Gość 80mariusz80 16.08.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Ładnie. Nietuzinkowo Balkon nad wykuszem zlicowany z wykuszem - to celowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 16.08.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Ładnie. Nietuzinkowo Balkon nad wykuszem zlicowany z wykuszem - to celowo? Nie To próba naprawy jednego z wieeelu błędów pierwszego Boba Budowniczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 16.08.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Nie To próba naprawy jednego z wieeelu błędów pierwszego Boba Budowniczego... Mhm... U nas też wyszałowali balkon na równo z wykuszem. Mój ojciec na szczęście to zauważył i murowańcy musieli to poprawiać - nawiercali dziury i nadlewali kolejny kawał balkonu. Mam nadzieję, że kiedyś z tą nadlewką nie runę w dół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 16.08.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Mhm... U nas też wyszałowali balkon na równo z wykuszem. Mój ojciec na szczęście to zauważył i murowańcy musieli to poprawiać - nawiercali dziury i nadlewali kolejny kawał balkonu. Mam nadzieję, że kiedyś z tą nadlewką nie runę w dół... Sprzedam Ci lepszy schemat- u nas balkon był COFNIĘTY w stosunku do wykusza I to, co jest wyrównaniem balkonu do wykusza to STYROPIAN Cóż począć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 16.08.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Gosia elewacja rewelacja Wygląda pięknie. Balkon jak był cofnięty to można było dowiercić drutów wyszalować i dolać- byłoby podparcie . U nas dziś zakończył glazurnik- mamy łazienki, garaż, salon, kuchnię, hol i pralnię w płytkach wyszło prawie 100m2 glazury i terakoty. Ogólnie jestem w szoku ile to kapusty kosztowało... tradycyjnie 2 x tyle ile zakładałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 17.08.2013 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Dobry wieczór Drodzy Forumowicze Ogłaszam, że elewacja skończona Oto efekty: [ATTACH=CONFIG]207055[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]207056[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]207057[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]207058[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]207059[/ATTACH] I jak? Oryginalna elewacja. Robi wrażenie. A jaka to elewacja? i jaką Masz dachówkę? Jestem na etapie decyzji co do wyboru dachówki.....urwanie głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 17.08.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Oryginalna elewacja. Robi wrażenie. A jaka to elewacja? i jaką Masz dachówkę? Jestem na etapie decyzji co do wyboru dachówki.....urwanie głowy... Bardzo dziękuję za miłe słowa Dachówka (tak jak pisałam kilka stron wcześniej) to Roben Monza plus antracytowa angobowana. Z położeniem, rynnami, struktonitem i wszystkimi "pierdołami" wyszła jakoś 31 tyś. Elewacja to Alpol kolor S 1155 baranek 2mm silikatowo-silikonowy. Ramki wokół okien to styropian i biały tynk. Sama robocizna to koszt 11 500 zł. (ocieplenie, kleje, siatki, struktura, ramki wokół okien, kominy, podbitka) materiały musiałabym podliczyć jak będę w domu. Wiadro tynku z pigmentem to 120 zł. Poszło 25 wiader. Tak w skrócie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 17.08.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Gosia elewacja rewelacja Wygląda pięknie. U nas dziś zakończył glazurnik- mamy łazienki, garaż, salon, kuchnię, hol i pralnię w płytkach wyszło prawie 100m2 glazury i terakoty. Ogólnie jestem w szoku ile to kapusty kosztowało... tradycyjnie 2 x tyle ile zakładałem. Dziękuję bardzo, zapraszam do obejrzenia na żywo Podzielisz się kosztami robocizny glazurnika? Pozdrawiam Gosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 17.08.2013 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Bez paru złotych wyszło 40 000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 17.08.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Bez paru złotych wyszło 40 000 sama robota???! Czy z materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 17.08.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 robocizna 9800 reszta materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 17.08.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Jakie Macie u siebie okna dachowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 18.08.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Jakie Macie u siebie okna dachowe? Okna dachowe Roto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 18.08.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Okna dachowe Roto. a co zadecydowało o wyborze właśnie Roto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek8205 18.08.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Witam wszystkich:) Jestem na etapie ocieplania domu i mam pytanie ile macie wypuszczony styropian na ościeżnicę okien? Gosik piękna elewacja ale balkon nad wykuszem to murarze spartaczyli. Chyba za dużo wypili wody...... Zamontowałem wczoraj barierki jak zrobię foteczki to wrzucę na forum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 18.08.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 a co zadecydowało o wyborze właśnie Roto? Hmm, szczerze mówiąc polecał je znajomy z hurtowni w której kupowaliśmy dachówkę. Sam ma te okna i jest bardzo zadowolony. Z tego co pamiętam to cena też była korzystna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 18.08.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Witam wszystkich:) Jestem na etapie ocieplania domu i mam pytanie ile macie wypuszczony styropian na ościeżnicę okien? Gosik piękna elewacja ale balkon nad wykuszem to murarze spartaczyli. Dziękuję Janku. Nic nie mów o pierwszym Bobie Budowniczym- to tylko jedno z wielu jego partactw, napsuł nam mnóstwo krwi. Teraz już "po ptokach" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 19.08.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) dzięki.... Jeśli to nie problem to napisz proszę konkretnie jaki model okien i do kiedy trwa promocja? Pozdrawiam promocja trwa do końca sierpnia lub września, niestety nie wiem dokładnie. z tego co wiem dopłaty są niezależne od modelu okna. przy okazji nasza marsylka też zaczyna się prezentować pozdrawiam mC Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez michalc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 19.08.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 robocizna 9800 reszta materiał. to razem z łazienką, czy same podłogi? u nas był wczoraj gościu i tylko dolną łazienkę wycenił na 7000 (sama robota). liczył szlifowanie kafli na styk w narożnikach (przez komin, wnękę, słup i pion kanalizacyjny tych narożników będzie kilka). mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 19.08.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 to razem z łazienką, czy same podłogi? u nas był wczoraj gościu i tylko dolną łazienkę wycenił na 7000 (sama robota). liczył szlifowanie kafli na styk w narożnikach (przez komin, wnękę, słup i pion kanalizacyjny tych narożników będzie kilka). mC Zastanów się czy chcesz mieć takie szlifowania. W łazience nie raz przywaliłem mopem albo odkurzaczem w wystające narożniki i tylko lista mnie ochroniła przed ukruszeniem. Szlif by tutaj nie wytrzymał, a dodatkowo trzeba za niego zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts