Gość Konto usunięte na żądanie 10.07.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 15cm+10cm tam gdzie k/g kalenice tez ocieplalismy 15cmTa szpare robilismy listewkami 3cm i na to docinalismy paski foli paroprzepuszczalnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 11.07.2014 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Witam, Zastanawiam się jak ocieplać poddasze, czy dać wełnę do kalenicy czy tylko tak jak będą sufity na poddaszu? Jak macie to zrobione i ile wełny zużyliście na ocieplenie rodosa oraz ile poszło wam płyt k-g i profili na stelaż? Ja na pewno będę zamawiał wełnę rockwool 15 cm w krokwie i 10 cm w poprzek, i chyba położę dwie warstwy płyt gipsowo-kartonowych bo podobno nie pęka na łączeniach. Jeszcze jedno może ktoś poradzi jak zrobić tą szczelinę między deską a wełną, czy lepiej użyć listewek 3 cm i sznur czy bezpośrednio sznur na zszywki w krokwie (czy te zszywki utrzymają naciągnięty sznurek)? Pozdrawiam Piotr nam poszło 45 płyt zwykłych i 8 zielonych (daliśmy je też w pralni nad garażem powiększonym o 0,5m, rodo g2). my na razie mamy ocieplone nad garażem do kalenicy a w głównej części tylko po suficie, stryszek jest zimny - zobaczymy co z tego wyjdzie co do szczeliny to tak mi to pokazał jeden fachowiec (choć wersja lookmena wydaje się pewniejsza i może szybsza?): 1. rysuję kreskę na krowki cm od deskowania 2. na kresce co ~15cm wbijam papiaki tak, żeby wystawały jeszcze z 1,5 -2 cm 3. na dolny papiak nawijam sznurek od snopowiązałki (te z marketu w małych rolkach są 10x droższe a to to samo...) i dobijam papiaka 4. zawijam na kolejny papiak na przeciwległej krowki sznurek i dobijam papiak: sznurek się naciąga i brzęczy jak struna powtarzam punkt 4 aż się nie skończy krowiek wg mnie ręcznie nie da się naciągnąć sznurka tak, żeby wełna go nie dopchęła do desek. powodzenia mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk-nb 13.07.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Witam,czy ktoś buduje rododendronacha w okolicach Zielonej Góry, chciałbym obejrzeć dom przed budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_Piotr 14.07.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Lokmen, Michalc dzięki za odpowiedź. W tym tygodniu zamawiam materiał i biorę się do pracy. PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavex17 15.07.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Witam, ma ktoś w swoim rodosiku rolety zewnętrzne? Najgorsze jest to że dopiero teraz zdecydowaliśmy się na rolety gdy już są okna i mur dochodzi do samego okna i teraz mogą być tylko puszki od rolet nadtynkowe lub podtynkowe, ale to tylko kształt puszki. Wykonawca mówił że zakładając roletę prosto na goły mur (18x18 skrzynka) będą się robić mostki termiczne bo mur w tym miejscu nie bedzie ocieplony a wszedzie indziej 15cm styropianu. Po jakimś czasie w środku może wychodzić pleśń. Ma ktoś jakiś pomysł na to rozwiązanie? Chcemy ocieplić budynek a przed tym pasuje rolety zrobić, z tym że chodzi tylko o wyciszenie budynku w razie burzy lub gradu itp. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristos07 16.07.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 witaj, ja mam rolety zewnętrzne,najlepszym rozwiązaniem by było wykuć nadproże żeby wstawić styrodur 3 ,u mnie skrzynki 18tki ocieplenie 15 cm ,i obramówki wokół okna,3cm ,wyszłó fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 17.07.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Witam,Po dluuuugiej przerwie i prawie zakonczonym welnowaniu poddasza mam pytanie do bardziej doświadczonych i zaawansowanych w budowie:Podpowiedzcie ile płyt gk i ile stelaży zuzyliscie na strych na poddaszu?Podpowiedzcie, które rozwiązanie jest bardziej ekonomiczne/optymalne, czy zabudowa strychu plytami gk czy plytami osb 8 mm.Na week wstawie fotki.....bo jakoś na chwile obecna mam dosyć budowy....Pozdrawiam i z góry dziękuję za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 18.07.2014 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Witam, Po dluuuugiej przerwie i prawie zakonczonym welnowaniu poddasza mam pytanie do bardziej doświadczonych i zaawansowanych w budowie: Podpowiedzcie ile płyt gk i ile stelaży zuzyliscie na strych na poddaszu? Podpowiedzcie, które rozwiązanie jest bardziej ekonomiczne/optymalne, czy zabudowa strychu plytami gk czy plytami osb 8 mm. Na week wstawie fotki.....bo jakoś na chwile obecna mam dosyć budowy.... Pozdrawiam i z góry dziękuję za odp. 5 postów wyżej piszę ile mi poszło płyt co do stelarzy to kupowałem na raty, więc ciężko powiedzieć. mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_Piotr 18.07.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Witam, Po dluuuugiej przerwie i prawie zakonczonym welnowaniu poddasza mam pytanie do bardziej doświadczonych i zaawansowanych w budowie: Podpowiedzcie ile płyt gk i ile stelaży zuzyliscie na strych na poddaszu? Podpowiedzcie, które rozwiązanie jest bardziej ekonomiczne/optymalne, czy zabudowa strychu plytami gk czy plytami osb 8 mm. Na week wstawie fotki.....bo jakoś na chwile obecna mam dosyć budowy.... Pozdrawiam i z góry dziękuję za odp. Ile wełny zużyłeś? I jak ją układałeś? Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 18.07.2014 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Ile wełny zużyłeś? I jak ją układałeś? Pozdrawiam Piotr O zużyciu nie powiem bo jeszcze nie policzylem. 18 cm miedzy krokwie do kalenicy 18 cm miedzy jetki 0 cm w poprzek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 18.07.2014 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Napiszcie z czego i jak wykonaliscie swoje poddasze (stryszek) tj. Z czego podłogę (deski, OSb czy inne)?Jesli osb to jaka grubosc plytyoraz czy przybijalis ie OSB bezposrednio do jetek czy robkliscie stelaż/kratownice?Zczego skosy (OSb czy płyta gk)?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWKl 20.07.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 3 tygodnie do planowanej przeprowadzki, prace w środku i na elewacji idą pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWKl 20.07.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Wczoraj ekipa skończyła posadzki w garażu i kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 22.07.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Przemas tylko 1 warstwa wełny? nie za mało? Ja ma strych ocieplony i obity srebrną folią nie dawałem k/g ani osb bo stwierdziłem, że szkoda kasy. Tym bardziej, że z tego pomieszczenie nie korzystamy. Wreszcie mamy drzwi i zrobiło się ciszej w całym domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 22.07.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Przemas tylko 1 warstwa wełny? nie za mało? Ja ma strych ocieplony i obity srebrną folią nie dawałem k/g ani osb bo stwierdziłem, że szkoda kasy. Tym bardziej, że z tego pomieszczenie nie korzystamy. Wreszcie mamy drzwi i zrobiło się ciszej w całym domu. Pozdrawiam Kolego, Polozylem dwie warstwy wlny 18 i 10, tyle ze 18 do kalenicy a 10 i 18 od sciany kolankowej przez jetki do przeciwleglej ściany kolankowej. Doowiedz z czego i jak robiles podłogę nampoddaszu siebie? Kupilem osb 22mm i zastanawiam się mczy robić legary czy bezposrednio do jetek przykrecic. Odleglosci miedzy jetkaami max. 90 cm min 55 cm. Zastanawiam sie rowniez jaki wymiar i jakie kupic schody na poddasze. Jutro montuje reku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 23.07.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Jak na razie nie mam nic na podłodze- jak sie bede nudzi to poloze deski. Co do OSB to u kumpla robili na łatach- nie dawali bezposrednio na jętki.Schody najpierw kupiłem w lokalnym markecie (Patio) po czym je odwiozłem... Na allegro kupiłem schody FAKRO- zwykłe składane i te większe. Jestem zadowolony z jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_Piotr 23.07.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Ja będę kładł OSB bezpośrednio na jętki 22mm, a na skosy karton gips przykrecany do krokwi. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 24.07.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Ja będę kładł OSB bezpośrednio na jętki 22mm, a na skosy karton gips przykrecany do krokwi. Pozdrawiam Piotr Bedziesz kręcił gk bezposrednio do krokwi? Nie boisz sie ze popekaja........? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_Piotr 24.07.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Bedziesz kręcił gk bezposrednio do krokwi? Nie boisz sie ze popekaja........? To stryszek, przykręciłbym osb ale karton gips tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 24.07.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 skoro to strych to po co w ogóle cos tam kręcić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts