Gość alienmc 08.04.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Ja zdecydowałem się na okna takie jak w projekcie tj Platinium z Oknoplast Kraków na profilu Veka. Brałem pod uwagę Galen,Rehau.Kommerling ale w zimowej promocji Oknoplastu cena była najkorzystniejsza. Za 14 okien i 7 dużych drzwi balkonowych bez poprzeczek w całym przeszkleniu wyszło 17 400 z montażem. Przemas791 pod zbrojenie ław fundamentowych wystarczy nawet cegła tu chodzi tylko o to aby belki nie opadły podczas zalewania. Dostałem w końcu kredyt po 3 miesiącach udręki z bankiem. Załapałem się na Rodzinę Na Swoim. Po przeanalizowaniu cen bram jak i również opinii użytkowników wybieram Hormanna lokmen ile płaciłeś za m2 podłogówki pytam o robociznę. Pozdrawiam wszystkich budujących:) [ATTACH=CONFIG]182134[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]182135[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]182137[/ATTACH] Jak się załapałeś na kredyt rodzina na swoim ?? Myślałem że to już po wszystkiemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasci 08.04.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 my też mamy okna vetrex (firmę podpowiedział nam lookmen ). cena ~17500 w tym tarasowe suwanki 2,7m, które podnoszą cenę całości o ok 2tyś w porównaniu do zwykłych. v70 optimal black, profil veka, pakiet 3 szybowy, okleina dwustronna. bardzi dobrą cenę dostaliśmy też na topowe okna Krispol z megabudu - firma z bardzo dobrą opinią u nas w okolicach trójmiasta. a co do bram to nam polecają BEDITOM - okleina identyczna jak na oknach, polski producent z Gdyni, solidnie i ponoć taniej niż Horman czy Wiśniowski... mC Zatem mamy prawie te same okna ,juz nie pamietam dokładnie co i jak ale tez kolor z 2 stron złoty dąb ,mi duzo osób polecało brame Wisniowskiego Hormana nie polecali bo jest drogi a jakośc prawie bądz tez moze i nawet taka sama ,ale zdecydowaliśmy sie na hormanna ,do okien żona chciała te szprosy a to też było zaraz tysiac drozej,no ale raz sie tylko w życiu kupuje okna do swojego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 08.04.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 my też się załapaliśmy - wniosek zarejestrowany w banku po świętach Bożego Narodzenia a umowe podpisaliśmy dopiero w połowie marca no i jest RNS teraz to już rzeczywiście po wszystkim. mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 08.04.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 U nas dziś porażka na całej linii. Przyjechali fachowcy tynkować. Niestety przedłużacz, który mam 200m kabla 4x2,5 jest za słaby i agregat na nim nie rusza. Przywiozłem agregat prądotwórczy 10KW- też mało. Załatwiłem kolejne 200m kabla 4x4 i jak jutro nie ruszy to będzie załamka- towar w bramie stoi a tu dupa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 08.04.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 i tak nieźle sobie radzicie bez tego prądu u nas dziś poszło dobrze - zalali strop naprawdę szybko śmigają nasi majstrzy! mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek8205 09.04.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Jak się załapałeś na kredyt rodzina na swoim ?? Myślałem że to już po wszystkiemu ... Załapałem się bo wniosek złożyłem w grudniu 2012r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelka-sochaczew 09.04.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 tak nasz domek wygląda w stanie obecnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 09.04.2013 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Kupiliśmy na profilu Gealan z fabryki Domel Tu masz kilka wycen jakie miałem na okna https://docs.google.com/folder/d/0B9P7UmNKZ8x1THJ5N0poRlkzQTg/edit podpowiedzcie czy profil GELAN montowany jest w oknach firmy VETREX???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 09.04.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 [ATTACH=CONFIG]182469[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]182470[/ATTACH] tak nasz domek wygląda w stanie obecnym jaką masz szerokość okien frontowych? mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 09.04.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 podpowiedzcie czy profil GELAN montowany jest w oknach firmy VETREX???? Vetrex robi na profilu Veka - myślę, że ciężko się przyczepić tego profilu mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 09.04.2013 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Dokładnie Vetrex to Veka. Ewelka gdzieś Ty była tyle czasu U nas dziś z prądem dalej walka była. Załatwiłem 200m kabla 4x4 i na nim też ten diabelski agregat nie poszedł. Wkurzyłem się i równolegle podłączyłem jeszcze ten swój 4x2,5 i... prace ruszyły - ale zakaz używania innych urządzeń podczas pracy agregatu. A i z rana przyleciały bociany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro122 09.04.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Lokmen , ile zapłaciłeś za metr tynku i jakiego. I ile metrów masz w domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 09.04.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Ile wyszło powiem za tydzienUmówione 12zl/mTynk Knauf gipsowy. W garażu i łazienkach cem/wap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavex17 09.04.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 jaką masz szerokość okien frontowych? mC Ja też jestem ciekaw i to bardzo, ponieważ jutro murujemy właśnie przednią ścianę. Ps. Gratuluje stanu obecnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 09.04.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Ile wyszło powiem za tydzien Umówione 12zl/m Tynk Knauf gipsowy. W garażu i łazienkach cem/wap. ale to sama robocizna? u nas cem-wap pewnie będą szły wszędzie... i ceny to 17-19zł/mkw robota+materiał. mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro122 09.04.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 A liczyli ile metrów jest w domku w wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 09.04.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Jak liczyłem żeby zamówić towar to wychodziło mi ok 450m2 ale my nie tynkujemy sufitów na parterze (oprócz części salonu) Oczywiście 12zl to bez materiału. Materiał jak wstępnie liczyłem wyjdzie ok 10zl/m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 09.04.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Jestem na etapie zamawiania mat. do fundamentu. Potrzebuje info:1. co najlepiej "podłożyć" pomiędzy bloczkiem fund. a pierwszą warstwą ściany?2. Izolacja pionowa i pozioma - co najlepiej?i wogóle dobre rady przy etapie - FUNDAMENTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 09.04.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Jestem na etapie zamawiania mat. do fundamentu. Potrzebuje info: 1. co najlepiej "podłożyć" pomiędzy bloczkiem fund. a pierwszą warstwą ściany? 2. Izolacja pionowa i pozioma - co najlepiej? i wogóle dobre rady przy etapie - FUNDAMENTY 1. papę na ciepło i to jak rozumiem jest izolacja pionowa. 2. pozioma to folia kubełkowa, którą z zewnątrz zabezpieczona jest sciana fundamentowa, po ociepleniu styrodurem. mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 09.04.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 1. papę na ciepło i to jak rozumiem jest izolacja pionowa. 2. pozioma to folia kubełkowa, którą z zewnątrz zabezpieczona jest sciana fundamentowa, po ociepleniu styrodurem. mC dzieki ...a styrodur to jakiej firmy? Do izolacji poziomej jeszcze jakies smarowidło np. dysperbit - potwierdzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts