Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość 80mariusz80
  elaj napisał:
popekała nam wylewka w kuchni:(

czy to przez podłogówkę?

Popękała wylewka czy okładzina (płytki)? Jeśli sama wylewka to prawie zawsze pęka, pytanie jak mocno. Zraszałeś ją wodą przez conajmniej 2 tygodnie? Zbrojona siatką stalową czy tylko mikrowłóknami?

U mnie siateczki pęknięć biegły tam gdzie szły rurki z wodą po chudziaku (na piętrze) oraz w narożach. W tym drugim miejscu na tyle popękało że oderwałem płaty betonu i sam sobie to nadlałem B-20. Widocznie w narożach słabiej to ubili. Dałem też tradycyjną siatkę stalową (+ włókna) bo same nici mnie jakoś nie przekonały.

Edytowane przez 80mariusz80

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej,

Pytanie do asiakrzys, Jaka u was moc kotła ? I jakie ogrzewanie u was zastosowaliście?

Pozdrawiam,

asiakrzys napisał:
U nas kochani kotłownia zakończona ....czekamy na podłączenie i odpalenie pieca :):):) Przeraża mnie myśl ile jeszcze pracy i pieniędzy trzeba włożyć w to by tam zamieszkać :(

[ATTACH=CONFIG]233575[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]233576[/ATTACH]

rafaljezus napisał:
Hej

Powiedzcie proszę czy moc kotła gazowego kondensat (24KW) dawaliście jak w projekcie ? I co w przypadku gdy stawialiście (zamienialiście) na zwykły kocioł z podajnikiem utrzymana była moc kotła jak wg projektu ?

Pozdrawiam,

U nas kocioł z podajnikiem na ekogroszek 15 kW :) Jeszcze nie miał szans w pełni rozwinąć skrzydeł- zima jaka jest każdy widzi ;)

Pozdrawiam

Witam,

Chcemy pochwalić się dotychczasowymi osiągnięciami przy budowie naszego rodosa. Budujemy wersje 6G2P po kilku zmianach, w okolicy trójmiasta.

Budowę rozpoczęliśmy 31 kwietnia 2013 (wjechała koparka). Budujemy własnymi siłami. Forum czytam od ponad 1,5 roku i w końcu znalazłem chwilę czasu na wrzucenie zdjęć.

20140107_111139111w.jpg20140107_111221111s.jpgDSC_79451ss.jpgDSC_79411sss.jpgDSC_79081aaa.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Asia_Piotr napisał:
Witam,

Chcemy pochwalić się dotychczasowymi osiągnięciami przy budowie naszego rodosa. Budujemy wersje 6G2P po kilku zmianach, w okolicy trójmiasta.

Budowę rozpoczęliśmy 31 kwietnia 2013 (wjechała koparka). Budujemy własnymi siłami. Forum czytam od ponad 1,5 roku i w końcu znalazłem chwilę czasu na wrzucenie zdjęć.

[ATTACH=CONFIG]233958[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]233959[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]233960[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]233961[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]233962[/ATTACH]

Pozdrawiam

Piotr

Witam,

Piękny domek czy macie może zastawienie ilość zużytych materiałów będę rozpoczynał budowę rodo identyczny z dwoma garażami tylko bez piwnicy

chciałbym wiedzieć jakie ilość muszę zakupić do zbudowania stanu surowego zamkniętego

z góry dziękuje za informacje można pisać na meila oli1981@interia.pl

pozdrawiam

lokmen napisał:
Gosiu :)

Jak Wam idzie?

Ja dziś cały dzień skrobałem podłogę na piętrze oraz wyczochrałem parter :)

20140108_180537.jpg

A u nas też powolutku do przodu :) Łazienka dolna zmierza ku końcowi, moje chłopaki malują sufity, a od jutra zaczynają malować ściany :) We wtorek montaż kuchni :) I na koniec panele :) I można się wprowadzać :) Zrobię fotki jak poszczególne prace będą ukończone :)

Pozdrawiam!

p.s. Wasz salon pięknie się prezentuje :)

Gość alienmc
  Asia_Piotr napisał:
Witam,

[ATTACH=CONFIG]233958[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]233959[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]233960[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]233961[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]233962[/ATTACH]

Pozdrawiam

Piotr

Ależ ty musisz mieć samochodówwww...

Gość alienmc
  lokmen napisał:
Gosiu :)

Jak Wam idzie?

Ja dziś cały dzień skrobałem podłogę na piętrze oraz wyczochrałem parter :)

20140108_180537.jpg

planuję położyć podobne płytki w salonie - lecz ciągle żona płacze że latem będzie zimno, jakimi wrażeniami możesz się podzielić?

Na całym parterze ( prócz garażu ) kładę podłogówkę i zastanawiam się nad najkorzystniejszym wyborem materiału na podłogi

Witaj !

widze, ze poszliscie w czern :), nasz domek bedzie identyczny z zewnątrz :) piekne okno narozne !!! napiszcie jakie zmiany macie wewnątrz domku? macie zostawioną spiżarnię? jak mozecie to prosze napiszcie ile was wyszedł ten domek na chwilę obecną? ile okna??? no i zagladajcie tutaj częściej :)

Asia_Piotr napisał:
Witam,

Pozdrawiam

Piotr

LOKMEN wcale nie taki mały salon sie wydaje na podstawie Twojego foto !! widze prace juz zaawansowane , takze gratulacje.

Ja znalazłam takie zdjecie na naszym forum urządzonego salonu rodka 6, bardzo mi przypadlo do gustu i chyba zgapie podłogę :), żałuje jedynie, bo nie wyswietalją mi sie wszystkie zdjecia tego uzytkownika a ciekawa jestem bardzo holu...

http://static.pokazywarka.pl/i/2589705/259984/7bf086327d8e2bb1med.jpg

vabien23 napisał:
LOKMEN wcale nie taki mały salon sie wydaje na podstawie Twojego foto !! widze prace juz zaawansowane , takze gratulacje.

Ja znalazłam takie zdjecie na naszym forum urządzonego salonu rodka 6, bardzo mi przypadlo do gustu i chyba zgapie podłogę :), żałuje jedynie, bo nie wyswietalją mi sie wszystkie zdjecia tego uzytkownika a ciekawa jestem bardzo holu...

http://static.pokazywarka.pl/i/2589705/259984/7bf086327d8e2bb1med.jpg

to salon kamy&michala zajrzyj tu #3707 plus wczesniejsze

Edytowane przez TAR

vabien23 napisał:

Ja z kolei zagotowałam się ostatnio.

W naszym Rodku nie zrezygnowaliśmy z gabinetu, a co za tym idzie salon został taki, jak w projekcie. Wymierzyłam naszą wnękę na narożnik, a tu, odliczając cholerny kaloryfer (do teraz pluję sobie, że nie zrobiliśmy na całym parterze podłogówki), wychodzi mi 1,95 na 1,8. Ja z wymiarami do sklepu, a tu k... WSZYSTKIE narożniki są za duże :( W końcu Mąż wybrał kanapę i fotel, bo ja nawet siły nie miałam, żeby to oglądać :(

Pozdrowionka

Gosik

vabien23 napisał:
Witaj !

widze, ze poszliscie w czern :), nasz domek bedzie identyczny z zewnątrz :) piekne okno narozne !!! napiszcie jakie zmiany macie wewnątrz domku? macie zostawioną spiżarnię? jak mozecie to prosze napiszcie ile was wyszedł ten domek na chwilę obecną? ile okna??? no i zagladajcie tutaj częściej :)

Podaj maila to podeśle rzuty mojego projektu po zmianach. Okna to profil Brugmann bluEvolution 82 - wersja MD 6 komór, 3 szyby (ciepła ramka), ciepły montaż (taśma od środka i gąbka rozprężna od zewnątrz) kolor antracyt. Bramy garażowe firmy Wiśniowski kolor antracyt. Drzwi wejściowe firmy Wikęd - antracyt. Dachówka Roben Piemont - antracytowa, kominy obrobione struktonitem grafitowym, okna dachowe fakro, rynny Galeco grafiotwe,

Nie robimy spiżarki na chwilę obecną chyba, że się coś zmieni.

Okna kupione w zaprzyjaźnionej firmie tak więc cena była dobra.

Stan który widać na zdjęciach kosztował nas: 179 908,12 zł [z czego 70 117,53 kosztował nas dach (konstrukcja, deski, dachówka, okna itp.) w tym 15 500,00 zł robocizna, gdyż tego nie robiłem sam.] Ale nadbitke i krokwie na kolor malowałem osobiście.

Pozdrawiam

Piotr

Edytowane przez Asia_Piotr

gosik102 napisał:
Ja z kolei zagotowałam się ostatnio.

W naszym Rodku nie zrezygnowaliśmy z gabinetu, a co za tym idzie salon został taki, jak w projekcie. Wymierzyłam naszą wnękę na narożnik, a tu, odliczając cholerny kaloryfer (do teraz pluję sobie, że nie zrobiliśmy na całym parterze podłogówki), wychodzi mi 1,95 na 1,8. Ja z wymiarami do sklepu, a tu k... WSZYSTKIE narożniki są za duże :( W końcu Mąż wybrał kanapę i fotel, bo ja nawet siły nie miałam, żeby to oglądać :(

Pozdrowionka

Gosik

Gosik102 ale Wam zazdroszcze takiego etapu. Ja okropnie się męczę nad kuchnią! Zmieniłam okno na narożne i jestem w kropce bo nie mam gdzie upchnąć płyty indukcyjnej,a marze jeszcze o takiej "ladzie" z krezesłami przy któej można by napić się kawy. Ale ja nie o tym:) Z tego co kojarze macie pompy ciepła. Jak u Was wyglądały koszty i czy to jedyne źródło ciepła? Będę wdzięczna za odpwiedź.

logout napisał:
Gosik102 ale Wam zazdroszcze takiego etapu. Ja okropnie się męczę nad kuchnią! Zmieniłam okno na narożne i jestem w kropce bo nie mam gdzie upchnąć płyty indukcyjnej,a marze jeszcze o takiej "ladzie" z krezesłami przy któej można by napić się kawy. Ale ja nie o tym:) Z tego co kojarze macie pompy ciepła. Jak u Was wyglądały koszty i czy to jedyne źródło ciepła? Będę wdzięczna za odpwiedź.

logout niestety nie mamy pompy ciepła. Mamy piec z podajnikiem na ekogroszek :) Lokmen posiada pompę ciepła. Może ktoś jeszcze?

Co do kuchni to my wyrzuciliśmy jedno okno (jest tylko to "od frontu") i była to świetna decyzja. Kuchnia jest dla nas teraz ustawna i pomieści wszystko to,czego potrzebujemy. Niestety lady z krzesełkami nie mamy, więc pewnie moje wizualizacje nie pomogą.

Pozdrawiam cieplutko :yes:

TAR dzieki, ja akurat znalazłam od nich osobny watek , chyba dziennik budowy, tam jest troche zdjec ale albo mi sie nie wszystkie ładują albo są po prostu usunięte... a szkoda ;/

ASIA&PIOTR dzieki wielkie, hmm powiem szczerze, ze kwota mnie zaskoczyla pozytywnie, myslalam ze bedzie ponad 200 tys! ja osobiscie chcę iść w cieply brąz oraz biel, coś takiego mi sie podoba

http://static.pokazywarka.pl/i/2589705/567777/b11-front.jpg

no i dach bedziemy mieli jak w projekcie blaszany...

Nasz mail bogmat24@vp.pl :)

Wlasnie, temat kuchni... ja od dwoch dni chodze i rozmyślam nad sensem spiżarni, boje sie, że nie uda mi sie zmieścic wszystkiego (tez mamy okno narozne) a tak chciałabym piekarnik w wysokiej zabudowie, jak myslicie? da sie to wszystko zmieścic? ponizej nasz rzut parteru (mamy poszerzany dom o 1 metr z obu stron)

http://static.pokazywarka.pl/i/2589705/727587/parter-1.jpg

Edytowane przez vabien23

Cos mi sie jedno zdjecie nie chce wrzucic, sprobuje raz jeszcze:

- o takie cos wlasnie mi sie podoba :)

http://static.pokazywarka.pl/i/2589705/567777/b11-front.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/2589705/974109/b11-front.jpg

TAR - KAMA&MICHAŁ mają tez rewelacyjny kominek ... moje marzenie :)

Edytowane przez vabien23