TAR 15.02.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 jadalnia /tv / bawialnia (glownie kurdupla) / czesc korytarzowa tu na szybko narysowalam w paincie (wiem ze mamy duzo lamp ale tej decyzji nie zalujemy, w bloku mi zawsze oswietlenia brakowalo i kombinacji, na zolto lampy gorne, na czerwono kinkiety na niebiesko halogeny w suficie k-g) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 15.02.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 TAR a gdzie macie TV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.02.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 na scianie dawny gabinet/garaz ale mam tez instalacje przygotowana na scianie przeciwleglej k. wykusza (w razie gdyby chcielibysmy troche zmiany wystroju ) wtedy jadalnia przenioslaby sie do dawnego gabinetu a wykusz bylby bawialnia tudziez czyms innym. w saloonie mamy bardzo malo mebli, pod tym wzgledem jestesmy minimalistami ale lampy byc musza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekdm 15.02.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Witam wszystkich, my budujemy naszego rodka w okolicach Wieliczki. Jesteśmy na etapie SSZ, zrobiliśmy już trochę instalacji m.in. elektrykę. Myślimy powoli o tynkach wew. Kiedy zakładaliście drzwi wejściowe przed czy po tynkach. Pozdrawiam wszystkich:yes: Witam, moja propozycja to po tynkach i jeszcze wielu innych etapach. Najlepiej robić to na etapie elewacji (chodzi o czas przed położeniem tynku zewn). Co do szpaletu wewn domu dogadaj się z tynkarzami że po drzwiach zewn przyjadą i dokończą robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 15.02.2013 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 witam, wciąz zbieram i analizuje oferty firm budowlanych. Mam takie pytanie jak ocieplaliście fundament - styrodurem czy styropianem a może jescze inaczej/Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 15.02.2013 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 styropian się nie nadaje bo pije wodęNajlepiej styrodur + folia bombelkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 16.02.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 LookMen - mógłbys przedstawic koszt materiałów na stan "0" - interesujemnie szczególnie koszt styroduru. POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.02.2013 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 folia bombelkowa. chyba kubelkowa :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 16.02.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Dziś udało się podziałać w kierunku prądu: rozdzielnica stoi, teraz tylko puścić prąd. Energa przy pomyślnych wiatrach w 2 tygodnie powinna się uwinąć... A w poniedziałek ma się pojawić geodeta i wyznaczyć miejsce pod budynek pogoda średnia, temp w okolicach zera, ziema nie zmarznięta. RUSZAMY! mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 16.02.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 (edytowane) Przemek w moim dzienniku na 1 stronie jest link do moich kosztów. Styrodur, siatka klej kosztowalo ok 1000 zl plus moja robota. ---------------------------- U nas Święto nr 2 "2013-02-13 Roboty budowlane w zakresie budowy linii energetycznych ? Zazdrość, dz. 5-32 ? rozbudowa sieci 15kV i 0,4kV Znak sprawy: 28/2013 Roboty budowlane w zakresie budowy linii energetycznych ? Zazdrość, dz. 5-32 ? rozbudowa sieci 15kV i 0,4kV" Może za drugim razem dadzą radę?- jak myślicie? Edytowane 17 Lutego 2013 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 17.02.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 U nas Święto nr 2 "2013-02-13 Roboty budowlane w zakresie budowy linii energetycznych ? Zazdrość, dz. 5-32 ? rozbudowa sieci 15kV i 0,4kV Znak sprawy: 28/2013 Roboty budowlane w zakresie budowy linii energetycznych ? Zazdrość, dz. 5-32 ? rozbudowa sieci 15kV i 0,4kV" Może za drugim razem dadzą radę?- jak myślicie? powodzenia! poza tym, ciekawy zbieg okoliczności - ty budujesz w Zazdrości a my dla odmiany w Przyjaźńi ;D pozdro mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 17.02.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 dzięki lookmen - może ktoś z kolegów przed budowa zastanawiał sie nad wyborem Porothon czy Poroton , 25 czy 30 cm???Będę montował Pompe ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misteroli 18.02.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Witam wszystkich forumowiczów budujących rododendron 6 mój etap to adaptacji projektu dozą prośba do wszystkich co powinienem na pewno zmienić dla poprawy komfortu na co mam zwrócić szczególna uwagę w tym projekcie czy jest jakiś haczyk , duże dziki za jakie kol wiek informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misteroli 18.02.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 czy ktoś buduje lub budował w okolicy Krakowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kojak139 18.02.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 czy ktoś buduje lub budował w okolicy Krakowa ? tak buduje w krzeszowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 18.02.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Witam wszystkich forumowiczów budujących rododendron 6 mój etap to adaptacji projektu dozą prośba do wszystkich co powinienem na pewno zmienić dla poprawy komfortu na co mam zwrócić szczególna uwagę w tym projekcie czy jest jakiś haczyk , duże dziki za jakie kol wiek informacje witamy, temat się cyklicznie przewija na forum więc warto poszukać w wątku. my właśnie zaczynamy budowę, zmiany które wprowadziliśmy dzięki forum to np zmiana schodów z zabiegowych na dwa biegi proste, powiększenie wiatrołapu kosztem spiżarni - tak żeby zmieścić tam szafę. cofnięty kominek (u nas tylko 2 kanały w kominie bo zmieniliśmy miejscami gabinet z kuchnią, ale można zrobić komin od poddasza) itp itd kiedy planujecie ruszyć z robotą? my mieliśmy zaczynać dziś, ale geodecie coś wypadło i prosił o przeniesienie na jutro... zatem jutro dzień zero prąd ma popłynąć po niedzieli więc wszystko idzie w dobrym kierunku - no może poza pogodą... hehe. mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.02.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 (edytowane) michalc, a zima dziś nawrotkę zrobila u nas no nie? jutro ma jeszcze dopadać Edytowane 18 Lutego 2013 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misteroli 18.02.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 witam co terminu budowy to na pewno ten rok właśnie jestem etapie adaptacji i dla tego interesuje mnie wszystkie problemy i wszystkie zmiany a jak u was temat kotłowni pozostała na swoim miejscu czy przeniesiona na tył garazu . super ze juz ruszacie z budowa hoc jeszcze trochę śniegu gdzie nie gdzie:D teraz to już z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misteroli 18.02.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 witam , a na jakim etapie budowy jesteście czy macie jakieś sugestie co do zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 19.02.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Kotłownia- zalezy czym bedziesz w nie palic. Jesli gazem to moze zostac jak w oryginale. Jedli węgiel to musi isc za garaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts