michalc 29.01.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 W naszym projekcie (2009r) jest stopień 19cm. płyta balkonowa jest na tej samej wysokości co strop. Rysunek A-8. u nas w nowszym projekcie płyta storpu na 100% jest na równi z wykuszem i na 99% jest próg bo drzwi balkonowe na balkon nad wykuszem są o 10cm krótsze niż te na balkon frontowy (tylny zlikwidowaliśmy). architekt nam zwracał uwagę, że w projekcie ten balkon nad wykuszem jest dopracowany i żeby go wykonać dokładnie bo potem mogą się różne niemiłe rzeczy w tym miejscu dziać... a próg? no cóż - skoro i tak się nie wychodzi na ten balkon... michur: te płyty PIR to taki lepszy styropian? mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.01.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 W naszym projekcie (2009r) jest stopień 19cm. płyta balkonowa jest na tej samej wysokości co strop. Rysunek A-8. w moim projekcie tez tak jest tez z 2009 r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.01.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 u nas w nowszym projekcie płyta storpu na 100% jest na równi z wykuszem i na 99% jest próg bo drzwi balkonowe na balkon nad wykuszem są o 10cm krótsze niż te na balkon frontowy (tylny zlikwidowaliśmy). architekt nam zwracał uwagę, że w projekcie ten balkon nad wykuszem jest dopracowany i żeby go wykonać dokładnie bo potem mogą się różne niemiłe rzeczy w tym miejscu dziać... a próg? no cóż - skoro i tak się nie wychodzi na ten balkon... michur: te płyty PIR to taki lepszy styropian? mC aaa juz sobie przypominam, my chyba tez mamy prog ale nie chcialam miec krotszego okna takiego dla krasnoludkow (niezafajnie to wyglada na zywo) wiec go nie zmienilismy a tylko okno obok osadzilismy wyzej. pokoju nie zalewa, bo balkon jest oczywiscie ze spadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 29.01.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 powiem tak, gdybym wczesniej nie obejrzala rodka, nie zmieniala otworow okiennych, nie chciala wszystkiego zrobic symetrycznie i na jednym poziomie i jeszcze paru zmianach to tez bym pewnie sie obudzila przy posadzkach. mozesz zmniejszyc prog stosujac zamiast zwyklego styro - styrodur lub maty (ktos juz mial ten problem, czy przypadkiem nie Nutka?) W oryginale ocieplenie nad wykuszem składa się ze: "Styrodur XPS Termo Organika "Wkropki" 20cm" od góry i styro EPS 70 "w kropki" 5cm od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 29.01.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 michur: te płyty PIR to taki lepszy styropian? mC Ponoć tak. Nie badałem i nie będę - nic już nie zmienię, więc po co się denerwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.01.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 W oryginale ocieplenie nad wykuszem składa się ze: "Styrodur XPS Termo Organika "Wkropki" 20cm" od góry i styro EPS 70 "w kropki" 5cm od dołu. tylko zdaje mi sie ze styrodur xps a styro w kropki to sa 2 rozne materialy o innych wlasciwosciach (projektant tu je polaczyl jako jeden material;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.01.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Ponoć tak. Nie badałem i nie będę - nic już nie zmienię, więc po co się denerwować pewnie, ze tak. ja tez juz nie zmienie, nic mi nie zalewa, nie przemarza, dobrze sie uzytkuje wiec jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 29.01.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 no tak- wychodzi na to, że ja zrobiłem babola- dobrze, że będę opuszczał sufit to dołożę styro od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozef2510 29.01.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Witam wszystkich forumowiczów. To mój pierwszy raz na forum . Chciałem się zapytać czy jest ktoś z okolic Gniezna kto buduje Dom w rododendronach 6 G2. Co sądzicie o tym projekcie, czy jest godny uwagi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulka76 29.01.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 michalcmy chcieliśmy te poprzeczki bo tak nam się bardziej podoba (kwestia gustu) dopłaciliśmy za nie 660 złJeżeli chodzi o garaż to w domku go nie ma, jest tam za to kotłownia , spiżarka i garderoba dzięki czemu mam większą kuchnię,łazienkę i pokój nad garażem zostaje w całości:wiggle: , a i jeszcze pod schodami zrobił się niemały schowek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulka76 29.01.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 jozef2510my z mężem oglądaliśmy wiele domów i gdybym miała wybierać ponownie to na pewno padło by na ten właśnie chociaż trochę w środku przerobiliśmy i myślę że na korzyść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 29.01.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Witam wszystkich forumowiczów. To mój pierwszy raz na forum . Chciałem się zapytać czy jest ktoś z okolic Gniezna kto buduje Dom w rododendronach 6 G2. Co sądzicie o tym projekcie, czy jest godny uwagi. Pozdrawiam. moja żona pochodzi z okolic Gniezna, więc chociaż budujemy się pod Gdańskiem to w pewnym sensie jest ktoś z Gniezna projekt na pewno jest godny uwagi, ale czy najlepszy to każdy sam musi skonfrontować ze swoimi oczekiwaniami i gustem u nas, po określeniu kilku rzeczy, które muszą być zostało naprawdę niewiele do wyboru rodo 6 oferuje sporo, choć nie super wielkich pomieszczeń + da się dostosować do indywidualnych potrzeb mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozef2510 29.01.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 ulka76 dziękujemy, że odpisaliście. My jesteśmy na razie na etapie wybierania projektu. Jutro właśnie mamy go zakupić. I ciągle nasuwające się pytanie: Czy na pewno ten?? W naszym przypadku jest nieco inaczej, dlatego że część garażową i pokój (gabinet) chcemy przerobić na małe mieszkanko dla rodziców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blacky 29.01.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 jozef2510: To zwroccie uwage na roznice poziomow garazu i domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 29.01.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 przyszła wycena z wikęda: 19800, w sume jest trochę ponad 30 m kw okien. w tym same suwanki na taras ~8500... (3 szybowe, profil veka, orzech obustronny) W sumie 1tyś taniej, ale Krispol miały Uw poniżej 1 (od ~0,7 do 0,86) a te mają powyżej od 1,01 do 1,13. mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozef2510 29.01.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Blacky:Rozmawialiśmy z architektem na ten temat i powiedział, że po prostu rodzice będą mieli od strony garażu trzy stopnie do pokoju (gabinetu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 29.01.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 19800 za ok 30m2 to porównywalna oferta z naszą. Jeśli odejmiesz jakieś 30% (u niektórych 40%) różnicy między kolorem 1o stronnym a 2 stronnym. Co do różnic w poziomach garażu- to ze strażackiego punku widzenia powiem Ci że tak jest bezpieczniej a na serio to nie wyobrażam sobie podnościć stropu nad garażem do poziomu domu. Wówczas dom będzie mało atrakcyjny wizualnie- wręcz przykuwający wzrok i wywołujący uśmiech obserwatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 29.01.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) dobrze, że zwróciłeś na to uwagę - do garażu i może do kotłowni (i może jeszcze gdzieś...) pozamawiam kolor jedno-stronny edit: jest wycena vetrex: ~18tyś z montażem i możliwy rabat ok 8% więc chyba się na to zdecydujemy. pytanie czy rabat jest do jutra czy do końca lutego (okaże się jutro... ). budując wiosna-lato trochę trzeba się nagimnastykować, aby załapać się na zimowy rabat szczególy oferty: Profil V70 Optimal Black z pakietem 3-szybowym U=05 Profil z wzmocnieniem stalowym zamkniętym 1,5mm, profil barwiony w masie zgodnie z kolorem okleiny , 2 zaczepy antywyważeniowe, 3-stopniowy uchył/blokada błędnego położenia klamki, okucia pokryte powłoką Roto Stil, podnośnik w skrzydle, stabilizator uchyłu, mikrowentylacja, klamki aluminiowe Secustic firmy HOPE w wybranym kolorze, szyba z ramką nie ciętą a zaginaną. W standardzie też izolacyjne listwy podparapetowe + ciepła ramka mC Edytowane 30 Stycznia 2013 przez michalc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 30.01.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 No to oferta dobra. Co do klamek to zastanów się, nad klamkami też secustic ale z kluczykiem lub z przyciskiem. No i flaszka się należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.01.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 lepsze z przyciskiem, kluczyki jakims cudem zawsze gina , u mnie tak tajemniczo gina klucze w drzwiach wewnetrznych, duchy czy skrzaty:rolleyes: jak myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts