vabien23 27.01.2014 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 O widze, ze nie będziemy sami z budową domku na wiosne , my jeszcze nie zlozylismy wniosku o pozwolenie bo ciagle czekamy na adapteacje od architekta, ale mam nadzieje ze to się zbytnio nie przeciągnie ... Ja tez proponuje okno narożne w kuchni, natomiast zamknięta kuchnia od strony salony wcale mi się "nie widzi" ale każdy buduje wg swoich potrzeb. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 27.01.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Zdecydowanie namawiam na narożne okno w kuchni......co do reszty to każdy dectduje wg własnych wskazań......ja zlikwidowalem spiżarke i mam otwarte przestrzenie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 27.01.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 w kwestii kuchni i okna to ja powiem, że przy zlikwidowanej spiżarce można to okno zostawić lecz gdy spiżarka zostanie lub jak w naszym przypadku jest i wejście do kuchni oraz szafa od strony wiatrołapu to zlikwidowanie tego okna było rozssądnym wyjściem. Co do słupa to są dwa i przy likwidacji gabinetu można zrezygnować z tego jednego ale drugiego raczej bym nie proponował. Za duża powierzchnia- musi być podparta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada1984 28.01.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Witam serdecznie, po kilkumiesięcznej lekturze tego forum, postanowiłem się zarejestrować Na wiosnę ruszamy z fundamentami. Rodo6, jedyne zmiany jakie zastosujemy względem oryginału to : - poszerzony garaż o 0,5m., - likwidacja okna z tyłu w garażu, - likwidacja spiżarki w kuchni. My mamy garaz poszerzony o 0,5m i szczerze... to bardzo malo. My mamy maly samochod(golf IV), co prawda jeszcze nie mieszkamy ale juz przymiarki byly. No i niestety, jak samochod stoi w garazu to ciezko przejsc zobok (chyba ze ktos oprocz samochodu nie bedzie tam trzymal nic wiecej). Dodatkowo mamy kotlownie przeniesiona na tyl garazu i jak samochod stoi w garazu to drzwi od kotlowni nie da sie calkowicie otworzyc, wiec pewnie by nie uszkodzic samochodu beda musialy byc wtedy ciagle otwarte:( Edytowane 28 Stycznia 2014 przez ada1984 poprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.01.2014 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Ada serio? mam podobne wielkosciowo auto do golfa a miesci sie swobodnie, do tego na jednej scianie jest grzejnik i w pionie stoja stoly ogrodowe a cala druga strone zajmuja regaly na przetwory, zapasy, reczniki pap, karma dla psow itp. plus szafa narzedziowa, na scianie pomiedzy garazem a pom. gosp. (u ciebie kotlownia) stoja 2 szafki na buty. za garazem mamy pom gosp. i tam na razie jest bordello dodatkowo stoi tam stojak z workami na ekosmieci (szklo, papier i plastik), duperele choinkowe, opony troche suchego drewna, kontenerek dla psa i jeszcze pare innych rzeczy. z auta wysiadam swobodnie, fakt 2 osoby nie wysiada, bo parkuje 2-3 cm od grzejnika a zaznacze garazu nie mam poszerzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpjot 28.01.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 My mamy garaz poszerzony o 0,5m i szczerze... to bardzo malo. My mamy maly samochod(golf IV), co prawda jeszcze nie mieszkamy ale juz przymiarki byly. No i niestety, jak samochod stoi w garazu to ciezko przejsc zobok (chyba ze ktos oprocz samochodu nie bedzie tam trzymal nic wiecej). Dodatkowo mamy kotlownie przeniesiona na tyl garazu i jak samochod stoi w garazu to drzwi od kotlowni nie da sie calkowicie otworzyc, wiec pewnie by nie uszkodzic samochodu beda musialy byc wtedy ciagle otwarte:( my widzieliśmy garaż w wersji nie zmienionej - mega wąsko. wydaje mi się że te 50cm więcej pozwoli w miare bez problemu przejść koło auta. z tyłu za garażem myślimy trzymać rowery itp... być może w miejsce zlikwidowanego okna wstawimy drzwi żeby było łatwiej dojść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada1984 28.01.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Ada serio? mam podobne wielkosciowo auto do golfa a miesci sie swobodnie, do tego na jednej scianie jest grzejnik i w pionie stoja stoly ogrodowe a cala druga strone zajmuja regaly na przetwory, zapasy, reczniki pap, karma dla psow itp. plus szafa narzedziowa, na scianie pomiedzy garazem a pom. gosp. (u ciebie kotlownia) stoja 2 szafki na buty. za garazem mamy pom gosp. i tam na razie jest bordello dodatkowo stoi tam stojak z workami na ekosmieci (szklo, papier i plastik), duperele choinkowe, opony troche suchego drewna, kontenerek dla psa i jeszcze pare innych rzeczy. z auta wysiadam swobodnie, fakt 2 osoby nie wysiada, bo parkuje 2-3 cm od grzejnika a zaznacze garazu nie mam poszerzonego wow. Na pewno masz garaz jednostanowiskowy?:) No u nas na razie jest balagan w garazu, Przy jednej scianie stoi szafka narzedziowa, no i wszedzie jakies kleje, worki, itp. Ale jesli chodzi o rowery to nie ma szans ich tam zmiescic:( Jesli chodzi o wyjscie kierowcy z samochodu to moze nie ma problemu, ale jak dla mnie na tak duzy dom to garaz jest malusienki i projektanci sami powinni pomyslec o poszerzeniu tego garazu. Ja uwazam ze te 50 cm to i tak jest minimum. Wlasnie moze gdyby nie ta kotlownia to by to tez inaczej wygladalo. Ja jeszcze nie wjezdzalam do garazu ale dla dobra samochodu i oczywiscie wszystkich scian pozostawie ta"przyjemnosc " mezowi:) Niech on sie meczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.01.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 (edytowane) wkleje fotke na chwile, prosze nie zwracac uwagi na balagan i brudne auto , bylismy przed porzadkami ................ Edytowane 28 Stycznia 2014 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.01.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 przy dodatkowych 50 cm w ogole bylby luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 28.01.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 ja mam garaż jednostanowiskowy poszerzony o 90 cm (brama garażowa ma równe 300 cm) do tego przesunięto wjazd (bramę garażową) w stronę zewnętrznej ściany celem umożliwienia łatwiejszego wyjścia z samochodu kierowcy (działa w przypadku wjazdu "przodem") - miejsca hmm, ciasnawo ( peugeot 407) ale da się wysiąść. Dla mnie szerokość garażu nie była kluczowym wyznacznikiem gdyż z racji posadowienia domu na działce przy wjeździe ( brama oddalona od domu o jakieś 60 m) stawiam osobny garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 28.01.2014 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 60m odśnieżania żeby wyjechać do pracy o matko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 28.01.2014 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 60m odśnieżania żeby wyjechać do pracy o matko... no właśnie dlatego garaż -używany w zimę stanie przy wjeździe na posesję. Sytuacyjnie przedstawia się to następująco: Niestety umiejscowienie takie wymuszone zostało przez linie biegnące nad działką. Mając do wyboru dom przy samej granicy (3 metry od drogi) lub 67 metrów w lasek (przyszły) i dobudowanie dodatkowego garażu - wybrałem ten drugi wariant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_Piotr 29.01.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Witam,Chciałem zapytać jak macie zrobione oświetlenie w salonie? Salon jak w projekcie, nie powiększony o pokój. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil88 29.01.2014 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Witam wszystkich!Jestem mocno zainteresowany budowanie domu jednorodzinnego "w rododendronach 6 (N)". Projektu jeszcze nie posiadam ale potrzebował bym informacje od osób które realizują ten projekt na temat wymiaru dachu (długość krokwi itp.) Czy jest może ktoś z małopolskiego kto buduje ten projekt? Z góry dziękuję za pomocPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logout 29.01.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Witam wszystkich! Jestem mocno zainteresowany budowanie domu jednorodzinnego "w rododendronach 6 (N)". Projektu jeszcze nie posiadam ale potrzebował bym informacje od osób które realizują ten projekt na temat wymiaru dachu (długość krokwi itp.) Czy jest może ktoś z małopolskiego kto buduje ten projekt? Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam nie podam ci długości krokwi ale budujemy w Małopolsce koło Bobowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_Piotr 31.01.2014 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Jeszcze jedno pytanko. Ile kosztowało was wykonanie instalacji wodno-kanalizacyjnej, Co, Cwu. Z piecem na ekogroszek. Jak mozna to prosilbym o szczegolowe odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarW 31.01.2014 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Pierwszy post w tym dziale wiec, witam wszystkich,Na jesień planujemy wraz z żoną rozpocząć budowę domu w rododendronach 6 w okolicach Poznania. Jeszcze jesteśmy przed kupnem projektu, ale chętnie gdzieś w WLKP obejrzelibyśmy domek na żywo i zamienili kilka zdań z właścicielami odnośnie budowy, zmian do projektu etc.Jeżeli jest ktoś z naszych okolic proszę o info.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logout 01.02.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Ma ktoś z Was może drzwi zewnętrzne Limos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulka76 01.02.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Witam u nas schody prawie gotowe i jak dzisiaj zobaczyłam to nie mogłam się oprzeć i pstryknęłam kilka zdjęć, a oto efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulka76 01.02.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 A i jeszcze podłogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts