Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Styropoan na fasade (z siatka i klejem) 35zl/m2.

Zaoferowal się jeden z sąsiadów i tak sie zastanawiam nad tymi cenami.

Oza tym mam pytanie czy w swoich domach sciane kolankowa (od wewnatrz) tylko tynkowaliscie czy robiliscie stelaż i plyty gk, i ocieplaliscie wełną te sciane pomiedzy murem a plytami gk?

Witaj Przemku,

U nas styropian+ siatka+ klej + naniesienie struktury (tynkowane)- całość 35 zł m2.

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Poprostu pięknie. Dech zapiera. Myślałam, że moja jest ładna:(((((((((( Cudownie. Przepięknie. Zazdroszczę. Teraz moja już mi się nie podoba. Pozdrawiamy serdecznie.

Witajcie :)

Mogę już pokazać Wam naszą dolną łazienkę :)

za białymi drzwiczkami kryje się schowek pod schodami :)

[ATTACH=CONFIG]241748[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]241749[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]241750[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]241751[/ATTACH]

Cena obejmowała wszystko. U nas całe schody są z dębu, nie było murowanych. Tylko podejrzewam, że w okolice Szczecina dojazd kosztuje sporo, więc i cena wzrośnie.

Pozdrawiam

Małgosia

Z ciekawością zobaczę ile by wzrosła. Dotychczasowe wyceny mam 14 - 19 tys. Merbau lub inne drewno barwiona na merbau, poręcze i podesty (spoczniki)

Edytowane przez ArKaMa

Gość Konto usunięte na żądanie

U nas to samo jak u mWilQ

Dodać muszę, że w kwestii tego podciągu to czasem może wyjść lipa. Myśmy podnieśli parter o pustak i wyszło ok. Natomiast w przypadku oryginalnej wys. jak damy ten podciąg może okazać się, że idąc po schodach ktoś może łupnąć w podciąg głową...

Edytowane przez Konto usunięte na żądanie

Z ciekawością zobaczę ile by wzrosła. Dotychczasowe wyceny mam 14 - 19 tys. Merbau lub inne drewno barwiona na merbau, poręcze i podesty (spoczniki)

Witam po długim czasie ,czytam posty i widze cene od 14tyś.to masakra ,my za jesion płaciliśmy 8300 +2 furtli w tej cenie i chyba 5lat gwarancji jak dobrze pamietam

Lokmen witam ,schody super wygladaja. Lokmen patrze na schody i zaciekawiły mnie panele podłogowe u góry ,jakiej firmy masz? my założyliśmy KRONOORGINAL dąb bradford . Masz juz jakiś pomysł na sciany na klatce schodowej? panele?tapeta?itp? My zastanawiamy sie nad stiukiem weneckim całkiem sympatycznie wyglada na gotowo,ogladałem u znajomych ale taż i koszt materiału i robocizny jest troszkę drogi ,także na nic sie jeszcze nie zdecydowaliśmy. pozdrawiam.

Panele to .... :) Kronooryginal dąb brazylijski mode brillance floor

Na klatce schodowej tylko farba. Niestety dobiliśmy do dna w sejfie i koniec z bajerami.

Panele jakie kupiłem to Kronooryginal z kolekcji BrilanceFloor kolor dąb brazylijski już nawet przyjechały i wyglądają super. Pod panel specjalny podkład do paneli na ogrzewanie podłogowe- wybrałem firmy Pianomat o gr. 3mm

Na podłogówkę bez problemu można też kłaść wykładzinę. Oczywiście nie każdą ale można.

Wlasnie doczytalem sie postu odnosnie paneli. :-D powiedz po ile kupiles? U nas w sklepach wolali 52zl kupilem z hurtowni gdzie sie zaopatruje po 44zl a na necie wyszukalem po 37zl/m2 + kurier 150zlale wolalem nie ryzygowac i kupilem z hurt.podklad dalem 5mm.ale nie mam podlogowego ogrz.w pokojach tylko w salonie a tam mamy plytki ;-)

Panele to .... :) Kronooryginal dąb brazylijski mode brillance floor

Na klatce schodowej tylko farba. Niestety dobiliśmy do dna w sejfie i koniec z bajerami.

To tak jak my tez bez kasy:-(ale powoli czlowiek cos ciula . Zastanawiamy sie nad drzwiami wewnetrznymi firmy DRE gdyz nie stac nas na jakies z prawdziwego zdarzenia po okolo 1500zł. Te z futrynami regulowanymi to koszt okolo 750-850zl w zaleznosci od szerokosci futryny.

Panele kupiłem w necie po 57,90 + podkład 8,00zł/m2 Te same panele w komforcie kosztowały prawie 84,90 zł/m2 :) nie dziwie się czemu Komfort w moim mieście padł...

W drzwi wew. jeszcze nie mierzę ale kiedy pierwsza przymiarka była do DRE z tego co pamiętam 9600 za wszystkie z montażem.

teraz ważniejsza od drzwi jest kuchnia ta wyniesie ok 20 000 i wówczas się przeprowadzamy :) czyli za ok 2 miechy

Panele kupiłem w necie po 57,90 + podkład 8,00zł/m2 Te same panele w komforcie kosztowały prawie 84,90 zł/m2 :) nie dziwie się czemu Komfort w moim mieście padł...

W drzwi wew. jeszcze nie mierzę ale kiedy pierwsza przymiarka była do DRE z tego co pamiętam 9600 za wszystkie z montażem.

teraz ważniejsza od drzwi jest kuchnia ta wyniesie ok 20 000 i wówczas się przeprowadzamy :) czyli za ok 2 miechy

Co do drzwi my zdecydowaliśmy się na Pol- Skone, białe. Cały komplet, wraz z solidnymi drzwiami kotłownia- garaż zapłaciliśmy 6800 zł. z montażem. Z drzwi jesteśmy bardzo zadowoleni. Drzwi są pełne, solidne.

Pozdrawiam

Małgosia