Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

do porównania ja za laty i kontrlaty zapłaciłem 1.600zl impregnowane ,okien mam ale mniej bo 4dachowe no i materiał też kupowałem 2 lata temu,ale taka różnica w cenie by byla. Za samo położenie konstrukcji dachowej ,obicie deskami i papa za zrobienie wzorów zapłaciłem 4tys (robocizna) tyle ze sam pomalowalem te wzory i ta deskę zakładkowa .Zapraszam raz do Nowej Karczmy na działkę ;)

no tak, tylko, że te łaty są impregnowane ciśnieniowo + ja mam podwójny garaż powiększony o pół metra - więc i materiału więcej. ja wziąłem wycenę od tego dekarza co tobie kładł z materiałem z kościerzyny no i owszem, za robociznę chciał 2 tyś mniej, ale za materiały było te 2 tyś więcej i to bez łat - podsumowując w ambicie dostałem lepszą cenę na materiał.

a budujemy się pod Żukowem.

przy okazji może masz godnego polecenia hydraulika co zrobi wodę, kanalizę, podłogówkę, gdziejniki i uruchomi kotłownię?

pozdrawiam

mC

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no tak, tylko, że te łaty są impregnowane ciśnieniowo + ja mam podwójny garaż powiększony o pół metra - więc i materiału więcej. ja wziąłem wycenę od tego dekarza co tobie kładł z materiałem z kościerzyny no i owszem, za robociznę chciał 2 tyś mniej, ale za materiały było te 2 tyś więcej i to bez łat - podsumowując w ambicie dostałem lepszą cenę na materiał.

a budujemy się pod Żukowem.

przy okazji może masz godnego polecenia hydraulika co zrobi wodę, kanalizę, podłogówkę, gdziejniki i uruchomi kotłownię?

pozdrawiam

mC

i przez to te różnice manier ci podam wieczorem ,bierze ode mnie 6tys.za całość mówił ze moze jeszcze troszkę zejdzie z ceny.bierze za całość nie za punkt ,w trakcie pracy też coś zmieniałem i nic na to nie mówił ze doszło więcej pracy. Tyle ze on jest z Nowej Kaczmy i miał na miejscu u mnie u Ciebie moze być drożej bo dochodzi dojazd. Ale gość robi wszędzie a najwięcej w trójmieście .

dzięki wszystkim za odpowiedzi w kwestii elektryki. moje przemyślenia:

1. domofon też chciałbym mieć tak, żeby widzieć wejście, ale u mnienajlepiej wjazd widać z okna w wykuszu, bo mamy wjazd z boku, więc się waham.

2. widzę, że niektórzy mają włączanie w jednym punkcie a lookmen np w 3, my zrobimy w 2 lub 3, zależy ile nam tych punktów wyszło i czy można jeszcze poszaleć czy już raczej trzeba się ograniczać ;)

3. też robimy podświetlenie co 3 stopień - ale nie ze względu na modę, tylko raczej na bezpieczeństwo i możliwość nie włączania głównego światła na klatce. o czujce ruchu myślałem w kontekście wiatrołapu i może kotłowni, ale na schodach też fajny pomysł.

4. trochę mamy dylemtatu co do tych kinkietów na klatce. ale chyba zostaniem przy czymś w suficie co oświetli razem korytarz u góry, na półpiętrze i klatkę schodową.

mC

4. trochę mamy dylemtatu co do tych kinkietów na klatce. ale chyba zostaniem przy czymś w suficie co oświetli razem korytarz u góry, na półpiętrze i klatkę schodową.

mC

mocno sie zastanow. o ile na pietrze nie ma problemu w lampami sufitowymi to w innych miejscach niezbedne jest rusztowanie do wymiany zarowki, stad nasza decyzja o kinkietach na polpietrze. schodowe tez co 3 stopien

mocno sie zastanow. o ile na pietrze nie ma problemu w lampami sufitowymi to w innych miejscach niezbedne jest rusztowanie do wymiany zarowki, stad nasza decyzja o kinkietach na polpietrze. schodowe tez co 3 stopien

To też ważna kwestia. Niby są drabiny, które można rozkładać na zróżnicowanych poziomach, tylko nie każdy uwzględnia je w planach zakupowych do wymiany żarówki.

Gość Konto usunięte na żądanie
W kwestii dachu- montujcie rynny spustowe i od razu najlepiej rurami wodę z dala od domu. Ja się guzdrałem z montażem i przez te ulewy fundament ciągnie wodę strasznie- są izolacje poziome i pionowe, a w narożnikach cały czas wilgoć- chyba, że tynki jeszcze do końca nie wyschły.

Garaż

garaz zas.jpg

kuchnia

kuchnia.jpg

kuchniaod podwur.i Tomka.jpg

pokój góra

kuchnia od wiatrołapu.jpg

pokój góra

pok.od drogii.jpg

Dobra wiadomość :D :D :D :D tynki gotowe chłopaki dziś zakończyli prace jutro ciężki dzień ,trzeba bedzie zapłacić :( i zaraz mierzą metry do posadzki i dalej działamy ,w miedzy czasie kładę jeszcze podłogówkę,jutro jeszcze jakieś fotki wstawie.

Garaż

[ATTACH=CONFIG]195268[/ATTACH]

kuchnia

[ATTACH=CONFIG]195270[/ATTACH]

kuchnia[ATTACH=CONFIG]195276[/ATTACH]

pokój góra

[ATTACH=CONFIG]195272[/ATTACH]

pokój góra

[ATTACH=CONFIG]195279[/ATTACH]

Dobra wiadomość :D :D :D :D tynki gotowe chłopaki dziś zakończyli prace jutro ciężki dzień ,trzeba bedzie zapłacić :( i zaraz mierzą metry do posadzki i dalej działamy ,w miedzy czasie kładę jeszcze podłogówkę,jutro jeszcze jakieś fotki wstawie.

gratuluje....i patrzę z zazdrością....i nie o płacenie mi tu chodzi...hehheeh

Może masz zdjęcia rozłożenia kanalizy ?

bee wdzięczny

Pozdrawiam