michalc 02.07.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 a na co Ci dwie pralki w domu ?? pralka oczywiście będzie jedna, ale zanim się wykończy górę (w tym pralnię) to też trzeba gdzieś prać - i tymczasowo będzie to kotłownia, ponieważ kotłownia z piecem gazowym jest czystym pomieszczeniem to nie będzie z tym problemu. mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasci 02.07.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 CO MYŚLICIE O BIOKOMINKU????????? Jakieś opinie? Dziś była ekipa od wykończen, chcą 40zł/m2 za poddasze (wata,płyty ,cekolowanie całych powieszchni nie tylko łączen i malowanie na biało rzadką farba . Za cekolowanie reszty domu chcą 10zł /m2 (2 warstwy +szlifowanie reczne i pomalowanie rzadką farba by pozbyć się pyłu ) Michalc są z Somonina jak by Cie interesowali tacy fachowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasci 02.07.2013 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Jeszcze zastanawiam sie nad jedną rzeczą PLISY OKIENNE http://www.plisa.com.pl/galeria.php Całkiem ciekawe rozwiązanie i dość praktyczne,oglądałem dziś u znajomych co też buduję RODEK6P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 03.07.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 CO MYŚLICIE O BIOKOMINKU????????? Jakieś opinie? Dziś była ekipa od wykończen, chcą 40zł/m2 za poddasze (wata,płyty ,cekolowanie całych powieszchni nie tylko łączen i malowanie na biało rzadką farba . Za cekolowanie reszty domu chcą 10zł /m2 (2 warstwy +szlifowanie reczne i pomalowanie rzadką farba by pozbyć się pyłu ) Michalc są z Somonina jak by Cie interesowali tacy fachowcy. a jakie są ceny biopaliwa? jak bym nie miał wymurowanego komina to czemu nie, ale skoro już go mam to kupię zwykły kominek dzięki za info o wykończeniowcach, jeszcze dumamy co uda nam się zrobić na własną rękę... pozdro mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.07.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 a na co Ci dwie pralki w domu ?? a dlaczego nie? mam dwie i sobie bardzo chwale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaq 03.07.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 CO MYŚLICIE O BIOKOMINKU????????? Jakieś opinie? Dziś była ekipa od wykończen, chcą 40zł/m2 za poddasze (wata,płyty ,cekolowanie całych powieszchni nie tylko łączen i malowanie na biało rzadką farba . Za cekolowanie reszty domu chcą 10zł /m2 (2 warstwy +szlifowanie reczne i pomalowanie rzadką farba by pozbyć się pyłu ) Michalc są z Somonina jak by Cie interesowali tacy fachowcy. Mam pytanie odnośnie poddasza - czy liczyłeś mniej więcej ile wychodzi metrów? Bo na forum bardzo ciężko coś o tym znaleźć. Jeśli chodzi o naszą wycenę to mamy podobną 40-42 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 04.07.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 CO MYŚLICIE O BIOKOMINKU????????? Jakieś opinie? Dziś była ekipa od wykończen, chcą 40zł/m2 za poddasze (wata,płyty ,cekolowanie całych powieszchni nie tylko łączen i malowanie na biało rzadką farba . Za cekolowanie reszty domu chcą 10zł /m2 (2 warstwy +szlifowanie reczne i pomalowanie rzadką farba by pozbyć się pyłu ) Michalc są z Somonina jak by Cie interesowali tacy fachowcy. Lasci zamiast tego wbuduj w ścianę jakiś TV LED 42'' będziesz miał podobny efekt. Na plus jest to, że będziesz mógł oglądać kilka rodzajów ognia od małego ogniska po wielki pożar- na youtube jest tego pełno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 04.07.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Mam pytanie odnośnie poddasza - czy liczyłeś mniej więcej ile wychodzi metrów? Bo na forum bardzo ciężko coś o tym znaleźć. Jeśli chodzi o naszą wycenę to mamy podobną 40-42 zł. ja spisałem sobie, że ktoś zużył 160m kw wełny do ocieplenia, to pewnie z zabudową będzie mniej więcej podobnie... u nas dekarz przesunął się na koniec lipca, ale za to coś tam zrobi w gratisie tynki dopiero w sierpniu, bo terminy już zajęte. szkoda, bo mogłyby już schnąć, mogłem dzwonić z większym wyprzedzeniem... koszt to jak dzwoniłem od 18 do 20zł/m2 z materiałem. my bierzemy za 19zł i może uda się w cenie dostać listwy/gumki przy oknach - ktoś z was robił te listwy? ja na razie wiem, że jest takie coś i ładnie to wygląda... mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 04.07.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 ja spisałem sobie, że ktoś zużył 160m kw wełny do ocieplenia, to pewnie z zabudową będzie mniej więcej podobnie... u nas dekarz przesunął się na koniec lipca, ale za to coś tam zrobi w gratisie tynki dopiero w sierpniu, bo terminy już zajęte. szkoda, bo mogłyby już schnąć, mogłem dzwonić z większym wyprzedzeniem... koszt to jak dzwoniłem od 18 do 20zł/m2 z materiałem. my bierzemy za 19zł i może uda się w cenie dostać listwy/gumki przy oknach - ktoś z was robił te listwy? ja na razie wiem, że jest takie coś i ładnie to wygląda... mC Mam te "gumki" potwierdzam, że ładnie i estetycznie. Wełnę kupowałem na 140m2 dla 10cm po sufitach oraz 200m2 dla 15 bo ocieplam, aż do kalenicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 04.07.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 witam,, ile placiliscie za geodete? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 04.07.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 witam,, ile placiliscie za geodete? wytyczenie budynku 500zł mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 04.07.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 wytyczenie budynku 500zł mC nam zaspiewali 900 zl - chyba duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 04.07.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Witajcie, Jesteśmy w trakcie poszukiwania ekipy od tynków.Krzyczą od nas 14 zł za samą robociznę. Materiał (przy naszych baaaardzo krzywych ścianach) to drugie tyle lub więcej. Facet radzi nie robić tynków cementowo-wapiennych (podobno przy grubej warstwie- a taka u nas być musi- pękają) tylko użyć tynku diamant (coś pomiędzy gipsowym a wapiennym)- wtedy materiał ma szansę wyjść koło 13 zł. co w połączeniu z robotą daje koło 27 zł/m2. Czy możecie się wypowiedzieć na ten temat?Proszę o radę i ocenę- czy to drogo?Pozdrawiam Gosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarka9 04.07.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Czy komuś z Was udaje się trzymać kosztorysu podanego przez Archon? My na stanie surowym już się sporo rozjechaliśmy a licząc wszystkie elementy (pokrycie dachu, ścianki wewnętrzne, elewację, instalacje itp ) jakoś nie wychodzi mi suma podana przez Archon. Jedyną poważniejszą zmianą mającą wpływ na koszty jest poszerzenie garażu o 90 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasci 04.07.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Lasci zamiast tego wbuduj w ścianę jakiś TV LED 42'' będziesz miał podobny efekt. Na plus jest to, że będziesz mógł oglądać kilka rodzajów ognia od małego ogniska po wielki pożar- na youtube jest tego pełno Może i masz racje Lokmen tyle ze TV 42" wyjdzie mnie drożej Ale tak serio to znajomi (TERAZ JUZ ZNAJOMI)co buduja ten sam dom chca to zastosować wiec szukam opini ,do kominka mi jeszcze daleko także zobacze jak to im bedzie się sprawdzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasci 04.07.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Mam pytanie odnośnie poddasza - czy liczyłeś mniej więcej ile wychodzi metrów? Bo na forum bardzo ciężko coś o tym znaleźć. Jeśli chodzi o naszą wycenę to mamy podobną 40-42 zł. Mówiono mi że 130m2 ale po sufitach tak jak wspomina Lokmen ,ale tez mi doradzano dac aż po kalanicę i zależy co się chce miec z strychem ,zakonczyć na FOLI lub jesli chce się go używać to zabic dodatkowo płytami.No i jak kto stoi z kasą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasci 04.07.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 nam zaspiewali 900 zl - chyba duzo 3lata temu wytyczenie budynku 400zł,to strasznie dużo,popytajcie sie kierownika budowy moze on wam kogos poleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Agata 04.07.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Czy komuś z Was udaje się trzymać kosztorysu podanego przez Archon? My na stanie surowym już się sporo rozjechaliśmy a licząc wszystkie elementy (pokrycie dachu, ścianki wewnętrzne, elewację, instalacje itp ) jakoś nie wychodzi mi suma podana przez Archon. Jedyną poważniejszą zmianą mającą wpływ na koszty jest poszerzenie garażu o 90 cm. A możesz podać koszt sso i materiał użyty do jego postawienia? Nam udało się mocno zejść z ceny podanej przez Archon, czywiscie przy wkładzie pracy własnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Agata 04.07.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Witajcie, Jesteśmy w trakcie poszukiwania ekipy od tynków. Krzyczą od nas 14 zł za samą robociznę. Materiał (przy naszych baaaardzo krzywych ścianach) to drugie tyle lub więcej. Facet radzi nie robić tynków cementowo-wapiennych (podobno przy grubej warstwie- a taka u nas być musi- pękają) tylko użyć tynku diamant (coś pomiędzy gipsowym a wapiennym)- wtedy materiał ma szansę wyjść koło 13 zł. co w połączeniu z robotą daje koło 27 zł/m2. Czy możecie się wypowiedzieć na ten temat?tynki Proszę o radę i ocenę- czy to drogo? Pozdrawiam Gosik My tez nie mieliśmy prostych ścian. Wybraliśmy tynki c-w zacierane ręcznie kwarcem, Cena robota 17 zł/m2 plus materiał 7zł. Tynki bezpośrednio pod malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarka9 04.07.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 A możesz podać koszt sso i materiał użyty do jego postawienia? Nam udało się mocno zejść z ceny podanej przez Archon, czywiscie przy wkładzie pracy własnej. Koszt SSO - dach odeskowany i pokryty papą, tylko jeden komin, bez schodów żelbetowych to 140 tys, ale zero pracy własnej - nie mamy czasu. Mam nadzieję że nic po drodze nie wyskoczy i umówiona kwota nie wzrośnie. Budujemy z gazobetonu. Inna ekipa wyceniła nam ten stan na 170. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts