rafaljezus 24.10.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 lokmen jush sobie pozwoliłem zerknąć na twoje zestawienie , a z tą laubom to współczuje (pociągniesz temat komina?) heniuś wielkie thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia- 24.10.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Witam wszystkich budujących i myślących nad budową rododendronka Czy możecie mi napisać ile kosztował was stan surowy otwarty ( materiały + robocizna) oraz stan deweloperski pod klucz (rózwnież materiały + robocizna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 24.10.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Witam wszystkich budujących i myślących nad budową rododendronka Czy możecie mi napisać ile kosztował was stan surowy otwarty ( materiały + robocizna) oraz stan deweloperski pod klucz (rózwnież materiały + robocizna) Takie pytania są bez sensu - koszty wahają się bardzo mocno w zależności od użytych materiałów a także starannosci wykonania poszczególnych elementów. Koszty robocizny są inne w różnych regionach polski (zwłaszcza za SSO). Rozmowa o kosztach, równiez za SSO była wałkowana kilka razy, też ostatnio w tym wątku - proponuje go przeszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.10.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Nutka oj, oj , kazdy z nas kiedys zaczynal i to zwykle pytaniem o koszty:popcorn: Kasia, u mWilQ w stopce jest folder publiczny, do ktorego warto zajrzec, sa materialy pomocne w kosztach i adaptacjach, kosztorysy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 24.10.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 @UP ... jakby się komuś nie chciało szukać Kosztorys jest tylko od Aliena, ale na pewno może pomóc, bo jest dość szczegółowy. Ostatnio byłem odpytany przez znajomego ile za SSO zapłaciłem. U mnie wyszło 130 tyś. Trzeba liczyć + 20-30tyś jeśli trafi się na droższą ekipę lub nie polata po hurtowniach. Oczywiście są materiały, które mocno generują koszta, więc tak jak ktoś wyżej wspomniał, ciężko odpowiadać na pytania z tym związane. Ja liczyłem się z wydatkami, ale też rozsądnie dobierałem materiały, żeby później nie płakać nad ich jakością. Niestety kolejne etapy do SSZ i developerski oraz wykończony, to już inna bajka. Mogę śmiało powiedzieć, że to kwota między 300 tyś, a 1-2-3 mln. W zależności jak Cię wyobraźnia poniesie i czy lubisz metki pod płytkami za 10 tyś od metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 24.10.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Witam wszystkich budujących i myślących nad budową rododendronka Czy możecie mi napisać ile kosztował was stan surowy otwarty ( materiały + robocizna) oraz stan deweloperski pod klucz (rózwnież materiały + robocizna) ja mam wycenę od doświadczonej w rododendronach ekipy za SSO wraz z materiałami (uogólniając: z wyższej półki) za 150tyś. mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 24.10.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Michał - jeszcze o tej oczyszczalni sprostowanie bo mnie tu mąż poprawia - nie załatwialiśmy czegoś co się dokładnie nazywa "projekt katalogowy" ale dostalismy od producenta oczyszczalni cos a la dokumentacje techniczna i dokładnie wyspecyfikowany model oczyszczalni jaki zostanie zastosowany. Na postrawie tej dokumentacji projektant z uprawnieniami wod-kan wykonał projekt. Dzięki za wszelkie info. Ja coś wydłubałem w internecie i poprosiłem architekta by to dołączył do projektu. jak rozumiem starostwo chce coś mieć ale rozumieją, że mogę obecnie nie wiedzieć jaką oczyszczalnię wybiorę - do końca tego nie rozumiem, ale cóż - chodzi aby dostać PNB a to oni je wydają Dziś rano zawiozłem poprawki do starostwa ale za wiele się nie dowiedziałem, bo dziś i jutro dni pracy wewnętrznej i drzwi pozamykane - tylko sekretariat czynny... Pewnie jeszcze kilka razy się tam przejadę. pozdrawiam mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 24.10.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 My projekt- tyle, że szamba- mamy z archonu. Wziąłem razem z projektem domu bo była jakaś promo. Kasia: 1. OKNA Wyceny okien wersja 2G rok 2012 2. DACH Wyceny pokrycia dachowego wersja 2G rok 202123. TYNKI WEWNĘTRZNEA. Rododendron 6 + wylewane skosy (tzw drugi strop)B. Rododendron 6 P i Tutaj również Rododendron 6 PC. Rododendron 6 G2- bez sufitu w garażu i łazience4. TYNKI ZEWNĘTRZNE- powierzchnia, koszty, etc.A. W rododendronach 6 wersja z 1 garażemB. Ceny za robociznę + Materiał5. Inne rozwiązania związane z projektem.BUDOWA KOMINA OD 1go PIĘTRAProjekt stropu TERIVA dla Rodo 6 G26. KOSZTY BUDOWY SSOW Rododendronach 6 G2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 24.10.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Nutka oj, oj , kazdy z nas kiedys zaczynal i to zwykle pytaniem o koszty:popcorn: Kasia, u mWilQ w stopce jest folder publiczny, do ktorego warto zajrzec, sa materialy pomocne w kosztach i adaptacjach, kosztorysy itp. a hasło do folderu zna li ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.10.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 mwirodo chyba:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 25.10.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Zapytam się: czy 4100 za szambo betonowe o poj. 8m3 z kompleksowym montażem i podłączeniem do budynku to dużo czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.10.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 powiem tak, my w 2009 r zaplacilismy za szambo, przywiezienie, rozladunek, zakopanie i podlaczenie kwote k. 3600 zł 10m3. nie wiem jak sie teraz ceny ksztaltuja. ale masz jakies porownanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 25.10.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Zapytam się: czy 4100 za szambo betonowe o poj. 8m3 z kompleksowym montażem i podłączeniem do budynku to dużo czy mało? Niedawno kupiłem - 3600 netto, 10m3, betonowe. Probud Poręba. W cenie montaż i dostawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 25.10.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Zapytam się: czy 4100 za szambo betonowe o poj. 8m3 z kompleksowym montażem i podłączeniem do budynku to dużo czy mało? Ja w tym roku za szambo zapłaciłam 2770 zł - 10m2 (w tym transport i montaż ale bez wykopania dołu i zasypania. Za podłączenie, wykopanie dołu i zasypanie zapłaciłam 1100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosnów 25.10.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Zapytam się: czy 4100 za szambo betonowe o poj. 8m3 z kompleksowym montażem i podłączeniem do budynku to dużo czy mało? Za szambo betonowe 10 kubików + przyłącz do budynku 7m + króciec do opróżniania + montaż wszystkiego zapłaciłem 4 tysiaki. Budujemy w północnej części Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 25.10.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 (edytowane) Dzięki za odzew. Czyli cena rozsądna. Mam też cenę za same szambo z dostawą za 2500 plus muszę wykopać i zamontować. Lepiej dać 1 robić w razie czego będzie do kogo mieć pretensje i nie będzie spychologi Edytowane 25 Października 2012 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 30.10.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Przerwę tę ciszę na forum i zapytam wszystkich korzystających ze zwrotu vat na materiały budowlane.Jak myślicie czy przysługuje zwrot na deski tarasowe wykonane z kompozytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 30.10.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Przerwę tę ciszę na forum i zapytam wszystkich korzystających ze zwrotu vat na materiały budowlane. Jak myślicie czy przysługuje zwrot na deski tarasowe wykonane z kompozytu? Jaki to ma numer PKWIU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 30.10.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Jaki to ma numer PKWIU? nie mam pojęcia, na fakturze nie ma nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 30.10.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 a przepraszam jest 22.23.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts