przemas791 28.03.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Braliśmy kredyt na przełomie listopada/grudnia. Zacząłem od internetu jest taka strona http://www.forum-kredytowe.pl/f133/ Dalej idąc tropem kredytów spotkałem się z doradcą kredytowym. W zasadzie spotkanie może i merytoryczne ale powiem szczerze wszystkie oferowane propozycje zawierały okołokredytowe opłaty typu ubezpieczenia, prowizje etc. krótko mówiąc bierzesz 200 000 i zanim je dostaniesz zabierają Ci ok 8000 do nawet 10000 w zależności od banku. Przez przypadek poszedłem do pekao sa i zostałem. Warunki dostałem porównywalne z ofertami które miałem. Wycena nieruchomości kosztowała 160 zł i to jedyna opłata, którą ponieśliśmy- poza opłatą w księgach wieczystych i podatkiem od czynności prawnych. Czyli bierzesz 200 000 i tyle dostajesz. Trochę kłopotliwy był kosztorys z rozbiciem na transze gdyż trzeba to sobie dobrze rozplanować. Ale jak w naszym przypadku było zakończyliśmy 2 transzę i nie była dokończona 1 pozycja to w zamian zrobiliśmy coś z 3 transzy w podobnych pieniądzach. Na tą chwilę zero problemów, spotkania z Panią z banku miłe i przyjemne- w dodatku cały czas w kontakcie. Ze swojej strony polecam. Terriva wydrukuj i daj koledze. Nadmienię że to nie moje, a należy do założycielki tego tematu Remle. Serdeczne dzięki Kolego - jak zawsze można na Ciebie liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasci 28.03.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Braliśmy kredyt na przełomie listopada/grudnia. Zacząłem od internetu jest taka strona http://www.forum-kredytowe.pl/f133/ Dalej idąc tropem kredytów spotkałem się z doradcą kredytowym. W zasadzie spotkanie może i merytoryczne ale powiem szczerze wszystkie oferowane propozycje zawierały okołokredytowe opłaty typu ubezpieczenia, prowizje etc. krótko mówiąc bierzesz 200 000 i zanim je dostaniesz zabierają Ci ok 8000 do nawet 10000 w zależności od banku. Przez przypadek poszedłem do pekao sa i zostałem. Warunki dostałem porównywalne z ofertami które miałem. Wycena nieruchomości kosztowała 160 zł i to jedyna opłata, którą ponieśliśmy- poza opłatą w księgach wieczystych i podatkiem od czynności prawnych. Czyli bierzesz 200 000 i tyle dostajesz. Trochę kłopotliwy był kosztorys z rozbiciem na transze gdyż trzeba to sobie dobrze rozplanować. Ale jak w naszym przypadku było zakończyliśmy 2 transzę i nie była dokończona 1 pozycja to w zamian zrobiliśmy coś z 3 transzy w podobnych pieniądzach. Na tą chwilę zero problemów, spotkania z Panią z banku miłe i przyjemne- w dodatku cały czas w kontakcie. Ze swojej strony polecam. Terriva wydrukuj i daj koledze. Nadmienię że to nie moje, a należy do założycielki tego tematu Remle. Witam ja równiez ubiegam sie o kredyt na wykonczenie domu ,na 100tyś w PKO SA. porównywałem kilka banków i oni mają najmniejsze opłaty dodatkowe ,wiem że będe musiał załozyc u nich konto,mimo ze mam ok 15lat konto w Millenium to PKO daje lepszą oferte,tylko nie wiem jakie beda opłaty za prowadzenie konta (karty)nie pytałem nie pomyslałem o tym.Co ciekawe od kwoty 100tys mam im oddac 3,25% za STAWKA UBEZPIECZENIA OD SKUTKOW UTRATY PRACY co wychodzi 3,250zł +150zł za kontrolę (beda dwie ) i 200zł wycena nieruchomosci.Prowizji nie biorą.Ogólnie jest problem gdy sie nie ma zdolności kredytowej ale jest też współkredytobiorca i jeśli ma dobre zaplecze finansowe to można zrezygnować z tego ubezpieczenia o utrate pracy. Biore kredyt na 15 lat ,rata okolo 890-910zł zależy od stopy procentowej.W wtorek po Swietach składam wniosek.Po trzech latach mozna splacić szybciej kredyt jesli wygra sie w lotto i nie ma dodatkowych kosztów Do trzech lat 0,5% doliczają do reszty spłaty kredytu.Takie info udzielił mi doradca Banku .Nie brałem radcy by mi pomógł doradzić oni też biorą 1-1,5% od wartosci kredytu. Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 28.03.2013 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Konto jest bezpłatne jest opłata 5zł/ kartę ale jeśli zapłacisz nią 2x w miesiącu to bezpłatnieJeśli chodzi o ubezpieczenie od utraty pracy u nas nie było wymagane z uwagi na to że wartość nieruchomości znacznie przekraczała wartość kredytu.Zapomniałem jeszcze dodać, że trzeba mieć ubezp. na życie i dom do wartości kredytu co najmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 28.03.2013 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Kto podpowie ile i jakiej stali trzeba na zbrojenie fundamentu?? Dodam, że wstępnie jestem po wizycie w PKO BP i warunki są rzeczywiście dobre - po świętach składam wnioski do PKO BP, Credit Agriccole, Deutsche Bank , BNP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 28.03.2013 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 pręt fi12 12mb - 45 sztpręt fi 6 6mb - 70szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 28.03.2013 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 przy okazji mam pytanie - dlaczego wg was warto zmienić strop na Terrive? mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Agata 28.03.2013 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Zakończyłem 2tyg temu. Całkowity koszt instalacji wod-kan, centralnego odkurzacza i 100 % podłogówka w całym domu kosztowało wraz z materiałem 20 000 Rurki zgrzewane. Jestem po wycenie firmy, która proponuje mi wykończenie pod klucz. Hydraulika parter w podłogówce, góra grzejniki cały materiał wraz z piecem na eko groszek, instalacja wodno kanalizacyjna wycenili mi na 31 tyś. Co sądzicie o tej wycenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Agata 28.03.2013 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Braliśmy kredyt na przełomie listopada/grudnia. Zacząłem od internetu jest taka strona http://www.forum-kredytowe.pl/f133/ Dalej idąc tropem kredytów spotkałem się z doradcą kredytowym. W zasadzie spotkanie może i merytoryczne ale powiem szczerze wszystkie oferowane propozycje zawierały okołokredytowe opłaty typu ubezpieczenia, prowizje etc. krótko mówiąc bierzesz 200 000 i zanim je dostaniesz zabierają Ci ok 8000 do nawet 10000 w zależności od banku. Przez przypadek poszedłem do pekao sa i zostałem. Warunki dostałem porównywalne z ofertami które miałem. Wycena nieruchomości kosztowała 160 zł i to jedyna opłata, którą ponieśliśmy- poza opłatą w księgach wieczystych i podatkiem od czynności prawnych. Czyli bierzesz 200 000 i tyle dostajesz. Trochę kłopotliwy był kosztorys z rozbiciem na transze gdyż trzeba to sobie dobrze rozplanować. Ale jak w naszym przypadku było zakończyliśmy 2 transzę i nie była dokończona 1 pozycja to w zamian zrobiliśmy coś z 3 transzy w podobnych pieniądzach. Na tą chwilę zero problemów, spotkania z Panią z banku miłe i przyjemne- w dodatku cały czas w kontakcie. Ze swojej strony polecam. Terriva wydrukuj i daj koledze. Nadmienię że to nie moje, a należy do założycielki tego tematu Remle. Odnośnie kredytu podpisaliśmy w tym tygodniu w BGŻ 150 tys. na 20 lat marża 1,1w zamian konto i karta oraz prowizja 2% rata ok 950 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 28.03.2013 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Jestem po wycenie firmy, która proponuje mi wykończenie pod klucz. Hydraulika parter w podłogówce, góra grzejniki cały materiał wraz z piecem na eko groszek, instalacja wodno kanalizacyjna wycenili mi na 31 tyś. Co sądzicie o tej wycenie. Jaki piec, jakie grzejniki - bo to co napisałeś to za ogólne informacje. Przy okazji nakłoń tego gościa który Ci dał ofertę żeby jeszcze zjechał ze swoich rabatów w hurtowni. Bo oni nie dość że łupią cię na robocie to jeszcze dostają niezłą kasę w hurtownii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 29.03.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Zakończyłem 2tyg temu. Całkowity koszt instalacji wod-kan, centralnego odkurzacza i 100 % podłogówka w całym domu kosztowało wraz z materiałem 20 000 Rurki zgrzewane. lokmen ile masz punktów tego odkurzacza? mi wychodzi przy wężu 9m, że wystarczą 3 (1 na dole i 2 na górze). zastanawiam się czy warto robić skoro i tak w najbliższej pięciolatce nie kupimy jednostki centralnej... mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 29.03.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 U mnie jest 6 punktów:w garażu, na parterze , w pokoju nad garażem, i na piętrze są gniazda do ruryw kuchni i wiatrołapie jest zrobiona szufelka.Pewnie też od razu nie kupię jednostki centralnej ale instalacja jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavex17 29.03.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 A ile z ciekawości kosztuje instalacja + oprzyrządowanie tego odkurzacza na cały dom? Ps. też liczyłem że 3 gniazda wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 29.03.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 (edytowane) U mnie jest 6 punktów: w garażu, na parterze , w pokoju nad garażem, i na piętrze są gniazda do rury w kuchni i wiatrołapie jest zrobiona szufelka. Pewnie też od razu nie kupię jednostki centralnej ale instalacja jest. a co to jest ta szufelka? edit: już widzę.. : mC Edytowane 29 Marca 2013 przez michalc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 29.03.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 A ile z ciekawości kosztuje instalacja + oprzyrządowanie tego odkurzacza na cały dom? Ps. też liczyłem że 3 gniazda wystarczą. ja mam wycenę 300zł netto od punktu. w sumie można by dodać gniazdo w garażu, żeby auto odkurzyć... mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasci 29.03.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Jestem po wycenie firmy, która proponuje mi wykończenie pod klucz. Hydraulika parter w podłogówce, góra grzejniki cały materiał wraz z piecem na eko groszek, instalacja wodno kanalizacyjna wycenili mi na 31 tyś. Co sądzicie o tej wycenie. Brat buduje podobny dom o tym samym metrażu i z piecem też płacił około 30tyś ja bede wiedział za miesiac co jak i za ile także na ta chwile nie wiem,sam obserwuje co inni piszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Agata 29.03.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Mam prośbę może mi ktoś przesłać skany hydrauliki i instalacji wodno-kanalizacyjnej będę wdzięczny. Lasci dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 29.03.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 ja mam wycenę 300zł netto od punktu. w sumie można by dodać gniazdo w garażu, żeby auto odkurzyć... mC Jednostka zazwyczaj wisi w garażu lub w pobliżu i sama w sobie ma punkt do połączenia rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 29.03.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 mWilQ nie wszystkie mają. Beam ma. Zresztą odkurzacz wisi w rogu garażu, a przy podwójnym garażu byłoby kłopotliwe podłączanie. Gniazdo mam na środku pomiędzy samochodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 30.03.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 czy zaznaczony na zdjęciu słup musi być w tym miejscu zgodnie z projektem? Chciałbym pomniejszyć gabinet tj. zrównać ścianę między salonem a gabinetem ze schodami ( przesunięcie około 90 cm ), jest to możliwe z zachowaniem wszystkich "nośności" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 30.03.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 mWilQ nie wszystkie mają. Beam ma. Zresztą odkurzacz wisi w rogu garażu, a przy podwójnym garażu byłoby kłopotliwe podłączanie. Gniazdo mam na środku pomiędzy samochodami. Masz rozeznanie w innych firmach, coś godnego polecenia? U mnie instalacja obejmuje dwa punkty w domu (jeden na górze) i dwie szufelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts