vabien23 03.10.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Oglądam wlasnie filmik wyglada na to, ze to faktycznie salon z tego domu, przypuszczam, ze zdjecia zostaly lekko "polepszone" dla osiagniecia zamierzonego efektu. Na filmie faktycznie nie pokazują całosci salonu, lecz mimo wszystko może nie jest to salon extra wielki ale tez nie mikroskopijny tylko pytanie jakie zmiany zostaly naniesione, przy schodach z pewnoscia cos było zmieniane ale w mojej opinii na gorsze. No nic, nie męczę już Was bede mądrzejsza jak wybduje, teraz mogę tylko trzymac kciuki aby zmiane jakie zamierzamy naniesc nas zadowoliły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 03.10.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Na filmie faktycznie nie pokazują całosci salonu, lecz mimo wszystko może nie jest to salon extra wielki ale tez nie mikroskopijny tylko pytanie jakie zmiany zostaly naniesione, przy schodach z pewnoscia cos było zmieniane ale w mojej opinii na gorsze. Na jednym z ujęć widać, że ściana od gabinetu została "wyprostowana" - jest w jednej linii ze ścianą od łazienki i co za tym idzie - drzwi do gabinetu są prostopadłe do biegu schodów, a nie jak w oryginale pod kątem 45st. Zyskuje się w ten sposób 2-3m^2 salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 03.10.2013 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Na jednym z ujęć widać, że ściana od gabinetu została "wyprostowana" - jest w jednej linii ze ścianą od łazienki i co za tym idzie - drzwi do gabinetu są prostopadłe do biegu schodów, a nie jak w oryginale pod kątem 45st. Zyskuje się w ten sposób 2-3m^2 salonu. MICHUR tez tak wlasnie z mojej analizy wynika . My po spotkaniu z architektem i jestem pozytywnie nastawiona, gosc otwarty na nasze pomysly, wstepnie bedziemy poszerzac dom o 1 m z obu stron, likwidowac gabinet i być moze uda sie wywalic te dwa slupy (napewno jeden) , okno narozne w kuchni, raczej zostawimy jednak spiżarke bo samo poszerzenie domu daje nam dodatkowy metr wiec spizarka sie przyda, kombinujemy aby poszerzyc klatke schodowa by byla bardziej atrakcyjna dla oka i bardziej funkcjonalna (szersza) bo mąz robi balustrady z nierdzewki wiec chcemy cos extra tam wstawic. Poza tym kotlownia za garażem, podniesienie scianki kolankowej o 1 m, zostajemy przy dachu blaszanym, głownie z tego wzgledu aby dom nie był obciazony cieżką dachówka (mamy gliniasty i podmokly teren oraz okno narozne w kuchni)... chyba tyle ze zmian, teraz musimy sie wyrobic aby na wiosne zacząć... EDIT: teraz wiem, ze bardziej sensownie byłoby robic projekt indywidulany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 03.10.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 http://static.pokazywarka.pl/i/2345683/251798.jpghttp://static.pokazywarka.pl/i/2345683/491792.jpg MICHUR zdaje sie, ze to Twoje wnetrze? napisz co masz miedzy schodami a chyba łazienką? zejscie (schody) do piwnicy?? jezeli tak to łazienke masz powiekszoną o pomieszczenie gospodarcze przy czym łazienka zyskała okno? mysle wlasnie nad podobnym rozwiazaniem, z tym, ze u nas przejscie to byłoby bezposrednio do garazu...Poza tym bardzo przyjemne macie wnętrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 03.10.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 http://static.pokazywarka.pl/i/2345683/251798.jpg napisz co masz miedzy schodami a chyba łazienką? zejscie (schody) do piwnicy?? jezeli tak to łazienke masz powiekszoną o pomieszczenie gospodarcze przy czym łazienka zyskała okno? mysle wlasnie nad podobnym rozwiazaniem, z tym, ze u nas przejscie to byłoby bezposrednio do garazu...! My mamy rodo 6p - między schodami a łazienką jest klatka schodowa do garażu i piwnicy. Łazienka oryginalnie jest wyposażona w okno. Pomieszczenia gospodarcze są w piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logout 03.10.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 LOGOUT - jak rozwiazaliscie przy powyższej zmianie wejscie do łazienki i pomieszczenia gosp? bo w projekcie jest wejscie do pom gosp przez wiatrołap a do łązienki juz ze środka domu... Wstawione zdjecia niewiele mi obrazują ;p ale widze ładne okno narożne , napisz czy zamierzacie wstawiac rolety zewnetrzne? bo nie wiem czy na takie okno jest to możliwe i czy macie wykusz ten "nowoczesny" bo nie bardzo potrafie ze zdjecia to odczytać ;p TAR jestem wolnomyśląca ostatnio, nieprzespane noce dają sie we znaki (noworodek w domu), ale przyznam, ze domek budujecie superowy, 2stanowiskowy garaż, kuchnia od drogi, poza tym duzy salon, ale jak czytałam jakie zmiany wprowadzacie to przyznam że na niczym sie nie znam i aż strach o czym trzeba pomysleć zanim sie zacznie budowac, my mamy wstepnie umowione spotkanie z architektem na czwartek i zobaczymy co nam powie, dla mnie istotne jest poszerzenie domu o 1m od strony salonu oraz o 1m od strony kuchni ale nie wiem czy jest to możliwe do wykonania. Dzięki wszystkim za dodane zdjęcia ze zlikwidowanymi drzwiami nad wykuszem:) vabien23 u nas łazienka jest zamieniona z pom.gosp, tak żeby było w niej okno, kotłownia przeniesiona za garaż, a przede wszystkim odwrócone schody co powinnaś była widzieć na zdjęciach. Wejście do łazienki będzie tym samym od strony schodów, wiatrołap prawdopodobne będzie zamnknięty. bardzo chciałam mieć okno narożne w kuchni stąd ta zmiana. Rolet nie zamierzamy wstawiać, wykusz powiększony, cały przeszklony, taki jak w rododendronach 6a. W ogóle to ten 6 a podoba mi się coraz bardziej, ale u nas robi się już dach więc za późno na zmiany;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logout 04.10.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logout 04.10.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 04.10.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 LOGOUT zobaczylam sobie ROdka 6A i zła jestem ... bo ma to, co w naszym Rodku wlasnie chcielibysmy, jedynie garaz jest 1 stanowiskowy ale to przeciez by szlo zmienic, no ale trudno, juz nie ogladam wiecej bo sie tylko wkurzam niepotrzebnie ;p.\ Mozesz wrzucic ten rzut parteru w wiekszym formacie? masz tez takie cos z piętra? co to znaczy ze macie odwrocone schody? tzn domyslam sie ale nie rozumiem co to ma dac? My tez nie zamierzamy wstawiac rolet zewnetrznych, moze i sa praktyczne ale gdzies musimy szukac oszczednosci no i niekoniecznie chyba sie to da zrobic przy tego typu oknach jak narożne czy wykusz jak w Rodku 6N, troche mysle jak pozniej to okno narożne łądnie ozdobic, jaka firanka, jaka roleta (wewnetrzna) ale poki co nie bardzo mam pomysł, wstepnie w całym domu chcielibysmy żaluzje wewnętrzne poziome, drewniane, no ale to jeszcze troche przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 04.10.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 (edytowane) dubel Edytowane 4 Października 2013 przez vabien23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logout 04.10.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Odwrócone schody: * wejście do gabinety od strony schodów * pod schodami schowek ponad 4m2 * wejście do domu z garażu przez schowek koło wiatrołapu * łazienka z oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi marta 05.10.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 witam drodzy forumowicze posiada ktoś z was piec HEF MASTER M-UNI 20 kw , potrzebne mi są optymalne nastawy na zimę z góry dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elaj 05.10.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 ile daliście za parapety wewnetrzne i z jakiego sa materiału pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 05.10.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Akurat zamówiłem: Nazwa to: Beige MARFIL grubość 3cm. 10 szt. (bez okna w pralni- była kotłownia) cena z montażem 2000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 06.10.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 ile daliście za parapety wewnetrzne i z jakiego sa materiału pozdrawiam 11 parapetów o głębokości 30cm - cena 30zł/mb. Materiał PCV - struktura drewna - dokładnie to samo co okna. Montaż we własnym zakresie. I jedyne co bym zmienił to montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 06.10.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Odwrócone schody: * wejście do gabinety od strony schodów * pod schodami schowek ponad 4m2 * wejście do domu z garażu przez schowek koło wiatrołapu * łazienka z oknem [ATTACH=CONFIG]216501[/ATTACH] Całkiem sensowny układ (pomijając usytuowanie mebli ). Drzwi do gabinetu ładnie się chowają. Rozważaliśmy podobną zamianę schodów, tyle że wtedy drzwi do piwnicy mielibyśmy "jeszcze bardziej" w salonie niż mamy teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 06.10.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Akurat zamówiłem: Nazwa to: Beige MARFIL grubość 3cm. 10 szt. (bez okna w pralni- była kotłownia) cena z montażem 2000zł Świetnie się prezentują! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elaj 06.10.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 11 parapetów o głębokości 30cm - cena 30zł/mb. Materiał PCV - struktura drewna - dokładnie to samo co okna. Montaż we własnym zakresie. I jedyne co bym zmienił to montaż a można wiedzieć ile wyszło za całość z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elaj 06.10.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 a ma ktoś z Was parapety z mdf-u i mógłby wyrazić opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elaj 06.10.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 mam jeszcze jedno pytanie czy przy ocieplaniu dawaliście listwę narożnikową z kampinosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts