ArKaMa 25.08.2014 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 (edytowane) ...... Zastanawiam się natomiast po co w domu 1 rodzinnym rolety zewnętrzne? - ani one antywłamaniowe, po zasłonięciu ciemno jak nie napisze gdzie . Poprostu nie widze tu zastosowania w przypadku domu jednorodzinnego. Tylko mi nie pisze że codziennie wychodząc z domu będziesz latać i zasłaniać wszystkie. Co innego domek letni, weekendowy. Pozdrawiam. Rolety są niezastąpione do częściowego ZEWNĘTRZNEGO zacienienia domu - chałupka nie nagrzewa się. Zabezpieczają przed ucieczką ciepła w nocy, dzień zaczyna się gdy podniose rolety. Co do sterowania - nie trzeba latać, mam sterowanie przyciskowe dla każdej rolety, pomieszczenia, piętra i całości. Dla wygody jeszcze timer i SMS. :wiggle: Edytowane 25 Sierpnia 2014 przez ArKaMa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas791 25.08.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 (edytowane) A u mnie kladziemy glazure...... Pozdrawiam Edytowane 25 Sierpnia 2014 przez przemas791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Agata 25.08.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Co do kwestii zakupu rolet sprawa indywidualna. Mam tylko pytanie do ich posiadaczy: Czy rolety zewnętrzne w jakiś sposób pomagają stłumić dziwki dochodzące z zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Agata 25.08.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Oczywiście pytanie dotyczyło dzięków dochodzących z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 25.08.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 ... Czy rolety zewnętrzne w jakiś sposób pomagają stłumić dziwki dochodzące z zewnątrz? Dawno się tak nie uśmiałem. Dźwięki tłumią, z naporem wspomnianych pań nie miałem problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 26.08.2014 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 ;D Ja z doświadczenia napiszę, że wcale nie tłumią, ewentualnie w stopniu dla mnie niezauważalnym, w Rododendronie rolet zewnętrznych tzw, antywłamaniowych mieć nie będziemy, chociaż uważam, że to fajna sprawa jak są upały... U nas lada moment zdjęcie humusu ;D i ruszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 27.08.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Na upały 10 x tańsze są plisy lub rolety wew. Co tam u Was po za roletami- bo coś cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 29.08.2014 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Proszę o szybką odpowiedz ;DIle Wam wyszło pręta zbrojeniowego na fundamenty ( w kg) oraz ile betonu na ławy..Będę wdzięczna za szybkie info !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 29.08.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Hej, my przyogotowujemy się do zimy i odbioru domu dziś udało się zasypać zbiornik oczyszczalni - niestety mieliśmy wymianę, bo poprzedni źle osadzony pękł. a hydraulik też chyba pękł i wymiana była we własnym zakresie... przed zimą chciałbym jeszcze zrobić wylewki na balkonach - może ktoś z was miałby do polecenia jakąś ekipę z okolic 3miasta? mało kto chce wejść na taką niewielką robotę... pozdrawiam michalC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logout 30.08.2014 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 A my od dzisiaj mieszkamy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavex17 30.08.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) Hej, przed zimą chciałbym jeszcze zrobić wylewki na balkonach - może ktoś z was miałby do polecenia jakąś ekipę z okolic 3miasta? mało kto chce wejść na taką niewielką robotę... pozdrawiam michalC Witaj, Ja właśnie w tym tygodniu robiłem samemu wylewki na balkonach. Na wylanych balkonach i wykuszu razem ze stropem pomalowałem 3 razy dysperbitem, na to papa termozgrzewalna z wyjechaniem około 20cm na ściane na to folia styropian 5cm, znowu folia, siatka 10x10cm oczko no i wylewka z małym spadem na zewnątrz. Co do szałowania to deski przykręcane na kołki do lica balkonów. A teraz styropian bedzie naklejony na zadartą część papy i foli do góre te 20cm. Nie ma szans żeby przeciekało. Prosta sprawa, dasz radę jeśli masz czas samemu. Pozdrowionka Na upały 10 x tańsze są plisy lub rolety wew. Co tam u Was po za roletami- bo coś cisza. 22,5 m3 betonu B20 a drutów z tego co pamietam to 24 druty po 12m fi14 i chyba 250kg fi6 na szczemiona, zależy czy robisz sama stope czy odrazu lejesz cały fundament. Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez slavex17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 08.09.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 A tak z innej beczki ... czy ktoś ze śląska ma godną polecenie ekipę od wykończenia ?Rodo domaga się płyt GK, ocieplonego poddasza i terakoty na podłodze a o elewacji zew. nie wspomnę Pozdrawiam,RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 08.09.2014 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Rybnik: http://www.gre-mar.net/ Polecam z ręką na sercu - przy czym rezerwacje jak z weselem, na rok do przodu. Kafelki - Rafał z Mysłowic; miałem 4 kafelkarzy (z czego 2 w ogóle nie przyszło ). W razie zainteresowania proszę o kontakt na PW - podam telefon. