michalc 02.03.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 A zecchesz zdradzić na ile wykonawca wycenił SSO ze swoimi materiałami? wycena jest w okolicach 150tyś w tym dach odeskowany i papa. materiały naprawdę dobrej jakości, z atestami itd. wczoraj pomalowali dysperbitem ławy, od poniedziałku idą bloczki betonowe no i jest dojazd w końcu fajny, chociaż te 8 ciężarówek gruzu trochę kosztowało... mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 04.03.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 michalc pogoda jak marzenie więc ostro do roboty my zaczęliśmy kłaść klej na styropian i w czwartek posadzki będzie lała kobieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 04.03.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 (edytowane) michalc pogoda jak marzenie więc ostro do roboty my zaczęliśmy kłaść klej na styropian i w czwartek posadzki będzie lała kobieta no to widzę kobiety na ciągniki a tak serio to pewnie będą dobrze wypoziomowane i gładkie nam kier-bud poleca jastrychy bo już od 36zł/m kw niby są. kusząca propozycja, zobaczymy jak dojdziemy do tego etapu. a z pogody korzystamy i scianku fundamentowe lecą w górę nie wiem czy już dziś je skończą, ale do końca tygodnia mam się zastanowić na kanalizą poziomu "0" więc niebawem już będą zasypywać ciekawe ile ścianki fund. powinny schnąć, żeby przy zagęszczaniu się nie rozeszły? edit: byłem zobaczyć i praktycznie ławy skończone, zabrakło chyba z 4 bloczków wygląda to tak (zobaczcie wspomnianą izolację w kotłowni i na łączeniu garaż-dom): mC Edytowane 4 Marca 2013 przez michalc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 04.03.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 chciałem was zapytać jakie rozmiary okien połaciowych macie u siebie? w projekcie stoi jak byk 78x140. po likwidacji tylnej lukarny wychodzi mi 7 sztuk a ceny - wiadomo - kosmiczne... czy ktoś eksperymentował z mniejszymi oknami? dają radę? ps. w ambicie w Gdańsku trafiłem na jakiegoś chyba nowego sprzedawcę co nie znał się na oknach, na dachówce ledwo i nic mi nie mógł doradzić, taka znana firma i taka wtopa... mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 04.03.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 okna które są w projekcie są ok. te mniejsze będą do bani. Zlikwidowałeś lukarny- tam i tak miałeś okna więc wyjdzie na to samo. Ale z tymi lukarnami się zastanów puki nie jesteś jeszcze na tym etapie. Moim zdanie likwidacja ich jest bez sensu.1. z domu robi siuę typowa stodoła: http://lubelskie.regiopedia.pl/sites/default/files/imagecache/width630px/photos/stodola_podwojna_kryta_strzecha.jpg 2. pokoje robią się ciasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 04.03.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 okna które są w projekcie są ok. te mniejsze będą do bani. Zlikwidowałeś lukarny- tam i tak miałeś okna więc wyjdzie na to samo. Ale z tymi lukarnami się zastanów puki nie jesteś jeszcze na tym etapie. Moim zdanie likwidacja ich jest bez sensu. 1. z domu robi siuę typowa stodoła: http://lubelskie.regiopedia.pl/sites/default/files/imagecache/width630px/photos/stodola_podwojna_kryta_strzecha.jpg 2. pokoje robią się ciasne. tylko tylną wywaliliśmy - balkonu nie chcieliśmy to poszła cała lukarna. wygląd stodoły czyli domu pasywnego ;p to chyba za duża zmiana żeby po PNB nanosić? mocno myślę nad tymi 78x118, wyjdzie jakby jedno okno w gratisie zobaczymy co powie nam całościowa wycena pokrycia i co powie na to nasz budżet... mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery_25 05.03.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Michur piękne drzwi:) my mamy takie same;) tylko kolor może ciemniejszy. Prośba czy mógłbyś zdradzić ile kosztowały cie schody i poręcz? i podać namiary na wykonawce? Witam serdecznie! Bardzo dlugo mnie tu nie było,niestety brak dostępu do neta. mieszkam w rodo prawie rok, jeszcze wiele rzeczy brakuje. Gdybym mogła wybudowałabym się jeszcze raz na pewno dom z piwnicą. Michur piękne drzwi i schody, chciałam zapytać czy podłoga na górnym korytarzu to deska jak na schodach czy tak dobrze dobrane panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł. K 06.03.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Witam Serdecznie wszystkich Użytkowników Wraz z żoną zdecydowaliśmy się na budowę rodo6 i tutaj mam pytania. 1. Czy jest ktoś z Podkarpacia kto mieszka w takim domku i był na tyle uprzejmy i mógłby udostępnić oraz poświęcić swój czas na to byśmy mogli przyjechać i obejrzeć dom ? 2. Jak waszym zdanie będzie wyglądał dom jeżeli garaż będzie na półtorej stanowiska zrezygnuję się z jednego okna w kuchni i okien dachowych? 3. Jak wygląda dom w sytuacji gdy kotłownia jest za garażem w sensie takim czy nowy komin który trzeba będzie postawić nie "oszpeci" domu? to chyba tyle na początek dziękuje, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 06.03.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Witam Serdecznie wszystkich Użytkowników Wraz z żoną zdecydowaliśmy się na budowę rodo6 i tutaj mam pytania. 1. Czy jest ktoś z Podkarpacia kto mieszka w takim domku i był na tyle uprzejmy i mógłby udostępnić oraz poświęcić swój czas na to byśmy mogli przyjechać i obejrzeć dom ? 2. Jak waszym zdanie będzie wyglądał dom jeżeli garaż będzie na półtorej stanowiska zrezygnuję się z jednego okna w kuchni i okien dachowych? 3. Jak wygląda dom w sytuacji gdy kotłownia jest za garażem w sensie takim czy nowy komin który trzeba będzie postawić nie "oszpeci" domu? to chyba tyle na początek dziękuje, Garaż jak najbardziej ma sens. W wersji pojedynczej przy regałach na jednej ścianie i aucie średniej wielkości mam miejsce tylko na przejście. Nie mogę nic więcej zrobić, niczego wstawić, a to by się przydało. Stąd u mnie decyzja o drugim garażu na manele z tyłu działki. Okna w kuchni zostawiłem oba i nie żałuję. Jest to przyjemnie doświetlone pomieszczenie. Z jednej strony widzę front działki, z drugiej ogród. Miejsca na meble jest wystarczająco. Okien dachowych bym nie likwidował, a przynajmniej nie wszystkie. W łazience na górze to jedyne źródło światła. W pokoju na wprost od łazienki jeśli to będzie pokój dzienny, dla dziecka itp, to bym nie likwidował. Jak jakieś pomieszczenie gospodarcze to można pomyśleć. W pokoju nad garażem zlikwidowałem to w garderobie, drugie naświetla pomieszczenie, nie likwidowałbym. Kominy mam jak w projekcie, ale jak chcesz kotłownie za garażem, to wydaje mi się, że można komin pociągnąć po ścianie szczytowej budynku. Jak przysuniesz go do narożnika z garażem, to wyjdzie Ci niedaleko szczytu i będzie wyglądał dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 06.03.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 (edytowane) Kominy mam jak w projekcie, ale jak chcesz kotłownie za garażem, to wydaje mi się, że można komin pociągnąć po ścianie szczytowej budynku. Jak przysuniesz go do narożnika z garażem, to wyjdzie Ci niedaleko szczytu i będzie wyglądał dobrze. Komina nie przesunie zbyt blisko szczytu bo jest klatka schodowa. Tak wygląda komin w kotłowni za garażem. niestety jest wysoki i wielki ale od ulicy nie widać... Co do garażu na 1,5 samochodu to powiem, że lepiej już zrobić na 2 auta żeby nie żałować. Edytowane 6 Marca 2013 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 06.03.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Komina nie przesunie zbyt blisko szczytu bo jest klatka schodowa. Tak wygląda komin w kotłowni za garażem. niestety jest wysoki i wielki ale od ulicy nie widać... Co do garażu na 1,5 samochodu to powiem, że lepiej już zrobić na 2 auta żeby nie żałować. Mój jest trochę krotszy... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=87786&d=1322638878 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 06.03.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 u mnie jest trochę przerobiona klatka schodowa więc nie mogłem tak dać komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 07.03.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 my do garażu podwójnego dodaliśmy jeszcze 0,5 metra na szerokości. wg mnie to wygląda tak, że garaż na 1 auto jest na jedno auto i nic więcej - jak chce się coś podłubać czy postawić szafy to trzeba garaż powiększyć. tak samo garaż podwójny - jest ok na dwa auta, ale jak chce się postawić rower, kosiarkę itp to lepiej mieć to dodatkowe miejsce. mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.03.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 przesadzacie, na poczatku tez troche zalowalam, ze nie powiekszylam garazu ale mimo wszystko w swoim mam postawione 2 duze regaly, szafe narzedziowa pod scianami stoja zlozone stoly ogrodowe, do tego postawione sa podwojne komody na obuwie i spokojnie mi auto wjezdza , pomiedzy regalami a autkiem wcale sie nie musze przeciskac. ps. nie mam malucha ani innego tico tylko sredniej wielkosci auto , mam domek narzedziowy (tam trzymam pierdafony ogrodowe, meble, grile, kosiarki itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha30 07.03.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Witam, u nas godzina zero nadchodzi ruszamy z budową po swietach. Czeka nas jeszcze przeprawa z bankiem w związku z tym chciałam prosić w miarę mozliwości o podesłanie skróconego kosztorysu dla Rodo 6 bez piwnic z poj garażem na [email protected]. Z góry bardzo dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 07.03.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Witam, u nas godzina zero nadchodzi ruszamy z budową po swietach. Czeka nas jeszcze przeprawa z bankiem w związku z tym chciałam prosić w miarę mozliwości o podesłanie skróconego kosztorysu dla Rodo 6 bez piwnic z poj garażem na [email protected]. Z góry bardzo dziekuje Z kosztorysem nie idź na łatwiznę, tylko wylicz sobie ile będzie Cię kosztował każdy etap. Jak trafisz na lewego analityka, to później będziesz miała dziwaczne transze, za które ciężko będzie coś sensownego zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 07.03.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 u mnie jest trochę przerobiona klatka schodowa więc nie mogłem tak dać komina. Dlaczego nie mogłeś? Rury na drugą stronę, komin do ściany z garażem, a nawet jeszcze dalej (bliżej klatki schodowej) i wychodziłby przy szczycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 07.03.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 przesadzacie, na poczatku tez troche zalowalam, ze nie powiekszylam garazu ale mimo wszystko w swoim mam postawione 2 duze regaly, szafe narzedziowa pod scianami stoja zlozone stoly ogrodowe, do tego postawione sa podwojne komody na obuwie i spokojnie mi auto wjezdza , pomiedzy regalami a autkiem wcale sie nie musze przeciskac. ps. nie mam malucha ani innego tico tylko sredniej wielkosci auto , mam domek narzedziowy (tam trzymam pierdafony ogrodowe, meble, grile, kosiarki itp.) Witaj, W projekcie mam garaż o szer. 330 cm. i chcę go poszerzyć, w zw. z tym proszę o podpowiedź o ile tak, aby swobodnie tam funkcjonować. Acha i może Koleżanka podpowie ile szt. bloczków betonowych zużyła na fundament oraz ile warstw położyła. POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.03.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 ja nie mam garażu poszerzonego, mam jak w projekcie, można normalnie funkcjonować, faktem jest ze po zaparkowaniu pasażer nie wysiadzie , gdyby nie było wzdłuż sciany regalow to bez problemu byłoby to możliwe. o materiałach nie napisze, bo po prostu nie pamiętam, to było tak dawno, cala dokumentacja już dawno spakowana w kartonach, upchnięta gdzies w garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 07.03.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 ja nie mam garażu poszerzonego, mam jak w projekcie, można normalnie funkcjonować, faktem jest ze po zaparkowaniu pasażer nie wysiadzie , gdyby nie było wzdłuż sciany regalow to bez problemu byłoby to możliwe. o materiałach nie napisze, bo po prostu nie pamiętam, to było tak dawno, cala dokumentacja już dawno spakowana w kartonach, upchnięta gdzies w garazu jak garaż jest tylko do parkowania to spoko, ja chcę poza autami wjechać tam z moim migomatem i mieć miejsce żeby go użyć, nie mówiąc o stole warsztatowym i tysiącu innych gratów z czego część już zawala garaż rodziców... co do bloczków to u nas są na wierzchu, ale trochę sporo liczenia (zamawiali budowlańcy więc nie znam liczby)... mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts