vabien23 18.12.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 MARGARET daj znac czy dostalas PW bo nie widze jej w wyslanych ALIENMC mam nadzieje, ze dobrze zrobilismy poszerzając dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 18.12.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Za adaptację projektu płaciliśmy coś ok 1500 zł było kilka zmian względem projektu- lecz nie było tzw. istotnych konstrukcyjnych, a tym jest poszerzenie domu- jednak biorąc pod uwagę fakt, że za projekt zapłaciliście ok 2000 i za zmiany 4300 to podejrzewam, że taniej było robić indywidualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 19.12.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Vabien23 dostała. Dzięki.Skontaktuję się na pewno. Jeżeli chodzi o kwestię salonu, to ja jako użytkownik rodka od jakiegoś czasu mogę powiedzieć, że dla naszej rodziny jest ok, ale generalnie wyobrażenia o salonie są inne i wiele osób jest zawiedzionych. My nie chcieliśmy poszerzać ani kosztem gabinetu (bo gabinet jest nam potrzebny) ani kosztem poszerzania całości, bo uznaliśmy że nie będziemy zwiększać kubatury budynku. Teraz tak myślę, że można było zmodyfikować trochę i powiększyć wykusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redzina87 19.12.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 LOKMEN a ile wy daliscie? architekt tlumaczy to tym, ze przez to poszerzanie wszystko sie zmienia i to jest mega duzo roboty, w zasadzie naniesienie naszych zmian na projekt powoduje ze staje sie on nieczytelny ;p ... eh szkoda gadac Odnosnie schodow to ja zwolenniczką jestem takich: http://static.pokazywarka.pl/i/2535639/512526.jpg http://static.pokazywarka.pl/i/2535639/852810.jpg Witam Jakie wymiary mają te schody na drugim zdjęciu i czy one są z rododendrona? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 19.12.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 LOKMEN , tak, projekt indywidualny wyszedl by nas taniej, mysle o jakies 2 tys ;/ , mam nadzieje ze wiecej tego typu bledow nie popelnimy.... REDZINA , te drugie schody sa sciagniete z tego forum wiec z RODKA 6 , nie mam pojecia jakie sa ich wymiary ale sa bardzo fajnie wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redzina87 19.12.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 aha dzięki zastanawiam się też nad powiększeniem salonu o gabinet ale nie wiem jak można zrezygnować z słupów nasz architekt powiedział, że się nie da i tak to zostawiliśmy ale trafiłam na to forum i widzę, że jednak się da może ktoś by mi podpowiedział jak to zrobić? Mamy fundamenty i wypuszczone już druty na słupy ale jeśli jest możliwość ominięcie tego to bardzo chętnie bym skorzystała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 19.12.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 aha dzięki zastanawiam się też nad powiększeniem salonu o gabinet ale nie wiem jak można zrezygnować z słupów nasz architekt powiedział, że się nie da i tak to zostawiliśmy ale trafiłam na to forum i widzę, że jednak się da może ktoś by mi podpowiedział jak to zrobić? Mamy fundamenty i wypuszczone już druty na słupy ale jeśli jest możliwość ominięcie tego to bardzo chętnie bym skorzystała. Hmm.. u mnie strop modułowy Ackermana - architekt jak i również wykonawca stwierdzili że nie ma problemu - jak to wyglądało fizycznie nie wiem, nie uczestniczyłem "czynnie" w procesie budowy, niemniej jednak przy tak małej rozpiętości salony ( szer. 3 metry ) - nie widzę przeszkód w jego usunięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 19.12.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Hmm.. u mnie strop modułowy Ackermana - architekt jak i również wykonawca stwierdzili że nie ma problemu - jak to wyglądało fizycznie nie wiem, nie uczestniczyłem "czynnie" w procesie budowy, niemniej jednak przy tak małej rozpiętości salony ( szer. 3 metry ) - nie widzę przeszkód w jego usunięciu My rowniez poczatkowo mielismy miec usuniete 2 slupy (nie bylo problemu,), natomiast przy poszerzaniu domu o ten 1 metr postanowilismy pozostac przy jednym slupie , bo jak to stwierdzil nasz arch "byloby to drogie i karkołomne" , natomiast slup chcemy miec na drugim stopniu zapraszajacym na schodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 19.12.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 My wywaliliśmy jeden słup - został ten przy schodach.Ze swojej strony proponuje Wam rozwiązanie w kwestii komina w salonie- u nas komin zaczyna się od piętra - na parterze jest sama ściana działowa- zyskujecie ok 40cm salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulka76 20.12.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 A u nas przed samymi świętami udało się zakończyć kłaść podłogi( schody w styczniu) Co prawda cyklinowanie będzie dopiero końcem stycznia, ale ja nie mogłam się oprzeć i pstryknęłam parę fotek bo efekt ... zresztą sami zobaczcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 20.12.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Wygląda pięknie- dojdzie lakier i będzie bajeczka. Niestety u nas poza zasięgiem (kasy i możliwości technicznych) Ostatnio byłem oglądać panele: patrzyliśmy na Krono Oryginal w Komforcie cena 87.90zł/m2 - ten sam panel na necie po 57.00 zł Przepiękny panel jaki oglądaliśmy był firmy Balterio magnitude- jakość rewelka ale cena 130zł/m2 to katastrofa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 20.12.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Wygląda pięknie- dojdzie lakier i będzie bajeczka. Niestety u nas poza zasięgiem (kasy i możliwości technicznych) Ostatnio byłem oglądać panele: patrzyliśmy na Krono Oryginal w Komforcie cena 87.90zł/m2 - ten sam panel na necie po 57.00 zł Przepiękny panel jaki oglądaliśmy był firmy Balterio magnitude- jakość rewelka ale cena 130zł/m2 to katastrofa. Dołączam się do pochwał podłogi Ulki My zakupiliśmy panele z Krono w promocji w Brico Marche za 30 zł/m2. Kolorystycznie bardzo nam się podobają, a co do jakości to się okaże. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.12.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Wygląda pięknie- dojdzie lakier i będzie bajeczka. Niestety u nas poza zasięgiem (kasy i możliwości technicznych) Ostatnio byłem oglądać panele: patrzyliśmy na Krono Oryginal w Komforcie cena 87.90zł/m2 - ten sam panel na necie po 57.00 zł Przepiękny panel jaki oglądaliśmy był firmy Balterio magnitude- jakość rewelka ale cena 130zł/m2 to katastrofa. cala gore mam w balterio ( co prawda nie z tej polki cenowej, mamy takie za ok. 70-80 zł) i zgodze się, ze jakość jest rewelacyjna nawet tych tańszych balterio. poszukajcie w sklepach ddd (tez sa na necie) tam ceny niezle i do negocjacji:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulka76 20.12.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Cieszę się ,że i WAM też się podoba:DLokmen u nas też po za zasięgiem kasy jak piszesz,ale drzewo mieliśmy swoje przez co koszty inne. Myślę że w cenie dobrych paneli (80-100zł m) wyjdzie-ale to okaże się na końcu.Brakło nam drzewa do pokoju nad garażem i do gabinetu na dole i tam będą panele za nie więcej jak 30-35złm,które na pewno będą dobrze służyć.Aha i powiem jeszcze, że schody będą z orzecha włoskiegoPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 21.12.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Ja pochwalić podłogą będę mógł za kilka miesięcy, ale już kupiłem do salonu FINISCHDESKĘ dąb natura olejowany 4 frezy. Ceny w sklepach 200-230PLN/m2 a w necie 163PLN/m2 - kupuję już teraz bo chcę wycofać Vat. Dzisiaj wycieczka po sklepach z panelami.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 21.12.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 (edytowane) Witajcie U nas kolejne postępy- położone kafle w kuchni, wiatrołapie i przed kominkiem. Nie pokaże pomieszczeń, bo podłoga jeszcze nie posprzątana Ukończony również kominek - kamień położony, podobny, ale ciemny będzie w kuchni:) Pozdrawiam świątecznie Edytowane 21 Grudnia 2013 przez gosik102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasci 21.12.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Wygląda pięknie- dojdzie lakier i będzie bajeczka. Niestety u nas poza zasięgiem (kasy i możliwości technicznych) Ostatnio byłem oglądać panele: patrzyliśmy na Krono Oryginal w Komforcie cena 87.90zł/m2 - ten sam panel na necie po 57.00 zł Przepiękny panel jaki oglądaliśmy był firmy Balterio magnitude- jakość rewelka ale cena 130zł/m2 to katastrofa. My mamy wyłożone pokój nad garażem w panele ,jak mam mówić szczerze to płaciliśmy 27zł/m2 klasa ścieralności 3 . z czego klasa4 jest dobra a klasa 5 bardzo dobra. Właściciele hurtownie (moi dobrzy znajomi )mają 8 lat takie podłogi klasy 3 w swoim domu i nic się z nimi nie dzieje. Pokój nad garażem jest przeznaczony na garderobę ,na resztę pokoi kupie panele klasy 4 czyli przedział cenowy 35-45zł ,także jak słyszę ceny w przedziale od 80 do 130zł to sory wole kłaść płytki za salonowe zapłaciłem około 90zł i nie zamieniłbym ich na żadne panele nawet za 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 21.12.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 GOSIK super kominek !!! bardzo podobają mi sie te płytki/panele . Bardzo jestem ciekawa jak finalnie bedzie Wasz domek urządzony!! Tez juz bym chciala byc na etapie wybierana paneli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 21.12.2013 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 GOSIK super kominek !!! bardzo podobają mi sie te płytki/panele . Bardzo jestem ciekawa jak finalnie bedzie Wasz domek urządzony!! Bardzo dziękuję vabien23 To płytki, takie same tylko bardzo ciemne będą w kuchni. Na razie urządzamy tylko dół i się wprowadzamy. Góra musi poczekać na lepsze czasy Pozdrawiam cieplutko Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek8205 22.12.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Witam:)Zamieszczam wykaz materiałów podlegających odliczeniu:https://www.transport.gov.pl/files/0/1346/podmrozp3wrz.pdfTo już ostatni gwizdek:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts