michell 28.02.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Dziekuje w imieniu ekipy. No aż miło sie patrzy jak mozna sobie pochodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 28.02.2008 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 dawno nie zaglądałam...a tu wiele nowości michell super pniesz sie do góry. remle co nowego u Was? niedługo wiosna, to pewnie zajmiesz sie ogrodem pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 29.02.2008 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Witaj Vanka! U nas nic nowego No prócz sprzątania codziennie nowy kurz A co ogrodu to pomalutku planuję jakie rośliny no i czekam na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 29.02.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 VankaWitaj oj tak idziemy jak burza byle tylko pogoda dopisywała Remle A ja na ogrod mam niecny plan zamknę w nim moją matke ona uwielbia takie rzeczy bo ja prawde mowiac nie mam pomysłu może trawa i kocie łby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 29.02.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Witam Mam prośbę czy może ktoś podesłać mi na maila [email protected] w miarę dobrej jakości skany projektu tak aby można było spokojnie odczyt poszczególne wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALCET 04.03.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 michell - pochwal się następnymi fotkami, bo miło pooglądać takie postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 04.03.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 To nie będzie takie proste ja teraz nie będę na bieżąco, bo mnie nie ma na miejscu .wiec tez nie wiem co się dzieje na budowie. najbliższe zdiecia dopiero około poniedziałku jak wrócę. Ale spodziewam sie co najmniej już całej płyty Jak wyjeżdżałam była tylko nad garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamarcin 06.03.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam wszystkich nowych budowniczych! I życzę ogromu sił, cierpliości i ... szczęścia. Powodzenia! U nas już KONIEC. To chyba moje ostatnie zdjęcia bo w tym tygodniu przeprowadzka - oczywiście będę podglądać jak Wam idzie (i szczególnie kibicować Michell). Co prawda jeszcze nie wszystko skończone na 100%, ale reszta będzie się robić "w trakcie", bo nie jest niezbędna. Pozdrawiam!!!! Kuchnia - jeszcze jutro zamontują witraże i małe wąskie szafeczki łączące okap z płytą grzejną. http://images34.fotosik.pl/130/4c2ffbd6cae3530f.jpg http://images32.fotosik.pl/130/4cb90e5afe1b8e4b.jpg http://images27.fotosik.pl/151/812c8de7fc76ae0b.jpg Remle mam pytanie: czy zmienialas wymiar okna w kuchni na ścianie z piekarnikiem? Wydaje mi sie wezsze niz w projecie. Czy zwezalas przejscie pomiedzy jadalnia a kuchnia? Przyznaje sie bez bicia ze chcialam troche sciagnac od Ciebie aranzacje kuchni. My po dlugich poszukiwaniach projektu w listopadzie zdecydowalismy sie na rododendrony 6. W lutym otrzymalismy pozwolenie na budowe a w kwietniu ruszamy z budowa. Jak tylko beda jakies efekty na dzialce bedziemy wklejac fotki. Na razie dziekujemy wszystkim za watek i mnostwo rad ktore wykorzystalismy w naszym projekcie pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna kaszkur 06.03.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 My również poczyniliśmy pewne postępy. Mamy już prąd i tynki. W przyszłym tygodniu wchodzi instalator C.O..I tu pojawia się problem bo nie mam jeszcze pieca ani do gazu ani na paliwo stałe (zakładamy 2 -asekuracyjnie) nie mogę zdecydować się na producenta i typ. Do gazu pewnie Vitodens 222 a ten drugi to nie wiem, za dużo doradców dookoła. pozdrawiam pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 06.03.2008 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Aga&Marcin miło mi, że Wam się kuchnia podoba co do wymiarów okien to wszystkie są w domu zmienione - spowodowane jest to podwyższeniem domu o jeden pustak, by zachować proporcje powiększyliśmy okna i wydłużyliśmy dach. Obecnie to okno w kuchni o które wytasz ma 1,60x0,85. Przejście z kuchni do salonu jest wg projektu, ale trochę pomniejszyła go ta niska ścianka zakrywająca płytę grzejną od strony salonu (ta z kamienia). Pozdrawiam Dla całej reszty serdeczne pozdrowienia! Co u was słychać? Jak postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 06.03.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 remle Pytajac rowniez o proporcje itd. o ile wydluzyliscie dach i o ile powiekszyliscie okna, czy wszystkie o ta sama wartosc? Jesli nie to czy mozesz podac ktorei o ile? Zostaly zwiekszne tylko te na parterze czy te na poddaszu rowniez? Na razie nie mam pytan, nie wiem jak dlugo... hihi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALCET 06.03.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 ramle - czy likwidując słup na dole musiałeś zastosować podciąg o wysokości ok 50 cm ? Bo tak powiedział architekt. Czy masz może inne rozwiązanie? Jak możesz to podpowiedz coś. [email protected]. Ps. ramle - na tym forum jesteś guru Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 06.03.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 remle to ja też za ciosem, czy mozesz wrzucic jeszcze fotke zrobiona w kuchni od strony naroznika miedzy oknami na plyte grzewcza i tą ścianke z kamienia. Czy dobrze mi sie wydaje ze masz wneke od korytarza i plyta plus okap sa "wcisniete" w kuchnie. PS: faktycznie co byśmy zrobili bez iebie na forum to nie wiem, rzecierasz szlaki i rozwiewasz wątpliwości, bardzo dziekuję Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 06.03.2008 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witajcie! Ale mam rumieńce guru się jednak nie czuję za to chętnie pomogę, choć nie wszystkim bo na kilka pytań nie znam odpowiedzi Namtar wszystkie okna zostały wydłużone o 20cm, a dach "na oko" - teraz dach z jednej strony ma 19 rzędów dachówek (ruppceramika, kasztan) na domie Alcet nie mam zielonego pojęcia napewno został zmieniony cały strop, były dołożone belki wyślę zaraz Ci zdjęcia zmian w projekcie - to sam zobaczysz Aniak proszę bardzo i dobrze Ci się wydaje - mamy w wiatrołapie wnękę (zabudowana szafa), a od strony kuchni jest płyta grzejna, okap i szuflady http://images26.fotosik.pl/171/eb999809bdabe126.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamarcin 06.03.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Aga&Marcin miło mi, że Wam się kuchnia podoba co do wymiarów okien to wszystkie są w domu zmienione - spowodowane jest to podwyższeniem domu o jeden pustak, by zachować proporcje powiększyliśmy okna i wydłużyliśmy dach. Obecnie to okno w kuchni o które wytasz ma 1,60x0,85. Przejście z kuchni do salonu jest wg projektu, ale trochę pomniejszyła go ta niska ścianka zakrywająca płytę grzejną od strony salonu (ta z kamienia). Pozdrawiam Dla całej reszty serdeczne pozdrowienia! Co u was słychać? Jak postępy? remle dziekuje za odpowiedz Jednak mnie oko geodety nie mylilo i okno jest wezsze o 5 cm niz w projekcie. Napisz prosze jaka masz odleglosc od scianki konstrukcyjnej oddzielajacej jadalnie od kuchni do okna. Obawiam sie bowiem ze bez zwezenia tego okna tak jak jest u ciebie bedzie za wasko na slupek szafek z piekarnikiem. Jeszcze jedno pytanie - czy nie brakuje ci w kuchni jakiegos kacika jadlanego, sniadaniowego? To jedyny minus jaki znalazlam w twojej aranzacji kuchni. Ale moze to nie jest az tak dotkliwe. Jak to wyglada z perspektywy mieszkanca? pozdrawiam i gratuluje pieknego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario2408 08.03.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Witam Właśnie zakończyłem po 16 miesiącach całą procedurę dotyczącą papierów. W związku z tym można zacząć Co prawda nie 6 a 8 ale Rododendrony, różnią sie nie znacznie, dlatego też od dłuższego czasu czytam i podziwiam wasze dokonania. No i oczywiście na początek mam pytanie do osób z grodu Kraka i okolic : potrzebna jest sprawdzona ekipa do stanu surowego. Rozglądałem się na tzw białej liście ale nic nie znalazłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 08.03.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 witam my już zwozimy materiał na działkę... i wielkimi krokami zbliża się rozpoczęcie budowy - teraz już tylko do przodu - odwrotu nie ma!!!!!!!!!! Mario2408 - co jajęło Ci aż 16 miesięcy? pozdrawiam wszystkich, a w szczególności naszą remle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario2408 08.03.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Mario2408 - co jajęło Ci aż 16 miesięcy?[/color] Aż tyle potrzebował Wydzaił Architektury na wydaie WZ (13 miesięcy) a te 3 kolejne to adaptacja projektu i pozwolenie na budowe. Ale w Krakowie podobno to normalka. Teraz mam problem z ekipą która miała wznosić mury podniosła się z ceną i trzeba szukać kogoś nowego, no i materiały też masakra ceny podniosą na wszystko, ale pocieszam się tym że miesiąć góra dwa poleci to wszystko w drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 09.03.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Witam po przerwie efekty z wczoraj http://images26.fotosik.pl/173/3624cf5f168a2231.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 10.03.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 no i materiały też masakra ceny podniosą na wszystko, ale pocieszam się tym że miesiąć góra dwa poleci to wszystko w drugą stronę. marzenia moja rada z poprzedniego sezonu: kupuj co się da! bo miesiąc, dwa ceny będą frunąć w górę i utrzymają się do końca sieprnia. niestety michell: ta rura kamionka w kominie w salonie to jest przewód spalinowy od kominka? ona ma przekrój 150mm a do kominka to trzeba minimum ok 200mm (ja mam kwadrat 210X210). zorientuj się żebyś nie miał później kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts