Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie,

Przesyłam zdjęcia naszych mebli w Rodkowej kuchni :)

Z wykonawcy jesteśmy meeega zadowoleni- mogę naprawdę szczerze polecić.

[ATTACH=CONFIG]236358[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]236359[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]236360[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]236366[/ATTACH]

Przepraszam za bałagan, ale kuchnia jeszcze nie jest urządzona do końca :)

Pozdrawiam

Piękna kuchnia Gosik, ja też marzę o białej ale chyba tego pomysłu nie przeforsuje:no: Widzę że masz zamurowane wejście od wiatrołapu i jedno okno stąd tyle miejsca. Pochwal się jeszzce jakimiś zdjęciami:D

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo dziękuję :)

Uważam, że zamurowanie wejścia z wiatrołapu było dobrym pomysłem, podobnie jak rezygnacja z okna.

Płytki to gresy- wymiar 60x60. Firmy nie podam- kupiliśmy je jako końcówkę w naszej hurtowni budowlanej. Kosztowały nas 60 zł/m2.

Czekam na szafkę do łazienki- wtedy pokażę tę na dole :)

podzielimy się jeszcze naszymi zmianami w projekcie :

1.rezygnujemy z jednego okna w kuchni - uważamy że będzie nam łatwiej zabudować i zagospodarować kuchnię

2. rezygnujemy z otwartej kuchni więc likwidujemy przejście z kuchni do salonu, wejście będzie tylko z holu

3. powiększamy salon o gabinet, w salonie zamieniamy słup kwadratowy na okrągły

4. nie będziemy stawiać ścianki przy schodach od strony salonu, chcemy mieć schody z otwarta przestrzenią na salon

5. pomysł nad którym się zastanawiamy to usytuowanie telewizora w salonie, plan jest taki żeby go umieścić na ścianie kuchni, stół z wykuszu wyląduje w miejscu gabinetu

6. rezygnujemy ze spiżarki w kuchnii

7. robimy wejście od garażu pod schody i tam zagospodarujemy sobie schowek na np. opony zimowe i inne duperele

Gość alienmc

Kilka uwag do proponowanych zmian:

1. proponuję rozwiązanie okna narożnego - większe doświetlenie + nowoczesny wygląd a zajmuje stosunkowo mniej miejsca (poprzez łatwiejsze zagospodarowanie) w kuchni.

2. Większość projektu w nowym budownictwie stawia na otwarte kuchnie, nie wiem jak u Was ale w takiej "typowej" rodzinie dużo czas spędza się w kuchni ( po pracy czas na szybki obiad etc.) więc zamykanie jej stawia pod znakiem zapytania "życie rodzinne".

3. Powiększenie - jedyne słuszne rozwiązanie, zastanowił bym się jeszcze nad poszerzeniem budynku (ok. metr) ale na to chyba już u Was za późno ?

4. Też dobry pomysł

5. Umieszczenie stołu w miejscu gabinetu powoduje konieczność "biegania" z talerzami, sztućcami etc. z kuchni przez cały salon, niby odległość raczej nie wielka - pytanie jak często się z tego stołu korzysta. U nas jednak "jadalnia" to miejsce w którym spędzamy dużo czasu z rodziną i idziemy raczej w stronę umiejscowienia stołu w wykuszu.

6. u nas spiżarka przeniesiona do dawnej kotłowni - zyskujemy miejsce w kuchni, dobry pomysł.

7. my zostaliśmy przy standardowym rozwiązaniu - przejście przez starą kotłownię, nową spiżarkę - uznaliśmy że przejście do garażu nie powinno odbywać się bezpośrednio z części mieszkalnej domu - teraz jest możliwość umycia rąk czy co tam trzeba w dawnej kotłowni zanim wejdziemy do "strefy czystej".

Generalnie propozycje zmian fajne :) jak dla mnie poza jedną- zamknięciem kuchni w stosunku do salonu. Podpisuję się pod tym, co napisał alienmc. Użytkuję kuchnię od tygodnia :) ale już nie wyobrażam sobie, żeby była tak odizolowana. Myślę, że docelowo będziecie żałować.

Faktem jest, że salon bez powiększania o gabinet jest mały. U nas jednak dodatkowy pokój na dole był niezbędny, co zadecydowało o pozostawieniu gabinetu.

Zastanawiam się też co do telewizora. Jeśli będzie na ścianie kuchni, to gdzie zlokalizujecie wypoczynek? Ściana naprzeciw jest bardzo krótka (czy przesuniecie drzwi balkonowe?). Generalnie ustawienie w tamtym mcu jakiegoś sensownego kompletu jest niemożliwe, o czym przekonaliśmy się jakiś tydzień temu.

Pozdrawiam serdecznie :)

Małgosia

Witam serdecznie,

po kilkumiesięcznej lekturze tego forum, postanowiłem się zarejestrować :)

Na wiosnę ruszamy z fundamentami. Rodo6, jedyne zmiany jakie zastosujemy względem oryginału to :

- poszerzony garaż o 0,5m.,

- likwidacja okna z tyłu w garażu,

- likwidacja spiżarki w kuchni.

Witam serdecznie,

po kilkumiesięcznej lekturze tego forum, postanowiłem się zarejestrować :)

Na wiosnę ruszamy z fundamentami. Rodo6, jedyne zmiany jakie zastosujemy względem oryginału to :

- poszerzony garaż o 0,5m.,

- likwidacja okna z tyłu w garażu,

- likwidacja spiżarki w kuchni.

Witajcie,

Radzę zlikwidować również jedno okno w kuchni - będzie ustawniejsza :)

Pozdrawiam :)

mogłabyś załączyć troszkę większe fotki ? :) niewiele widać a wydaje się ciekawe

jesli sie zdecydujecie na to rozwiazanie (my mamy podobne) to trzeba troche przesunac okno, bo lodowka moze nie wejsc, my mamy je przesuniete o jakies 15-20 cm, lub wlasnie narozne okno