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Zieliński1719512701 10.09.2014 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Witam, wszystkich buduję rodka 6 (g2n) i czytam ten wątek już od dłuższego czasu ale dopiero teraz postanowiłem się Was poradzić. jestem na etapie wyboru dachówki na dach, zrobiłem wycenę w Ambicie i oferta jaką dostałem, trochę mnie przeraziła KORAMIC ALEGRA 9 - Vat 8% = 39 610,16 PLNCREATON TITANIA - Vat 8% = 39 136,01 złROBEN MONZA - Vat 8% = 38 865,33 złplus robocizna =10 970,00 zł może ktoś napisać ile płacił za dach wraz z robocizną?, dodam że dach mam odeskowany i pokryty papą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 10.09.2014 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Witam, wszystkich buduję rodka 6 (g2n) i czytam ten wątek już od dłuższego czasu ale dopiero teraz postanowiłem się Was poradzić. jestem na etapie wyboru dachówki na dach, zrobiłem wycenę w Ambicie i oferta jaką dostałem, trochę mnie przeraziła KORAMIC ALEGRA 9 - Vat 8% = 39 610,16 PLN CREATON TITANIA - Vat 8% = 39 136,01 zł ROBEN MONZA - Vat 8% = 38 865,33 zł plus robocizna =10 970,00 zł może ktoś napisać ile płacił za dach wraz z robocizną?, dodam że dach mam odeskowany i pokryty papą. Ceny 2010: Robocizna dach: 18.000 PLN. W tym -oprocz oczywiscie ulozenia wiezby, pokrycia- ozdobne naciecia na krokwiach, ulozenie nadbitki (bez impregnacji/malowania), oraz polozenie rynien oraz rur spustowych, obrobka kominow. Dachowka to czarna Marsylka 12 firmy Tondach. Materialy (kominy nie wliczone): 21.030 PLN brutto (dachowka ceramiczna glazurowana, rynny, kosze, tasmy, spinki,deski okapowe, dachowki kominkowe,folia paroprzepuszczalna wyzszej klasy, boazeria,etc.). Koszt wiezby: 7800 PLN netto (impregnowana zanurzeniowo, jednak impregnacja w tartakach to pic na wode, wiec dokupilismy Bondex Wood Preserver i sam pomalowalem jeszcze 1-2x). Mój kolega z Kaszub z Ambitem miał - czy też jeszcze ma - sprawę w sądzie; właśnie z powodu dachu. Miał przykryty papą, partacze przyszli i podziurawili mu ten dach, tak że woda przeciekała mu do wnętrza. Wspominał coś że ten cały Ambit to dość poważna firma na Pomorzu a tu takie problemy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Zieliński1719512701 10.09.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 dzięki za odpowiedź ale zapomniałem dodać że w skład ceny dachu wchodzą jeszcze:AKCESORIA DACHOWE + ORYNNOWANIE FLAMINGO STALOWE 125/87+ELEMENTY DODATKOWE (drewno)+OKNA DACHOWE: Fakro Wyceny dla Tondach nie robiłem, gdyż sprzedawca twierdził że na te trzy dachówki ma najkorzystniejsze ceny i upusty. Ambit na pomorzu to jedna chyba z największych hurtowni dlatego w pierwszej kolejności tam uderzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmagda165 10.09.2014 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 hajoos, wiem, że mam inny wariant rodka ale załączę prawie gotową elewację. Trochę skopana blacharka balkonu - będziemy jeszcze poprawiać ;P z tyłu niestety bez boni i balkonu - tak wyszło.. sporo elewacja straciła.. no ale nie wygląd najważniejszy :/ pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 10.09.2014 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Rok 2012Dachówka Creaton Premion, 4 okna Velux (w tym 1 łazienkowe) + 1 właz też Velux , rynny stalowe Galeco, oraz wszelkie pierdoły związane z dachem + robocizna 39 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redzina87 12.09.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Witam, wszystkich buduję rodka 6 (g2n) i czytam ten wątek już od dłuższego czasu ale dopiero teraz postanowiłem się Was poradzić. jestem na etapie wyboru dachówki na dach, zrobiłem wycenę w Ambicie i oferta jaką dostałem, trochę mnie przeraziła KORAMIC ALEGRA 9 - Vat 8% = 39 610,16 PLN CREATON TITANIA - Vat 8% = 39 136,01 zł ROBEN MONZA - Vat 8% = 38 865,33 zł plus robocizna =10 970,00 zł może ktoś napisać ile płacił za dach wraz z robocizną?, dodam że dach mam odeskowany i pokryty papą. za robociznę całego dachu na gotowo ale bez deskowania - 13 tys a za dachówkę euronit płaską 26 tys z sześcioma oknami dachowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misteroli 12.09.2014 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 WItam Skończyłem budowę dwa miesiące temu kupowałem w trapez cargo po dachówka Tytania creaton wycena do rodo 6 2g całego dachu opruch wiezby plus 6 okien dachowych fakro 24 tyś pozdrawiam Witam, wszystkich buduję rodka 6 (g2n) i czytam ten wątek już od dłuższego czasu ale dopiero teraz postanowiłem się Was poradzić. jestem na etapie wyboru dachówki na dach, zrobiłem wycenę w Ambicie i oferta jaką dostałem, trochę mnie przeraziła KORAMIC ALEGRA 9 - Vat 8% = 39 610,16 PLN CREATON TITANIA - Vat 8% = 39 136,01 zł ROBEN MONZA - Vat 8% = 38 865,33 zł plus robocizna =10 970,00 zł może ktoś napisać ile płacił za dach wraz z robocizną?, dodam że dach mam odeskowany i pokryty papą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts