Mela30 24.03.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 http://images31.fotosik.pl/190/72617d66a9f38ba3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mela30 24.03.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 http://images31.fotosik.pl/190/72617d66a9f38ba3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mela30 24.03.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 powiększone http://images31.fotosik.pl/190/72617d66a9f38ba3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mela30 24.03.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 coś popsuło się .?.wklejam nowe zdjęcie naszego gniazdka,za wcześniejsze zdjęcia przepraszamile czekaliśmy na ten dom... a ile jeszcze przed namihttp://images24.fotosik.pl/182/f3256ee1c11c784fm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 24.03.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Mela Zdiecia można dać w jednej odpowiedzi nie trzeba dawać kilku. A domek prezentuje się bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamarcin 25.03.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 coś popsuło się .?. wklejam nowe zdjęcie naszego gniazdka, za wcześniejsze zdjęcia przepraszam ile czekaliśmy na ten dom... a ile jeszcze przed namihttp://images24.fotosik.pl/182/f3256ee1c11c784fm.jpg Mela30 Piękny domek, gratuluję! A jaka to dachówka? Czyżby Roben miedziany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mela30 25.03.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Koramic, czerwona angoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mela30 26.03.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 już wcześniej o to pytałem , ale brakuje mi odpowiedziczy ktoś buduje lub zbudował rodo 6 z kuchnią wg projektu tak jak my.Interesuje mnie jak ma zaplanowane rozmieszczenie mebli,proszę o zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 27.03.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 My robimy kuchnię prawie wg projektu, zmianę mamy taką, że nie będzie wejścia tego co jest na wprost łazienki. Wejście do kuchni będzie tylko od salonu. Zdjęć niestety nie zamieszczę bo dopiero okna wstawiliśmy, ale zamierzamy zostawić spiżarkę, obok niej dać piekarnik i mikrofalę, oraz lodówkę. A po drugiej stronie kuchni (na bocznej ścianie) meble z barkiem zachodzącym na wejście do kuchni. Taka jest ostatnia teoretyczna wersja kuchni. Jednego jestem pewna - spiżarka zostaje. Uważam, że jest bardzo praktyczna. Zwłaszcza, że ja kotłownie mam też tak jak było w projekcie.Mela30, a ty jaki masz pomysł na kuchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi i dosia 27.03.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Witam serdecznie wszystkich "rododendronowców 6". Jesteśmy rwónież szczesliwymi posiadaczami tego projektu oraz WZ i pozwolenia. Mam nadzieję żę przygrniecie do swojejgo grona poczatkujących. Zaczynamy budowę niebawem jesteśmy a etapie wyboru brygady budowlanej i wlasciwie od tego wyboru zależy termin rozpoczęcia. Klilka dni temu natrafiłam na to wspaniałe forum będące skarbnicą praktycznej wiedzy , porad i Waszych doświadczeń. Wczesniej nie myślałam o zmianach w projekcie teraz juz tak. Czy orientujecie się czy mozna je zrobić mimo tego że mamy już pozwolenie , chodzi o : *przeniesienie kotłowni za garaż *podwyższenie ścianki kolankowej o 1 pustak i inne które tu podpowiadaliście??? Czy jest ktos na forum z pomorskiego ????????? chetnie zobaczylibyśmy dom w realu. Oczywiście podstawowa niewiadomą sa finanse dlatego bardzo proszę La_bruijta przyślij mi na mejla swoj kosztorys którym wsparles u juz wiele osób. Z góry dziekuję. Adres e-mail [email protected] Powodzenia dla wszystkich na placu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 27.03.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 robi i dosia To czy mozecie cos zmieniec w projekcie na obecnym Waszym etapie jest zalezne od ... inspektora budowlanego jakiego macie, ja mam na casle szczescie zyciowego, zajebistego goscia ktory przy okazji zna sie na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz105 27.03.2008 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Witam wszystkich Dziś zostałem szczęśliwym posiadaczem pozwolenia na budowę. Zaczynam 15 kwietnia. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 28.03.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 witamkupilismy rodo6 w stanie surowym zamknietym,od kwietnia ruszamy z ociepleniem i reszta..kiedys pisałam w tym temacie,dyskutowałam z remle..przedstawie wam moje zmiany...dosc nietypowe.. -kuchnia-likwidacja wejscia od strony wiatrołapu(chce na calej scianie zrobic zabudowe tzw szafe-lodówka,piekarnik,mikrofala,zmywarka..),mysle nad likwidacja jednego okna(mam juz stan surowy zamkniety i nie wiem czy na tym etapie mozna to zrobic bez ingerencji w projekt..doradzcie.-nie wyobrazam sobie płyty rogowej i okapu..a moze planuje ktos z was wyspe?jak myslicie czy ta kuchnia nie jest za mala na wyspe?bedziemy mieli kuchnie bardzo prosta nowoczesna,na dole tylko szuflady-nie lubie szafek z drzwiczkami -nie ma spiżarki -powiekszenie salonu o gabinet-jak każdy prawie -nie bedzie scianki miedzy wiatrłołapem a salonem -z pokoju miedzy łazienka a najwiekszym pokojem robie pół na pół-jedna czesc bedzie garderoba do duzej sypialni-"naszej" a druga czesc bedzie przynalezec do łazienki(bedzie oddzielona jakimis drzwiami sowanymi)-bedzie tam pralnia w sumie bedziemy mieli salon+3sypialnie.nieplanujemy wiecej niz 2dzieci a jesli chodzi o pokoj goscinny to wole miec duza garderobe i pralnie ktorej w tym projekcie brakuje co myslicie? p.s. efekt koncowy-super!!! POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi i dosia 29.03.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Namtar - dziękuje na info Tomasz105- to może zaczniemy razem jak na sie uda w miarę szybko ekipe potwierdzic Kama - twórczy bardzo ten Twoj pomysł z podziałem pokoju mnie jednak szkoda by było tego pokoju (Mm dwoje dzieci)Rzeczywiście brakuje w tym projekcie pomieszczeń tzw usługowych. Potwerdzilismy koszt dachówki cementowej z osprzetem i oknami dachowymi Fakro oraz rynnami : Euronit 20 tys, Braas 21 tys (projekt z jednym garażem) Powodzenia Wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coen 29.03.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 mam pytanie do tych którzy właśnie budują rodo6 jaki jest koszt stanu surowego chodzi mi tylko o koszt robocizny ? jaki jest koszt zrobienia więźby i pokrycie dachówką (robocizna)? dodam że my mamy wersję z piwnicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi i dosia 29.03.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Wcześniej pisza ludziska bo ceny sa rózne w róznych miejscach Polski. Nam na stan surowy do wieźby włacznie bez dachówki i nie mamy piwnicy najtńszy wycenił robote na 33 tys najdrozszy na 63 gdzies po drodze było 36 tys i 45 tys. (pomorskie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz105 29.03.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Witam Robi i dosia u mnie brygada potwierdzona , umowa podpisana i zaliczka wpłacona. Za 2 tygodnie wytyczenie budynku. Coen U mnie za robocizne rodo6 bez piwnicy z wieźbą 27500. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi i dosia 29.03.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Tomasz105 a gdzie takie ceny są? Jak tu czytałam na forum to chyba masz najtańsza ekipe. no i super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz105 29.03.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Robi i dosia buduje sie na podlasiu Białystok. Też miałem różne ceny i różnych ściemniaczy którzy mi bajki opowiadali ale udało mi sie znaleść solidnego fachowca, widziałem jego robote, popytałem ludzi u których budował i nie mieli do niego żadnych zastrzeżeń. A co najśmieszniejsze jest to brat mojego kumpla z którym pracujemy juz 10 lat w jednej firmie, takze też mysle ze nie bedzie robił lipy. Swiat jest jednak mały. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 29.03.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 robi i dosia-mamy narazie jedno dziecko ale planujemy jeszcze jedno...tak wiec kazdy bedzie miec swoj pokój(salon na dole,pokój nad garażem dla synka,mała sypialnia dla nastepnego dziecka i sypialnia dla nas,a wy na co przeznaczycie ten 1pokój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts