Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, mam kilka pytan do Was;

- ile placiliscie za uslugi architekta (te potrzebne do pozwolenia czyli adaptacja i wprowadzenie zmian)?

- pytanie do tych ktorzy juz mają dom postawiony... czy waszym zdaniem dodatkowy metr w kuchni i w salonie to dobre rozwiązanie? wg projektu szer gabinetu jest 3 m, my chcemy poszerzyc do 4 m - symetrycznie w kuchni rowniez bedziemy mieli dodatkowy metr.

- gdzieś, na naszym wątku widzialam przesuwane, chowane drzwi miedzy kuchnią a jadalnią - pamietacie moze który użytkownik tak mial? mam do niego kilka pytań

PRZEMAS PIEKNY dom!!! dach boski, bardzo mi sie podoba, my bedziemy mieli blachodachówkę która tez mi sie wizualne podoba ale jednak nie tak jak te płaskie ceramiczne dachówki. Jestem ciekawa jak bedzie Wasz domek rosł bo przypomina najbardziej nasz :)

LOKMEN fajne te plytki, dobra altenatywa pod ogrzewanie podlogowe.

W zw. Z z zakończeniem z dn.31.12.2013 mozliwosci zwrotu vat na mat. Bud. Mam pytanie jakie mat.bud. podlegające zwrotowi vat mozna byloby kupic do konca roku i wykorzystac w przyszlosci.jestem na etaoie SSZ.

Kupie:

WELNE Na poddasze

Styropian podlogi i fasada,

Wklad kominkowy

PoDpowiedzcie jeszce jakie Wy kupiliscie materiały podlegajace odliczeniu vat a beda potrzebne w dalszej perspektywie budowy.

Pozdrawiam

Jescze prosba o okreslenie ilosci:

styro na podlogi i fasade bud.

M2 tynkow i ilosci materiału

Welny na poddasze

Pozdrawiam

Witam, po długiej przerwie:) Mam kilka pytań do Was, szanowni forumowicze. Mam pytanie jaką zrobiliście izolacje podłogi na parterze. Obecnie na piach mam wylane 10cm chudziaka, planuje pomalować dysperbitem chudziaka i dalej dać folie, 10cm styropianu i 7cm wylewki., na piętrze 5cm styropianu i 6cm wylewki. Co o tym sądzicie? aha i ile daliście styropianu na zewnątrz na ocieplenie? Na początku planowałem 10cm ale teraz gość od okien radził mi żeby dać 15cm, przy czym muszę przewiesić pionowe rynny. Pozdrawiam

Lasci, gratuluję postępów! Kiedy przeprowadzka? U nas ocieplanie poddasza trwa nadal :) Został jeszcze fragment pokoju nad garażem. Wszystko się odwleka. Może zdążymy wprowadzić się w lutym, a pierwotnie miało być na Święta...

Pozdrawiam

My również planowaliśmy na swieta ale chyba okazuje sie ze nie na te tylko wielkanocne . Bralismy kredyt na wykonczenie i juz go nie ma ;( a kilka spraw zostalo jeszcze jak pomalowanie scian ,wstawienie drzwi wewnetrznych no i wyposarzenie nie wspominajac o balustradach na balkonach i ogrodzeniu z przodu domu ;( no ale jakoś sie to da. Byle do wiosny, Przydałoby sie jakies jeszcze skromne 30tyś a nie chce juz dobierac kredytu .Zostało nam tylko na schody drewniane które beda montować pod koniec tygodnia.