Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam!!!

my dzisiaj sie zdecydowa liśmy na eko-groszek.przekonały nas koszty w eksploatacji i ciagle idacy w gore gaz..

czy ma ktos z was ekogroszek?z racji tego ze nie mamy kotlowni w garazu tylko w przejsciu do garazu bedziemy musieli zamurowac przejscie do garazu-trudno "cos za cos"

jestesmy teraz na etapie ocieplania domu-jutro zaczynaja tynkowac,od przyszlego tygodnia wchodzi hydraulik,nastepnie elektryk.

mam do was ogromna prosbe...prosze o napisanie mi na forum lub na maila o kosztach hydraulik(robozizna,materiały-grzejniki,podłogówka..) oraz ile wzial od was elektryk nam powiedzial za punkt czyli wlącznik oraz oswietlenie-35zł..czy to duzo?aha ile płacicie za ocieplenie domku za metr?(licząc z tynkowaniem bez koloru)

bede bardzo wdzieczna

z gory dziekuje i pozdrawiam

Witam.

Jestem nowy na tym forum. Właśnie jesteśmy na etapie zakupu działki i bardzo mi się podoba projekt domu rodo6. W związku z tym mam pytanie. czy ktoś z morze buduje taki dom w okolicach Piaseczna bądz Grójca? Interesuje mnie też ile was kosztowało postawienie tego domu w stanie pod klucz?

pozdr

My jeszcze nie mamy wybranego pieca . A kominy mamy z cegły żółtej specjalnej na kominy a część kominów mamy z kształtek tak się to chyba nazywa.

czy jestes w stanie mi powiedziec ile kosztowaly Was poszczegolne kominy i jak ma sie ta cena do systemowych kominow?

nasz majster mówi,że systemowe schedla są dużo droższe od tradycyjnych, zreszta możesz sobie wziąść cennik kominów systemowych z jakiegoś składu i przeliczyć ile cegły zuzyjesz i porównać:) ewentualnie jakis wkład-nasz kier-bud mówił coś że uniwersalne wkłady wychodzą najtaniej, a robote i tak umawiasz raczej za całość domku

Witajcie fani Rodo 6. Wspólnie z żoną zamierzamy budować Rodo 6 2G w Tarnowskich Górach. Mamy WZ i finalizujemy zmiany w projekcie, choć dalej się wachamy. Szykamy kontaktu z osobami budującymi Rodo na Śląsku. Interesują mnie koszty, niestety na działkę się zrujnowaliśmy i będziemy musieli korzystać z kredytu. Pozdrawiamy wszystkich i niech się mury pną do góry....PS. Czy moglibyście podzielić się kosztami fundamentów, stanu surowego i innymi początkowymi wydatkami - dane konieczne do ubiegania się o kredyt oraz decyzji kredytowej. Z góry dziękujemy. W następnej wiadomości napiszę o zmianach, które planujemy w domku.

juz się czuje rodomiakiem :lol: ruszyliśmy we Wt :lol: od koparki, panowie od razu kopali ręcznie pod ławy, wczesniej w Pn poskręcali druciki, a w śr. były 2 betoniary na działeczce, teraz szalowanie fundamentów i w Pn znowu lejemy beton :lol:

dzięki la bujita za kosztorys, aczkolwiek wiele rzeczy masakrycznie podrożało i do cen obecnych jest nieadekwatny :cry: przestałam się łudzić,że zmieszczę się w podobnej kwocie :cry: