zagospodarowanie najbliższego terenu przy domu - jakaś opaska, trawka czy coś też zrobią swoje. Mnie się coraz bardziej podoba ale kresek bym jednak nie robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 16.10.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Dzięki za wszystkie opinie. Ja osobiście jestem zwolennikiem stonowanych kolorów, raczej nie kontrastowych i nie zdecydowanych, ale muszę przyznać rację mWilQ że wyszło trochę mdło. Teraz zastanawiam się nad nad balustradami. Pierwotnie miały być proste stalowe. Może macie jakieś sugestie. Proszę o propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 16.10.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 A bonie (które ponośc już są niemodne) miały służyć do osiągnięcia efektu optycznego rozciągnięcia budynku, bo z uwagi na to że ściana kolankowa została podwyższona o dwa pustaki dom trochę się wyciągnął do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 17.10.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Hej. Macie jakieś propozycje balustrady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 18.10.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 A bonie (które ponośc już są niemodne) miały służyć do osiągnięcia efektu optycznego rozciągnięcia budynku, bo z uwagi na to że ściana kolankowa została podwyższona o dwa pustaki dom trochę się wyciągnął do góry. mi się podoba, choć pewnie bym wybrał kolor lekko jaśniejszy. a co do boni to trzeba powiedzieć, że spełniają swoją rolę znakomicie bo dom wygląda proporcjonalnie, ładnie michalC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 18.10.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Hej. Macie jakieś propozycje balustrady? Mój nowy nabytek http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=142747&d=1350545474 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 18.10.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Margo - piękny domek jest, elegancka elewacja, macie z czego sie cieszyć! Michur - a co Ty chcesz od żółtych ścian i czerwonego dachu? (balkon jeszcze nie skończony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 18.10.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Michur - a co Ty chcesz od żółtych ścian i czerwonego dachu? Nic. Poza tym, że jest to dość popularny zestaw, a lubię nietypowe Pozdowienia, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 18.10.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Nutka, chyba będę mieć takie same balustrady jak Ty. Jestem też w kontakcie z Twoją ekipą. W związku z tym chciałabym potwierdzić, że nadal jesteś zadowolona z ich wykonania?PS. A jak będziesz wykańczać czoło balkonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 18.10.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 (edytowane) Tak, tak - byliśmy bardzo z nich zadowoleni - tak jak pisałam wcześniej (i z ceny i z wykonania, full profeska i bezproblemowo). Zastanów się tylko czy chcesz mieć montowaną balustrade od góry tak jak u nas czy tak jak Arkama wkleił - takie kotwy od czoła balkonu. Czoło balkonu będzie tynkowane ale dopiero jak na balkonie będę skończone płytki (są w trakcie układania) tak żeby było można ładnie wykończyć brzeg. Czyli czoło będzie wyglądało tak jak reszta elewacji (tak samo jak u Ciebie). Kusiło nas żeby na czole balkonu dać płytki, jakiś kinkier czy coś....ale przeszliśmy się po okolicy i na wszystkich balkonach widać po-odpadane płytki także zrezygnowaliśmy, spece od elewacji tez nam odradzali bo balkon jest od południa i mocno na niego świeci słońce - mowili że to zawsze prędzej czy później odpadnie, także będzie tynk. Edytowane 18 Października 2012 przez Nutka_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.10.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 będzie tynk. ktory po 2 latach tez nie bedzie wygladal za szczegolnie, jesli nie bedzie okapnikow, a u was ich nie zauwazylam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 18.10.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 ktory po 2 latach tez nie bedzie wygladal za szczegolnie, jesli nie bedzie okapnikow, a u was ich nie zauwazylam A co to są okapniki? U mnie będą płytki z kapinosami. Jeszcze nie są położone. Nutka, tak właśnie mamy zamiar zrobić, tz. zamontować od czoła balkonu, jak u ArKaMa, jest to droższe rozwiązanie, ale bardzo polecane szczególnie na balkonie nad wykuszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.10.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 u ciebie plytki beda spelniac role okapnika, tylko nuta ma juz barierki zamontowane i przy slupkach bedzie problematycznie zrobic"daszek" z kafli. u mnie najpierw polozyli okapnik (gotowce do kupienia na wymiar) na to dopiero styro, wylewka, kafle i na koncu barierka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 18.10.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 TAR a z czego są wykonane te okapniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.10.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 ja mam stalowe malowane proszkowo ale sa tez np. takie aluminiowehttp://elistwy.pl/product.php?id_product=22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telitiger 18.10.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Witam! Czy mógłbym prosić osoby, które są już na tym etapie o informacje na priv jakie są koszty postawienia domu w rododendronach 6 G2N w stanie developerskim??? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 18.10.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Tar- sa zalozone okapniki tylko tak zeby nie bylo widac Na razie sa zalozone tylko na dolnej krawedzi balkonu (okapniki pcv) Bezposrednio przed polozeniem plytek beda jeszcze zalozone okapniki aluminiowe. Balkon jest bardzo gruby takze nie ma sie co ludzic - zacinajacy deszcz i tak zrobi swoje:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts