atija 01.04.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 michell rachunki-aż się boję pomyśleć ale za to jak cudownie mieć swoje gniazdko. Trzymam kciuki,również za Panckę[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 01.04.2008 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Kurcze z tym architektem jednak coś nie tak Trzymam kciuki - będzie dobrze Atija dzięki L4 potrwa jeszcze do sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 03.04.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 remle - architekt w porzo... problemy pojawiły sie dlatego, że niestety "polityka" lub i też biurokracja różnych okręgów w Polsce jednak się różni.Według pana architekta - na śląsku nie byłoby żadnych błędów( zresztą to mogę stwierdzic na Waszym przykładzie! ten sam projekt domu, ten sam architekt - u Was przeszło, u nas nie ). Ja nie mam żalu do pana K. Jestem Ci nadal wdzięczna za podesłanie do niego namiaru, ponieważ gdybyśmy zdecydowali się na kogoś z Krakowa to po pierwsze popłynęlibyśmy z kasą a po drugie jeszcze nie mielibyśmy adaptacji! terminy były okrutne ps.byłam u michell!!! wrażenia potem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia2306 03.04.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam, wszystkich budujących!! ja również zameierzam budować taki domek i mam do Was gorącą prośbę, ponieważ nie mam ziellonego pojęcia od czego zacząć, co i jak, proszę o podanie oriętacyjnych kosztów stanu surowego, otwartego, zamkniętego itd. i przesłanie na maila: [email protected]. Będę bardzo wdzięczna, sama muszę wszystko opracować, łącznie z kosztorysem aby przedstawić go w banku(staram się o kredyt). A jeśli ktoś będzie taki uprzejmy to może porozmawia ze mną na gg 9034698. Trzymam kciuki za wszystkich i czekam z niecierpliwością na pomocne maile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 04.04.2008 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Pancka nie pozostaje mi nic innego jak mocniej zacisnąć kciuki! Powodzenia No i czekam na PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 04.04.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 dzięki !!!!!!!!!PS ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 04.04.2008 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 PS czyli jakie wrażenie z wypadu do Michell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 05.04.2008 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 rzeczywiście nie pamiętałam co napisałam post wcześniej no to proszę.... jadę sobie pewnego pięknego dnia i patrzę - jaki śliczny domek się tu buduje http://img247.imageshack.us/img247/2496/14rodo6karolieg5.jpg toż to rodo6 michell !!!!!!!!!!!!!!- muszę się Wam przyznać, że jakoś patrząc tylko na papier czasami miewam wątpliwości co do trafnego wyboru projektu a jak domek widzę "namacalnie" to się zachwycam ! u nas, podobnie jak u michell komin będzie tylko otynkowany - taki mi się spodobał .Z okna z salonu porównywałyśmy osiedla nowo wybudowanych domków - na jednych były oklinkierowane kominy, na drugim nie.I zgodnie stwierdziłyśmy, że te bez, wyglądaja lepiej Oczywiście to tylko kwestia gustu ... to wykusz michell... http://img398.imageshack.us/img398/8510/16wykuszkarolinc1.jpg i widok na kuchnię z salonu http://img257.imageshack.us/img257/5714/17kuchniakarolizo1.jpg Wypiłyśmy kawkę w "wiaderkach" i rozmawiało nam się jakbyśmy się znali od lat - a znałyśmy się dotąd tylko "wirtualnie" Bardzo fajnie spędziłam czas ... podobnie jak u Ciebie remle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 05.04.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 pancka nie pisz że kawę pijemy w wiaderkach bo sobie pomyślą nie wiadomo co chodzi o dość duże kubki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 06.04.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 1 kwietnia:) pan geodeta wbił swoje 16 palików, w Sb był majster na oględzinach, a jak pogoda się nie zmaści-jutro przyjeżdza z koparką bedzie się działo!!!!!! nareszcie:)!!!! po tych ulewach 2 koparki nam sie zakopały-jedna przy przewożniu ziemi z wykopanej drogi i podobnie 2, tylko kilka dni później;(( a ziemia była akurat w miejscu, gdzie miały zostać wbite paliki, więc przynajmniej jakos to rozrównali na miejsce domu-teraz trzeba to będzie znowu ściągnąć i przewieźć. ufff, oby nie lało!!!! PS.michell Twój komin z tyłu domu wydaje się dużo niższy niż Wiolci czy remle, chyba że zdjęcie tak sprytnie zrobione? a budowa zasuwa,że hej!!!! pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 06.04.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 A one mają w ogóle trzeci komin tam gdzie ja? bo u nas trzeci komin jest od pieca głownego który jeszcze nie wiem na co będzie z przodu jest od gazu no i po prawej stronie od kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 07.04.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 michell mają, mają-w pom.gosp.za garażem, tylko wydają mi się one wyższe i węższeno tak, zapomniałam, że ty masz piwnice i ten komin mógłby u Ciebie leciec nawet w szczycie.my się wachamy czy budować 3 kominy, prawdopodobnie zrezygnujemy z kominkowego.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 07.04.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 a dlaczego chcecie rezygnowac z komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmieciu 07.04.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Drodzy Forumowicze! Być może jako entuzjaści tego projektu znacie kogoś, kto chciałby okazyjnie kupić ten projekt. Nabyliśmy z żoną najpierw wersję z jednym garażem, później aneks do wersji z garażem dwustanowiskowym. Plan zagospodarowania niby sprawdziliśmy, ale pobieżnie (kąt dachu i takie tam). A potem się okazało, że jest jakaś linia zabudowy, czy coś takiego i nie możemy postawić tego domu tak, jak chcieliśmy (daleko od frontu działki). Dlatego sprzedajemy projekt, znacznie poniżej ceny zakupu i obecnej ceny w firmie Archon. Poniżej link do aukcji na allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=342548869 Dziekuję za ew. pomoc i pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 08.04.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 No to się pochwalę kolejnymi postępami:http://images31.fotosik.pl/210/169d6144e65f1417.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 08.04.2008 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Łał prezentuje się coraz piękniej jaką planujecie elewację? Jestem bardzo ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 09.04.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 W sumie właśnie się zastanawiam, kolor piaskowy lub coś z żółtego chodzi mi po głowie. Ale gdzie mi tam do elewacji jeszcze , wieki całe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 09.04.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 A pochwalcie sie jakie macie piece w domku, lub jakie przewidujecie i z czego ten cholerny komin zrobic bo juz nie mam sil ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 09.04.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 My jeszcze nie mamy wybranego pieca . A kominy mamy z cegły żółtej specjalnej na kominy a część kominów mamy z kształtek tak się to chyba nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 09.04.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 a dlaczego chcecie rezygnowac z komina? wydaje mi się troszkę bezsensowne stawianie trzech kominów w tak małym domku, no i oczywiście koszta kominów nie sa małe. kierownik mówił,żeby postawić z cegły z wkładem uniwersalnym, a nad dachem klinkier, my początkowo mysleliśmy o systemowych, ale chyba jednak tradycyjne wygrają, a tam gdzie komin gazowy prawdopodonie włożymy rurę nierdzewną, później wata mineralna i cegła; ale ztak naprawde zależy to od majstra-on się wkońcu na tym zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts