mWilQ 07.08.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Drodzy forumowicze ile cm robiliście chudziaka? PS. Pogody dopisują, dlatego praca wre [ATTACH=CONFIG]204876[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]204877[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]204878[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]204879[/ATTACH] Dobrze widzę, masz 7 pustaków na ściance kolankowej? W ogóle albo to zdjęcia robione z dziwnych miejsc, albo strasznie przekombinowałeś tego rodosa. Zachowałeś proporcje dachu do podwyższonej ścianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 07.08.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 ostro... Na strychu to chyba że 2 pokoje zmieścisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 08.08.2013 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]204878[/ATTACH] Wydaje mi się (zwłaszcza widać to na tym zdjęciu), że domek jest bardzo nieproporcjonalny Mimo to gratuluję postępów w budowie Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez gosik102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Agata 08.08.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Drodzy forumowicze nie wiem co was tak dziwi w tym domku. Ja osobiście widziałem domki z wysoką ścianką kolankową co w połączeniu z nowoczesną elewacją sprawiało niezłe wrażenie. Co do pytania o grubość chudziaka to najważniejsze jest dobre zagęszczenie gruntu. Ja osobiście u siebie wylewałem 10cm. Uważam, że taka grubość to ,,świat i ludzie''. Powodzonka w dalszych etapach budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 08.08.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Drodzy forumowicze nie wiem co was tak dziwi w tym domku. Ja osobiście widziałem domki z wysoką ścianką kolankową co w połączeniu z nowoczesną elewacją sprawiało niezłe wrażenie. Zależy jaką kto ma wizję i co kto lubi. Na moich studiach wykładowcy nazywali tak zmienione i wyglądające domki "bublami w krajobrazie". O gusta jednak nie należy się spierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 08.08.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 A ja jeszcze odgrzeję temat słupów drewnianych na piętrze. Wczoraj kręciliśmy sie z dekarzem w tą i spowrotem no i wkurzył go ten słup w pokoju nad wejściem, bo ze 2 razy wszedł mu w drogę Pomyślał i mówi, że wg niego słup można wywalić a płatew podeprzeć na ścianie pokój łazienka (dając najpierw na ścianę belkę dłuższą co by się ciężar rozłożył). Ktoś tak może robił? mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 08.08.2013 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Właśnie zamawiam styropian na posadzki, u nas przy podwójnym garażu + 0,5m wychodzi to tak: garaż + kotłownia: 51m kw parter : 60m kw nad garazem: 43m kw piętro: 60m kw czyli w sumie potwierdza się wartość podawana przez Lokmena pozdro mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavex17 08.08.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Wydaje mi się (zwłaszcza widać to na tym zdjęciu), że domek jest bardzo nieproporcjonalny Mimo to gratuluję postępów w budowie Tzn budowany według projektu archona. 7 pustaków jest dlatego że to są maxy 188 wysokie, z porothermu jak na większości Waszych zdjęć byłyby 4 warstwy dlatego że porotherm jest duzo wyższy. Wysokość jest ta sama, dokładnie jest 6 warstw, siódma warstwa to jest obmurówka wieńca. Dach ma wypusty 110cm, z tym że dojdzie 10cm styropianu na ścianie a więc bedzie miał 100cm, kąt nachylenia dachu to 40 stopni. Co do chudziaka, to zasypka była robiona na jesień, a więc przez zimę sie ubiło, chcemy zrobić 5cm, tylko nie wiem czy to nie za licho? Dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratki 08.08.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) Cześć U nas zdecydowaliśmy się na pozostawienie słupów. Stolarz który robi nam schody dębowe i drzwi obrobił również słupy. Efekt końcowy na poniższym zdjęciu. http://images61.fotosik.pl/56/628fa1747c3cd970m.jpg Co do wysokości ścianki kolankowej, slavex dałeś 6 szt po 188= 1128 u nas 3,5szt x 240 = 840 krokwie wydłużone stąd ta różnica wizualna. Wśrodku po zalaniu posadzki i przykręceniu PGK wysokość ścianki kolankowej 90 cm. Poza tym jak przyjdzie dachówka i ocieplenie będzie zupełnie inaczej. http://images64.fotosik.pl/56/e05a02d9a9e90233m.jpg Edytowane 9 Sierpnia 2013 przez Ratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratki 08.08.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Z naszych aktualności Łazienki "prawie" skończone poza lustrami, kontaktami i pucowaniem jest wszystko Dolna http://images61.fotosik.pl/56/66cdbdb3de061e04m.jpg http://images62.fotosik.pl/56/f1563043de233dccm.jpg http://images62.fotosik.pl/56/6a4070f51fa5071em.jpg i górna http://images63.fotosik.pl/56/d0f63f6555ec78e4m.jpg http://images64.fotosik.pl/56/bd1e9020dac0dd26m.jpg http://images63.fotosik.pl/56/c154401e28e2b4b0m.jpg Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek8205 08.08.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 A ja jeszcze odgrzeję temat słupów drewnianych na piętrze. Wczoraj kręciliśmy sie z dekarzem w tą i spowrotem no i wkurzył go ten słup w pokoju nad wejściem, bo ze 2 razy wszedł mu w drogę Pomyślał i mówi, że wg niego słup można wywalić a płatew podeprzeć na ścianie pokój łazienka (dając najpierw na ścianę belkę dłuższą co by się ciężar rozłożył). Ktoś tak może robił? mC Ja tak zrobiłem. Nie mam na poddaszu tych dwóch słupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 09.08.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Z naszych aktualności Łazienki "prawie" skończone poza lustrami, kontaktami i pucowaniem jest wszystko Pozdrawiam Marcin Bardzo fajne łazienki Jak ja bym chciała przejść do tego etapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 09.08.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 czy ktoś z was może używał styropianu do fundamentów zamiast styroduru? nam sprzedawca zaproponował taki styropian na balkony, ponieważ - jak styrodur - nie nasiąka, a jest korzystniejszy cenowo nawet nie wiedziałem, że jest taka seria styropianów, ale wydaje się, że będzie to dobre rozwiązanie mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelka-sochaczew 09.08.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 apropo łazienek. Moja jest w trakcie układania płytek i tak się prezentuje. http:// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelka-sochaczew 09.08.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kojak139 09.08.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 WitamA My się jutro wprowadzamy:wiggle: Co prawda brakuje jeszcze trochę ale da się mieszkać. Parter i dolna łazienka wyporządzony, piętro ma wszystkie podłogi tylko brakło kasy na umeblowanie. Ale powoli do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 09.08.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Gratulacje!!! U nas łazienki się fugują i płytki w salonie już prawie też się będą fugowały (mały inwestor sprawdza równość położenia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 09.08.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Kojak139 Gratulujemy!!! Wrzuć jakieś zdjęcia wykończonego parteru Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 09.08.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Gratulujemy postępów, szczególnie Kojak139 - każdy chyba czeka na ten dzień z niecierpliwością U nas dekarz się nie śpieszy (=leci w kulki)... Do tego pomylili okna dachowe i przywieźli lepsze niż zamawialiśmy - niestety trzeba wymienić, choć w hurtowni są ale i tak zamieszanie. Zaklepaliśmy ekipę na ocieplenie domu na koniec września: robocizna 30zł/m kw ale bez tynku, z samym gruntem. Majster bardzo miły i pomocny i widać że wie co robi - mam nadzieję, że się sprawdzą bo robią też inne rzeczy co się przyda na przyszłość. i na koniec pytanie: jaką folię dawaliści na parterze na chudziaka a pod styropian? czy na piętrze też się daje folię? mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavex17 10.08.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 i na koniec pytanie: jaką folię dawaliście na parterze na chudziaka a pod styropian? mC Chyba zwykłą budowlaną podwójnie, nad parterem to sam styropian 4 i wylewkę. Słyszałem że niektórzy malują chudziaka dysperbitem przed folią ale po co? My dzisiaj zalaliśmy chudziaka 10cm bo padało, gdyby nie padało to dalej ocieplalibyśmy strop i murowali kominy. Już nie dużo dzieli nas do zwycięstwa z SSO. Kojak & Lokmen gratulacje postępów. Fajnie się ogląda zdjęcia. Dużo rozwiązań można podpatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts