Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

aha dzięki :)

zastanawiam się też nad powiększeniem salonu o gabinet ale nie wiem jak można zrezygnować z słupów nasz architekt powiedział, że się nie da i tak to zostawiliśmy ale trafiłam na to forum i widzę, że jednak się da może ktoś by mi podpowiedział jak to zrobić? Mamy fundamenty i wypuszczone już druty na słupy ale jeśli jest możliwość ominięcie tego to bardzo chętnie bym skorzystała.

My też zrezygnowaliśmy z gabinetu na dole, słup został przesunięty, Teraz stoi przy samym końcu schodów. Na zdjęciach 3 słupy na dolnym pokładzie. Lukifon403.jpgLukifon409.jpg

_______________./\.

____________ __>_<_

_____________Ѽ.\/ Ѽ

___________;->( ɕѼ Ҩ .

___________@.♥ '(█) ♥ *$

________Ѽ "( ()♥t (Ѽ)o*♥*

_______(█),-♥.-Ѽ _Q@,0 ɕ(█)

____________>o*oѼ @.<

_________o`-.♥.-@""-Q '♥~@'

______♥.'`Ѽ ♥ *Ѽ ɕҨ ‘♥ @`-.)

____Ѽ o (█). @* '-@Ѽ ’Q.*(█)’Ѽ

__________Ѽ -♥-'Ѽ ♥._ Ѽ

_______@.♥ '*Q ♥ *(█), @.♥ '*

___.♥' @ _ ɕ♥ _.-'~♥-. @ ´(♥)`-*.o

__.(█)* ♥ ..-' (Ѽ) o *.(Ѽ) 0 *(█)`)

_________(Ѽ ) '-._♥__(Ѽ)@

____;--♥' ♥Ҩ 0‘(Ѽ) Q o *♥ * Ѽ ♥

___ * (Ѽ)._♥__* .Q.~ ♥- ♥Ҩ. 0 () Q ♥*'.

_(█)* ♥ *‘ o * ♥ _(█)Q~ ♥Ҩ __Ѽ♥__(█)

____________▓▓▓▓▓___________

________▓▓▓▓▓? ??▓▓▓____

Wesołych Świąt!!!

Dziś podczas zamawiania przycisków do spłuczki GEBERIT osiwiałam. 150 zł. za kawałek plastiku :mad:

Zamówiliśmy tez płyteczki do łazienki (zdążyliśmy z odliczeniem VATU) :) Dolna łazienka będzie w białe mugaty :)

20110403i.jpg

Zmówiliśmy też panel prysznicowy, baterię umywalkową, umywalkę. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mogła pochwalić się naszą pierwszą Rodoskową łazienką :)

Pozdrowionka

Małgosia

Dziś podczas zamawiania przycisków do spłuczki GEBERIT osiwiałam. 150 zł. za kawałek plastiku :mad:

Zamówiliśmy tez płyteczki do łazienki (zdążyliśmy z odliczeniem VATU) :) Dolna łazienka będzie w białe mugaty :)

[ATTACH=CONFIG]232116[/ATTACH]

Zmówiliśmy też panel prysznicowy, baterię umywalkową, umywalkę. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mogła pochwalić się naszą pierwszą Rodoskową łazienką :)

Pozdrowionka

Małgosia

Te mugaty to moze z firmy Vives czy inne? My takie planujemy w kuchni na ścianie a na podłodze alaska oktagonalne....pozdrawiam

Elektryka (okablowanie 3,5 km ) prawie skończona , tynki gotowe :D dobrze , że temperatura ponad +10.

[ATTACH=CONFIG]232240[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]232241[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]232242[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]232243[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]232244[/ATTACH]

Gratuluję postępów....

Dzisiaj gdy wracalem z budowy do Wroclawia rzucilem okiem na Twojego rodka...zazdroszczę polozonej elektryki, ja wlasnie 2 tydzień planuję inst. El. i skonczyc nie mogę, a chcialbym optymalnie zaplaniwac elektryke (z wyjsciem na tzw. Inteligentny dom). Może podpowiedzialbys cenne rady i wskazowki -bylbym wdzieczny. Pozdrawiam

Gość Konto usunięte na żądanie

U nas też po styropianie, zaś wewnętrzne daleko po tynkach- jakoś mało prawdopodobne, że zniosły by tynkowanie bez uszkodzeń.

My dziś po wielkich zastanowieniach wreszcie kupiliśmy panele na 1 piętro. Wybór padł na Krono Oryginal panele polimerowe model Z114

Witam Wszystkich!! Od dłuższego czasu czytam forum ale nigdy nie mogę się zabrać, żeby coś napisać. Ja jestem w trakcie budowy domu w rododendronach 6W z przeróbkami przez projektanta. Jakby ktoś chciał fotki to mogę wrzucić. Stan zamknięty z elektryką, instalcją wod-kan, tynkami tradycyjnymi i sufitami z zielonych płyt KG. I mam jedno pytanie. Czym gruntowaliście ściany? Bo niestety w supermarketach typu Majster i Brico Marche doradzili mi żeby walnąć unigrunt atlasa a potem na to farbę - i tak zrobiłem z unigruntem w prawie całym domu bez rozcieńczania pomijając sufity :/ Potem zacząłem czytać na forach że nie jest to najlepszy pomysł, bo ciężko będzie to później pomalować (czasami farba kryje za piątym razem:() Podobno sprawę może rozwiązać grunt śnieżki i na to farba a szpachlować nie chce. Tylko chciałem się jeszcze was poradzić, może ktoś miał podobny problem. Pozdrawiam, Edytowane przez toffik21

Czy ktoś z Was zmieniał kąt nachylenia dachu? Dostaliśmy taką propozycję od wykonawców jednak nie wiem jak to będzie wyglądać oni twierdzą że dużo lepiej proszę o rady?:) i jeszcze pytanie do użytkowników jak sprawdzają się schody czy są wygodne czy coś byście zmienili ?

Pozdrawiam :)