Wiki2000 17.02.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 La_bruijta proszę o przysłanie zestawienia kosztów na adres [email protected]myślę, że jest to super pomysł, bo jak coś jest potrzebne aby zorientowac się w cenach i przegladanie tylu stron to...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 17.02.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Aneciatz Chodzi o dziennik budowy na forum pytaj Pancki ona ma to będzie najlepiej wiedziećMela Zamiast poprawiać trzeba było reklamować skoro umieli kasę wziasc to i zaimpregnować drewno powinni umieć Remle A u nas sie dostaje gratis poza tym archon do projektów tez dawał przynajmniej u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz105 17.02.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Witam Chciałbym usłyszeć waszą opinie na temat budowy rodo6 z betonu komórkowego 24cm. Co o tym myślicie czy warto zmieniać materiał czy nie. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 17.02.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Witam Też chętnie wysłucham opinie czy warto zmienić na beton komórkowy. Ja praktycznie zdecydowałem się na BK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneciatz1 17.02.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 La_burijta dzięki za kosztorys jestem mile zaskoczona kosztami, czyli można taniej. Mam nadzieję, że mi też uda się obniżyć koszty nie rezygnując jednocześnie z jakości. remle Oczywiście chodziło mi dziennik budowy na forum ale i tak dzięki. Zmieniłam obrazek na mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 18.02.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 z tą jakością nie ma też co przesadzać. Czasami wydaje się 10000 zł więcej, a oszczędza się na tym 100zł w ciągu roku - to nie ekonomiczne. i tutaj mam pytanie: czy warto z ekonomicznego punktu widzenia instalowac kolektory słoneczne? bo licząc, że koszt instalacji i materiału wynosi ok 10 000 i powiedzmy będą one sprawnie pracować 20 lat (i tylko do podgrzewania wody bieżącej przez 9 mc-y w roku) to wychodzi: 10000zł/(20*9) = 55,55 zł czy one zaoszczędzą powyżej 55 zł na miesiąc? 110 zł na dwa miesiące?- nie jestem przekonany. Dodając do tego stratę z tytułu zamrożenia 10 000 zł. Ale wracając do jakości to trzeba też zdać sobie sprawę, że te nasze domy mają za zadanie wytrzymać tylko te 50 lat. czyli Nas . Po tym czasie będą prawdopodobnie będą mało atrakcyjne . To tak jak miałbym dostac dom od swojej babci. napewno nie zamieszkałbym w nim, remont to szkoda robić, jedyne co to zburzyc i postawić nowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 18.02.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 widzę, że coraz więcej osób buduje bądź zaczyna budować rodo6. od początku budowy prowadzimy sobie taki szczegółowy kosztorys ile kasy na co idzie. jak ktoś jest zainteresowany to mogę przesłać tylko podajcie mi adres w prywatnej wiadomości. Sam spędziłem kupe czasu przeglądając forum za kosztami poszczególnych etapów Pozdrawiam. Strasznie się cieszę bo sama tez chcialam prowadzic taki raport, szukam cen na forum ale sa to jak dla mnie za bardzo ogolne informacje. Dobrze ze pozwoliles podpatrzec jak to wyglada u was. Tak wiec prosze o przesłanie na [email protected] PS. Tak samo jak nikt sie nie wypowiada na temat kredytu. Wyglada na to ze wszyscy buduja za gotówke Zartuje oczywiscie ale powaznie my bedziemy leciec na kredycie mamy odlozona mala sumke ale mysle ze to bedzie na adaptacje projektu i papierkowe sprawy i moze os w sprawie przylaczy bo mamy nieuzbrojona dzialke. Jesli ktos moze to powiedzcie kiedy zalatwiac kredyt? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneciatz1 18.02.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 La_bruijta Ja jestem zwolenniczką kolektorów słonecznych i myślę, że opłaca się w nie zainwestować, choćby ze względów ekologicznych. Gdzieś na forum widziałam coś o refundacji przez gminy 50% kosztów instalacji solarów. aniak25 Kredyt można dostać po otrzymaniu pozwolenia na budowę. Ja właśnie wypełniam formularze on-line Firm Doradztwa Kredytowego. Zainspirował mnie ostatni Murator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 18.02.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 i o ile pamiętam to było pisane o kredycie we wcześniejszych stronach tego wątku- musisz sobie przeglądnąć. Jesli ktos moze to powiedzcie kiedy zalatwiac kredyt? najlepiej wtedy gdy CHF stoi wysoko . a tak na poważnie to my też na kredycie jedziemy niestety. Papiery załatwialiśmy w lipcu zeszłego roku. Braliśmy pod uwagę dwie opcje: 1. kredyt w zł z dopłatą od państwa. 2. kredyt we CHF. Wzięliśmy we CHF w pkobp. procent to już nawet nie pamiętam ile to było ale chyba 1,22 % + Wibor 3m, czyli teraz razem to ok 3,98%. podzieliliśmy na 3 transze. przy drugiej i trzeciej transzy potrzeba aby ktos z banku podjechał i zobaczył czy wyrabiacie się z planem założonym przy składaniu wniosku. bez faktur. opłata za takie odwiedziny to 80 zł. kredyt ubezpieczony - w momencie gdyby ktoś z nas dwoje pracę stracił to ubezpieczyciel dopłaca połowę raty przez chyba rok. w zasadzie bank niczego się nie czepia i nie robi trudności. godny polecenia. na razie nie nadzialiśmy się na jakieś nieprzewidziane opłaty. Wszystko od ręki mamy, a co najważniejsze to mówią mi PRAWDĘ - oczywiście trzeba też wiedzieć o co się pytać bo sami z inicjatywą nie wyjdą aby klient wszystko miał czarno na białym wyszczególnione . Jedynym właściwie minusem w tej ofercie była karta kredytowa którą "musieliśmy"wziąć żeby procenty pomniejszyć. Więcej już chyba nie pamiętam, ale gdyby ktoś miał konkretne pytanie to może sobie przypomnę. przejrzyjcie też inne wątki na tym forum - mi były bardzo pomocne. o i jeszcze moge poradzić: przy rozmowach z bankami bądź pośrednikami bądźcie upierdliwi. szczególnie z wynalazkami takimi jak expander (pominę kompetencję tych ludzi bo szkoleni oni są bardziej w psychologii społecznej jak w usługach finansowych) - będą Wam chcieli przy okazji kredytu wcisnąć fundusze czy lokaty. wyliczać jakieś procenty wzięte z kosmosu (bo to są zawsze zakładane - optymistyczne), koniec końców wyjdzie, że zadłużając się po same uszy, na 30 lat, w banku którego na oczy nie widzialiście - zyskacie . Nie ma się co oszukiwać, banki muszą na nas zarobić - my jedynie możemy tylko zmniejszyć ten ich zysk wybierając najlepsza ofertę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 18.02.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 aneciatz1 niestety moja gmina to sto lat za murzynami jest (znaczy się w komunie pozostała i takie zasady tam obowiązują). Wójt to nic nie słyszał o takim czymś jak refundacja . Jego terminologia kończy się na słowie koperta albo załatwić. Zresztą z tego co wiem to rzadko która gmina refunduje takie cuda (pewnie tyle samo gmin ma plan zagospodarowania przestrzennego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz105 18.02.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Witam wszystkich Ponawiam pytanie. Co sądzicie o budowie rodo6 z betonu komókowego. Chciałbym poznać wasze opinie czy warto zmieniać materiał z porothermu czy nie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 18.02.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 czy warto zmieniać materiał z porothermu czy nie. a duża jest różnica w kasie? i czy taka ściana z betonu komórkowego to uniesie strop betonowy bądż akermana? plus dachówkę powiedzmy. zorientuj się. gdyby to nie było dużo pieniędzy to nie zastanawiałbym się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna kaszkur 18.02.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 http://images23.fotosik.pl/160/bb78d299f339ebe3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna kaszkur 18.02.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 http://images30.fotosik.pl/161/4045e6ff23404ce5.jpg A to jest to co spędza mi sen z powiek i jest sensem mojego życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 18.02.2008 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Pięknie!!!! Powodzenia ze środkiem!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 19.02.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Brawo piękny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 19.02.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 anna kaszkur pieknie Wam idzie.prosimy o kolejne fotki !!!!!!!!! U nas będą poprawić kilka rolet ale to dopiero w nastepna srode. Ja bedzie poprawione to pochwale sie oknami.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam-K 19.02.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Witajcie budowniczowie Rodo 6! Powracamy po dłuższej przerwie... załatwialiśmy sprawy z projektantem, parę negocjacji z firmami wykonawczymi, uzgodnienia materiałów... ale jest efekt !! do piątku bedziemy mieli pozwolenie na budowę!! To już mały kroczek naprzód... Zdecydowaliśmy sie na budowanie z cegły keramzytowej .. Jeśli ktoś z Was buduje z keramzytu to dajcie znać, chciałbym poznać opinie La_bruijta i anna kaszkur - dzięki za koszty stropu... żelbetowy czy teriva wychodzi podobnie, zatem My chyba wybierzemy terivę..szybciej się robi ,lepsze własności akustyczne, trza mieć mniej stempli... Acha, La_bruijta... jeśli to nie sprawi kłopotu to prześlij kosztorys budowy na [email protected].. Remle... jestem pod wrażeniem Waszego wnętrza.. Brawo. Pozdrawiamy adam i Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALCET 20.02.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Witam Ramle jak się nie krępujesz proszę o kosztorys [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 20.02.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Czy ktoś zna może jakiś racjonalny powód dlaczego ja pusta głowa nie wpadłam na to żeby zrobić od razu rolety podtynkowe d ookien??? Wogole to jestem zalamana cenami w woj. mazowieckim. Za ocieplenie naszego rodo z materiałem (styropian 12 cm) Pan na dziś krzykną 35 tysiecy (z opaskami wokół okien) Pamietacie ile Was kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts