logout 23.01.2014 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Witajcie, Przesyłam zdjęcia naszych mebli w Rodkowej kuchni Z wykonawcy jesteśmy meeega zadowoleni- mogę naprawdę szczerze polecić. [ATTACH=CONFIG]236358[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]236359[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]236360[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]236366[/ATTACH] Przepraszam za bałagan, ale kuchnia jeszcze nie jest urządzona do końca Pozdrawiam Piękna kuchnia Gosik, ja też marzę o białej ale chyba tego pomysłu nie przeforsuje:no: Widzę że masz zamurowane wejście od wiatrołapu i jedno okno stąd tyle miejsca. Pochwal się jeszzce jakimiś zdjęciami:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logout 23.01.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Aaaa i jeszcze co to za płytki na podłodze, jakie mają wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 23.01.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Bardzo dziękuję Uważam, że zamurowanie wejścia z wiatrołapu było dobrym pomysłem, podobnie jak rezygnacja z okna. Płytki to gresy- wymiar 60x60. Firmy nie podam- kupiliśmy je jako końcówkę w naszej hurtowni budowlanej. Kosztowały nas 60 zł/m2. Czekam na szafkę do łazienki- wtedy pokażę tę na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario741 26.01.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Witam wszystkich forumowicz Planujemy z żona budowanie domu w rododendronach 6. Od grudnia 2013 posiadamy prawomocne pozwolenie na budowę. Na wiosnę rozpoczynamy budowę rodka 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 26.01.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Mario 741 witamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario741 26.01.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 hejplanujemy wykonać ściany fundamentowe z bloczka betonowego i pytanie:czy docieplaliście ściany fundamentowe z bloczka, bo według projektu jest ocieplenie 10cm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario741 26.01.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 podzielimy się jeszcze naszymi zmianami w projekcie : 1.rezygnujemy z jednego okna w kuchni - uważamy że będzie nam łatwiej zabudować i zagospodarować kuchnię2. rezygnujemy z otwartej kuchni więc likwidujemy przejście z kuchni do salonu, wejście będzie tylko z holu3. powiększamy salon o gabinet, w salonie zamieniamy słup kwadratowy na okrągły 4. nie będziemy stawiać ścianki przy schodach od strony salonu, chcemy mieć schody z otwarta przestrzenią na salon5. pomysł nad którym się zastanawiamy to usytuowanie telewizora w salonie, plan jest taki żeby go umieścić na ścianie kuchni, stół z wykuszu wyląduje w miejscu gabinetu6. rezygnujemy ze spiżarki w kuchnii7. robimy wejście od garażu pod schody i tam zagospodarujemy sobie schowek na np. opony zimowe i inne duperele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 26.01.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Kilka uwag do proponowanych zmian:1. proponuję rozwiązanie okna narożnego - większe doświetlenie + nowoczesny wygląd a zajmuje stosunkowo mniej miejsca (poprzez łatwiejsze zagospodarowanie) w kuchni.2. Większość projektu w nowym budownictwie stawia na otwarte kuchnie, nie wiem jak u Was ale w takiej "typowej" rodzinie dużo czas spędza się w kuchni ( po pracy czas na szybki obiad etc.) więc zamykanie jej stawia pod znakiem zapytania "życie rodzinne".3. Powiększenie - jedyne słuszne rozwiązanie, zastanowił bym się jeszcze nad poszerzeniem budynku (ok. metr) ale na to chyba już u Was za późno ?4. Też dobry pomysł5. Umieszczenie stołu w miejscu gabinetu powoduje konieczność "biegania" z talerzami, sztućcami etc. z kuchni przez cały salon, niby odległość raczej nie wielka - pytanie jak często się z tego stołu korzysta. U nas jednak "jadalnia" to miejsce w którym spędzamy dużo czasu z rodziną i idziemy raczej w stronę umiejscowienia stołu w wykuszu.6. u nas spiżarka przeniesiona do dawnej kotłowni - zyskujemy miejsce w kuchni, dobry pomysł.7. my zostaliśmy przy standardowym rozwiązaniu - przejście przez starą kotłownię, nową spiżarkę - uznaliśmy że przejście do garażu nie powinno odbywać się bezpośrednio z części mieszkalnej domu - teraz jest możliwość umycia rąk czy co tam trzeba w dawnej kotłowni zanim wejdziemy do "strefy czystej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 26.01.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Generalnie propozycje zmian fajne jak dla mnie poza jedną- zamknięciem kuchni w stosunku do salonu. Podpisuję się pod tym, co napisał alienmc. Użytkuję kuchnię od tygodnia ale już nie wyobrażam sobie, żeby była tak odizolowana. Myślę, że docelowo będziecie żałować. Faktem jest, że salon bez powiększania o gabinet jest mały. U nas jednak dodatkowy pokój na dole był niezbędny, co zadecydowało o pozostawieniu gabinetu. Zastanawiam się też co do telewizora. Jeśli będzie na ścianie kuchni, to gdzie zlokalizujecie wypoczynek? Ściana naprzeciw jest bardzo krótka (czy przesuniecie drzwi balkonowe?). Generalnie ustawienie w tamtym mcu jakiegoś sensownego kompletu jest niemożliwe, o czym przekonaliśmy się jakiś tydzień temu. Pozdrawiam serdecznie Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 26.01.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 no i pkt.3 co do słupa , a może go po prostu zlikwidować jak spora część z nas ? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpjot 27.01.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Witam serdecznie, po kilkumiesięcznej lekturze tego forum, postanowiłem się zarejestrować Na wiosnę ruszamy z fundamentami. Rodo6, jedyne zmiany jakie zastosujemy względem oryginału to : - poszerzony garaż o 0,5m., - likwidacja okna z tyłu w garażu, - likwidacja spiżarki w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 27.01.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 wkrótce w każdym mieście Polski będzie można spotkać Rodosa ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 27.01.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Witam serdecznie, po kilkumiesięcznej lekturze tego forum, postanowiłem się zarejestrować Na wiosnę ruszamy z fundamentami. Rodo6, jedyne zmiany jakie zastosujemy względem oryginału to : - poszerzony garaż o 0,5m., - likwidacja okna z tyłu w garażu, - likwidacja spiżarki w kuchni. Witajcie, Radzę zlikwidować również jedno okno w kuchni - będzie ustawniejsza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.01.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 jesli nie musicie to wlasnie nie likwidujcie okna w kuchni, my mamy oba (jedno odrobine zmniejszone) i nie ma problemu z ustawnoscia a do niedawna mielismy rownież oba przejscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elaj 27.01.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 ja tez nie radze usuwac okna oto nasz projekt kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elaj 27.01.2014 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 ja tez nie radze usuwac okna oto nasz projekt kuchni[ATTACH=CONFIG]237897[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]237898[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 27.01.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Nie za duże te fotki Ja cały czas polecam rozwiązanie okna narożnego - łączysz ustawność z doświetleniem + extra wygląd za niewielką cenę ( trzeba dopłacić za dobrą belkę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpjot 27.01.2014 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 ja tez nie radze usuwac okna oto nasz projekt kuchni [ATTACH=CONFIG]237897[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]237898[/ATTACH] mogłabyś załączyć troszkę większe fotki ? niewiele widać a wydaje się ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.01.2014 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 mogłabyś załączyć troszkę większe fotki ? niewiele widać a wydaje się ciekawe jesli sie zdecydujecie na to rozwiazanie (my mamy podobne) to trzeba troche przesunac okno, bo lodowka moze nie wejsc, my mamy je przesuniete o jakies 15-20 cm, lub wlasnie narozne okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elaj 27.01.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 postaram sie wieczorkiem. my tez okno od wykusza przesuwalismy jakies 20 30 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts