barbarka9 04.09.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Mam do Was pytanie. Czy ścianki balkonowe nad wejściem i nad tarasem jakoś dodatkowo wzmacnialiście? Mój kierownik mówi że przydałoby się tam wzmocnienie konstrukcji słupkami żelbetowymi aby w przyszłości te balkoniki nie odfrunęły przy silniejszym wietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 04.09.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Mam do Was pytanie. Czy ścianki balkonowe nad wejściem i nad tarasem jakoś dodatkowo wzmacnialiście? Mój kierownik mówi że przydałoby się tam wzmocnienie konstrukcji słupkami żelbetowymi aby w przyszłości te balkoniki nie odfrunęły przy silniejszym wietrze. Przecież to jest wszystko zbrojone. U mnie żadnych słupów nie ma, na balkonach stały po dwie palety pustaków i wszystko gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarka9 04.09.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Przecież to jest wszystko zbrojone. U mnie żadnych słupów nie ma, na balkonach stały po dwie palety pustaków i wszystko gra. Nie chodzi o balkon podłogę ale o ścianki balkonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 04.09.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Nie chodzi o balkon podłogę ale o ścianki balkonowe. ale w koło balkonu jest w projekcie balustrada. o które ścianki chodzi? mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 04.09.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 dziękuję za podpowiedzi i informacje w zakresie deskowania dachu...A jaki rodzaj papy czy może membrany położyliście na te deskowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 04.09.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Nie chodzi o balkon podłogę ale o ścianki balkonowe. tez nie bardzo kumam o jakie ścianki chodzi, myślałem na początku, że o te pod balkonami, ale widać, coś jeszcze innego masz na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 04.09.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 dziękuję za podpowiedzi i informacje w zakresie deskowania dachu... A jaki rodzaj papy czy może membrany położyliście na te deskowanie? ja mam nabitą papę, ale zerknij na membranę epdm, można to nabyć w jednym kawałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWKl 04.09.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 dziękuję za podpowiedzi i informacje w zakresie deskowania dachu... A jaki rodzaj papy czy może membrany położyliście na te deskowanie? Tyvek pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarka9 04.09.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 ale w koło balkonu jest w projekcie balustrada. o które ścianki chodzi? mC Chodzi mi o te ścianki w których osadzone są okno balkonowe i nad którymi są te wykusze w dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 05.09.2013 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Fundamenty ocieplone, wymalowane. W poniedziałek zasypanie i mury do góry ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 05.09.2013 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Fundamenty ocieplone, wymalowane. W poniedziałek zasypanie i mury do góry ; ) [ATTACH=CONFIG]210249[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]210250[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]210251[/ATTACH] Estetycznie, na zdjęciach wygląda na dobrą robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 05.09.2013 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Chodzi mi o te ścianki w których osadzone są okno balkonowe i nad którymi są te wykusze w dachu. Hmmm, one są przecież w linii ze ścianką kolankową i są z nią związane. Nad oknem masz nadproże. Idąc tokiem myślenia Twojego kierbuda, to chyba ściana szczytowa byłaby bardziej zagrożona. Rób wykusze jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 05.09.2013 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Tyvek pro dziękuję za info. a Wy deskujecie czy tylko folia/membrana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 05.09.2013 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Koledzy! Nie pomagacie w kwestii decyzji dot. deskowania dachu... Może tak - NAPISZCIE KTO Z WAS DESKOWAŁ DACH A KTO POŁOŻYŁ FOLIĘ. Pozdsrawiam membrana Strotex Supereme. Wysokoparoprzepuszczalna. Gdybym budował drugi raz raczej bym deskował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 05.09.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Estetycznie, na zdjęciach wygląda na dobrą robotę Jestem podobnego zdania, muszę powiedzieć że nie widziałem dokładniejszej ekipy jak żyje, na placu budowy jest wysprzątany lepiej niż przed rozpoczęciem prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 05.09.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 membrana Strotex Supereme. Wysokoparoprzepuszczalna. Gdybym budował drugi raz raczej bym deskował. a Dlaczego? Jakies argumenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 05.09.2013 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 1. drewno jest dodatkową izolacją2. deska lepiej izoluje akustycznie3. wzmacnia dach.4. nie jest tak podatne na uszkodzenia mechaniczne jak folia5. wychodzi drożej (deskowanie) My deskowaliśmy i na następnej budowie (o ile będzie) też będę deskował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 05.09.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 1. drewno jest dodatkową izolacją 2. deska lepiej izoluje akustycznie 3. wzmacnia dach. 4. nie jest tak podatne na uszkodzenia mechaniczne jak folia 5. wychodzi drożej (deskowanie) My deskowaliśmy i na następnej budowie (o ile będzie) też będę deskował. Teraz postanowiłem, że nie będę deskował.....położę najlepszą folię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 05.09.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 a Dlaczego? Jakies argumenty? Już napisałem wcześniej, a Kolega znowu 3x się pyta... Proszę użyć google; wpisać hasła a la "membrana a deskowanie" i drążyć temat skoro jest taki ważny dla Kolegi. Wynik pierwszy z brzegu - coś nt. membran: http://www.muratorplus.pl/technika/dachy/papa-na-deskowaniu-czy-membrana-dachowa_58251.html Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 05.09.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Niech mi ktoś pokaże 50letnią membranę...Deskę już widziałem była cała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts