tomasz105 29.03.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Robi i dosia i dodam że spotkalismy sie całkiem przypadkowo. Wogle sie nie znalismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 29.03.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 aha wlasnie przeczytalam mojego pierwszego posta...w tym p.s.chodzilo o efekt koncowy domku remle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi i dosia 29.03.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Kama rzeczywiscie zalezy mi na tym aby spokojnie moc kogos przenocowac ,teraz mam małe mieszkanko i przeszkadza mi to bardzo, że jest problem gdy ktos chciałby zostać na noc. Chce miec jeden pokoj "zapasu" bo nie wiem jeszcze czy w jednym nie zorganizuje takiego pokoju hobby, troche biura (oboje z mężm prowadzimy firmy) żeby rożne papierzyska nie fruwały wszedzie gdy czasem trzeba tez w domu popracowac. No i mam na uwadze jeszcze sytuacje na razie zupełnie hipotetyczną, że może kiedys któres z naszych rodziców potrzebowało by opieki i wtedy przyda sie dodatkowy pokoj. Ale to Kama sa moje priorytety Ty mozesz mieć jak najbardziej inne Kombinuj tak żeby Tobie sie wygodnie mieszkało. Powodzonka Ja nie wiem jeszcze jak bedzie z nasza kotłownia poniewaz mamy juz pozwolenie i nie zrobilismy zmiany żeby kotłownie przenieśc na tył garażu. Jesli nam sie to uda to pralnia bedzie w tej kanciapce gdzie miała byc kotłownia. Ty masz chyba tak jak w projekcie juz zbudowane o ile pamietam dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 29.03.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Witam wszystkich serdecznie. Podziwiam wasze piękne domki - rododonki. Wasze zdjęcia pomogły nam podjąć ostateczną decyzję, jeśli dom to ten i żaden inny.Przed nami dopiero cała papierologia, ale już teraz proszę, przyjmijcie nas do swego grona wielbicieli rodo. Pozdrawiam la_bruijta jeśli można to jeszcze prośba do ciebie prześlij wspomniany na forum kosztorys na adres [email protected][/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 29.03.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 pewnie przydałby sie ten pokoik..tez mysle ze do garderoby wtrynie biórko z kompem i papierami...tak sobie mysle ze jak ktos przyjedzie do nas to moge dzieci usadowic w jednym pokoju na czas pobytu lub poprostu poloze gosci w salonie... kotlownie mam takjak w projekcie-piec bedzie w tej wnece a sciane z oknem zabuduje w szafki..tez myslalam o pralni tam ale to jest jednak przejscie do garazu i nie wyobrazalam sobie zeby pranie wisialo nad głową..a ty jakie masz wyobrazenie na pralnie w kotlowni?pralke mozna w sumie wszedzie ulokowac-kuchnia,dolna lazienka,kotlownia...a coz praniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coen 30.03.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Witam Oto moje propozycje zmian w projekcie, na razie parter: http://lh3.google.pl/aLienzibi/R-NtsX1ieoI/AAAAAAAAARI/VicoD4Dq0ro/s800/parter.gif[/url] Proszę o komentarze. Zaznaczę, że ta wnęka przy kominku to będzie miejsce do składowania drewna. jakie zmainy musiał wprowadzić archtekt aby pozbyć się słupa nośnego w centralnej części planu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejAga 30.03.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Witam, Jesteśmy na etapie zakupu projektu. Wybraliśmy Dom w rododendronach 6(p) z piwnicą.Zmiany jakie chcemy wprowadzić w projekcie:- podniesienie ścianki kolankowej o jeden pustak,- likwidacja okna w kuchni,- likwidacja okna bocznego w garażu,- likwidacja ścianki działowej w garażu,- likwidacja lukarny z tyłu domu, w to miejsce wstawimy dwa okna dachowe,- likwidacja środkowych drzwi balkonowych,Chcemy również zmienić technologię ścian zewnętrznych na porotherm 38 + tynk albo porotherm 44 + tynk. Mam pytanie Do remle:My będziemy się budować w Katowicach, prawdopodobnie nie ominą nas szkody górnicze. Jakie materiały zostały użyte do zabezpieczenia ścian i fundamentów u Ciebie? W jakich ilościach? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 31.03.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Witam wszystkich,Zastanawiam się nad takim czymś jak odkurzacz centralny. instalowaliście może u siebie? jakieś doświadczenia? no i najważniejsze pytanie:gdzie rozmieszczone są punkty/gniazda i jaka jest trasa rurek pcv po domu (gdzie znajduje sie odkurzacz?).z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 31.03.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 witajcie my już gotowi do startu i na dniach powinniśmy ruszyć.. La_bruijta - my zastanawialiśmy się również nad okurzaczem centr.ale wielu już jego użytkowników nam odradza .Ze fajnie na początku..ale niestety długie rury w ścianach, przez które przechodzi wszelkiego rodzaju brud to wylęgarnia bakterii i różnych brzydactw.. po jakimś czasie z otworów zaczyna wydobywać się nieprzyjemny zapach.Nie ma możliwości przeczyszczenia tych rur - wiesz odkurzacz zwykły to raptem kilkadziesiąt cm. rury i i to co odkurzasz wpada szybko do "wora" a w odkurzaczu centr. po drodze osiada w ścianach i się "rozmnaża". Mnie to przekonało - w sumie terażniejsze odkurzacze to nie kombajny tylko małe, poręczne urządzenia, więc damy radę !! ps.a poza tym pracuję w hotelu, gdzie właśnie w pokojach są odkurzacze centr. i raczej coś o tym juz wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna kaszkur 31.03.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Nie wiem jak będzie w przyszłości ale ja instalację do odkurzacz założyłam. Koszt nie wielki bo ok 1000 zł z montażem. Mam jedno gniazdo na dole przy schodach, drugie nad garażem i trzecie na górze na korytarzu, a w kuchni szufelkę.Przed wprowadzeniem zakupię tylko jednostkę .Będzie Okpozdrawiam pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 31.03.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Ja po przerwie chorobowej jestem już z wami I daje kilka fotek: z przodu: http://images30.fotosik.pl/187/0bc921a0d7052790.jpg z tyłu http://images34.fotosik.pl/199/7ee1e6c65e401697.jpg widok z salonu http://images33.fotosik.pl/199/1664815485eddf43.jpg klatka schodowa i wejście do mordoru (piwnicy) http://images32.fotosik.pl/199/27e8d9c384e34239.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 31.03.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 mnie wygoda tego rozwiązania przekonuje wtykam w jedno miejsce rurę i odkurzam cały parter. do tego ta szufelka w kuchni to rewelacja. teraz mamy dobrej klasy odkurzacz w domu a jak się zabiore za odkurzanie to więcej czasu na kichanie tracę jak na cały proces odkurzania (na kurz mam jakieś uczulenie). zapach i osadzanie się syfów to może rzeczywiście byc problem, pomimo tych antystatycznych rur a co do gniazd to myślę przy kominku jedno zrobić w podłodze, szufelka w kuchni, na piętrze gdzieś w korytarzu (tu jest największy problem z lokalizacją gniazda żeby promienie skrętu rurek były jak namniejsze) oraz w garażu (do odkurzania samochodu). Dzisiaj pomierzę tylko jakiej długości rura mi to obleci bo na górze mogę mieć problem z 9 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 31.03.2008 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Witajcie!Andrzej&Aga są wzmocnione fundamenty i żelbetowe narożniki ścian, jak będziecie mieli warunki zabudowy z górnictwa to architekt zrobi odpowiednią adaptację. Nie jestem w stanie podać Wam szczegółów, bo się na tym nie znam. Gdzie dokładnie budujecie (dzielnica)? PowodzeniaMichell rewelacja! Byle tak dalej! Trzymam kciuki!La_bruijta co do odkurzacza jestem zadowolona, gniazdek mamy trzy: w górnym hollu, w pokoju nad garażem i w salonie między dużymi drzwiami a wejściem na schody. Szufelki są dwie: w wiatrołapie i kuchni, ale uważam że to pic na wodę - mnóstwo hałasu, strata mocy i mierny efekt. Rura jest dł. 9m i wszędzie sięga bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 31.03.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 remle trzymaj trzymaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 31.03.2008 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Cały czas! Zresztą L4 więc innego nic do roboty nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 01.04.2008 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 [remle] tylko wiesz na dwie ręce musisz i zaraz bedziesz musiała jeszcze za pancke bo takiej gehenny z projektem to żadna z nas nie miała a budowlańcy jeszcze jej nad głową jęczą że się im śpieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 01.04.2008 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Dalej ma takie kłopoty? Myślałam, że już się uporała No nic i za Nią kciuki zaciśnięte Powodzenia Dziewczyny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 01.04.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 no okazuje się że jej architekt do tej pory nie dowiózł czegoś tam do starostwa. Ale z tego co mówiła to w tydzień powinna się uporać z pozwoleniem i zaczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 01.04.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 michell piękne fotki, aż serce rośnieremle życzę szybkiego powrotu do zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 01.04.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 atija oj nie tylko serce rośnie na takim etapie, wprost proporcjonalnie rosną jeszcze rachunki :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts