Asia_Piotr 27.03.2014 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Odwieczny dylemat - czym kryć ? Obecnie dach przykryty papą (na zimę) - teraz chcemy przykryć na gotowo i stoimy przed wyborem krycia. Dachówka ceramiczna - trwałość, ale cena (podoba nam się płaska ) Dachówka betonowa - niby dachówka ale jakoś mnie nie przekonuje.. Blacha - niby 30 lat gwarancji, cena odpowiednia ale jak trwałość ? jak efekty akustyczne w sypialni podczas deszczu ? Obecnie wyceny mówią nam - ok. 14k pln za dachówkę ceramiczną Roben Piemont antracyt wraz z wszystkimi akcesoriami (rynny, mostki) - ok 21k pln za dachówkę ceramiczną Nelskamp Nibra (mmm... ) wraz z j.w. - ok 10k pln za blachodachówkę - ok 11k pln za dachówkę betonową Euronit A więc rozbieżności między dachówkami ceramiczną, blachą a betonową nie są wysokie, jednak ten Roben nam się w ogóle nie podoba:P Bardziej nam odpowiada betonowa (im kształt bardziej zbliżony do płaskiego tym lepiej ) A więc, czym kryć ? Witam. Też miałem dylemat co wybrać mi bardzo podobała się dachówka firmy Brass Turmalin antracytowa ale niestety była za droga i zdecydowałem się na Roben Piemont antracytową. Ogólnie dach prezentuje się bardzo ładnie ale na drugi raz położyłbym chyba blachę na tzw. rąbek stojący bo to wygląda super. Ale mam robena i jestem zadowolony. Po za tym od 21.03 mam już skończone tynki i jestem bardzo zadowolony wyszły mega gładkie. Robiłem tynki tradycyjne cementowo-wapienne mieszane na budowie i wyszło super cena 14 800 780m^2. Za około 2 tygodnie będę robił posadzki tylko muszę położyć podłogówkę i styropian. Posadzki mam wycenione na 10 300 (wersja 6G2P) 291m^2 w tym styropian, folia, siatki zbrojące. Wrzucam kilka fotek tynków. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 27.03.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 My mamy RuppCeramika TURMALIN Rewelacyjna dachówka Dołączam się do opinii powyżej. Mamy rowniez Turmalin Antracyt (polozona bez przesuniecia) wyglada świetnie, niestety kosztuje więcej niż pozostale dachy...ale efekt wizualny SUPER! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 27.03.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 ktoś pytał o okna IGLO 5 drutexu- teraz robię na budowie gdzie te okna są. Wyglądają ładnie, mają okucia Maco, pracują całkiem fajnie. w zasadzie bez zarzutu. Nie wiem jak bedzie z nimi po kilku latach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 27.03.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 pytanie do forumowiczów co sądzicie o oknach firmy Drutex?? czy ktoś z was posiada takowe okna i może powiedzieć czy jest z nich zadowlony zastanawiamy się nad kupnem okien Drutex Iglo 5 classic 10 okien + 5 okien balkonowych 12 350 brutto wraz z montażem (pakiet 3 szybowy) Parę lat temu, gdy rozglądałem się za oknami to Drutex był u mnie na samym dole listy razem z Dobroplastem Profile mieli chyba importowane z Chin, jak Decco. Nie wiem na czym teraz jadą. Proponuję się zarejestrować na forum oknonet.pl, ja tam uzyskałem fachową pomoc. Tutaj pierwsza z brzegu dyskusja nt. Drutexu: http://www.forum.oknonet.pl/viewtopic.php?f=15&t=18582 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 27.03.2014 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 szerze- pieprzenie głupot przez handlowców róznych firm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elaj 29.03.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 witajcie!mamy problem z elewacja a mianowicie po nałozeniu tynku silikonowego pojawiły sie ciemne plamy moze ktos z Was zna tego przyczyne. byłabym wdzieczna za wszelkie sugestie. tynk z termo organiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elaj 29.03.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 dodam ze tynk polozony wczoraj a dzis sa jest szansa ze to zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 29.03.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 zaczekaj jak wyschnie. Nie panikuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavex17 30.03.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Witam, po długiej przerwie. Szanowni forumowicze jakie zastosowaliście izolacje na balkonie nad wykuszem? Poniżej stan na dzień dzisiejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 31.03.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Slavex17 gratuluję! Kiedy przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavex17 01.04.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Dopiero elektrykę zakładamy w środku, czekam na hydraulika, jeszcze potrzebna połowa $ tego co już poszło, tylko ciekawe skąd hehe:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 01.04.2014 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 szczerze to potrzeba jesza raz tyle $ co "dopiero poszło" a nawet ciut wiecej - mówię z własnego doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 01.04.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 szczerze to potrzeba jesza raz tyle $ co "dopiero poszło" a nawet ciut wiecej - mówię z własnego doświadczenia My też już jesteśmy finansowo wykończeni Ale dół mamy zrobiony, brak tylko opraw oświetleniowych. W weekend wstawię zdjęcia. Mieszkanie "na swoim" jest cudownym uczuciem, zwłaszcza jak nadchodzi wiosna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 01.04.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 My już jesteśmy zrujnowani Mieszkanie "na swoim" jest cudownym uczuciem, I to mnie trzyma. A zostało już ok miesiąca W przyszłym tygodniu zalewamy taras- obecnie malowany jest parter- a ja się obijam (na czyichś budowach ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika Urb 02.04.2014 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 My jutro lejemy fundamenty Jeszcze w sumie można się rozmyślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavex17 03.04.2014 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Na jakiej wysokości od posadzki montowali Wam kontakty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek8205 03.04.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 WitamIle płaciliście za metr od wykonania zabudowy poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 03.04.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 slawek jak robie instalacje to prawie zawsze kontakty są na wys 30 cm od gotowej posadzki- wynika to ze skłonności do schylania- niżej jest mniej wygodnie coś podłączyć. Włączniki zaś robimy coraz częściej na wys. 110 do 115 cm na gotowo. Robiłem już też na 80cm ale według mnie jest to mało komfortowe rozwiązanie.Janek38zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logout 05.04.2014 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 My też już jesteśmy finansowo wykończeni Ale dół mamy zrobiony, brak tylko opraw oświetleniowych. W weekend wstawię zdjęcia. Mieszkanie "na swoim" jest cudownym uczuciem, zwłaszcza jak nadchodzi wiosna Pozdrawiam Jest weekend! Czekamy na zdjęcia. My jesteśmy na etapie tynków, izolacji fundamentów i równania terenu wokół domu. Przed nami podłogówka, wylewki i pompa ciepła. O finansach nie będę wspominać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logout 05.04.2014 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 A wygląda to tak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts