Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

garaz jak sama nazwa wskazuje jest do garażowania:lol2::rotfl: u nas robi tez w części za salon obuwniczy (ponieważ to moje autko parkuje to buty zmieniam w garażu, wiec mój prawie caly obuw tam przeniesiony) a w części za przechowalnie, spizarnie, narzedziownie. pomieszczenie za garażem miało być spizarnia ale tam od momentu przeprowadzki jest graciarnia:oops:

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Konto usunięte na żądanie

u mnie dzis pojawili sie paszadzkaze i wychodzą kwiatki :)

A to schody na półpiętrze żle zaczęte, a to okno balkonowe na parterze za wysoko za montowane... a to cement za daleko od piachu :)

Czy jeśli między oknem balkonowym a wylewką będę miał ok 2,5cm to jak położę terakotę nie będzie za dużej szpary?

Witam, obserwuję to forum od ponad pół roku, odkąd to zdecydowaliśmy się z żoną wybudować Dom w Rododendronach 6. Uzyskaliśmy tutaj wiele cennych informacji, za co serdecznie dziękujemy użytkownikom forum :). W tym momencie mamy SSO i część instalacji. Mamy już mniej więcej zaplanowane wykończenie wnętrza, ale mamy problem z wyborem obudowy kominka pasującej do wnętrza.

W związku z tym mam prośbę, czy mógłby ktoś podzielić się zdjęciami zabudowy kominka. Bylibyśmy ogromnie wdzięczni. Z góry dziękuję :)

Poczekam poczekam, tak tylko wczoraj na próbe palete wymurowalismy:P Nie wiem czy zwiazało czy nie bo było w nocy -8 hehe, dobrze że maxy suche to może zdążyło do nocy związać:p Dzisiaj z nudów cały dzień robiłem strzemiona.

czyli fundamenty juz macie?

u nas nad ranem niby miejscami było -20 :-o ale jak ja wychodziłem z domu to było koło -5. miejmy nadzieję, że po weekendzie będzie lepiej...

mC

U mnie to wygląda tak:

[ATTACH=CONFIG]176375[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]176376[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]176377[/ATTACH]

To są zdjęcia z wczoraj, Póki co przestaliśmy po kilku godzinach murować bo zimno było, ruszymy jak tylko bedą pogody. Założyłem w między czasie wodę, która mi zamarzła (pod styropianem)

fajnie, teren macie bardziej ogarnięty niż u nas - ale jak zasypią fundament to może resztę rozgarną jakoś...

widzę, że zrezygnowałeś ze słupa koło schodów?

a wodę masz ze studni czy z wodociągu?

mC

Słupek koło schodów jeszcze nie jest wylany, ale będzie, do zasypywania weszło mi 100 ton żwiru + ten żwir co przy wykopywaniu fundamentów dał się odzyskać. Wodę mam z wodociągu, ledwo co założone już zamarzło:P Nie umiem założyć dziennika bo bym wrzucił około 150 zdjęć z każdego etapu do tej pory to byś miał porównanie.

Słupek koło schodów jeszcze nie jest wylany, ale będzie, do zasypywania weszło mi 100 ton żwiru + ten żwir co przy wykopywaniu fundamentów dał się odzyskać. Wodę mam z wodociągu, ledwo co założone już zamarzło:P Nie umiem założyć dziennika bo bym wrzucił około 150 zdjęć z każdego etapu do tej pory to byś miał porównanie.

u nas nic się nie wykorzysta z wykopu bo samą glinę mamy a doliczając podwójny garaż to "trochę" tego żwiru pójdzie, ehh...

zdjęcia też staram się robić na bieżąco, ale do 150 to mi daleko ;)

mC