Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich budujących i myślących nad budową rododendronka :) Czy możecie mi napisać ile kosztował was stan surowy otwarty ( materiały + robocizna) oraz stan deweloperski pod klucz (rózwnież materiały + robocizna)

Takie pytania są bez sensu - koszty wahają się bardzo mocno w zależności od użytych materiałów a także starannosci wykonania poszczególnych elementów. Koszty robocizny są inne w różnych regionach polski (zwłaszcza za SSO).

Rozmowa o kosztach, równiez za SSO była wałkowana kilka razy, też ostatnio w tym wątku - proponuje go przeszukać.

@UP ... jakby się komuś nie chciało szukać

Kosztorys jest tylko od Aliena, ale na pewno może pomóc, bo jest dość szczegółowy.

Ostatnio byłem odpytany przez znajomego ile za SSO zapłaciłem. U mnie wyszło 130 tyś. Trzeba liczyć + 20-30tyś jeśli trafi się na droższą ekipę lub nie polata po hurtowniach. Oczywiście są materiały, które mocno generują koszta, więc tak jak ktoś wyżej wspomniał, ciężko odpowiadać na pytania z tym związane. Ja liczyłem się z wydatkami, ale też rozsądnie dobierałem materiały, żeby później nie płakać nad ich jakością.

Niestety kolejne etapy do SSZ i developerski oraz wykończony, to już inna bajka. Mogę śmiało powiedzieć, że to kwota między 300 tyś, a 1-2-3 mln. W zależności jak Cię wyobraźnia poniesie i czy lubisz metki pod płytkami za 10 tyś od metra :D

Witam wszystkich budujących i myślących nad budową rododendronka :) Czy możecie mi napisać ile kosztował was stan surowy otwarty ( materiały + robocizna) oraz stan deweloperski pod klucz (rózwnież materiały + robocizna)

ja mam wycenę od doświadczonej w rododendronach ekipy za SSO wraz z materiałami (uogólniając: z wyższej półki) za 150tyś.

mC

Michał - jeszcze o tej oczyszczalni sprostowanie bo mnie tu mąż poprawia - nie załatwialiśmy czegoś co się dokładnie nazywa "projekt katalogowy" ale dostalismy od producenta oczyszczalni cos a la dokumentacje techniczna i dokładnie wyspecyfikowany model oczyszczalni jaki zostanie zastosowany. Na postrawie tej dokumentacji projektant z uprawnieniami wod-kan wykonał projekt.

Dzięki za wszelkie info. Ja coś wydłubałem w internecie i poprosiłem architekta by to dołączył do projektu. jak rozumiem starostwo chce coś mieć ale rozumieją, że mogę obecnie nie wiedzieć jaką oczyszczalnię wybiorę - do końca tego nie rozumiem, ale cóż - chodzi aby dostać PNB a to oni je wydają ;)

Dziś rano zawiozłem poprawki do starostwa ale za wiele się nie dowiedziałem, bo dziś i jutro dni pracy wewnętrznej i drzwi pozamykane - tylko sekretariat czynny... Pewnie jeszcze kilka razy się tam przejadę.

pozdrawiam

mC

Gość Konto usunięte na żądanie

My projekt- tyle, że szamba- mamy z archonu. Wziąłem razem z projektem domu bo była jakaś promo.

Kasia:

1. OKNA

Wyceny okien wersja 2G rok 2012

2. DACH

Wyceny pokrycia dachowego wersja 2G rok 20212

3. TYNKI WEWNĘTRZNE

A. Rododendron 6 + wylewane skosy (tzw drugi strop)

B. Rododendron 6 P i Tutaj również Rododendron 6 P

C. Rododendron 6 G2- bez sufitu w garażu i łazience

4. TYNKI ZEWNĘTRZNE- powierzchnia, koszty, etc.

A. W rododendronach 6 wersja z 1 garażem

B. Ceny za robociznę + Materiał

5. Inne rozwiązania związane z projektem.

BUDOWA KOMINA OD 1go PIĘTRA

Projekt stropu TERIVA dla Rodo 6 G2

6. KOSZTY BUDOWY SSO

W Rododendronach 6 G2

Gość 80mariusz80
Zapytam się: czy 4100 za szambo betonowe o poj. 8m3 z kompleksowym montażem i podłączeniem do budynku to dużo czy mało?

Niedawno kupiłem - 3600 netto, 10m3, betonowe. Probud Poręba. W cenie montaż i dostawa.

Zapytam się: czy 4100 za szambo betonowe o poj. 8m3 z kompleksowym montażem i podłączeniem do budynku to dużo czy mało?

Ja w tym roku za szambo zapłaciłam 2770 zł - 10m2 (w tym transport i montaż ale bez wykopania dołu i zasypania.

Za podłączenie, wykopanie dołu i zasypanie zapłaciłam 1100 zł.

Za szambo betonowe 10 kubików + przyłącz do budynku 7m + króciec do opróżniania + montaż wszystkiego zapłaciłem 4 tysiaki.

Budujemy w północnej części Krakowa.

Gość Konto usunięte na żądanie
Dzięki za odzew. Czyli cena rozsądna. Mam też cenę za same szambo z dostawą za 2500 plus muszę wykopać i zamontować. Lepiej dać 1 robić w razie czego będzie do kogo mieć pretensje i nie będzie spychologi Edytowane przez Konto usunięte na żądanie