michalc 27.01.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 hehe, żadni z nas kaszubi, ale owszem - budujemy się już na kaszubach sprawdzimy na pewno inne opcje bo jak widać można znaleźć taniej mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 28.01.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Jeszcze jedna wskazówka:- jak będziesz szukał okien u różnych sprzedawców to nie dawaj sobie wciskać kitu typu VEKA jest najlepsza... Bo owszem VEKA to ma dobry profil- ważne jest kto ten profil klei. Często spotykałem się ze zgrzewami zrobionymi mało estetycznie i zdarzało się, że okleina w miejscu cięcia była poszarpana, a tekst sprzedawcy, że wszelkie wady niewidoczne z odległości 1m. to nie wady mnie rozwalił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulka76 28.01.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 WitamMy mamy okna profil veka vetrex 5komorowy, 3szyby, ciepłe ramki + ciepły montaż, kolor obustronny orzech + w drzwiach balkonowych poprzeczki Zapłaciliśmy 18900 z montażem( 20 szt )Jeżeli chodzi o wyceny z innych firm to porównywalne to samo, więc padło na te "najlepsze"a tak się prezentuje:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?194625-Do-rozpoczynaj%C4%85cych-budow%C4%99-wiosn%C4%85-2012&p=5578388#post5578388Pozdrawiam wszystkich Rododendrowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 28.01.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 właśnie zamówiłem wycenę tego vetrexa V70 OPTIMAL BLACK - ma być na środę. u nas jakoś tylko wychodzi 13 okien ;p z czego balkon i wykuszowe mocno powiększone... a te poprzeczki sami chcieliście, czy sprzedawca sugerował do dużych okien? btw - tak szukam i szukam na waszych zdjęciach wjazdu do garażu no i nie znalazłem rozumiem, że macie tam normalne pomieszczenia? mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 28.01.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 michalc co od poprzeczek to większość producentów chce je dawać bo 1m szeroki otwór jest za szeroki. Umnie ich nie ma, ale w umowie mam niestety pomniejszone warunki gwarancji dla tych drzwi balkonowych na górze. Jak dojdzie daj znać. Podaj też pow. w m2 okien- będzie dla porównania gdyż Ty masz 18 okien u nas jest 14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.01.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) my mamy okna avante i szerokosci jak w projekcie bez poprzeczek, gwarancja przez to nie byla pomniejszana. to chyba zalezy od producenta na ile sam sobie ceni jakosc i wytrzymalosc swoich okien aaa i dostalismy roczne ubezpieczenie na okna w razie "w" placilismy 17 tys. okleina jednostronna kolor orzech ciemny, wew. biale, szyby dzwiekochlonne, klamki z przyciskami, cieple ramki, okucia chyba winkhaus albo roto (ale tu pewnosci nie mam, nie pamietam) Edytowane 28 Stycznia 2013 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 29.01.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 ja kiedyś przebrnąłem cały wątek rodo 6, i pamiętam jak wspominaliście o tych poprzeczkach w oknach - stąd też pytanie ciekawe co będzie w wycenach - zamówiłem też w MS Okna i lokalnym Wikędzie (profil Veka). mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 29.01.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 U nas jak dobrze pójdzie i będzie tak ciepło jak dziś to za tydzień montujemy okna Tar napisz jaką masz podmurowke pod okna balkonowe. Pytam bo w salonie muszę podmurowac 18cm, a w sypialni na piętrze 12cm. Pamietam, że jakiś czas temu była o tym mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.01.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 na styku okno / beton mam styrodur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 29.01.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 18cm. styroduru?Jakiej szerokości pasek tyle co rama okienna czy szerszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 29.01.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 18cm. styroduru? Jakiej szerokości pasek tyle co rama okienna czy szerszy? A tam nad wykuszem to nie musi być ze 25cm podmurówki? Żeby na balkonie wykuszowym zmieściło się 20cm ocieplenia i 5cm wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.01.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 pasek szerszy (nie pamietam czy byl docinany przy robieniu wylewek ale chyba nie). styrodur na calej wysokosci (tak twierdzi moj maz) niestety stracilam wszystkie fotki z tamtego etapu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.01.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 jest cos takiego w projekcie ale tez patrzac to okna sa na roznej wysokosci, cos mi sie kolacze ze my okna i balkonowe robilismy na jednej wysokosci (gorna krawedz) i teraz nie pamietam jak to bylo z tymi progami, na pewno nie mam ich w pokoju nad wejsciem ani w malym. musialabym wyjsc na balkon nad wykuszem zeby to sprawdzic. i widzicie jaki bezsens z tymi balkonami - wcale z nich sie nie korzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 29.01.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) A tam nad wykuszem to nie musi być ze 25cm podmurówki? Żeby na balkonie wykuszowym zmieściło się 20cm ocieplenia i 5cm wylewki. Jeśli bym zrobił jak mówisz to na balkon wchodziłbym po schodach a woda do sypialni lałaby się kaskadowo Wydaje mi się, że w projekcie balkon jest niżej stropu żeby dołożyć ocieplenie. Ja na balkon dam 10 i w salonie na suficie docieplę 5 syropianu. (będę w tym miejscu podwieszał sufit) i widzicie jaki bezsens z tymi balkonami - wcale z nich sie nie korzysta Ale jakie ładne są z zewnątrz. Jest gdzie kwiatki powiesić, kołderkę Edytowane 29 Stycznia 2013 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 29.01.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 i widzicie jaki bezsens z tymi balkonami - wcale z nich sie nie korzysta No bezsens, a jakie koszty... ale bez nich (tj. balkonów, nie kosztów) tak jakoś łyso by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 29.01.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Jeśli bym zrobił jak mówisz to na balkon wchodziłbym po schodach a woda do sypialni lałaby się kaskadowo W projekcie jest zdaje się stopień. Ja niestety zrobiłem tylko 12cm podmurówki i musiałem się potem gimnastykować z grubością i rodzajem ocieplenia (wyszło mi 7cm płyty PIR). Odwodnienie od okien już niestety zostało poprowadzone w wylewce (zamurowane rurki pcv). Zresztą ten dramat chyba tu kiedyś opisywałem Edytowane 29 Stycznia 2013 przez michur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.01.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 tak w projekcie jest ale mozna to obejsc na etapie "okiennym" ja musze naocznie sprawdzic czy mam prog ale chyba nie, wcale nie korzystam z tego balkonu:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 29.01.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 tak w projekcie jest ale mozna to obejsc na etapie "okiennym" ja musze naocznie sprawdzic czy mam prog ale chyba nie, wcale nie korzystam z tego balkonu:rolleyes: Mi błąd uświadomili dopiero posadzkarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 29.01.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Wydaje mi się, że w projekcie balkon jest niżej stropu żeby dołożyć ocieplenie. Ja na balkon dam 10 i w salonie na suficie docieplę 5 syropianu. (będę w tym miejscu podwieszał sufit) W naszym projekcie (2009r) jest stopień 19cm. płyta balkonowa jest na tej samej wysokości co strop. Rysunek A-8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.01.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 powiem tak, gdybym wczesniej nie obejrzala rodka, nie zmieniala otworow okiennych, nie chciala wszystkiego zrobic symetrycznie i na jednym poziomie i jeszcze paru zmianach to tez bym pewnie sie obudzila przy posadzkach. mozesz zmniejszyc prog stosujac zamiast zwyklego styro - styrodur lub maty (ktos juz mial ten problem, czy przypadkiem nie Nutka?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts