Gość Konto usunięte na żądanie 19.09.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 mwilQ a jak w tym przypadku jest rozwiązane wietrzenie połaci dachu? Mając nadbitkę ocieplenie robi się do samej deski, a wentylacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logout 19.09.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Będę wdzięczny za fotki i wskazówki....w poniedziałek rozpoczynam etap więźby i dachu.... jeszce tylko wybór okien dachowych i systemu rynien... a propos wyboru okien dachowych i rynien, masz coś na oku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 19.09.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 a propos wyboru okien dachowych i rynien, masz coś na oku?? co do rynien to GALECO STAL ale dostałem super cenę na tytancynk RHEIZINK Okna VELUX lub FAKRO - wynegocjowałem cenę - 30 % od cennika i się zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 19.09.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 mwilQ a jak w tym przypadku jest rozwiązane wietrzenie połaci dachu? Mając nadbitkę ocieplenie robi się do samej deski, a wentylacja? powietrze zawsze się dostanie przez szczelinę w desce pomiędzy łączeniami desek....tak mi się wydaje, ale omówię to z cieślą.... Ile wynegocjowałeś rabatu na Velux - okna dachowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 19.09.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 tytancynk - jeśli Twoja ekipa tego nigdy nie kładła to zapomnij o tym szkoda kasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 19.09.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 tak patrzę na Twoje zdjęcia dachu....Podpowiedz jaki Masz kolor rynien i jaki typ/rodzaj/kolor obróbki blacharskiej ( chodzi mi o obróbkę okapu) i listwy doczołowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 19.09.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 mwilQ a jak w tym przypadku jest rozwiązane wietrzenie połaci dachu? Mając nadbitkę ocieplenie robi się do samej deski, a wentylacja? Zamówiłem w tartaku małe kantówki. Przybiłem przy krokwiach i pomiędzy nimi. Folia nie dolega do deskowania. Na szczycie deski się nie schodzą, jest szczelina. Wyszły z tego kanały wentylacyjne. Mam nadzieje, że takie rozwiązanie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 19.09.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 obróbka z blachy RUUKKI kolor grafit powłoka pural matrynny też grafitowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 19.09.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 taka obróbke to kupuje się na mb czy jak? a kolor rynny GALECO to Grafitowy RAL 7015? Przypomnij proszę jaką masz dachówkę ( kolor)? Zastanawiam sie jaki kolor rynny wybrać 0- u mnie dachówka Braas Turmalin w kolorze Antracyt obróbka z blachy RUUKKI kolor grafit powłoka pural mat rynny też grafitowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 19.09.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 obróbka z blachy RUUKKI kolor grafit powłoka pural mat rynny też grafitowe. acha i jeszcze Napisz proszę jaką Masz deskę doczołową. Jeśli dysponujesz gdzieś wyceną/FVat okna i rynny to byłbym wdzięczny za przesłanie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 19.09.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 (edytowane) Obróbkę robili dekarze gięli ją na miejscu. Nie wiem jaki RAL po prostu grafit i tyle. Szczerze powiem że jak się tak ciężko decydujesz nad rynnami i oknami dachowymi to współczuje przy glazurze... wycena jest u mnie w dzienniku wystarczy wpaść Edytowane 19 Września 2013 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 20.09.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Obróbkę robili dekarze gięli ją na miejscu. Nie wiem jaki RAL po prostu grafit i tyle. Szczerze powiem że jak się tak ciężko decydujesz nad rynnami i oknami dachowymi to współczuje przy glazurze... wycena jest u mnie w dzienniku wystarczy wpaść Ja miałem dobrą technikę, a byłem już zmęczony jeżdżeniem po sklepach. Wyszukałem sobie tylko do kuchni i łazienek, później trafiła mi się w miarę ciekawa podłoga i... po tym stanąłem przed wystawą i sobie wyliczałem co jeszcze potrzebuję - techniczny niech będą te, garaż, w sumie te dobre, kotłownia, te będą idealne, balkony i taras, to może tamte. Trwało to może 10 minut a jaką ulgę poczułem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 20.09.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 (edytowane) mwilQ a jak w tym przypadku jest rozwiązane wietrzenie połaci dachu? Mając nadbitkę ocieplenie robi się do samej deski, a wentylacja? styropain nie dochodzi do deskowania, zostaje przerwa ok 2-3cm. tą przerwę ekipa która robić będzie u mnie zabezpiecza od zewnątrz metalową listwą narożnikową do tynków malowaną na kolor ponadbitki, od środka jeszcze dochodzi siatka gęsta co by żadne owady nie przeszły. u nas rynny Flamingo - niezła jakość za rozsądną cene jak narazie nie można im nic zarzucić. mC Edytowane 20 Września 2013 przez michalc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna87 21.09.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Cześć Czy ktoś z budujących w rododendronach 6P powiększał może spocznik na schodach zewnętrznych i mógłby się pochwalić zdjęciami ewentualnego zadaszenia takich schodów. Nasz kierownik budowy poradził nam żeby go powiększyć bo będzie bardziej funkcjonalny, tylko wydaje mi się że wtedy ten daszek z balkonu będzie trochę śmiesznie wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasci 21.09.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 chciałem was zapytać jak macie zrobione balustrady na balkonach i kiedy trzeba zacząć o tym myśleć? na razie dzwoniłem do jednego wykonawcy - mówił że montują wiercąc od góry na gotowym balkonie a dziurę zabezpieczają silikonem dekarskim. reklamacji nie miał ale czy wiercenie przez wszelkie izolacje w takim balkonie nad wykuszem to dobry pomysł? a co z "ogrzewaniem" balustrady - skoro przyczepimy ją do stropu i ściany przebijając styropian? mC Sa z tym rozne opinie ,co byś nie wybrał może byc zle lub dobrze. Ja zdecydowałem sie na wiercenie od góry po załozeniu kafelek,Pan od balustrad zaproponował mocowania przed kafelkami (dla niego łatwiej nie ryzykuje ze uszkodzi kafelke )ale doszlismy do wniosku ze bedzie wiercił otwory w kafelkach (po załozeniu kafelek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasci 21.09.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Cześć Czy ktoś z budujących w rododendronach 6P powiększał może spocznik na schodach zewnętrznych i mógłby się pochwalić zdjęciami ewentualnego zadaszenia takich schodów. Nasz kierownik budowy poradził nam żeby go powiększyć bo będzie bardziej funkcjonalny, tylko wydaje mi się że wtedy ten daszek z balkonu będzie trochę śmiesznie wyglądał. Jeszcze stare zdjecie nie robiłem aktualnego. Powiekszyłem balkon i spocznik przed wejsciem dodajac kolumny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasci 21.09.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Inspiracje na łazienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasci 21.09.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 (edytowane) CD. Chodzi o dobór kafelek (tubądzin ) Edytowane 22 Września 2013 przez lasci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasci 21.09.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Schody na klatce schodowej zamówione ,drewno JESION z dodatkami chromu + 2 furtki bezpieczenstwa i porecz od prawej strony (aż do góry ) cena 8.300zł . Cekolarze od poniedziałku schodzą na parter, czekam na balustrady i piec,tyle u mnie . Pozdrawiam po paru dniach nieobecności. p.s. Powodzenia w wyborze kafelek do łazienek mi zajeło to tylko tydzien ,najlepiej to nie brac z sobą żony to kupicie pierwszego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasci 21.09.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Drzwi wewnetrzne chyba zdecyduje sie na firme DRE , maja dośc przystępne ceny i jak mi kolega z sklepu doradza warto je kupic za ta kase,kupuje przez hurtownie gdzie sie cały czas zaopatruję,na płytki paradyż do łazienki dostaję 20%rabatu od ceny w necie w sklepach dawali mi 10% a w castoramie i LeroyMerlin nawet sie nie zainteresują klientem . Ich strata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts