michell 09.04.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 mnie tam tyle kominów nie przeszkadza A z klinkieru zrezygnowaliśmy bo raz że drogi a po drugie przy opalaniu węglem czy czymkolwiek zresztą innym brudzi się strasznie i wygląda już mało atrakcyjnie. Poza tym jeśli klinkier jest w kolorze dachówki to już w ogóle dziwnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna kaszkur 09.04.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 My komin przenieśliśmy za garaż i służy nam do pieca gazowego-(kondensat vissmann) który umieszczony jest w garażu, a za ścianą jest piec "na wszystko"Zębiec. Komin postawiony metodą tradycyjną, do gazowego wkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 09.04.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 witam!!!my dzisiaj sie zdecydowa liśmy na eko-groszek.przekonały nas koszty w eksploatacji i ciagle idacy w gore gaz..czy ma ktos z was ekogroszek?z racji tego ze nie mamy kotlowni w garazu tylko w przejsciu do garazu bedziemy musieli zamurowac przejscie do garazu-trudno "cos za cos"jestesmy teraz na etapie ocieplania domu-jutro zaczynaja tynkowac,od przyszlego tygodnia wchodzi hydraulik,nastepnie elektryk.mam do was ogromna prosbe...prosze o napisanie mi na forum lub na maila o kosztach hydraulik(robozizna,materiały-grzejniki,podłogówka..) oraz ile wzial od was elektryk nam powiedzial za punkt czyli wlącznik oraz oswietlenie-35zł..czy to duzo?aha ile płacicie za ocieplenie domku za metr?(licząc z tynkowaniem bez koloru)bede bardzo wdziecznaz gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 09.04.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 moj mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 10.04.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 My jeszcze nie mamy wybranego pieca . A kominy mamy z cegły żółtej specjalnej na kominy a część kominów mamy z kształtek tak się to chyba nazywa. czy jestes w stanie mi powiedziec ile kosztowaly Was poszczegolne kominy i jak ma sie ta cena do systemowych kominow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 10.04.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Niestety nie jestem wstanie robocizna jest od całości a materiałowo trudno powiedzieć nie wiem ile czego i gdzie jest zużyte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arow1906 13.04.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam.Jestem nowy na tym forum. Właśnie jesteśmy na etapie zakupu działki i bardzo mi się podoba projekt domu rodo6. W związku z tym mam pytanie. czy ktoś z morze buduje taki dom w okolicach Piaseczna bądz Grójca? Interesuje mnie też ile was kosztowało postawienie tego domu w stanie pod klucz? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz105 13.04.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam Michell czym kryjecie dach? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 15.04.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 My jeszcze nie mamy wybranego pieca . A kominy mamy z cegły żółtej specjalnej na kominy a część kominów mamy z kształtek tak się to chyba nazywa. czy jestes w stanie mi powiedziec ile kosztowaly Was poszczegolne kominy i jak ma sie ta cena do systemowych kominow? nasz majster mówi,że systemowe schedla są dużo droższe od tradycyjnych, zreszta możesz sobie wziąść cennik kominów systemowych z jakiegoś składu i przeliczyć ile cegły zuzyjesz i porównać ewentualnie jakis wkład-nasz kier-bud mówił coś że uniwersalne wkłady wychodzą najtaniej, a robote i tak umawiasz raczej za całość domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 15.04.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Kochani.... ogłaszam, że ruszyliśmy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! postawram się wieczorkiem cos popisać w dzienniczku... pozdrawiam - pędzę do pracki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 15.04.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Kochani.... ogłaszam, że ruszyliśmy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! postawram się wieczorkiem cos popisać w dzienniczku... pozdrawiam - pędzę do pracki Aniu, trzymam kciuki i czekam na fotorelację Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 15.04.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 panckacieszę się razem z tobą i GRATULUJĘ nie mogę się doczekać kiedy ja będę mogła napisać to samo najpierw muszę sprzedać dwie małe działeczki, żeby na tej docelowej mógł stanąć rodonek pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 17.04.2008 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Pancka gratulujemy i życzymy powodzenia! No i czekamy na fotorelację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 17.04.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 remle może wystawisz jakieś nowe zdjęcia, szczególnie z zew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 17.04.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 remle witam po długiej nieobecności,brakuje tu ciebie.Dołączam się do prośby o nowe zdjęcia.Masz może jakieś uwagi ,co jeszcze byś zmieniła w projekcie gdybyś zaczynała budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Darek 17.04.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witajcie fani Rodo 6. Wspólnie z żoną zamierzamy budować Rodo 6 2G w Tarnowskich Górach. Mamy WZ i finalizujemy zmiany w projekcie, choć dalej się wachamy. Szykamy kontaktu z osobami budującymi Rodo na Śląsku. Interesują mnie koszty, niestety na działkę się zrujnowaliśmy i będziemy musieli korzystać z kredytu. Pozdrawiamy wszystkich i niech się mury pną do góry....PS. Czy moglibyście podzielić się kosztami fundamentów, stanu surowego i innymi początkowymi wydatkami - dane konieczne do ubiegania się o kredyt oraz decyzji kredytowej. Z góry dziękujemy. W następnej wiadomości napiszę o zmianach, które planujemy w domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Darek 17.04.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Karolcia widzę, że mamy ten sam problem. Powiedz gdzie się budujesz i na jakim jesteś etapie. Pozdrawam. Remle od początku śledzimy Twoje zapisy, masz gust i pięęęęęęęękny domek. Czy mogę skorzystać z Twoich pomysłów ( co z prawami autorskimi Pancka, super postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Darek 17.04.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Mam ogromną prośbę do La bruijta. Czy mógłbyś poratować nas także kosztorysem. Zdajemy sobie sprawę, że jesteśmy już setni w kolejce, lecz z góry dziękuję - banki niestety oczekują konkretnych kwoty na każdym etapie budowy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 18.04.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 juz się czuje rodomiakiem ruszyliśmy we Wt od koparki, panowie od razu kopali ręcznie pod ławy, wczesniej w Pn poskręcali druciki, a w śr. były 2 betoniary na działeczce, teraz szalowanie fundamentów i w Pn znowu lejemy beton dzięki la bujita za kosztorys, aczkolwiek wiele rzeczy masakrycznie podrożało i do cen obecnych jest nieadekwatny przestałam się łudzić,że zmieszczę się w podobnej kwocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Darek 18.04.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Chętnie byśmy zobaczyli na żywo budowę domu lub też efekt finalny. Niestety ja jestem wzrokowcem, zaś żona jak mów ma tzw. zmysł techniczny, ale chyba już w tych czasach tak jest. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts