Monika.Sz-a 16.06.2013 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Witam, czy możecie poratować mnie informacją jak zamontować drzwi wewnętrzne..?budujemy rodo5g2ale w rodo 6 widzę podobny otwór jak u nas..jedna strona normalna ściana dzialowa którą mogę objąć ręką niby ościeżnicą regulowaną a druga strona to prosty fragment sciany na którym rękę kładę płasko..jak zamontować drzwi w otwór o tak różnych bokach..podpowiecie coś..? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 17.06.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Witajcie, mam pilną prośbę, bardzo proszę podajcie ile wyszło Wam m2 do ocieplenia/tynkowania i jaki był koszt elewacji w Rodku? Na razie mamy następujące ceny za robociznę: 35 zł i 50 zł za m2. Ile należy doliczyć za materiały? Będę ogromnie wdzięczna za odpowiedź Pozdrawiam Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 17.06.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Witajcie, mam pilną prośbę, bardzo proszę podajcie ile wyszło Wam m2 do ocieplenia/tynkowania i jaki był koszt elewacji w Rodku? Na razie mamy następujące ceny za robociznę: 35 zł i 50 zł za m2. Ile należy doliczyć za materiały? Będę ogromnie wdzięczna za odpowiedź Pozdrawiam Małgosia 40-45 zł robocizna (cena zależna czy od razu kładziony jest tynk) i drugi tyle trzeba liczyć za materiał. metry zaokrąglałem do 200 w wersji z 1 garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 17.06.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 mWilQ chyba przesadziłeś. Za rodo 6 g2 czyli 250m2 elewacji zapłaciłem za ocieplenie 4000zł zaznaczam, że bez tynku strukturalnego. Czyli styropian i 2 razy klej na siatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 17.06.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Jutro zagęszczam, rozkładam kanalizę a w środę zalewam chudziaka. Może jakieś cenne rady i podpowiedzi na co szczególnie zwrócić uwagę..Szczególnie potrzebuję podpowiedzi w zakresie rozłożenia kanalizy i doprowadzenia wody do budynku.POzdrawiam PODPOWIEDZCIE Edytowane 17 Czerwca 2013 przez przemas791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.06.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 mWilQ chyba przesadziłeś. Za rodo 6 g2 czyli 250m2 elewacji zapłaciłem za ocieplenie 4000zł zaznaczam, że bez tynku strukturalnego. Czyli styropian i 2 razy klej na siatkę. raczej nie przesadzil ja placilam za robociznę z tynkiem 40 zl/m2 plus materialy. 80 zl spiewali za m2 z materialem. wolalam bez bo udało mi się kupic tanio styro i tynk. material wyszedł ok.20 zl/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 17.06.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Jutro zagęszczam, rozkładam kanalizę a w środę zalewam chudziaka. Może jakieś cenne rady i podpowiedzi na co szczególnie zwrócić uwagę..Szczególnie potrzebuję podpowiedzi w zakresie rozłożenia kanalizy i doprowadzenia wody do budynku.POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 17.06.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Witam, czy możecie poratować mnie informacją jak zamontować drzwi wewnętrzne..?budujemy rodo5g2ale w rodo 6 widzę podobny otwór jak u nas..jedna strona normalna ściana dzialowa którą mogę objąć ręką niby ościeżnicą regulowaną a druga strona to prosty fragment sciany na którym rękę kładę płasko..jak zamontować drzwi w otwór o tak różnych bokach..podpowiecie coś..? Pozdrawiam Poczytaj w necie pod hasłem montaż drzwi/ościeżnicy/futryny bez węgarka. Ja mam to samo w 3 drzwiach, ale drzwi robi mi stolarz i nie muszę się martwić o żadne węgarki. Normalnie przy systemowych składankach są na to sposoby, montażyści obcinają kawałek ościeżnicy a potem zaczyna się dokładanie listew i innych maskownic w zależności jak estetycznie ma to być wykończone. Oczywiście koszty montażu wtedy rosną... Ja bulę za jedną sztukę drzwi na wymiar, z litej sosny, kolor i szyba wg mojego uznania bez dodatkowych opłat - 1000 PLN na gotowo z montażem (bez klamek/szyldów). Stolarz sprawdzony, zakład pokoleniowy (ojciec-syn) : ) Mam nadzieję, że się nie przejadę ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.06.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 kurka o których wy drzwiach mówicie???? w których pomieszczeniach? ja mam wszystkie drzwi "gotowce" i jakichś dziwactw nie miałam, jedynie w łazience dolnej wzielam inna oscieznice a do pokoju nad garażem oscieznice szeroka żeby sciane porothermowa zlapac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 17.06.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 patrząc na projekt rodo 6 na stronie archonu to takie drzwi są na parterze- wejście do pomieszczenia 8 i 11 (łązienka i przejściowe do garażu).. 80mariusz80-dzieki za podpowiedz. to ta część której mi brakuje to węglarek-wiem teraz czego szukać. dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 17.06.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 (edytowane) U mnie murarze się nie popisali i drzwi do łazienki dolnej oraz te obok, na zejściu do garażu/piwnicy są bez jednego węgarka. Po prostu ten wąski słup rozdzielający oboje drzwi jest wyszałowany. Dodatkowo mam spiżarnię w kuchni z k/g doklejoną do ściany a tam nie mam ani jednego węgarka. Edytowane 17 Czerwca 2013 przez 80mariusz80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.06.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 w tym jednym pomieszczeniu - łazience mam inny typ oscieznicy, pokazałam fote w hurtowni z drzwiami i dobrali mi wlasciwa, problemu z montażem nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 17.06.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 to ta część której mi brakuje to węglarek-wiem teraz czego szukać. dzięki:) nmzc tylko węgarek, nie węglarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 17.06.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Dziękuję Chłopaki za podpowiedzi Pozdrawiam Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 18.06.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 WitamMelduję posłusznie, że w dniu jutrzejszym osiągnę stan 0....zdjęcia wstawię jutro ponieważ dzisiaj mam dość.....na budowie na zmianę albo cholerne słońce a za chwile grad.....ale kanaliza rozłożona, posypka zagęszczona i jutro chudziak....na marginesie dodam, że do środka, na zagęszczenie weszło mi 225 T posypki 0,5mm. Zapłaciłem 1 800 PLN ( 900 materiał i 900 transport). Aż się boje pomyśleć jak byłoby gdybym nie miał w pobliżu kamieniołomu....i trzeba byłoby wypełnić budynek piaskiem, który jest droższy..... Podzielcie się uwagami w zakresie jaką izolację położyć na chudziaka i jaką szeroką bramę wjazdową do garażu macie u siebie ( czy sprawdza się w praktyce itp.) - Mam garaż jednostanowiskowy.POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 18.06.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 haha..jak ktoś nie dosłyszy to zmyśli:P dzięki za czujność! nmzc tylko węgarek, nie węglarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 19.06.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 mWilQ chyba przesadziłeś. Za rodo 6 g2 czyli 250m2 elewacji zapłaciłem za ocieplenie 4000zł zaznaczam, że bez tynku strukturalnego. Czyli styropian i 2 razy klej na siatkę. lookmen super cena za ocieplenie - u nas bez tynku też krzyczą 35zł, z tynkiem jeszcze więcej. przy ich materiale, przy całym systemie termoorganiki dochodzi ~40zł. aż się zastanawiam czy nie wziąć 2 tygodni urlopu i zrobić to samemu - zaczynając od ocieplenia garażu od wewnątrz... mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 19.06.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 lookmen super cena za ocieplenie - u nas bez tynku też krzyczą 35zł, z tynkiem jeszcze więcej. przy ich materiale, przy całym systemie termoorganiki dochodzi ~40zł. aż się zastanawiam czy nie wziąć 2 tygodni urlopu i zrobić to samemu - zaczynając od ocieplenia garażu od wewnątrz... mC U nas cena 35 zł. z tynkiem strukt. Teraz trwa walka o kolor Lokmen Twoja cena poraża na plus Gosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Agata 19.06.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Witam. Czy mógłby ktoś podać ilość m2 tynków wewnętrznych w rodku w wersji z pojedynczym garaże. Wiem, że tematu w naszym obszernym wątku już się przetaczał ale wyłapałem sprzeczne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 19.06.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Witam. Czy mógłby ktoś podać ilość m2 tynków wewnętrznych w rodku w wersji z pojedynczym garaże. Wiem, że tematu w naszym obszernym wątku już się przetaczał ale wyłapałem sprzeczne informacje. Prawidłowo wyłapałeś sprzeczne informacje, bo takie ws wewnętrznych tynków tutaj się pojawiały. Różnie dochodziły blisko 200 m2 i cały czas mowa o pojedynczym garażu. Proponuję porozmawiać z wykonawcą o sposobie mierzenia (żeby później nie było niejasności), możesz to jeszcze skorygować względem ogólnych zasad mierzenie w budownictwie i mając taką wiedzę policzyć metry we własnym zakresie. Przyda Ci się później metraż każdej ściany np przy kupowaniu farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts