michalc 31.08.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Witam Jestem w trakcie ocieplania my będziemy ocieplać w połowie września. niestety na razie bez tynków zew, więc trudno mówić o jakichś konkretnych realizacjach mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 31.08.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 No i się nie udało:(:bash: Muszę poczytać instrukcję Witam, Gratuluję postepu prac. Ja buduję rodka 6a z wykuszem z wersji 6 p ( prostokątny) Ja właśnie szukam materiałów na dach. Planuję dachówkę ceramiczna Braas Turmalin w kol. Anntracyt. Zastanawiam się nad pełnym deskowaniem ( albo deskami albo płytami OSB). Możesz napisać mi ile Kosztowała Ciebie więźba i deski na dach rodka - wogóle napisac ilości bo sprawdziłbym ze swoimi szacunkami. Ewentualnie prosiłbym o rady co do etapu wykonania dachu. jaką kładziesz dachowkę? Pozdrawiam z wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarka9 31.08.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Niestety za wiele nie pomogę w kwestii kosztów więźby. Ekipa robi mi stan surowy otwarty - dach odeskowany i pokryty papą za 140 tys. Nie wiem więc dokładnie ile kosztuję poszczególne etapy. Co do deskowanie nie mieliśmy wątpliwości - fachowcy mówią że dach jest sztywniejszy a przez to bardziej trwały. Zdania podzielone są co do krycia papą - jedni mówią Papa lepsza inni że membrana. My zdecydowaliśmy się na papę bo nikt nie wie jak zachowa się membrana za 5 - 10 lat - może z niej niewiele zostać.Dach będziemy kryli dachówką ceramiczną Creaton Harmonie kolor czerwony ceglasty.Zdecydowaliśmy się nie robić żadnej podbitki więc stąd te braki w deskowaniu - tam będzie kładziona ładna deska heblowana i od razu malowana od spodu na właściwy kolor - tak jest taniej i dach nie wydaje się taki "ciężki". Jak będzie gotowe to wkleję następne zdjęcia - oczywiście jak się nauczęPozdrawiam i życzę zadowolenia z postępów prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarka9 31.08.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 http://images61.fotosik.pl/120/7db1729538e4797cgen.jpgsorki ale trenuję wklejanie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarka9 31.08.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 i znowu sie nie udało Gdzie znajdę dokładną instrukcję jak wklejać zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 31.08.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 i znowu sie nie udało Gdzie znajdę dokładną instrukcję jak wklejać zdjęcia? Dlaczego uważasz, że się nie udało???? Zdjęcia są widoczne - jest link odsyłający do nich i jest super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logout 31.08.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 [quote=barbarka9;6104927Dach będziemy kryli dachówką ceramiczną Creaton Harmonie kolor czerwony ceglasty. barbarka9 ile wyniesie Was dachówka bo my właśnie zastanawiamy się nad pokryciem i mam mętlik w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 31.08.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Czy ktoś z Was w najbliższym czasie będzie ocieplał dom i zastanawiał się już na realizacją elewacji?? Moja jest kilka stron wcześniej Zabieramy się niebawem za ocieplanie poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Agata 31.08.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Moja jest kilka stron wcześniej Zabieramy się niebawem za ocieplanie poddasza Bardzo ładna elewacja. Możemy poprosić o podanie ilości m2 docieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 31.08.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Budowy dzień czwarty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 31.08.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Barbara pomogę Ci Chodzi o to, że jak skopiujesz już adres to wklejasz go wg wzoru [ img ] tutaj adres zdjęcia [/ img ] pomiędzy img a [ ] jest celowo SPACJA Ty jej nie rób. EFEKT http://images61.fotosik.pl/120/7db1729538e4797cgen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarka9 31.08.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 barbarka9 ile wyniesie Was dachówka bo my właśnie zastanawiamy się nad pokryciem i mam mętlik w głowie. Mam wycenę na cały zestaw dachu - garaż poszerzony o 90 cm (dachówka + wykończenia, metalowe rynny, 4 okna dachowe, obróbka jednego komina) razem wyszło ok 17 tys netto. Aby było 8% vat weźmiemy z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarka9 31.08.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Lokmen wielkie dzięki. Jak będę miała nowsze zdjęcie to wypróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasci 31.08.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Piwnica pod salonem jeszcze do malowania piwnica cd. a to juz góra góra cd. Powoli wszystko nabiera kolorów ,oby tak dalej to na Święta się wprowadzamy i pierwsza choinka będzie w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasci 31.08.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 A to znalazłem w necie podoba mi się Wycena schodów drewniane drzewo JESION malowane pod kolor jaki wybiorę ,podstopnie jasne,z dwoma furtkami bezpieczeństwa dla dziecka ,z dodatkiem chromu ,to cena 6.5tyś . Balustrady które żona wybrała to koszt 280zł /mb. OCYNKOWANE No i piec od lokalnego producenta z dobra renomą Moc cieplna 25KW Powierzchnia grzewcza płaszcza wodnego 2,2 Piec eko plus z tłokiem na paliwo eko groszek,miał,brykiet, (na wszysyko) to cena po długiej negocjacji i rabacie 6.200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasci 31.08.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Macie jakieś pomysły na kuchnie,bądz też znacie jakieś strony w necie gdzie można podpatrzec jak usytuować meble w kuchni,bo ja mam spędzone mnóstwo godzin na ogladaniu zdjęć i nadal nie mam pomysłu na kuchnie. Czekam na Waszą pomoc za co z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 31.08.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Mam wycenę na cały zestaw dachu - garaż poszerzony o 90 cm (dachówka + wykończenia, metalowe rynny, 4 okna dachowe, obróbka jednego komina) razem wyszło ok 17 tys netto. Aby było 8% vat weźmiemy z montażem. a jakie ilości drewna na cały dach Pani zakupiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarka9 31.08.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 a jakie ilości drewna na cały dach Pani zakupiła? Ta wycena dotyczy tylko dachówki i dodatków. Jeśli chodzi o drewno to nie mam pojęcia bo tym zajmowała się ekipa budowlana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 31.08.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 lasci miałem ten sam problem i roziąniem okazało się http://www.oferia.pl Złożyłem tam zlecenie wykonania projektu kuchni, którego realizacji podjęło się kilka firm. Wybrełem firmę z Łodzi. Pełen profesjonalizm za bardzo małą kasę. Ogólnie znaleźliśmy złoty środek. No i piec od lokalnego producenta z dobra renomą Moc cieplna 25KW Powierzchnia grzewcza płaszcza wodnego 2,2 Aż się boję czy te nasze 10KW da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 31.08.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Powoli wszystko nabiera kolorów ,oby tak dalej to na Święta się wprowadzamy i pierwsza choinka będzie w tym roku my jeszcze daleko w polu ale też planujemy na święta być na swoim gratulujemy postępów mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts