przemas791 21.02.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 (edytowane) Witam, No i mamy bramę garażową. Napiszcie proszę ile płaciliście za tynk wewnętrzny. Dostałem propozycję za m2 ( z materiałem )- gipsowy - 27 zł; cem-wap. 30 zł. Proszę również o informacje jaki typ tynku wybraliście i dlaczego? Proszę również o informacje w zakresie oświetlenia fasady rodka ( jak rozmiesciliście, jaki typ światła itp.) Pozdrawiam Edytowane 21 Lutego 2014 przez przemas791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_Piotr 23.02.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]244320[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244321[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244322[/ATTACH] Witam, No i mamy bramę garażową. Napiszcie proszę ile płaciliście za tynk wewnętrzny. Dostałem propozycję za m2 ( z materiałem )- gipsowy - 27 zł; cem-wap. 30 zł. Proszę również o informacje jaki typ tynku wybraliście i dlaczego? Proszę również o informacje w zakresie oświetlenia fasady rodka ( jak rozmiesciliście, jaki typ światła itp.) Pozdrawiam Witam, Jestem na tym samym etapie. Elektryka zrobiona, wyszło 184 pkt. bez alarmu koszt 6400 materiał, 3600 robocizna (20 zł za pkt.) w tym rozłożone instalacja elektryka, TV, internet, kamery, alarm, głośniki w salonie. Rozłożona jest też woda i kanalizacja oraz piony od centralnego koszt materiału około 2000. Zrobiłem również instalację centralnego odkurzacza. Jak dobrze pójdzie i pogoda dopisze to za dwa tygodnie będę robił tynki. Zdecydowałem się na cementowo - wapienne mieszane na budowie nie gotowe z worków. Mam około 800 m^2 tynków, jeszcze tylko muszę wybrać wykonawce, jedna wycena to 14 000 za całość czyli około 18,50 za m^2 z materiałem a druga to 19 zł za m^2 z materiałem. Tynkuje cały parter łącznie z sufitami, poddasze ze szczytami, i w piwnicy tylko ściany i garaż tylko dwie ściany. Wersja 6G2P. Dostałem też wycenę na posadzki 23-24 zł za m^2 z materiałem (bez styropianu). Całość 7400. Piwnica, parter, garaż, poddasze. Pozdrawiam Piotr Edytowane 23 Lutego 2014 przez Asia_Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JDIT 23.02.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 U nas tynki cementowo - wapienne (liczę na większą trwałość) na to gładzie - ceny niestety nie pamiętam:(. Oświetlenie elewacji mam w podbitce ( punkty świetlne) oraz cztery lampy z czujnikiem ruchu - nad drzwiami wejściowymi, nad garażem, wejściem gospodarczym oraz balkonem ( u Was jest tam zapewne wykusz). Wprawdzie podbitka jeszcze nie zamontowana, ale lampy bardzo sobie chwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 24.02.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 [ATTACH=CONFIG]244320[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244321[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244322[/ATTACH] Witam, No i mamy bramę garażową. Napiszcie proszę ile płaciliście za tynk wewnętrzny. Dostałem propozycję za m2 ( z materiałem )- gipsowy - 27 zł; cem-wap. 30 zł. Proszę również o informacje jaki typ tynku wybraliście i dlaczego? Proszę również o informacje w zakresie oświetlenia fasady rodka ( jak rozmiesciliście, jaki typ światła itp.) Pozdrawiam u nas tynki cem-wap wyszły 11tyś za całość, nie tynkowaliśmy tylko sufitu w garażu i jednej ściany, na którą ma iść jeszcze styro. cem-wap, coś koło 20zł za metr z materiałem, więc 30zł to kosmos wg mnie.. mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JDIT 25.02.2014 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) Mój debiut zdjęciowy na forum, więc w razie czego, proszę o wyrozumiałość Uff, udało się... Na zdjęciach: widok kuchni od strony salonu i kawałek spiżarni. Jeszcze nie wszystko skończone: w oknach docelowo mają być drewniane okiennice wewnętrzne (tymczasowo zasłaniamy się roletami noc-dzień), brak drzwi - między spiżarnią a kuchnią będą drzwi przesuwne "jak od stodoły", pozostałych drzwi też w domu brak...., ale wszystkow swoim czasie Pozdrawiam Edytowane 25 Lutego 2014 przez JDIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 25.02.2014 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 [ATTACH=CONFIG]244908[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244909[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244910[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244911[/ATTACH] Mój debiut zdjęciowy na forum, więc w razie czego, proszę o wyrozumiałość Uff, udało się... Na zdjęciach: widok kuchni od strony salonu i kawałek spiżarni. Jeszcze nie wszystko skończone: w oknach docelowo mają być drewniane okiennice wewnętrzne (tymczasowo zasłaniamy się roletami noc-dzień), brak drzwi - między spiżarnią a kuchnią będą drzwi przesuwne "jak od stodoły", pozostałych drzwi też w domu brak...., ale wszystkow swoim czasie Pozdrawiam krótko: dla mnie rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 25.02.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 dla mnie również- bajecznie i wszystko idealnie połączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 25.02.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 [ATTACH=CONFIG]244908[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244909[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244910[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244911[/ATTACH] Mój debiut zdjęciowy na forum, więc w razie czego, proszę o wyrozumiałość Uff, udało się... Na zdjęciach: widok kuchni od strony salonu i kawałek spiżarni. Jeszcze nie wszystko skończone: w oknach docelowo mają być drewniane okiennice wewnętrzne (tymczasowo zasłaniamy się roletami noc-dzień), brak drzwi - między spiżarnią a kuchnią będą drzwi przesuwne "jak od stodoły", pozostałych drzwi też w domu brak...., ale wszystkow swoim czasie Pozdrawiam JDIT to jest kuchnia i spiżarka identycznie jak w projekcie? jeżeli tak to super!!!!!!!!!!!!!! wcale kuchnia nie jest mała i teraz się ciesze, ze zostawiłam spiżarkę Bardzo fajnie urządzona kuchnia a spiżarka trochę przypomina mi styl góralski HEJ ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JDIT 25.02.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Dziękuję za miłe słowa . Fakt, klimaty u nas takie "swojskie" (częściowo za sprawą Pana stolarza, który popuścił wodze fantazji w spiżarce, ale po pierwszym szoku, bardzo ją polubiłam . Spiżarka jest taka, jak w projekcie, natomiast kuchnia o ok. 1m jest szersza (likwidowaliśmy wykusz, wydłużając dom o jego rozmiar ). Ja jestem zadowolona, na dzień dzisiejszy dorzuciłabym ewentualnie jeszcze 1m, ale i bez niego da się żyć. W razie potrzeby mogłabym dodać górną zabudowę w kuchni, ale nie odczuwam takiej potrzeby - spiżarnia jest bardzo pojemna ( część bałaganu przesłonią jeszcze drzwiczki do szafek, których teraz brak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-gaga 25.02.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 [ATTACH=CONFIG]244908[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244909[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244910[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244911[/ATTACH] Mój debiut zdjęciowy na forum, więc w razie czego, proszę o wyrozumiałość Uff, udało się... Na zdjęciach: widok kuchni od strony salonu i kawałek spiżarni. Jeszcze nie wszystko skończone: w oknach docelowo mają być drewniane okiennice wewnętrzne (tymczasowo zasłaniamy się roletami noc-dzień), brak drzwi - między spiżarnią a kuchnią będą drzwi przesuwne "jak od stodoły", pozostałych drzwi też w domu brak...., ale wszystkow swoim czasie Pozdrawiam OMG ŻEŚCIE POJECHALI NA CAŁEGO. Kuchnia oryginalna -inna niż wszystkie na forum rodka. Dla mnie bomba Jestem ciekawa tych drzwi "jak od stodoły " i jestem ciekawa jak to będzie wyglądało. Czy to będzie wyglądało tak jak sobie to wyobrażam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 26.02.2014 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 [ATTACH=CONFIG]244908[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244909[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244910[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244911[/ATTACH] Mój debiut zdjęciowy na forum, więc w razie czego, proszę o wyrozumiałość Uff, udało się... Na zdjęciach: widok kuchni od strony salonu i kawałek spiżarni. Jeszcze nie wszystko skończone: w oknach docelowo mają być drewniane okiennice wewnętrzne (tymczasowo zasłaniamy się roletami noc-dzień), brak drzwi - między spiżarnią a kuchnią będą drzwi przesuwne "jak od stodoły", pozostałych drzwi też w domu brak...., ale wszystkow swoim czasie Pozdrawiam Bardzo mi się podoba Jestem ciekawa drewnianych okiennic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmagda165 27.02.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 cześć rododendrowicze, obserwuję wątek bo budujemy rodka 10b, a rodek to rodek. Gorąca prośba - proszę o Wasze uwagi na temat załączników przedstawiających położoną folię 0,5 na chudziaku. Została nacięta w miejscach instalacji, co prawda nacięcia wypadają na pasach papy pod murami - ale czy tak można to zostawić i położyć styropian i wylać na to wylewkę? z Waszego doświadczenia? Folia wywinięta na ścianę, ułożona pod instalacje na odkurzony - ile się dało - chudziak. Z góry dziękuję za opinie. Zdaniem kierownika jest wszystko w porządku, ale naczytałam się i chyba bym chciała miejsca nacięć czymś zabezpieczyć, łata z folii.. czy jakaś masa ..czy coś.. sama nie wiem, mąż uważa że przesadzam, może faktycznie? ale już tego nie poprawimy później.. w sumie kierownik by chyba podpowiedział.... co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 28.02.2014 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 (edytowane) na moje to wyglada to przeporządnie. To jest izolacja przeciwwilgociowa, a nie uszczelnienie "basenu". U nas dziś zrobili schody wyszło super. Namiar na Pana Krzysztofa dostałem od Gosik za co publicznie baaaardzo dziękuję. Kilka foto Edytowane 28 Lutego 2014 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 01.03.2014 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 na moje to wyglada to przeporządnie. To jest izolacja przeciwwilgociowa, a nie uszczelnienie "basenu". U nas dziś zrobili schody wyszło super. Namiar na Pana Krzysztofa dostałem od Gosik za co publicznie baaaardzo dziękuję. Kilka foto Jarku bardzo się cieszymy, że jesteście zadowoleni Wyszło pięknie Widzę, że wzór taki jak u nas, kolorek tylko inny Pozdrawiamy cieplutko Małgosia i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada1984 01.03.2014 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Jarku bardzo się cieszymy, że jesteście zadowoleni Wyszło pięknie Widzę, że wzór taki jak u nas, kolorek tylko inny Pozdrawiamy cieplutko Małgosia i Tomek Z czego sa Twoje schody? Wyszły super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 01.03.2014 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Z czego sa Twoje schody? Wyszły super!! Moje schody są z dębu, podejrzewam, że Lokmena również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 01.03.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Moje schody są z dębu, podejrzewam, że Lokmena również Zdradzicie ile to szczęście kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 01.03.2014 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 schody + barierka = 8500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 02.03.2014 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Witam,Elektryka prawie skończona, wod kan rozpoczynamy od poniedziałku (etap przed tynkami wew. Czyli wszystko to co będzie w ścianie). Ponizej przedstawię propozycje cenowe, które uzyskalem i proszę o Wasze ceny i opinie:Podwieszenie sufitów z plyt gk ; poddasze 35zl/m2, inne 20/m2 (kompletna usluga bezposrednio pod malowanie)Styropoan na fasade (z siatka i klejem) 35zl/m2.Zaoferowal się jeden z sąsiadów i tak sie zastanawiam nad tymi cenami.Oza tym mam pytanie czy w swoich domach sciane kolankowa (od wewnatrz) tylko tynkowaliscie czy robiliscie stelaż i plyty gk, i ocieplaliscie wełną te sciane pomiedzy murem a plytami gk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 02.03.2014 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Zdradzicie ile to szczęście kosztowało? U nas te same schody z barierką 7500 zł- gość jest na miejscu, dlatego taniej niż u Lokmena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts