AWKl 24.07.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 W końcu zamontowali nam bramę garażową, zostały jeszcze tylko drzwi na tył garażu. Niestety mamy problem z drzwiami wewnętrznymi. Dostawca okazał się kompletną porażką. Drzwi miały być już w maju , niestety do teraz ani widu ani słychu.... Nie odbiera telefonów, nie odpowiada na maile. Staram się skontaktować bezpośrednio z producentem czy on w ogóle zamówił nasze drzwi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 25.07.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 (edytowane) Brama otwierana do boku- ciekawe rozwiazanie - ostatnio widzialem taka u klienta. Tyle, że u niego była taka ponieważ przednia ściana budynku była pod skosem do ścian bocznych. Czemu u was taka?- Pytam bo taka brama znacząco ogranicza korzystanie z 1 ściany. Co do dostawcy- próbowałeś się do niego przejechać? Bo może gość już interes zwinął. My na drzwi wew. czekaliśmy 5 tyg i były w terminie. Edytowane 25 Lipca 2014 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWKl 25.07.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Brama otwierana do boku- ciekawe rozwiazanie - ostatnio widzialem taka u klienta. Tyle, że u niego była taka ponieważ przednia ściana budynku była pod skosem do ścian bocznych. Czemu u was taka?- Pytam bo taka brama znacząco ogranicza korzystanie z 1 ściany. Co do dostawcy- próbowałeś się do niego przejechać? Bo może gość już interes zwinął. My na drzwi wew. czekaliśmy 5 tyg i były w terminie. Nad garażem jest nasza sypialnia.Garaż jest nieogrzewany a my mamy wszędzie podłogówkę. Bałem się ,że może być problem przy niskich temperaturach i ocieplilismy wnętrze garażu 10cm styropianu. Niestety na standardową bramę było za mało nadproża wiec to było jedyne rozwiazanie. Poza tym wyglada oryginalnie Firma od drzwi działa cały czas. Dziś skontaktowałem się z producentem. Okazało się ,że tylko połowa drzwi jest wyprodukowana reszta jeszcze nie bo koleś zalega z kasą.... Zaangażowałem już mojego prawnika a drzwi zamawiam u innego dostawcy. Niestety wprowadzimy się bez drzwi wewnętrznych . W zasadzie to pierwszy poważny problem przy budowie wiec chyba nie jest najgorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 25.07.2014 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 My bez drzwi mieszkaliśmy przez 1 miesiąc męczące ale do przyjęcia. Co do Twoich obaw względem podłogówki to nieuzasadnione. My mamy też 100% podłogówki w domu i ten pokój jest najcieplejszy. Mamy 5cm. styro na suficie i 5cm. na podłodze. Dodam że grzeje pompa ciepła. W garażu mamy też podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łata 03.08.2014 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Witam wszystkich serdecznie, Zaczynam swoją życiową przygodę z "Wielką budową". Nie mamy o tym zielonego pojęcia dlatego też z uwagą czytam Wasze Posty. Oczywiście im więcej czytam tym bardziej zastanawiam czy aby na pewno to jest dobry pomysł. Aczkolwiek argument z piwkiem na tarasie jest nie do podważenia Wybraliśmy Rodka 6 G2A ale chcemy wprowadzić kilka zmian tj. na parterze łazienkę przesunąć do okna powiększając ją tym samym o kotłownie (kotłownia w garażu) i kombinujemy jak wstawić w garażu niezależna klatkę schodową do pomieszczeń u góry. Jak widać jesteśmy na samym początku naszej drogi ale od czegoś trzeba zacząć. Plan na dziś - geodeta witam ja też zaczynam budowe Rodka po przeróbkach jestem z okolic Radomia czy jakiś rodek stoi nie daleko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro122 08.08.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Witam. Podłoga na poddaszu osb 22, ocieplenie 15 na wieszakach , 10 w krokwy dobrej wełny, i jeszcze 10 wełny w sufit w lukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro122 08.08.2014 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Witam . Zamów sobie styropian 17 cm tak jak ja. Są skrzynki do rolet 16 cm. Wtedy dajesz 2 cm ocieplenia i sie wszystko zmieści. A jezeli wystaje , to możesz założyć bonie na zewnątrz i je z cieniować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Agata 12.08.2014 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Chciałbym zapytać o koszt rolet zewnętrznych, ponieważ jestem zainteresowany ich zakupem. Dodatkowo mam pytanie : Czy rolety wyciszają odgłosy np silnika samochodowego dochodzące z zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavex17 12.08.2014 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Ocieplam swój rodosik 6, pytanie do Was drodzy forumowicze. Mam styropian 15 termoorganika termonium i kołki 22cm. Czy jak już mam okołkowane to osobno zaciągnąć klejem kołki a później zaciągnięcie plus siatka czy za jednym zamachem? Chodzi mi o to żeby nie było na elewacji widać zimą gdzie jest kołek. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_Piotr 12.08.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Ocieplam swój rodosik 6, pytanie do Was drodzy forumowicze. Mam styropian 15 termoorganika termonium i kołki 22cm. Czy jak już mam okołkowane to osobno zaciągnąć klejem kołki a później zaciągnięcie plus siatka czy za jednym zamachem? Chodzi mi o to żeby nie było na elewacji widać zimą gdzie jest kołek. Pozdrawiam serdecznie Ja u siebie pod każdy kołek frezowałem na 2 cm wgłębienie i potem dawałem zaślepki styropianowe. Likwiduje to mostki termiczne, a dwa nie widać gdzie są kołki. Normalnie to najpierw trzeba wgłębienia gdzie są kołki wyrównać klejem a potem siatka i klej. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redzina87 13.08.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Chciałbym zapytać o koszt rolet zewnętrznych, ponieważ jestem zainteresowany ich zakupem. Dodatkowo mam pytanie : Czy rolety wyciszają odgłosy np silnika samochodowego dochodzące z zewnątrz? Koszt to 11 tys ale sam parter ponieważ tak dała wycenić w pełni automatyczne na pilota. Wyceny były różne od 16 tys do 9. Pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Agata 19.08.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Koszt to 11 tys ale sam parter ponieważ tak dała wycenić w pełni automatyczne na pilota. Wyceny były różne od 16 tys do 9. Pozdawiam Dzieki za info co do kosztów. Mam jeszcze pytanie Czy zamknięte rolety wyciszają wnętrze domu w znaczący sposób od hałasu dochodzącego z zewnątrz budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavex17 19.08.2014 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Drodzy Forumowicze, doradźcie nam jakie parapety najlepiej wybrać do okien złoty dąb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek8205 19.08.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Drodzy Forumowicze, doradźcie nam jakie parapety najlepiej wybrać do okien złoty dąb? Jeżeli chodzi ci o zewnętrzne to najlepiej w kolorze okien. A jeżeli o wewnętrzne to Ja np. mam z marmuru. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavex17 19.08.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Chodzi mi o zewnętrzne czy stalowe czy aluminiowe, chcielibyśmy złoty dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek8205 20.08.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Chodzi mi o zewnętrzne czy stalowe czy aluminiowe, chcielibyśmy złoty dąb. Zatem to już twoja decyzja. Ja zamontowałem stalowe w kolorze okien. Są pieniądze na aluminiowe to zakładaj:) Aluminium nie koroduje to idzie na plus w stosunku do tradycyjnych stalowych. Nie wiadomo też co stanie się po upływie czasu z okleiną zarówno na stalowych jak i aluminiowych a dla nas to istotne;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 20.08.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Jak mam być szczery to zastanawiam się po kiego Wam te rolety?- no chyba, że ten dom będzie zamieszkiwany przez weekend, a w tygodniu bądź tygodniami nieużytkowany.Mówiąc szczerze zmarnowana GRUBA kasa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWKl 24.08.2014 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 W końcu udało się dojść do porozumienia z nierzetelnym dostawcą i drzwi dotarły. Została jeszcze regulacja i docięcie listew przypodłogowych. Góra jest praktycznie gotowa. Załączam zdjęcia z klatki schodowej, pokoju córki i łazienki dzieci. Jak wszystko dobrze pójdzie to wprowadzimy się na przyszły weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika Urb 24.08.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Jak mam być szczery to zastanawiam się po kiego Wam te rolety?- no chyba, że ten dom będzie zamieszkiwany przez weekend, a w tygodniu bądź tygodniami nieużytkowany. Mówiąc szczerze zmarnowana GRUBA kasa... Drogi Lokmenie każdy wydaje swoją kasę według swojego uznania, dla mnie podłogówka w całym domu a w szczególności w garażu jest pomyłką dla innych będą to rolety ja pisałam do przedstawicieli oferujących okna i rolety maile z zestawieniem okien i na drugi dzień miałam rozeznanie w cenach bo większość wysłała mi od razu wyceny więc polecam po prostu popytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 24.08.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 w kwestii wydawania kasy nie będę dyskutował bo to sprawa indywidualna ok. Podłogówka jak i grzejniki służą do ogrzewania - podłogówka grzeje super nawet w garazu (zreszta przy pompie ciepła grzejniki sie nie sprawdzają. A zastosowanie w moim przypadku grzejnika w garażu byłoby pomyłką ). Zastanawiam się natomiast po co w domu 1 rodzinnym rolety zewnętrzne? - ani one antywłamaniowe, po zasłonięciu ciemno jak nie napisze gdzie . Poprostu nie widze tu zastosowania w przypadku domu jednorodzinnego. Tylko mi nie pisze że codziennie wychodząc z domu będziesz latać i zasłaniać wszystkie. Co innego domek letni, weekendowy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts