mWilQ 29.11.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Jeśli możesz to poproszę na jarek7d(at)gmail(kropka)com bo po wizycie hydraulika z którym podjęliśmy wstępną próbę rozmieszczenia wszystkiego - dostałem małej paniki, że nie będzie miejsca zerknij do folderu w mojej stopce archon\rodo6\projekty i aranżacje\łazienka górna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 29.11.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Fajnie to wygląda- u mnie w miejscu gdzie masz pomiedzy kabiną a kibelkiem te wnęki - jest słup od płatwi (mam inaczej zrobiony komin jak w projekcie) Podnosiłeś ściankę kolankową? - zdjęcie widoku wanny byłoby bezcenne moze byc na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.11.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 wyszlo fajnie choc u mnie taka wanna jest niestety nie do zaakceptowania a juz pod skosem to zapomnij. pamietam jak dzis w starym mieszkaniu wymienialismy prysznic na wanne i kupilam wlasnie taka prostokatna. na cale szczescie nie pozwolilam jej zamontowac i odfoliowac, nastepnego dnia wracala do sklepu i zostala zamieniona na szersza narozna :D:D teraz mamy taka 180x120 cm mozna zaszalec w dwie osoby:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 29.11.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Jedyne pytanie jakie mi się nasuwa to: Jak często z niej korzystasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.11.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 codziennie, prysznic jest na dole, zwykle dla gosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 29.11.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 jeśli tak to ok. My obecnie mamy wanne i prysznic 2w1- codziennie prysznic a wanna kurcze nie pamiętam kiedy- no ale w nowym domu nad wanną będziemy mieli gwiazdy :0 wiec będzie mobilizacja. Ja z kolei uwielbiam saunę ale ni chu chu jej w tym domu umieścić się nie da. Jest jeszcze szansa że w budynku gospodarczym się zmieści najwyżej kilka świnek na dwór (lub na pole- zależy od regionu) wyeksmituje- tak na serio to musimy go budować bo budujemy siedlisko rolnicze hehe absurd polskich przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.11.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 ja od momentu zamieszkania z prysznica korzystalam tylko 2 razy. wanna to rewelacyjny wynalazek a do dobrego czlowiek sie szybko przyzwyczaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 29.11.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 my tu gadu gadu a nam dziś na działce zamontowali skrzynkę z prądem sąsiad dzwonił (bo energa nawet nie poinformowała ) - będzie trzeba w weekend obejrzeć przy okazji życzymy wszyskim powodzenia przy załatwianiu prądu dostałem też miłą informację, że może uda nam się załapać na tą "rodzinę na swoim" jeśli złoźymy wniosek w grudniu a PNB zdobędziemy do końca stycznia - jest nadzieja! przy okazji mam pytanie co do studni wody... u nas na działce poprzedni właściciel zrobił odwiert. obecnie to co widać na zewnątrz to rura PCV wpuszczona pionowo w ziemię - w niej widać końcówkę rury, od tego odchodzi wąż z którego o kilku lat cieknie sobie woda (takie ciśnienie jest na głębokości 27 metrów...). odiwert jest zlokalizowany kilka metrów od planowanego domu. pytanie co dalej z taką studnią się robi? czy ciągnę rurę do domu a w domu pompę? czy muszę dokładnie w miejscu odwiertu obudować pompę? i jakie teraz są pompy? za dzieciaka 20 lat temu pamiętam jak budowali studnię u dziadków na działce z hydroforem w ziemi itp ale jak to się robi teraz? pozdro mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 29.11.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) Możesz to rozwiąza na dwa sposoby:1: jeśli rura PCV ma średnice wiekszą jak fi100 możesz kupic pompe głębinową np. Groundfos lub tańsza Belardo. Pompa z rura plastikowa idzie do srodka na glebokosc ponizej, ktorej nie opada lustro wody (srednio ok 8m.) zaraz nad studnia na rurze mocujesz zawor zwrotny i dalej do domu do hydroforu., 2. mozesz kupic pompe razem z hydroforem i dac rure plastikowa bezposrednio z domu do studni do srodka tej PCV, ktora juz masz. Ale jedno jest wazne: jesli Twoja studnia podczas pobierania wody dosyc mocno opuszcza lustro wody moze byc problem z zasysaniem wody. Pompa nie zassa wody jeśli jej lustro opada nizej jak 8m od osi pompy- nie od poziomu studni. Edytowane 30 Listopada 2012 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 30.11.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 (edytowane) Fajnie to wygląda- u mnie w miejscu gdzie masz pomiedzy kabiną a kibelkiem te wnęki - jest słup od płatwi (mam inaczej zrobiony komin jak w projekcie) Podnosiłeś ściankę kolankową? - zdjęcie widoku wanny byłoby bezcenne moze byc na maila Ponownie zaglądnij do folderu. Przy sobie miałem zdjęcia z przeprowadzki (brakuje troszkę detali, między innymi oświetlenia. Ściankę mam podniesioną o jeden pustak. Z tego co kojarzę wyszło ok 85cm. Ja z wanny korzystam bardzo sporadycznie, raczej dla relaksu. Mam nawyk prysznicowania się przed wyjściem z domu, a lanie wody zagwarantowałoby codzienne spóźnienia do pracy Wanna spokojnie nas mieści, w porównaniu z tą w mieszkaniu mamy luksus, żeby nie powiedzieć, że się gonimy. Jakbyś potrzebował jakiś wymiarów, to pisz. P.S. szafka obok wc jest znacznie szersza. Murowałem ściankę obok komina, żeby zmieściła się duża kabina, ale przestrzeń za ścianką wykorzystałem w szafce. Edytowane 30 Listopada 2012 przez mWilQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 30.11.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Możesz to rozwiąza na dwa sposoby: 1: jeśli rura PCV ma średnice wiekszą jak fi100 możesz kupic pompe głębinową np. Groundfos lub tańsza Belardo. Pompa z rura plastikowa idzie do srodka na glebokosc ponizej, ktorej nie opada lustro wody (srednio ok 8m.) zaraz nad studnia na rurze mocujesz zawor zwrotny i dalej do domu do hydroforu., 2. mozesz kupic pompe razem z hydroforem i dac rure plastikowa bezposrednio z domu do studni do srodka tej PCV, ktora juz masz. Ale jedno jest wazne: jesli Twoja studnia podczas pobierania wody dosyc mocno opuszcza lustro wody moze byc problem z zasysaniem wody. Pompa nie zassa wody jeśli jej lustro opada nizej jak 8m od osi pompy- nie od poziomu studni. dzięki za odp choć nie wiem czy dobrze to opisałem, bo w tej rurze PCV (fi ~200mm) jest druga rura fi ~50mm i to ona idzie do wody, nie wyobrażam sobie jak tam wcisnąć pompę tak aby się zanurzyła w wodzie. pewnie stanie na drugim rozwiązaniu, choć nie mam pojęcia jak to jest z tym lustrem wody... pozdro mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 30.11.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 zerknij do folderu w mojej stopce archon\rodo6\projekty i aranżacje\łazienka górna rzeczywiście fajna łazienka. my stoimy też przed dużym wyzwaniem bo chcemy jeszcze dać bidet... ale mamy przeprojektowaną klatkę schodową (dwa biegi proste i spocznik na garażu) więc drzwi będą otwierane na zewnątrz, umywalka bliżej drzwi, dalej po prawej wanna narożna i może ten bidet się wciśnie po lewej, pod okno... da radę? mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 30.11.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 rzeczywiście fajna łazienka. my stoimy też przed dużym wyzwaniem bo chcemy jeszcze dać bidet... ale mamy przeprojektowaną klatkę schodową (dwa biegi proste i spocznik na garażu) więc drzwi będą otwierane na zewnątrz, umywalka bliżej drzwi, dalej po prawej wanna narożna i może ten bidet się wciśnie po lewej, pod okno... da radę? mC W moim projekcie, kabina 80 zamiast 90, szafki brak, albo zaczynająca się nad stelażem, i powinien zmieścić się bidet obok wc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 30.11.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 mWilQ jak dla mnie w dechę- dzieki- czy rościsz sobie jakieś prawa autorskie do tego? michałc czyli ta Twoja studnia to jest tak zwana "abisynka" jeśli mam być szczery to bym to wyrwał i zrobił STUDNIĘ bo to co masz to jest słabe rozwiązanie dla domu bez piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ToSz01 30.11.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Cześć My od tygodnia mieszkamy w naszym Rodku Narazie kartony sa wszędzie, ale pomału damy radę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 30.11.2012 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 mWilQ jak dla mnie w dechę- dzieki- czy rościsz sobie jakieś prawa autorskie do tego? michałc czyli ta Twoja studnia to jest tak zwana "abisynka" jeśli mam być szczery to bym to wyrwał i zrobił STUDNIĘ bo to co masz to jest słabe rozwiązanie dla domu bez piwnicy. Możesz się spokojnie inspirować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 30.11.2012 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Cześć My od tygodnia mieszkamy w naszym Rodku Narazie kartony sa wszędzie, ale pomału damy radę Pozdrawiam Gratuluje, ja już rok mieszkam i jeszcze jeden pokój mam w kartonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 02.12.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 mWilQ możesz zdradzić jakim programem zrobiłeś projekt tej łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 02.12.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 mWilQ możesz zdradzić jakim programem zrobiłeś projekt tej łazienki? Darmowym Google Sketchup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 02.12.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 NutkaCo u Ciebie? Nie odzywasz się ostatnio. Czyżby już Was było więcej?Chciałam Ci podziękować za namiar na ekipę od balustrady. Byli, wykonali, jestem zadowolona bardzo. Mam też pytanie do forumowiczów. Strasznie nawiewa mi powietrze przez kratkę w górnej łazience. Nie wiem z czego to wynika i co mam z tym zrobić. Przez inne kanały wentylacyjne nie nawiewa tylko przez tę jedną. Spotkaliście się z czymś takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts