Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam szanownych ludzi, czytam bardzo duzo ,na tema tego domu ,jestem w stanie go wybudować ,lecz nie wcześniej niz za pół roku,papiery itp sprawy...

Mam prosbe do ludzi którzy juz wykończyli ,lub sa w trakcie budowy, o przesłanie zdjęc kuchni ,i salonu ,oraz co by radzili zmienić w projekcie ,za wszystkie uuwagi z góry dziękuje

[email protected]

Wiele rad już się pojawiło w temacie, po zdiecia kuchni i salonu zapraszamy do naszej mieszkającej już Remle. U nas był plan zamkniecia kuchni ale nie wyszed zlikwidowalismy okno w kuchni i zrobilismy podpiwniczenie. We wczesniejszej którejś wypowiedzi Pancki były jeszcze pomysły i porady dotyczące rodo.

Aga&Marcin ta odległość od ścianki do okna to 65cm . Co do kącika śniadaniowego w kuchni - mnie nie przeszkadza brak, może dlatego że nigdy takiego nie miałam i się nie przyzwyczaiłam :wink: do stołu jadalnego jest na tyle blisko, że bezproblemowe wszystkie posiłki tam jem (jemy) :D

Michell kilka dni mnie nie było i .... jestem w szoku :o idziecie jak burza - super i oby tak dalej. Trzymam kciuki!

Jak reszta Budowniczych? Wiosna za oknem to chyba się ruszyło? U nas ruszyło się z ogrodem - teren wyrównany i obsadzają tujami :wink: Pozdrawiam

Wszystkich nowych miłośników Rodo witam :D i życzę wiele sił i cierpliwości.

Dziekuje remle za odpowiedz. Jutro podpisujemy umowe z ekipa od stanu surowego i od kwietnia zaczynamy :). Mam nadzieje z tempo i efekty beda takie jak u michell :)

Obyście tylko takich początków nie mieli jak my.

hmm... mam nadzieje ze my juz limit pecha wykorzystaliśmy przy poszukiwaniu działki. Gdyby nie nieuczciwy sprzedawca mysle ze juz mieszkalibysmy w naszym domu. Wlascicielka dzialki wycofala sie z transakcji po kilku miesiacach negocjacji, po wygranym przetargu gminnym na zakup drogi dojazdowej do dzialki oraz po przeprowadzeniu podzialu. Jako powod podala ze nie jestesmy malzenstwem o czym doskonale wiedziala od samego poczatku. W miedzyczasie w okolicach Krakowa ceny gruntow wzrosly o 100%. Ale jakos udalo sie kupic w pazdzierniku w zupelnie innym miejscu, kilka kilometrow od Wieliczki niewielki kawalek ziemi.

I wrodzony optymizm podpowiada mi ze nie ma tego zlego ..... No a teraz to juz chyba z górki hehe ;)

michell

A jaka dachówkę kupiliście?

My właśnie stoimy przed dylematem: ja wymyśliłam sobie czekoladowa dachówkę Robena, ale sprzedawca odradza mi ten kolor. Twierdzi ze przy takim niewielkim domu ciemny kolor dachu będzie go przytłaczał. Namawia nas na kolor miedziany - a ja jakoś nie jestem do niego przekonana.