gosik102 23.12.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Witam:) Zamieszczam wykaz materiałów podlegających odliczeniu. To już ostatni gwizdek:( Dokładnie. My spóźniliśmy się z płytkami do dolnej łazienki. Jakieś 200 zł poooooszło Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavex17 23.12.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 aha dzięki zastanawiam się też nad powiększeniem salonu o gabinet ale nie wiem jak można zrezygnować z słupów nasz architekt powiedział, że się nie da i tak to zostawiliśmy ale trafiłam na to forum i widzę, że jednak się da może ktoś by mi podpowiedział jak to zrobić? Mamy fundamenty i wypuszczone już druty na słupy ale jeśli jest możliwość ominięcie tego to bardzo chętnie bym skorzystała. My też zrezygnowaliśmy z gabinetu na dole, słup został przesunięty, Teraz stoi przy samym końcu schodów. Na zdjęciach 3 słupy na dolnym pokładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek8205 24.12.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 _______________./\.____________ __>_<______________Ѽ.\/ Ѽ___________;->( ɕѼ Ҩ .___________@.♥ '(█) ♥ *$________Ѽ "( ()♥t (Ѽ)o*♥*_______(█),-♥.-Ѽ _Q@,0 ɕ(█)____________>o*oѼ @.<_________o`-.♥.-@""-Q '♥~@'______♥.'`Ѽ ♥ *Ѽ ɕҨ ‘♥ @`-.)____Ѽ o (█). @* '-@Ѽ ’Q.*(█)’Ѽ__________Ѽ -♥-'Ѽ ♥._ Ѽ_______@.♥ '*Q ♥ *(█), @.♥ '*___.♥' @ _ ɕ♥ _.-'~♥-. @ ´(♥)`-*.o__.(█)* ♥ ..-' (Ѽ) o *.(Ѽ) 0 *(█)`)_________(Ѽ ) '-._♥__(Ѽ)@____;--♥' ♥Ҩ 0‘(Ѽ) Q o *♥ * Ѽ ♥___ * (Ѽ)._♥__* .Q.~ ♥- ♥Ҩ. 0 () Q ♥*'._(█)* ♥ *‘ o * ♥ _(█)Q~ ♥Ҩ __Ѽ♥__(█)____________▓▓▓▓▓___________________▓▓▓▓▓? ??▓▓▓____ Wesołych Świąt!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 24.12.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Wesołych Świąt Bożego Narodzenia dla Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 24.12.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Samych najlepszości Bożonarodzeniowych i szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich budujących i odwiedzających!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 25.12.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i wszystkiego najlepszego w nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 25.12.2013 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Wszystkiego najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 28.12.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Dziś podczas zamawiania przycisków do spłuczki GEBERIT osiwiałam. 150 zł. za kawałek plastiku Zamówiliśmy tez płyteczki do łazienki (zdążyliśmy z odliczeniem VATU) Dolna łazienka będzie w białe mugaty Zmówiliśmy też panel prysznicowy, baterię umywalkową, umywalkę. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mogła pochwalić się naszą pierwszą Rodoskową łazienką Pozdrowionka Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 28.12.2013 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Dziś podczas zamawiania przycisków do spłuczki GEBERIT osiwiałam. 150 zł. za kawałek plastiku Zamówiliśmy tez płyteczki do łazienki (zdążyliśmy z odliczeniem VATU) Dolna łazienka będzie w białe mugaty [ATTACH=CONFIG]232116[/ATTACH] Zmówiliśmy też panel prysznicowy, baterię umywalkową, umywalkę. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mogła pochwalić się naszą pierwszą Rodoskową łazienką Pozdrowionka Małgosia Te mugaty to moze z firmy Vives czy inne? My takie planujemy w kuchni na ścianie a na podłodze alaska oktagonalne....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 28.12.2013 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Te mugaty to moze z firmy Vives czy inne? My takie planujemy w kuchni na ścianie a na podłodze alaska oktagonalne....pozdrawiam Tak Przemku, to te same Zdjęcie jest z internetu, nasze przyjdą dopiero w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWKl 29.12.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Elektryka (okablowanie 3,5 km ) prawie skończona , tynki gotowe dobrze , że temperatura ponad +10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 29.12.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Elektryka (okablowanie 3,5 km ) prawie skończona , tynki gotowe dobrze , że temperatura ponad +10. [ATTACH=CONFIG]232240[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]232241[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]232242[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]232243[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]232244[/ATTACH] Gratuluję postępów.... Dzisiaj gdy wracalem z budowy do Wroclawia rzucilem okiem na Twojego rodka...zazdroszczę polozonej elektryki, ja wlasnie 2 tydzień planuję inst. El. i skonczyc nie mogę, a chcialbym optymalnie zaplaniwac elektryke (z wyjsciem na tzw. Inteligentny dom). Może podpowiedzialbys cenne rady i wskazowki -bylbym wdzieczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWKl 29.12.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Jaki system wybrałeś? Szacun za samodzielne projektowanie elektryki, ja tematu zupełnie nie ogarniam. Wszystko zleciłem fachowcom pisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavex17 29.12.2013 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Chciałbym sie zapytać drodzy forumowicze o kolejność robót. Najpierw okna później ocieplenie a kiedy parapety zewnętrze, przed czy po styropianie? A drugie pytanie czy można parapety wewnętrze przed tynkami w środku zamontować? Pozdrawiam i zyczę Szczęśliwego Nowego Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elaj 30.12.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 A drugie pytanie czy można parapety wewnętrze przed tynkami w środku zamontować? Pozdrawiam i zyczę Szczęśliwego Nowego Roku. parapety wewnetrzne jak najbardziej przed tynkami ominie Cie pozniej obrobka.Zycze Wszystkim Szczesliwego Nowego 2014 Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 30.12.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Chciałbym sie zapytać drodzy forumowicze o kolejność robót. Najpierw okna później ocieplenie a kiedy parapety zewnętrze, przed czy po styropianie? . U nas po styropianie. Happy New Year!!! Edytowane 30 Grudnia 2013 przez gosik102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 30.12.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 U nas też po styropianie, zaś wewnętrzne daleko po tynkach- jakoś mało prawdopodobne, że zniosły by tynkowanie bez uszkodzeń. My dziś po wielkich zastanowieniach wreszcie kupiliśmy panele na 1 piętro. Wybór padł na Krono Oryginal panele polimerowe model Z114 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toffik21 01.01.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 (edytowane) Witam Wszystkich!! Od dłuższego czasu czytam forum ale nigdy nie mogę się zabrać, żeby coś napisać. Ja jestem w trakcie budowy domu w rododendronach 6W z przeróbkami przez projektanta. Jakby ktoś chciał fotki to mogę wrzucić. Stan zamknięty z elektryką, instalcją wod-kan, tynkami tradycyjnymi i sufitami z zielonych płyt KG. I mam jedno pytanie. Czym gruntowaliście ściany? Bo niestety w supermarketach typu Majster i Brico Marche doradzili mi żeby walnąć unigrunt atlasa a potem na to farbę - i tak zrobiłem z unigruntem w prawie całym domu bez rozcieńczania pomijając sufity :/ Potem zacząłem czytać na forach że nie jest to najlepszy pomysł, bo ciężko będzie to później pomalować (czasami farba kryje za piątym razem:() Podobno sprawę może rozwiązać grunt śnieżki i na to farba a szpachlować nie chce. Tylko chciałem się jeszcze was poradzić, może ktoś miał podobny problem. Pozdrawiam, Edytowane 1 Stycznia 2014 przez toffik21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toffik21 01.01.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 A tutaj kilka foci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redzina87 02.01.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Czy ktoś z Was zmieniał kąt nachylenia dachu? Dostaliśmy taką propozycję od wykonawców jednak nie wiem jak to będzie wyglądać oni twierdzą że dużo lepiej proszę o rady? i jeszcze pytanie do użytkowników jak sprawdzają się schody czy są wygodne czy coś byście zmienili ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts