kojak139 27.06.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Moi Drodzy mam pytanko, jak zawsze pilne Co uważacie- czy cena za robociznę podbitki 25 zł za m2 jest korzystna? Będzie to podbitka pcv. Ile wyszło Wam m2 w Rodosie z jednym garażem? Dziękuję z góry za pomoc Gosiak 102 Cena chyba ok. Mi początkowo majstry powiedzieli 30 za drewnianą, Ale w końcu zrobiliśmy sami z kolegą. Rodo g2 wyszło ok 90 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 27.06.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Czyli podbitka z pcv wyniesie u mnie koło 4 tyś. Dużo, mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 27.06.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Czyli podbitka z pcv wyniesie u mnie koło 4 tyś. Dużo, mało? u nas nadbitka kosztowała 3 tyś przy dwugarażowcu. majster mówił, że podbitka jest droższa i na to wychodzi... za to ponoć mniej wiatr szumi na poddaszu przy podbitce mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 28.06.2013 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Gosik jak będziesz kupowała podbitkę to poszukaj tej z firmy OROBEL nie kupuj jakichś wynalazków. 1m2 tej podbitki powinien kosztować ok 27zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 28.06.2013 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Witam, jak rozwiązaliście temat odwodnienia z garażu. Wiadomo zimą na aucie jest dużo śniegu po wjechaniu do garażu wszystko zamieni się w wodę. Układał ktoś z Was płytki i dawał te kratki po całej szerokości garażu czy jedna kratka na środku ze spadem do niej? Może fotki? jedna kratka na środku i płytki pochylone z czterech stron... niestety z auta oprócz śniegu leci cały syf z drogi i tą kratkę trzeba dość często czyścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 28.06.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Dzięki Lokmen Majster poleca jakąś podbitkę za 19 zł., a my musimy ciąć koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 28.06.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 - szkoda kasy i podwójnej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 28.06.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 - szkoda kasy i podwójnej roboty przepraszam za głupie pytanie- czemu podwójnej roboty? Pozdrawiam Gosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 28.06.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 podwójna bo jeśli się okaże, że po 3 latach zrobi się matowa a za kolejne 2 z "grafitowego" zrobi się "jasno szara"... będziesz drugi raz robić podbitkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 28.06.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Dziękuję Fakt, myślałam o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasci 28.06.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 (edytowane) Posadzki gotowe 252m2 minus garaz jednostanowiskowy około20m RODEK6P.z piwnicą pod garażem również.,jakie ceny chodzą za wykończeniówkę??????????? (STELAŻ,WATA itp.)dowiadywałem sie od kilku ekip to wołaja 50zł/m2 przygotowane do malowania? Drogo czy tanio? Wydaje mi sie drogo? Czy ktos ma juz policzone metry,wiadomo że u mnie może byc jakas róznica ale tak plus minus. pozdrawiam. Lokmen taśmę grzewczą dawali na styropian,nie wiem czy dobrze czy też zle ale mówili ze zawsze tak robią. Edytowane 29 Czerwca 2013 przez lasci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavex17 28.06.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 jedna kratka na środku i płytki pochylone z czterech stron... niestety z auta oprócz śniegu leci cały syf z drogi i tą kratkę trzeba dość często czyścić i wylot do kanalizacji? czy wylot ze spadkiem w ścianie obok garażu. Pytam bo przed chudziakiem pasowałoby wkopać rury do odpływu/kanalizacji/napowietrzenia kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 29.06.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 i wylot do kanalizacji? czy wylot ze spadkiem w ścianie obok garażu. Pytam bo przed chudziakiem pasowałoby wkopać rury do odpływu/kanalizacji/napowietrzenia kominka. To odpływ punktowy do kanalizacji (u mnie do oczyszczalni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 30.06.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Co do odpływu to tak jak pisałem mam na środku kratkę ale dziś zrobiłbym liniowe przed bramą. Mniej kłopotu z układaniem płytek bo spadek w kierunku bram i można układać płytki równo na grzebień. Z kratką na środku trzeba łapać spadki do kratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 01.07.2013 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 a może ktoś powiedzieć pod jakim hasłem szukać takiego odpływu? bo pod "odpływ liniowy" na allegro pokazują się tylko te prysznicowe (który zresztą co najmniej w dolnej łazience planujemy ). mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 01.07.2013 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Wpisz odwodnienie liniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 01.07.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 hej, jak mocowaliscie styropian do boków lukarny (boki deskowane)? klej, kolki czy od zewnatrz dawaliscie jakąs folie, papier czy papę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 01.07.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Styropian na klej i dodatkowo przykrecalem na wkręty do drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 02.07.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 skończyliśmy elektrykę i hydraulikę z elektryki wyszło 150 punktów - takie logiczne "minimum" (jeszcze tylko sam pociągnę trochę skrętki pod internet), całość kosztowała 10 tyś. w tym prawie 50m kabla od skrzynki do domu, rozdzielnia, wszystkie zabezpieczenia, instalacja do alarmu, domofonu (ponad 70metrów do bramy - mamy taki specyficzny dojazd) itp itd. z hydraulikiem dopiero będziemy się rozliczać, ale wstępnie miało być ok 6tyś. stelarze pod WC mamy polskiej firmy delfin - mają dobrą opinię i budowę umożliwiającą ewentualny serwis a są połowę tańsze niż geberit. skrzynki pod ogrzeanie podłogowe wkute, ciepła woda z cyrkulacją, rurki w izolacji. w sumie instalacja pod 5 zlewów/umywalek, 2 prysznice, 1 wanna, 1 bidet, 2 WC, 2 pralka, 1 zmywarka. w najbliższym czasie muszę porobić fotki wszystkich instalacji i umówić tynkarzy. dodatkowo muszę załatwić wpis do dziennika budowy o wykonanych instalacjach (do wypłaty transzy) - niestety nasz kierbud ma tylko uprawnienia budowlane - konstrukcyjne a nie elektrycze i sanitarne, więc szukam ludzi z papierami ps. lokmen dzięki za info o odwodnieniu! pozdrawiam mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 02.07.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 skończyliśmy elektrykę i hydraulikę z elektryki wyszło 150 punktów - takie logiczne "minimum" (jeszcze tylko sam pociągnę trochę skrętki pod internet), całość kosztowała 10 tyś. w tym prawie 50m kabla od skrzynki do domu, rozdzielnia, wszystkie zabezpieczenia, instalacja do alarmu, domofonu (ponad 70metrów do bramy - mamy taki specyficzny dojazd) itp itd. z hydraulikiem dopiero będziemy się rozliczać, ale wstępnie miało być ok 6tyś. stelarze pod WC mamy polskiej firmy delfin - mają dobrą opinię i budowę umożliwiającą ewentualny serwis a są połowę tańsze niż geberit. skrzynki pod ogrzeanie podłogowe wkute, ciepła woda z cyrkulacją, rurki w izolacji. w sumie instalacja pod 5 zlewów/umywalek, 2 prysznice, 1 wanna, 1 bidet, 2 WC, 2 pralka, 1 zmywarka. w najbliższym czasie muszę porobić fotki wszystkich instalacji i umówić tynkarzy. dodatkowo muszę załatwić wpis do dziennika budowy o wykonanych instalacjach (do wypłaty transzy) - niestety nasz kierbud ma tylko uprawnienia budowlane - konstrukcyjne a nie elektrycze i sanitarne, więc szukam ludzi z papierami ps. lokmen dzięki za info o odwodnieniu! pozdrawiam mC a na co Ci dwie pralki w domu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts