Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

jadalnia /tv / bawialnia (glownie kurdupla) / czesc korytarzowa

tu na szybko narysowalam w paincie (wiem ze mamy duzo lamp ale tej decyzji nie zalujemy, w bloku mi zawsze oswietlenia brakowalo i kombinacji, na zolto lampy gorne, na czerwono kinkiety na niebiesko halogeny w suficie k-g)

lampy.JPG

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

na scianie dawny gabinet/garaz ale mam tez instalacje przygotowana na scianie przeciwleglej k. wykusza (w razie gdyby chcielibysmy troche zmiany wystroju :D ) wtedy jadalnia przenioslaby sie do dawnego gabinetu a wykusz bylby bawialnia tudziez czyms innym. w saloonie mamy bardzo malo mebli, pod tym wzgledem jestesmy minimalistami ale lampy byc musza :D

Witam wszystkich, my budujemy naszego rodka w okolicach Wieliczki. Jesteśmy na etapie SSZ, zrobiliśmy już trochę instalacji m.in. elektrykę. Myślimy powoli o tynkach wew. Kiedy zakładaliście drzwi wejściowe przed czy po tynkach. Pozdrawiam wszystkich:yes:

Witam, moja propozycja to po tynkach i jeszcze wielu innych etapach. Najlepiej robić to na etapie elewacji (chodzi o czas przed położeniem tynku zewn). Co do szpaletu wewn domu dogadaj się z tynkarzami że po drzwiach zewn przyjadą i dokończą robotę.

Dziś udało się podziałać w kierunku prądu: rozdzielnica stoi, teraz tylko puścić prąd. Energa przy pomyślnych wiatrach w 2 tygodnie powinna się uwinąć...

A w poniedziałek ma się pojawić geodeta i wyznaczyć miejsce pod budynek :) pogoda średnia, temp w okolicach zera, ziema nie zmarznięta. RUSZAMY!

mC

20130216_115853.jpg

Gość Konto usunięte na żądanie

Przemek w moim dzienniku na 1 stronie jest link do moich kosztów. Styrodur, siatka klej kosztowalo ok 1000 zl plus moja robota.

----------------------------

U nas Święto nr 2 :)

"2013-02-13

Roboty budowlane w zakresie budowy linii energetycznych ? Zazdrość, dz. 5-32 ? rozbudowa sieci 15kV i 0,4kV

Znak sprawy: 28/2013

Roboty budowlane w zakresie budowy linii energetycznych ? Zazdrość, dz. 5-32 ? rozbudowa sieci 15kV i 0,4kV"

Może za drugim razem dadzą radę?- jak myślicie?

Edytowane przez Konto usunięte na żądanie

U nas Święto nr 2 :)

"2013-02-13

Roboty budowlane w zakresie budowy linii energetycznych ? Zazdrość, dz. 5-32 ? rozbudowa sieci 15kV i 0,4kV

Znak sprawy: 28/2013

Roboty budowlane w zakresie budowy linii energetycznych ? Zazdrość, dz. 5-32 ? rozbudowa sieci 15kV i 0,4kV"

Może za drugim razem dadzą radę?- jak myślicie?

powodzenia!

poza tym, ciekawy zbieg okoliczności - ty budujesz w Zazdrości a my dla odmiany w Przyjaźńi ;D

pozdro

mC

Witam wszystkich forumowiczów budujących rododendron 6 mój etap to adaptacji projektu

dozą prośba do wszystkich co powinienem na pewno zmienić dla poprawy komfortu na co mam zwrócić szczególna uwagę w tym projekcie czy jest jakiś haczyk ,

duże dziki za jakie kol wiek informacje

witamy,

temat się cyklicznie przewija na forum więc warto poszukać w wątku.

my właśnie zaczynamy budowę, zmiany które wprowadziliśmy dzięki forum to np zmiana schodów z zabiegowych na dwa biegi proste, powiększenie wiatrołapu kosztem spiżarni - tak żeby zmieścić tam szafę. cofnięty kominek (u nas tylko 2 kanały w kominie bo zmieniliśmy miejscami gabinet z kuchnią, ale można zrobić komin od poddasza) itp itd ;)

kiedy planujecie ruszyć z robotą? my mieliśmy zaczynać dziś, ale geodecie coś wypadło i prosił o przeniesienie na jutro... zatem jutro dzień zero ;)

prąd ma popłynąć po niedzieli więc wszystko idzie w dobrym kierunku - no może poza pogodą... hehe.

mC

witam co terminu budowy to na pewno ten rok właśnie jestem etapie adaptacji i dla tego interesuje mnie wszystkie problemy i wszystkie zmiany a jak u was temat kotłowni pozostała na swoim miejscu czy przeniesiona na tył garazu .

super ze juz ruszacie z budowa hoc jeszcze trochę śniegu gdzie nie gdzie:D teraz to już:cool: z górki